Sekite naujienas

Ekspertai

Kalėdos ant nosies – ką reikia padaryti, kad paskutinę dieną nereikėtų panikuoti?

Paskelbta

-

Iki Kalėdų lieka vis mažiau laiko. Vis labiau įsisukame į tikrą pasiruošimo sūkurį: namų ruoša, šventinio meniu planavimas, apsipirkinėjimas – visa tai gali pareikalauti nemažai laiko, todėl ypač svarbus tampa planavimas. Ką reikėtų atlikti jau dabar, kad paskutinės dienos prieš šventes nekeltų rūpesčių ir galėtumėte su džiaugsmu jų laukti? Gudrybėmis ir naudingais patarimais dalijasi didžiausio lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ ekspertai.

Norite sutaupyti? Susidėliokite planą

Reklama:

Vasarinės padangos - Pirkitpadangas.lt

Prekybos tinklo užsakymu atlikto „Spinter Research“ Lietuvos gyventojų nuomonės tyrimo rezultatai atskleidė, kad šalies gyventojai šventinio stalo paruošimui yra linkę išleisti skirtingai – didžioji dalis, 38 proc., apklaustųjų planuoja išleisti nuo 50 iki 100 eurų, o 28 proc. – nuo 101 iki 200 Eur. Tuo tarpu 20 proc. tikisi išleisti vos 50 eurų, ir tik 7 proc. mano, kad šventinio stalo paruošimui skirs daugiau nei 200 eurų.


„Beveik 80 proc. tyrime dalyvavusių respondentų nurodo planuojantys maisto produktus pirkti iš anksto ir ieškoti įvairių pasiūlymų, nuolaidų. Šią tendenciją pastebi ir prekybos tinklas „Maxima“ – įpusėjus gruodžiui vis daugiau klientų apsiperka šventėms, apsirūpina įvairiais ilgiau negendančiais produktais, tokiais kaip majonezas, padažai, konservai, prieskoniai ar šaldyti produktai. Tai puikus būdas sutaupyti ne tik pinigų, bet ir laiko, kuris šiuo laikotarpiu kiekvienam yra labai brangi valiuta“, – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė.

Pasak, I. Trakimaitės-Šeškuvienės, dabar yra puikus laikas pasirūpinti ilgiau negendančiais produktais tradiciniam Kalėdų stalui: bulvėmis, morkomis, miltais, aliejumi, konservuota produkcija, o likus keletui dienų iki švenčių – jau ir šviežiu maistu, mėsa, žuvimi ar silkėmis. Taip planuojant apsipirkimus ne tik pavyks sutaupyti laiko ir išvengti paskutinės minutės pasiruošimo streso, bet ir pinigų.

Kad paskutinę dieną prieš šventes jaustumėte mažiau streso, prekybos tinklo „Maxima“ kokybės ekspertė Ugnė Ulickienė dalijasi savaitės darbų planu ir keliomis gudrybėmis.

Septynios dienos iki Kalėdų – švara virtuvėje

Švenčių išvakarėse pradėjus suktis virtuvėje, netvarka ir nešvara gali kelti erzulį, kurio tikrai nesinori ruošiantis šventei. Peržiūrėkite spinteles, stalčius, atlikite prieskonių ir pagardų reviziją, išmeskite pasibaigusius galioti produktus.

„Pasiruošti šventėms reikėtų ne tik morališkai – susikurkite malonią bei tvarkingą aplinką, kurioje ir jausitės geriau, ir nesunkiai rasite reikiamus įrankius ar indus. Išties naudinga skirti šiek tiek laiko šaldytuvo atlaisvinimui ir orkaitės išvalymui – kalėdinės dirbtuvės bus paruoštos dirbti pilnu pajėgumu. Be to, išsami turimų produktų revizija padės sudarant pirkinių sąrašą“, – sako U. Ulickienė.

Išankstinis pasiruošimas padės išvengti nereikalingos panikos, jei paaiškės, kad patiekalui trūksta ingredientų ar įrankių jam pagaminti.

Šešios dienos iki Kalėdų – tikslus valgiaraštis

Dar vienas patarimas, kuris gali padėti išvengti prieššventinio streso – valgiaraščio susiplanavimas. Ilgus ir tamsius gruodžio vakarus galima išnaudoti įdomių ir originalių receptų paieškai, reikalingų bakalėjos, kepinių priedų, konservų ar įvairių paruoštukų įsigijimui.

„Išankstinis pasiruošimas padės išvengti nereikalingos panikos, jei paaiškės, kad patiekalui trūksta ingredientų ar įrankių jam pagaminti. Svarbu nepamiršti pagalvoti ir apie tikrą šventinio stalo puošmeną – paukštį ar žuvį, kurią kepsite ir patieksite savo artimiesiems. Nusprendę, ką gaminsite, pasidomėkite gerais pasiūlymais – šiuo metu „Maxima“ asortimente galima rasti kokybiškos mėsos, žuvies už ypač mažą kainą. Taip pat stalą papuoš antis, žąsis ar krevetės“, – pataria kokybės ekspertė.

U. Ulickienė pastebi, kad iš anksto galima apgalvoti ir gėrimų – kisielių, kompotų, limonadų – meniu. Gėrimus patartina įsigyti iš anksto ir laikyti juos vėsioje vietoje.

Penkios dienos iki Kalėdų – repetuokite

Pasak U. Ulickienės ramybės jūsų šventiniam pasiruošimui suteiks ir išankstinis patiekalų bei kepinių, kuriuos planuojate dėti ant vaišių stalo, paruošimas. Tokios repeticijos leis ištobulinti receptus ir išvengti nemalonių netikėtumų.

„Kai kuriems saldiems kepiniams net į naudą pastovėti ilgiau, kad savo skonį ir ypatybes atskleistų būtent šventės metu. Tai tokie kepiniai kaip meduoliai, džiovintų vaisių brandinti pyragai. Jei nusprendėte išbandyti ką nors nauja – dabar pats laikas pasirepetuoti, nes nėra nieko liūdniau, nei nepavykęs receptas šventės dieną. Paieškokite ypatingo recepto ir jį išbandykite, o kai jau žinosite privalumus ir trūkumus, prieš pat šventes beliks tik pakartoti geriausią patiekalo versiją. O jei savarankiškiems kepiniams nerandate laiko ar stinga įgūdžių, iš anksto galite įsigyti ilgiau galiojančių jau paruoštų saldėsių, tokių kaip „Medaus” pyragas ar visų mėgstamas „Napoleonas”, kurie tikrai išlauks švenčių šaldytuve ir išlaikys geras skonio savybes“, – pataria ekspertė.

Keturios dienos iki Kalėdų – rankų darbo gardumynai

Prekybos tinklo „Maxima“ kokybės ekspertės U. Ulickienės teigimu, šis laikotarpis yra puikus metas pasiruošti gardžias rankų darbo dovanėles, kurios artimuosius gali nudžiuginti net labiau nei įprastos dovanos.

„Rankų darbo valgomos dovanos leis ne tik parodyti išskirtinį dėmesį, bet ir sutaupyti. Uogienės, čatniai, įvairios užtepėlės nudžiugins ir nustebins kiekvieną. Parduotuvėje pirktą kokybišką rupią druską ar aliejų pagardinkite natūraliais prieskoniais ar žolelėmis. Nesvarbu, ar priimsite svečius, ar vyksite aplankyti artimųjų, tai bus smulki, bet labai maloni staigmena“, – pataria U. Ulickienė.

Paskutinės trys dienos iki Kalėdų – pasirūpinkite gėrimais

Šiomis dienomis jau galite rūpintis, kaip atrodys jūsų stalas. Jei besiruošdami pastebėsite, kad ko trūksta – dar nebus vėlu įsigyti ir išvengti milžiniškų eilių.

„Nepamirškite ir stalo dekoro – išskalbkite ir išlyginkite staltieses, išblizginkite taures, vazas, krištolinius indus. Šiais dalykais pasirūpinus iš anksto išvengsite paskutinės minutės chaoso ir daugiau laiko galėsite skirti brangiausiems žmonėms“, – sako „Maxima“ kokybės ekspertė.

Naujienos

Verslas4 val prieš

Pirmoji LOGIN diena: pranešėjai iš viso pasaulio, išskirtiniai renginiai ir uždaras vakarėlis dalyviams

Šiemet didžiausiam Baltijos šalyse inovacijų festivaliui LOGIN – aštuoniolika. Ta proga į konferenciją atvyksta rekordinis kiekis pranešėjų, dvi dienas Litexpo...

Ekspertai22 val prieš

Kripto ekspertai piešia verslo ateitį: paprastės NT įsigijimas, o Lietuva pasiūlys savo kriptovaliutą

Finansinių technologijų pažanga pasaulyje padarė didžiulį postūmį teikiant klientams inovatyvias ir patogias paslaugas. Finansų valdymas mobiliąja programėle jau nieko nebestebina....

Verslas22 val prieš

2023 m. „Hostinger“ fiksavo pelną, pajamos augo 57 proc. iki 110,2 mln. Eur

„Hostinger“ įmonių grupės konsoliduotos pardavimo pajamos 2023 m., lyginant su ankstesniais metais, didėjo 57 proc. – iki 110,2 mln. Eur....

Verslas1 d. prieš

„Akropolis Group“ trečius metus iš eilės išlaikė „S&P Global Ratings“ suteiktą BB+ reitingą su stabilia perspektyva

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ iš naujo įvertino rezultatus ir kitas aplinkybes, kuriomis remiantis prekybos ir pramogų centrų valdymo...

Verslas4 d. prieš

„Planas Chuliganas” tapo „Ignitis” klientų aptarnavimo partneriais

Laimėjęs viešą pirkimą teikti klientų aptarnavimo paslaugas, kontaktų centras „Planas Chuliganas” oficialiai tapo sumanių energetikos sprendimų bendrovės „Ignitis” klientų aptarnavimo...

Verslo Vikingai

Technologijos2 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai2 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas3 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |