Paskelbta
10 mėnesių prieš-
Vakar Vilniaus senamiestyje žinomi ir kviestiniai svečiai rinkosi į itališko maisto restorano-picerijos „Flying Tomato Pizza“ atidarymą. Neapolietiškos picos furgonėlis, pirmasis Lietuvai pasiūlęs pasaulyje lyderiaujančiose krosnyse keptas picas, vos per metus užaugo į restoraną.
Uždarame atidarymo renginyje dalyvavo „Flying Tomato Pizza“ jau spėję pamėgti žinomi žmonės, nuomonės formuotojai, maisto tinklaraštininkai, restoranų srities verslo atstovai ir restorano draugai, padėję jam gimti.
Į atidarymo šventę atvyko maisto guru Andrius Užkalnis, atlikėjai Erica Jennings, Rokas Yan, Iveta Svilainytė-IVEL, Norbertas Liatkovskis, pianistė Ieva Dūdaitė, restoranų konsultantė, someljė Urtė Mikelevičiūtė, stilistai Viltė Kinderevičiūtė („vunderkinde“), Vainotas Jakštas, Joringis Šatas, paramos Ukrainai iniciatorius Karolis Sankauskas, kelionių apžvalgininkė Darja Chusnutdinova („darjakot“), radijo stoties „Power Hit Radio“ vedėja Laura Ignatovičiūtė.
Taip pat dalyvavo maisto tinklaraštininkai ir apžvalgininkai „nestoras maistas“, „Another bite“, „snapping_snack“, „Alijos pasaulis“, „100 eaters”.
Ypatingas meniu ir vardiniai patiekalai
Restoranas-picerija „Flying Tomato Pizza“ jau laukia visų vilniečių ir miesto svečių – duris lankytojams plačiai atveria šiandien. Nauja itališko maisto vieta išsiskiria specialiaisiais vardiniais patiekalais ir ypatinga ingredientų selekcija.
„Savo svečiams siūlome ne tik klasikinius itališkus skonius, bet ir unikalius, vardinius patiekalus. Skonio receptorius nustebins vardinė mūsų pica, pasta, violetinių bulvių gnocchi (itališki virtinukai), kuriuos siūlome ir virtus, ir keptus, desertas ir kokteilis. Mūsų neapolietiškas picas vilniečiai jau spėjo pamėgti, tačiau visa itališka virtuvė – turtinga savo ingredientais ir skoniais, todėl suteikiame galimybę čia, Vilniuje, paragauti aukštos kokybės neapolietiškų picų ir itališko maisto. Jį ruošiame su kruopščiai atrinktais produktais iš Italijos ir vietos ūkių, ir, didele meile“, – sako restorano įkūrėjas ir šefas Nikolas Oženka.
Priimtas jausis kiekvienas
Atmosfera restorane tokia pat svarbi, kaip ir maistas. „Flying Tomato Pizza“ komandos tikslas – kad kiekvienas svečias jaustųsi savas ir priimtas, lyg namie.
„Laukiame didelių kompanijų šventiniams vakarams, įsimylėjusių porų pasimatymams, atvykstančių su tėvais, vaikais, atsivedančių senelius, kolegas, ar draugus. Noriu, kad kiekvienas čia jaustųsi laisvai, gerai, jaukiai ir priimtas, būtent toks, koks yra ir taip, kaip jaučiasi tą dieną. Laukiame visų, kurie užsuks vieni – čia vieniši tikrai nesijausite“, – kviečia Nikolas.
Visus atvykusius įkūrėjas ragina pasijausti ir elgtis lyg Italijoje.
„Džiaukitės, juokitės ir dalinkitės istorijomis garsiai, ragaukite vienas kito maistą, pasijauskite lyg tradiciniuose italų šeimos namuose, kur klegesys ir draugija šildo“, – sako šefas.
Pradžia – picos furgonėlis
Istorijos pradžia – neapolietiškos picos furgonėlis, kurį savo rankomis įsirengė Nikolas Oženka ir praėjusių metų pavasarį aplink jį subūrė picos mylėtojų bendruomenę.
Furgonėlis tapo pirmąja vieta Lietuvoje, kur buvo galima paskanauti pasaulinėje rinkoje lyderiaujančiose „Gozney Dome“ krosnyse keptų picų – net išskirtiniams Europos restoranams tuo metu jos buvo nepasiekiama svajonė.
Ambicingumo ir veržlumo nestokojančio dvidešimt penkerių Nikolo, restoraną-piceriją taip pat įsirengusio ne tik su profesionalų pagalba, bet ir savo rankomis, motyvacija visada buvo vaikystės svajonė teikti žmonėms džiaugsmą.
„Labai mėgstu laimingus žmones, gera juos matyti ir su jais bendrauti. Visada norėjau besišypsančių žmonių matyti kuo daugiau ir juos burti. Būtent laimę, kartu su gardžiu maistu, naujame restorane ir kursime“, – teigia Nikolas.
Itališko maisto restoranas-picerija „Flying Tomato Pizza“ plačiai savo duris visiems atveria šiandien, rugsėjo 6 d. – jį rasite pačioje Vilniaus senamiesčio širdyje, Pilies g. 8.
Restorano naujienas sekite: www.instagram.com/flyingtomato.pizza
Pastaraisiais metais analitikos įrankių rinka smarkiai pasikeitė. Po to, kai „Google“ pakeitė „Universal Analytics“ į sudėtingesnį „Google Analytics 4“ (GA4),...
Kodėl svetainės greitis svarbus SEO ir verslui? Šiuolaikiniame pasaulyje, kai dauguma mūsų ieško informacijos ir vartoja turinį per išmaniuosius telefonus,...
Svetainės srautas – apibrėžimas Terminas „svetainės srautas“ reiškia lankytojų skaičių, apsilankantį svetainėje, ir jų atliekamą veiklą per šį apsilankymą. Jis...
Kodėl tamsusis režimas neišnyksta ir kas skatina jo populiarumą Pradėkime nuo to, kodėl tamsusis režimas yra daugiau nei tik laikina...
Lietuvos gyventojai savo vaikui ar kitam mokyklą baigiančiam giminaičiui rekomenduotų pasirinkti informacinių technologijų (65 proc.), medicinos (41 proc.) arba inžinerijos...
Įsibėgėjusi vasara daugeliui dirbančių tėvų Lietuvoje – tikras galvosūkis: kaip pasirūpinti vaikais, kai mokyklos atostogauja, o darželiai užveria duris? Specialistai...
Šių metų sausio-gegužės mėnesiais dyzelino pardavimai Lietuvoje sumažėjo beveik penktadaliu – tai beveik triskart daugiau, nei buvo prognozavusi Finansų ministerija....
Atostogų sezonu vis daugiau vairuotojų leidžiasi į kelią, o automobilius dažnai palieka neįprastose vietose. Naujasis „If“ tyrimas parodė, kad dauguma...
Hibridinis darbo modelis smarkiai pakeitė tai, kaip dirbame moderniuose biuruose. Dėl juose kintančių darbuotojų srautų dingsta poreikis turėti nuolatines sėdimas...
Henry G. Uriko, „Figure Baltic Advisory“ žmonių analizės, vertinimo ir vadovų ugdymo specialistas. Vasara jau čia, o kartu su ja...