Sekite naujienas

Verslo idėjos

Ko reikia norint atidaryti barą? Baro įrengimas

Paskelbta

-

Straipsnyje papasakosime, kaip atidaryti savo barą nuo nulio, į ką atkreipti dėmesį ir į ką būtina atsižvelgti. Sužinosite apie būtinų dokumentų, įrangos sąrašą.

Reklama

Baro verslo ypatumai

Bare atmosfera svarbiau nei virtuvėje, o pagrindinius vaidmenis atlieka ne šefas ir jo darbai, o barmenas ir gėrimų rinkinys, kurį jis siūlo svečiams kartu su intymiu pokalbiu, kartais panašiu į psichoterapijos seansus. Žmonės, kurie turi laisvų pinigų ir yra pasirengę juos investuoti į savo įstaigą. Geriausias variantas – baras kaip papildomas, šalutinis verslas.

1 žingsnis: ištirkite konkurentus ir pasirinkite koncepciją

Įprasti metodai, kaip atidarant restoraną ar kavinę, čia netinka. Įtraukite įprastą bendravimo su konkurentais schemą, taikomą kitiems formatams. Taip, čia taip pat svarbu žinoti, kas, kur, ką, kaip ir už kiek parduoda. Tačiau labai dažnai maži barai atsidaro šalia didelių vietų. Ir tai yra normalu. Susirinkusi atsipalaiduoti kompanija renkasi tokį barą kaip susibūrimo vietą.

Ir vis dėlto būtina ištirti konkurentus. Tai galima padaryti, pavyzdžiui, pasitelkus SWOT analizę. Ji leidžia įvertinti, kokie veiksniai daro įtaką verslo sėkmei:

stiprybės;
silpnybės;
galimybės;
grėsmės.
Veiksniai paskirstomi lentelės forma ir analizuojamas teigiamų ir neigiamų prielaidų santykis.

2 žingsnis: pasirinkite savo koncepcijos vietą

Vietos pasirinkimas priklauso nuo koncepcijos, kurią apibūdinote pirmajame žingsnyje. Barus galima suskirstyti į dvi kategorijas: viešuosius ir “slaptus”.

Vyno ar kokteilių baras labiau skirtas vakarėliams, koncertams ir šokiams.

Ar mėgstate triukšmingus vakarėlius ir šokius? Esate pasirengę rengti teminius vakarėlius ir koncertus? Pasikviečiate garsius didžėjus? Apmokėti už garsenybių ekskursijas? Tai visiems skirtas viešasis baras su ryškiais langais, blizgančiomis iškabomis, didelėmis reklamos kampanijomis, koncertų sale ir šokių aikštele. Tai reiškia, kad kuo arčiau miesto centro, tuo geriau – bus daugiau lankytojų ir didesnis pelnas.

Alaus ar viskio baras – tai intymūs pokalbiai skambant švelniai muzikai. Istorija saviems žmonėms.

Esate intravertas, bet neprieštarautumėte persimesti keliais žodžiais su tokiais pat nedraugiškais žmonėmis, išklausyti ar papasakoti istoriją iš savo gyvenimo? Tada jums artimesnis Speakeasy formatas (iš anglų kalbos kalbėkite lengvai – „kalbėk tyliai“) – tai terminas iš 1920–1930 m. draudimo eros, kai JAV alkoholis buvo oficialiai uždraustas, o alkoholis buvo parduodamas nelegaliai. slaptos vietos. Šiandien tai yra tokia įstaiga, kuri daugiausia dėmesio skiria unikaliems kokteiliams ir atmosferai. Baras, kuriame jūs negalite tiesiog patekti, bet laimingieji, kurie jus suranda, gali sugalvoti slaptažodžių ar slaptų ženklų sistemą. Tai reiškia, kad galite atidaryti beveik bet kur, jei nuolatiniai lankytojai žino, kur yra brangios durys.

Kai suprasite, kuris plotas jums tinka, ieškokite patalpų, kurių parametrai atitinka teisės aktų reikalavimus.

3 žingsnis: dokumentų rengimas

Individualios įmonės savininkas gali atidaryti bet kurią viešojo maitinimo įstaigą, jei neketina prekiauti stipriuoju alkoholiu. IĮ gali prekiauti tik mažai alkoholio turinčiais produktais: alumi ir alaus gėrimais, sidru. Tai reiškia, kad alaus barą be “stipriųjų gėrimų” lengviausia atidaryti.
Norint prekiauti stipriaisiais alkoholiniais gėrimais, būtina įregistruoti juridinį asmenį.

4 veiksmas: įsigykite kasos aparatą ir programą darbui su valstybinėmis kontrolės sistemomis.

Kaip baras, restoranas ir alaus baras gali apskaityti alkoholį be klaidų

Jei bare organizuojama visa virtuvė ir planuojama tiekti maistą, įstaiga turės tvarkyti kitus kontroliuojamus produktus – gyvūninės kilmės prekes. Tai mėsa, žuvis, pienas, sūris ir kiti ingredientai. Norėdama atitikti jų apyvartai keliamus reikalavimus, įstaiga turi priėmimo metu pažymėti elektroninius veterinarinius dokumentus.

Taigi būsimam baro savininkui reikia iš anksto pasirūpinti, kokia programa jis dirbs su valstybinės kontrolės sistemomis. Patogu, kai tam yra vienas sprendimas, tai padeda nesipainioti reikalavimuose ir programose – lengviau priimti priėmimą ir kitas ataskaitas viename lange.

Parduodant, baro darbuotojas svečiui turi pateikti popierinį arba elektroninį fiskalinį kvitą. Tam jums reikės internetinio kasos aparato su kasos programa, tinkama prekybai alkoholiu ir paženklintais produktais (jei tokia yra meniu).

5 žingsnis. Nusipirkite baldus, indus, įrangą

Renkantis įrangą ir baldus barui, turėtumėte atkreipti dėmesį į antrinę rinką. Daugelis verslininkų, susidūrę su sunkumais atidarydami įstaigą, keičia planus ir išparduoda jau įsigytą įrangą. Taigi netgi galite rasti naują su nuolaida.

Baldai ir indai:

kontaktinis baro skaitiklis;
aukštos baro kėdės, sumontuotos išilgai kontaktinio skaitiklio;
salės stalai ir kėdės;
baro stiklai ir indai.

Įranga:

stovas su čiaupais ir pildymo iš statinių ar statinių sistema;
šaldytuvas alui ir alaus gėrimams laikyti;
vyno spinta yra savotiškas vyno rūsys, kompaktiškas specialus šaldytuvas su specialiu temperatūros režimu tinkamam vyno laikymui;
ledo gaminimo aparatas ir ledo smulkintuvas;
sulčiaspaudė;
maišytuvas;
mikrobangų krosnelė;
kavos aparatas;
šiukšlių konteineriai.

6 žingsnis: Pasirinkite tiekėjus

Jei ketinate specializuotis amatininkų alaus ir sidro gamyboje, artimiausiuose regionuose ieškokite alaus daryklų ir sidro gamyklų. Pasidomėkite, ką siūlo vietos barai, ir pasirinkite, kokie gėrimai tinka jūsų įstaigai.

Išstudijuokite informaciją ant vyno ir kitų mėgstamų alkoholinių gėrimų etikečių. Joje nurodomas gamintojas ir tiekėjas, jų kontaktus galite rasti internete ir susitarti dėl bendradarbiavimo galimybių.

Perskaitykite kitų rinkos dalyvių atsiliepimus, kad įsitikintumėte, jog pasirinktas tiekimo kanalas yra patikimas. Palyginkite kainas, aptarkite specialias sąlygas. Gerai, jei jums pasiūlys tiekti bandomąją partiją.

Darbo su tiekėjais automatizavimo tendencija

Taip pat atkreipkite dėmesį į didžiuosius rinkos dalyvius, kurie kartu su gėrimais naujokams gali pasiūlyti reklaminių produktų, pavyzdžiui, firminių šaldytuvų ar indų su įmonės logotipais.

Ne mažiau nei alkoholiniai gėrimai svarbus stabilus baro eksploatacinių medžiagų tiekimas. Atrodo, smulkmena – šiaudeliai ir skėčiai kokteiliams, servetėlės ar bierdekeliai (padėkliukai) alaus bokalams. Tačiau be šių smulkmenų nebus įmanoma laikytis koncepcijos ir sukurti reikiamos atmosferos bare. Todėl tokį tiekėją taip pat reikėtų puoselėti, ugdyti.

7 žingsnis: įdarbinkite darbuotojus

Barą “kuria” žmonės. Pagrindinis asmuo čia yra barmenas. Jis yra dirigentas ir pirmasis smuikas. Malonus šeimininkas ir įmonės siela. Jis gers, išklausys, rūpinsis, paguos ir nustebins. Tačiau jis negali to daryti vienas.

Taip pat reikia vadybininko, padavėjų ir virėjo, jei planuojate patiekti savo ruoštų užkandžių. Nepamirškime ir valytojų bei apsaugos darbuotojų.

Jei baras specializuojasi vyno srityje, tikslinga samdyti įmonėje dirbantį someljė. O jei nėra finansinių galimybių samdyti atskirą someljė, galite paprašyti pagalbos, pavyzdžiui, vyno pardavėjo, kurio specialistai gali padėti sudaryti vyno sąrašą.

Nepaisant to, kad gerame bare visada vyrauja atpalaiduojanti, neįpareigojanti atmosfera, iš tikrųjų tai yra gerai išlavintas ir gerai veikiantis mechanizmas.

Naujienos

Verslo Vikingai

Verslo vikingai3 savaitės prieš

Soc. tinkluose išgarsėjusi Mokytoja Veronika: „Mokytojo darbas – tai ne tik profesija, bet ir gyvenimo būdas“

Drąsi, charizmatiška ir aktyvi – taip galėtume apibūdinti soc. tinkluose daugumai gerai žinomą mokytoją Veroniką. Pradėjusi savo darbo kasdienybe, ugdymo...

Technologijos7 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai7 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas8 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai9 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |