Sekite naujienas

Verslo idėjos

Ko reikia norint atidaryti kavinę? Kavinės verslas

Paskelbta

-

Pradėti verslą nuo nulio visada baugu. Kiek reikia investuoti? Per kiek laiko pradėsite gauti pelno? Ką daryti, jei verslas nepasiteisins? Daugelis pradedančiųjų verslininkų tikisi greito populiarumo, didelių pajamų ir nusivilia susidūrę su realybe. Kokia jų klaida?

Verslas – tai ne tik kūrybinis impulsas ir savirealizacijos būdas. Tai aiškiai apgalvotas ir apskaičiuotas kiekvienas žingsnis. Tai – išsikelti ir laiku pasiekti tikslai. Už kiekvienos sėkmės slypi didelės pastangos ir kruopštus darbas.

Kavinė nuo kitų įstaigų skiriasi savo siaura orientacija. Tai supaprastina darbą kai kuriais atidarymo etapais. Kavos rinka intensyviai auga ir vystosi, per praėjusius metus Lenkijoje kavinių skaičius išaugo 7 %. Taigi, kiek perspektyvi yra ši kryptis ir kiek kainuoja atidaryti savo kavinę?

Kokios kavinės yra

Pirmiausia išsiaiškinkime, kokios yra kavinės. Išskiriamos trys populiarios kryptys:

Kavos baras “To go”

Klasikinė kavinė su sėdimomis vietomis

Automatinė kavinė

“To go” formato kavinės specializuojasi parduodant kavą ir desertus išsinešimui. Be abejo, pagrindinį asortimentą sudaro įvairios kavos gėrimų variacijos. Taip pat įtrauktos kelios arbatos pozicijos, o vasaros metu – gaivieji gėrimai. Desertų išsinešimui pasirinkimas nedidelis. Paprastai įstaigų savininkai siūlo sausainių, karamelinių ir šokoladinių saldainių. Taip yra dėl to, kad tokių kavinių plotas nedidelis – ne daugiau kaip 10 kvadratinių metrų. O desertams paruošti tiesiog nėra vietos. Žinoma, galima bendradarbiauti su kepyklomis ir kepyklėlėmis, bet tai jau kita istorija.

Klasikinė kavinė yra tradicinis verslo formatas. Čia įstaiga jau turi nuosavą virtuvę ir gali pasiūlyti ne tik apetitą žadančių desertų, bet ir sočių užkandžių. Klasikinės kavinės niuansai yra tai, kad jai atidaryti reikia daugiau laiko ir investicijų. Tačiau turint gerą geografinę vietą ir kruopščiai parinktą meniu, galima greitai pasiekti savarankiškumą.

Automatinės kavinės jau seniai žinomos Europos šalyse. Automatinė kavinės versija patogi tuo, kad visada galima keisti vietą ir “gaudyti” klientus visame mieste. Prekybos vietas reikėtų laiku suderinti su vietos valdžios institucijomis.

Kur geriausia atidaryti kavinę

Tai bene svarbiausias verslo planavimo punktas. Būtent įstaigos vieta lemia pajamas ir sėkmę. Patikėkite, niekas neis gerti kavos į miesto pakraštį.

Taigi pirmasis vietos pasirinkimo kriterijus yra praeinamumas. Patyrę verslininkai šiuos rodiklius apibrėžia kaip lankomumą ir konversiją. Paprastai tariant, srautas – tai pro įstaigą praeinančių žmonių skaičius, o konversija – pirkėjų skaičius. Šiuos rodiklius galite išmatuoti stebėdami. Atsižvelkite į vietovės ypatumus: ar joje yra verslo centrų ir biurų, universitetų, ar viešų poilsio ir pasivaikščiojimo vietų. Įvertinkite netoliese esančių konkurentų skaičių, jų asortimentą ir populiarumą tarp gyventojų.

Patalpų nuomos kaina yra antrasis kriterijus.

Nuomos kaina kai kuriems gali būti lemiamas veiksnys. Tačiau nesistenkite daug sutaupyti. Jei lankytojų srautai maži ir klientų mažai, sutaupytų lėšų net nepajusite.

Kaip rasti patalpas? Yra trys būdai:

Nekilnojamojo turto biurai ir agentai

Dažnai nekilnojamojo turto agentai turi daug didesnę nuomojamo nekilnojamojo turto duomenų bazę. Daugelis savininkų nenori rūpintis skambučiais ir susitikimais su būsimais nuomininkais, todėl šį reikalą atiduoda į nekilnojamojo turto agento rankas. Šio metodo trūkumas yra tas, kad nekilnojamojo turto agentui reikia mokėti komisinį mokestį.

Patalpų ieškokite populiariuose skelbimų puslapiuose.

Tai populiariausias variantas, leidžiantis stebėti pasiūlymų rinką ir orientuotis pagal kainą. Tačiau čia dažnai skelbimus talpina ir patys agentai, todėl didelė tikimybė, kad pateksite ant nekilnojamojo turto brokerio pečių.

Nepriklausoma paieška neprisijungus prie interneto

Jei norite atidaryti kavinę savo gimtajame mieste arba mieste, kuriame gyvenate jau seniai, tai puiki galimybė. Kai kurie savininkai patalpina nuomos skelbimus tiesiai ant pastato fasado. Tai taip pat puiki galimybė tiesiogiai įvertinti patalpų galimybes.

Kokios įrangos reikia kavinėms?

Kuo įvairesnis kavos gėrimų pasirinkimas jūsų įstaigoje, tuo daugiau atsitiktinių lankytojų taps nuolatiniais lankytojais. Žinoma, jei kava yra tinkama. Norėdamas paruošti skanų espreso arba espreso kavos gėrimą, barista turi turėti daug specialių žinių ir įgūdžių. Tačiau šiuolaikinės technologijos gerokai palengvino ir pagreitino kavos ruošimo procesą.

Norėdami užtikrinti nepriekaištingą gėrimų kokybę, naudokite ne vandentiekio, o apdorotą vandenį. Tam tikslui įrengiami keičiami filtrai arba filtravimo sistemos. Beje, išvalytas vanduo prailgins jūsų kavos įrangos tarnavimo laiką.

Negailėkite kavos aparatui skirtų valymo priemonių. Yra įvairių skysčių, tablečių ir miltelių, skirtų hidraulinei sistemai, grupei, malūnėliui, pieno sistemai valyti, kalkių šalinimui ir kt.

Kavos aparatų rūšys

Kavos virimo aparatai būna keturių tipų:

Svirtinės,
Pusiau automatiniai,
Automatiniai,
Superautomatiniai.

Svirtiniai arba rankiniai kavos aparatai tinka nedidelėms stilingoms kavinėms, kuriose lankosi mėgstantys neskubėti užkandžiauti ir mėgautis klasikine aukščiausios kokybės kava. Šiuose aparatuose barista kontroliuoja visą kavos virimo procesą. Svirtimi sukuriamas slėgis, reikalingas espreso kavai užvirinti. Svirtiniai kavos aparatai jungiami prie vandentiekio tinklo.

Šie kavos aparatai skiriasi katilo talpa, konstrukcija ir kavos aparatų grupių skaičiumi (paprastai nuo dviejų iki keturių). Tarp pirmaujančių gamintojų yra Italijos bendrovės “La Marzocco”, “C.M.A. Astoria”, “Sanremo”, “Victoria Arduino”.

Pusiau automatiniai kavos aparatai automatizuoja espreso kavos ruošimą, tačiau kai kurios funkcijos išlieka patikėtos baristai.

Pusiau automatinių kavos aparatų modeliai skiriasi grupių skaičiumi, vandens tiekimo būdu, matmenimis, dizainu ir techninėmis savybėmis. Kai kurie aparatai, pavyzdžiui, “Nuova Simonelli” ir “La Marzocco”, turi kelių katilų sistemą ir didelį našumą, tačiau taip pat kainuoja gana brangiai.

Automatiniai kavos aparatai yra prieinamesni ir netgi lengviau valdomi. Išsinešti kavą galėsite pasigaminti akimirksniu. Vidutinėje kainų kategorijoje gerai žinomi “Fiamma” (Portugalija), “Futurmat” (Ispanija), “Conti” (Monakas) modeliai.

Iš aukščiausios klasės kavos aparatų galima išskirti amerikiečių firmas Slayer ir Synesso, italų Sanremo, Victoria Arduino, La Marzocco. Jų kaina gerokai didesnė, tačiau techninės charakteristikos ją atitinka. Beje, galvodami apie biudžetą, nepamirškite, kad brangią įrangą galima įsigyti išperkamosios nuomos būdu.

Naudodami itin automatinį kavos aparatą galite paruošti kavos gėrimą vos vienu mygtuko paspaudimu. Tačiau galite pasirinkti ir rankinį režimą, jei už jus dirba patyręs kavos ruošėjas.

Dauguma superautomatinių kavos aparatų turi bent vieną įmontuotą kavos malūnėlį ir kapučinatorių. Atkreipkite dėmesį į gamintojų “Egro” (Šveicarija), “Nuova Simonelli” (Italija) ir WMF (Vokietija) modelius.

Kavos malūnėliai

Nepakeičiamas atributas įstaigos, kurioje patiekiami natūralūs gaivieji gėrimai, – kavos malūnėliai. Specialistai teigia, kad po dviejų minučių nuo sumalimo kavos pupelės pradeda oksiduotis, o tai turi įtakos skoniui. Štai kodėl nereikėtų malti kavos nemokamai. Geriau tai daryti kiekvieną kartą prieš ruošiant kavą.

Atkreipkite dėmesį, kad kavos malūnėlių kaina skiriasi priklausomai nuo jų našumo ir pupelių bunkerio talpos.

Filtravimo kavos aparatai ir presai

Daugelis kavinių įsigyja ne tik kavos aparatus, bet ir filtruotos kavos aparatus. Juose karštas vanduo su malta kava praleidžiamas per filtrą. Nenaudojamas joks slėgis, tik gravitacija.

Kitas alternatyvus kavos ruošimo būdas – kavos presai. Šio metodo esmė – užpylimas ir spaudimas. Kava iš preso gaunama mažiau koncentruota, tačiau intensyvesnio aromato ir skonio pupelių.

Gėrimų virimas turbo aparatu visada žavi svečius ir kartu neužima daug laiko. Rytietiško stiliaus kavą ypač įvertins sodrios, stiprios kavos mėgėjai.

Baristų inventorius

Jei nusprendėte, kad kavos įrangos pirkimas yra gera investicija į jūsų verslą, nepamirškite apie baristoms reikalingus įrankius ir priedus:

Temperiai ir kilimėliai kavai tamponuoti;
ąsočiai pienui plakti;
dekoratoriai ir latte art putos, skirtos piešti ant pieno putos;
termometrai, skirti temperatūrai stebėti plakant pieną;
kavos puodelių šildytuvai;
vienkartiniai kavos išsinešimui skirti indai.

Kaip įdarbinti darbuotojus

Pirmą kartą po atidarymo aptarnaujančiu personalu dirba patys savininkai. Tai įprasta praktika. Pirma, pirmą kartą sutaupoma darbuotojo atlyginimui, kol kavinė atsipirks. Antra, darbas prie kasos aparato ir darbas su klientais padeda atsižvelgti į visus niuansus, giliau suprasti visą darbo specifiką ir tobulinti aptarnavimą bei paslaugų asortimentą.

Žinoma, darbuotojų skaičius priklauso ir nuo kavinės tipo.

“To go” kavinėje jums reikės tik barmeno. Į darbuotojų atranką turėtumėte kreiptis iš anksto, likus maždaug dviem savaitėms iki numatomo darbo pradžios. Barmenas turi išmanyti kavos asortimentą, skonių derinius, mokėti valdyti kavos aparatą. Svarbu, kad darbuotojas būtų tvarkingas, atsakingas, draugiškas ir bendraujantis, kad lankytojai būtų aptarnaujami kokybiškai. Kai kurie savininkai mieliau priima patirties neturinčius žmones ir moko juos “pagal save”. Šis variantas tinka, jei turite tam laiko ir energijos. Norint valdyti kavinę, reikės dviejų barmenų, dirbančių pamainomis.

Pilnavertės kavinės su sėdimomis vietomis veiklai reikia gausesnio kolektyvo. Pirmiausia reikia rasti darbuotojų laisvoms baristų, virėjo ir konditerio, jei desertai neperkami iš kitų tiekėjų, ir valytojo pareigoms. Iš pradžių, esant nedideliam lankytojų srautui, barista gali atlikti ir padavėjo funkcijas. Kai kavinė bus savarankiška – išplėskite darbuotojų sąrašą. Plėtojant verslą, gali prireikti buhalterio, kuris rūpinsis dokumentų srautu, kavinės vadovo, kontroliuojančio kitų darbuotojų darbą. Žinoma, pagrindinis darbdavių kriterijus – turima darbo patirtis. Tai dažniau taikoma tokioms pareigybėms kaip virėjo, konditerio ir vadybininko.

Automatinėse kavinėse reikalingas baristas, turintis vairuotojo pažymėjimą. Dažnai mobiliųjų kavinių savininkai nori dirbti savarankiškai ir aptarnauti klientus. Tačiau jei vis dėlto ketinate deleguoti pareigas – atkreipkite dėmesį ne tik į profesines ir asmenines savybes, bet ir į patirtį bei vairavimo stilių. Bus nemalonu, jei barista įsivels į nemalonią istoriją kelyje ir sugadins įrangą.

Darbuotojų atlyginimai priklauso nuo kelių veiksnių:

Vidutinis darbo užmokestis mieste
Darbo valandomis
Įstaigos pelnu
Darbuotojo patirtimi ir profesiniais įgūdžiais

Beje, kai kurie savininkai pageidauja darbo užmokestį formuoti iš darbo užmokesčio ir premijų dalies. Tokiu atveju, jei kavinės pelnas per mėnesį nebuvo didelis, galite sumažinti išlaidas sumažindami premijos dalį.

Kavinės dizainas ir reklama

Savininko užduotis – padaryti įstaigą patrauklią lankytojams. Tam reikia ne tik kokybiško įvairaus meniu ir draugiško personalo, bet ir malonios atmosferos bei stilingo dizaino.

Kavinės dizainas

Į kavinės dizainą reikia žiūrėti su visa atsakomybe ir apgalvoti kiekvieną detalę. Būtent detalės sukuria nuotaiką ir priverčia sugrįžti vėl ir vėl.

Iš pradžių biudžetas dažnai būna ribotas, tačiau šiuolaikinės dizaino tendencijos leidžia sukurti neįtikėtiną interjerą už nedidelius pinigus.

Specialistai nerekomenduoja interjere naudoti ryškių rėkiančių spalvų. Kavinė – tai vieta, kur žmonės ateina atsipalaiduoti, maloniai pabendrauti prie kavos puodelio ar pasimėgauti gardžiu desertu. Todėl galite padaryti keletą ryškių akcentų, tačiau jokiu būdu nekaupkite jų vienas ant kito. Kavinės stilius gali būti visiškai skirtingas: nuo lofto iki klasikinio.

Palėpės dizainas jau kelerius metus yra ant populiarumo bangos. Grubių formų, medžiagų ir minimalizmo derinys ypač populiarus tarp jaunų žmonių. Sumaniai derinant šiltą medieną ir šaltą betoną pasiekiamas norimas efektas. Visa tai įtvirtina masyvūs baldai.

Provanse vyrauja jaukumas, balti baldai ir spalvos. Pagrindinis bruožas – daugiau šviesos. Tai galima pasiekti naudojant šviesių spalvų baldus ir apdailą. Anturažui galima rankomis “pagyventi” dekoratyvinius daiktus, stalus ir kėdes. Būtinai pasirūpinkite gėlėmis, džiovintomis puokštėmis ir pintais krepšeliais.

Eklektiškame stiliuje derinami iš pirmo žvilgsnio nesuderinami dalykai. Jį sudaro kelios dizaino tendencijos vienu metu, jis apima istorinius elementus ir šiuolaikines tendencijas. Jo ypatumas – išskirtinis atspalvių derinimas. Paprastai naudojamos bent penkios spalvos. O sienas puošia siurrealizmo arba postimpresionizmo stiliaus paveikslai.

Nepamirškite apie savo konkurentus. Nekopijuokite kieno nors kito stiliaus, sukurkite kažką savo, individualaus.

Kad lankytojai ateitų į kavinę, turi juos kažkuo sudominti. Todėl iškaba turi “pagauti”, pritraukti. Šiuo atveju vidaus ir išorės dizainas turėtų vienas kitą papildyti. Papuoškite vitriną ir naudokite infopaviljonus, kad pritrauktumėte klientus.

Kavinės reklama

Dekoruotas fasadas ir langas – jau įstaigos reklama. Atsitiktinai pro šalį einantys žmonės būtinai žvilgtelės į vidų, jei kūrybiškai apipavidalinsite iškabą.

Toliau reikės atlikti šiuos veiksmus:

Pranešti apie tai aplinkinėms įstaigoms. Pakabinti skelbimus.

Atspausdinti skrajutes, skelbiančias apie naujos kavinės atidarymą. Surengti atidarymo akciją. Išplatinkite skrajutes šalia kavinės arba žmonių gausiai lankomose vietose: prie sankryžų, šviesoforų, šalia prekybos centrų.

SMM reklama. Dabar tai viena galingiausių reklamos priemonių, reikalaujanti minimalių investicijų. Per socialinius tinklus galite informuoti potencialius klientus apie naujas akcijas ar meniu, rengti konkursus.

Kaip atidaryti kavinę nuo nulio

Kaip atidaryti kavinę nuo nulio ir kiek tai kainuoja?

Jei žingsnis po žingsnio atliksite instrukciją, gausite:

1 žingsnis – koncepcijos kūrimas ir patalpų paieška

Ieškokite patalpų ir suformuokite koncepciją. Įsivaizduokite, kokia ji turėtų būti, ir sudarykite preliminarią išlaidų sąmatą.

2 žingsnis – dokumentų tvarkymas

Dokumentų tvarkymas gali užtrukti apie mėnesį ar du. Atidžiai išstudijuokite reikalingų dokumentų sąrašą.

3 žingsnis – įrangos pirkimas ir patalpų remontas

Brangiausias žingsnis. Įranga užims didžiąją dalį biudžeto. Ir patalpų apdailai nebūtina naudoti brangių medžiagų. Padarykite darbui būtiną minimumą ir palaipsniui papildykite interjerą.

4 žingsnis – kavinės veiklos pradžia, reklama

Tai nėra baigiamasis verslo etapas. Kavinė turi nuolat vystytis ir tobulėti.

Kavinės “to go” formatas:

6-10 kvadratinių metrų ploto patalpos. Vidutinė nuomos kaina – apie 600 eurų.
Kavinės įranga – 2000 eurų. Įsigykite būtiniausią minimalią įrangą (kavos malūnėlį, kavos aparatą, nedidelį šaldytuvą).
Remontas. Minimalios išlaidos – 500-600 eurų.
Išlaidos – 300 eurų.
Iš viso – apie 3500 eurų (su sąlyga, kad pirmą kartą barista dirbs savininkas).

Klasikinė kavinė su visomis sėdimomis vietomis:

Čia daug sunkiau apskaičiuoti kainą. Pirma, patalpos. Kiek kvadratinių metrų jums reikia? Kokia jos vieta? Antra, įranga. Įrangos pasirinkimas tiesiogiai priklauso nuo to, koks bus jūsų meniu. Todėl klasikinių kavinių atidarymui sudaromas verslo planas. Tačiau galima drąsiai teigti, kad, atsižvelgiant į atlyginimų darbuotojams mokėjimą, jums reikės nuo 6000 eurų.

Automatinė kavos parduotuvė:

Automobilio pirkimas – 6000 eurų
Elektros energijos tiekimas – 700-1000 eurų
Įrangos pirkimas – 2000 eurų
Automobilio vidaus ir išorės apdaila – 1000 eurų
Išlaidos – 300 eurų
Iš viso – apie 10000 eurų.

Pradėti savo verslą visada sunku ir baugu. Tačiau rizikuokite ir darykite tai, kas jums patinka, ir į šią bedugnę pasinersite visiems laikams. Pradėkite nuo mažų dalykų, bandykite ir išbandykite įvairias koncepcijas.

Naujienos

Verslo Vikingai

Technologijos3 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai3 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas4 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai5 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai5 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |