Verslo idėjos
Ko reikia norint atidaryti barą? Baro įrengimas
Paskelbta
7 mėnesiai prieš-
By
LukasStraipsnyje papasakosime, kaip atidaryti savo barą nuo nulio, į ką atkreipti dėmesį ir į ką būtina atsižvelgti. Sužinosite apie būtinų dokumentų, įrangos sąrašą.
Baro verslo ypatumai
Bare atmosfera svarbiau nei virtuvėje, o pagrindinius vaidmenis atlieka ne šefas ir jo darbai, o barmenas ir gėrimų rinkinys, kurį jis siūlo svečiams kartu su intymiu pokalbiu, kartais panašiu į psichoterapijos seansus. Žmonės, kurie turi laisvų pinigų ir yra pasirengę juos investuoti į savo įstaigą. Geriausias variantas – baras kaip papildomas, šalutinis verslas.
1 žingsnis: ištirkite konkurentus ir pasirinkite koncepciją
Įprasti metodai, kaip atidarant restoraną ar kavinę, čia netinka. Įtraukite įprastą bendravimo su konkurentais schemą, taikomą kitiems formatams. Taip, čia taip pat svarbu žinoti, kas, kur, ką, kaip ir už kiek parduoda. Tačiau labai dažnai maži barai atsidaro šalia didelių vietų. Ir tai yra normalu. Susirinkusi atsipalaiduoti kompanija renkasi tokį barą kaip susibūrimo vietą.
Ir vis dėlto būtina ištirti konkurentus. Tai galima padaryti, pavyzdžiui, pasitelkus SWOT analizę. Ji leidžia įvertinti, kokie veiksniai daro įtaką verslo sėkmei:
stiprybės;
silpnybės;
galimybės;
grėsmės.
Veiksniai paskirstomi lentelės forma ir analizuojamas teigiamų ir neigiamų prielaidų santykis.
2 žingsnis: pasirinkite savo koncepcijos vietą
Vietos pasirinkimas priklauso nuo koncepcijos, kurią apibūdinote pirmajame žingsnyje. Barus galima suskirstyti į dvi kategorijas: viešuosius ir “slaptus”.
Vyno ar kokteilių baras labiau skirtas vakarėliams, koncertams ir šokiams.
Ar mėgstate triukšmingus vakarėlius ir šokius? Esate pasirengę rengti teminius vakarėlius ir koncertus? Pasikviečiate garsius didžėjus? Apmokėti už garsenybių ekskursijas? Tai visiems skirtas viešasis baras su ryškiais langais, blizgančiomis iškabomis, didelėmis reklamos kampanijomis, koncertų sale ir šokių aikštele. Tai reiškia, kad kuo arčiau miesto centro, tuo geriau – bus daugiau lankytojų ir didesnis pelnas.
Alaus ar viskio baras – tai intymūs pokalbiai skambant švelniai muzikai. Istorija saviems žmonėms.
Esate intravertas, bet neprieštarautumėte persimesti keliais žodžiais su tokiais pat nedraugiškais žmonėmis, išklausyti ar papasakoti istoriją iš savo gyvenimo? Tada jums artimesnis Speakeasy formatas (iš anglų kalbos kalbėkite lengvai – „kalbėk tyliai“) – tai terminas iš 1920–1930 m. draudimo eros, kai JAV alkoholis buvo oficialiai uždraustas, o alkoholis buvo parduodamas nelegaliai. slaptos vietos. Šiandien tai yra tokia įstaiga, kuri daugiausia dėmesio skiria unikaliems kokteiliams ir atmosferai. Baras, kuriame jūs negalite tiesiog patekti, bet laimingieji, kurie jus suranda, gali sugalvoti slaptažodžių ar slaptų ženklų sistemą. Tai reiškia, kad galite atidaryti beveik bet kur, jei nuolatiniai lankytojai žino, kur yra brangios durys.
Kai suprasite, kuris plotas jums tinka, ieškokite patalpų, kurių parametrai atitinka teisės aktų reikalavimus.
3 žingsnis: dokumentų rengimas
Individualios įmonės savininkas gali atidaryti bet kurią viešojo maitinimo įstaigą, jei neketina prekiauti stipriuoju alkoholiu. IĮ gali prekiauti tik mažai alkoholio turinčiais produktais: alumi ir alaus gėrimais, sidru. Tai reiškia, kad alaus barą be “stipriųjų gėrimų” lengviausia atidaryti.
Norint prekiauti stipriaisiais alkoholiniais gėrimais, būtina įregistruoti juridinį asmenį.
4 veiksmas: įsigykite kasos aparatą ir programą darbui su valstybinėmis kontrolės sistemomis.
Kaip baras, restoranas ir alaus baras gali apskaityti alkoholį be klaidų
Jei bare organizuojama visa virtuvė ir planuojama tiekti maistą, įstaiga turės tvarkyti kitus kontroliuojamus produktus – gyvūninės kilmės prekes. Tai mėsa, žuvis, pienas, sūris ir kiti ingredientai. Norėdama atitikti jų apyvartai keliamus reikalavimus, įstaiga turi priėmimo metu pažymėti elektroninius veterinarinius dokumentus.
Taigi būsimam baro savininkui reikia iš anksto pasirūpinti, kokia programa jis dirbs su valstybinės kontrolės sistemomis. Patogu, kai tam yra vienas sprendimas, tai padeda nesipainioti reikalavimuose ir programose – lengviau priimti priėmimą ir kitas ataskaitas viename lange.
Parduodant, baro darbuotojas svečiui turi pateikti popierinį arba elektroninį fiskalinį kvitą. Tam jums reikės internetinio kasos aparato su kasos programa, tinkama prekybai alkoholiu ir paženklintais produktais (jei tokia yra meniu).
5 žingsnis. Nusipirkite baldus, indus, įrangą
Renkantis įrangą ir baldus barui, turėtumėte atkreipti dėmesį į antrinę rinką. Daugelis verslininkų, susidūrę su sunkumais atidarydami įstaigą, keičia planus ir išparduoda jau įsigytą įrangą. Taigi netgi galite rasti naują su nuolaida.
Baldai ir indai:
kontaktinis baro skaitiklis;
aukštos baro kėdės, sumontuotos išilgai kontaktinio skaitiklio;
salės stalai ir kėdės;
baro stiklai ir indai.
Įranga:
stovas su čiaupais ir pildymo iš statinių ar statinių sistema;
šaldytuvas alui ir alaus gėrimams laikyti;
vyno spinta yra savotiškas vyno rūsys, kompaktiškas specialus šaldytuvas su specialiu temperatūros režimu tinkamam vyno laikymui;
ledo gaminimo aparatas ir ledo smulkintuvas;
sulčiaspaudė;
maišytuvas;
mikrobangų krosnelė;
kavos aparatas;
šiukšlių konteineriai.
6 žingsnis: Pasirinkite tiekėjus
Jei ketinate specializuotis amatininkų alaus ir sidro gamyboje, artimiausiuose regionuose ieškokite alaus daryklų ir sidro gamyklų. Pasidomėkite, ką siūlo vietos barai, ir pasirinkite, kokie gėrimai tinka jūsų įstaigai.
Išstudijuokite informaciją ant vyno ir kitų mėgstamų alkoholinių gėrimų etikečių. Joje nurodomas gamintojas ir tiekėjas, jų kontaktus galite rasti internete ir susitarti dėl bendradarbiavimo galimybių.
Perskaitykite kitų rinkos dalyvių atsiliepimus, kad įsitikintumėte, jog pasirinktas tiekimo kanalas yra patikimas. Palyginkite kainas, aptarkite specialias sąlygas. Gerai, jei jums pasiūlys tiekti bandomąją partiją.
Darbo su tiekėjais automatizavimo tendencija
Taip pat atkreipkite dėmesį į didžiuosius rinkos dalyvius, kurie kartu su gėrimais naujokams gali pasiūlyti reklaminių produktų, pavyzdžiui, firminių šaldytuvų ar indų su įmonės logotipais.
Ne mažiau nei alkoholiniai gėrimai svarbus stabilus baro eksploatacinių medžiagų tiekimas. Atrodo, smulkmena – šiaudeliai ir skėčiai kokteiliams, servetėlės ar bierdekeliai (padėkliukai) alaus bokalams. Tačiau be šių smulkmenų nebus įmanoma laikytis koncepcijos ir sukurti reikiamos atmosferos bare. Todėl tokį tiekėją taip pat reikėtų puoselėti, ugdyti.
7 žingsnis: įdarbinkite darbuotojus
Barą “kuria” žmonės. Pagrindinis asmuo čia yra barmenas. Jis yra dirigentas ir pirmasis smuikas. Malonus šeimininkas ir įmonės siela. Jis gers, išklausys, rūpinsis, paguos ir nustebins. Tačiau jis negali to daryti vienas.
Taip pat reikia vadybininko, padavėjų ir virėjo, jei planuojate patiekti savo ruoštų užkandžių. Nepamirškime ir valytojų bei apsaugos darbuotojų.
Jei baras specializuojasi vyno srityje, tikslinga samdyti įmonėje dirbantį someljė. O jei nėra finansinių galimybių samdyti atskirą someljė, galite paprašyti pagalbos, pavyzdžiui, vyno pardavėjo, kurio specialistai gali padėti sudaryti vyno sąrašą.
Nepaisant to, kad gerame bare visada vyrauja atpalaiduojanti, neįpareigojanti atmosfera, iš tikrųjų tai yra gerai išlavintas ir gerai veikiantis mechanizmas.
Taip pat skaitykite
-
Koks verslas pelningiausias 2024 metais?
-
Kiek kainuoja atidaryti autoservisą? Autoserviso verslas
-
Patalpos plovyklai: 10 specialisto patarimų
-
Restoranų verslas: 8 sėkmės patarimai
-
Maitinimo verslas: Eksperto patarimai atsakant į visus klausimus
-
Kiek kainuoja atidaryti automobilių plovyklą?
-
Ko reikia norint atidaryti kavinę? Kavinės verslas
-
Ko reikia norint atidaryti internetinę parduotuvę?
-
Ko reikia norint atidaryti parduotuvę?