Paskelbta
1 metai prieš-
By
LukasVasarai įsibėgėjant, neišvengiamai dažniau ieškoma būdų, kaip greitai ir skaniai atsigaivinti. Tačiau kartais vis pritrūksta idėjų, kaip tai padaryti: vanduo – būtinas, bet nuobodus, o ir, rodosi, visos ledų rūšys jau išragautos. Gaivinančių idėjų galima pasisemti iš Tolimųjų Rytų virtuvės, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Jei Lietuvoje didelių nepatogumų sukelia 30 laipsnių karštis, tolimojoje Azijoje – Indijoje, Tailande, Kinijoje ar Japonijoje – termometro stulpelis perlipa ir 40 laipsnių žymą. Be to, didelė drėgmė dar labiau sustiprina karščio pojūtį. Tačiau šių kraštų gyventojai žino, kaip atsivėsinti net ir tuomet, kai oras lauke – tarsi pirtyje.
Mango lassi – Indijoje, Liang Gao – Kinijoje, o Tailande – Nam Kang Sai: nors pavadinimai – vienas už kitą sudėtingesni, šiuos vietinių ir turistų mėgstamus, gaivinančius desertus išmėginti gali ir kiekvienas Lietuvos gyventojas. Jie – greiti, lengvai pagaminami ir, svarbiausia, nebrangūs.
Jau pirmadienį „Lidl“ pirkėjus pasveikins tolimosios Azijos įkvėpta „Vitasia“ skonių savaitė. Po vienu stogu mėgstamus ir dar neatrastus gardumynus suras Kinijos, Indijos, Tailando ir Japonijos virtuvių gerbėjai. Įvairių rūšių makaronai ramenams, sušiams skirti priedai ir kiti tolimųjų kraštų skanumynai – visa tai ir dar daugiau „Lidl“ siūlo paragauti „Vitasia“ skonių savaitės metu.
Apsidžiaugs ir mėgstantieji egzotiškus desertus – kaitrią vasaros dieną atgaivins „Vitasia“ valgomieji ledai su kertuočių glaistu, kokosiniai ledai bei geriamieji jogurtai. Šių prekių jau nuo šios savaitės ieškokite šaldytuvuose.
Mango lassi: skoniais turtingas ir vasariškai ryškus desertas iš Indijos
Jogurto ir mangų kokteilis mango lassi – neatsiejama Indijos virtuvės dalis. Manoma, kad lassi gėrimas atsirado maždaug 1000 metų prieš mūsų erą, ir tikėta, jog jis turi gydančiųjų galių.
Dar geriau žinoma, kad mango lassi yra gardus, kreminės konsistencijos gėrimas, kuriame su pienu, jogurtu ir šiek tiek cukraus sumaišytas mangas puikiai atgaivina karštą dieną. Be to, ryškiai geltona spalva tik dar labiau sustiprina vasarišką nuotaiką. Pasigaminti šį desertinį gėrimą nesunkiai galite ir namuose.
Jums prireiks:
250 g „Vitasia“ mangų skiltelių lengvai saldintame sirupe
250 ml natūralaus „Pilos“ jogurto (be priedų)
125 ml „Pilos“ pieno
4 a. š. cukraus arba medaus
Žiupsnelio kardamono
Paruošimas:
Kubeliais supjaustykite mangų skilteles, sudėkite jas į trintuvą. Ten pat supilkite jogurtą, pieną, medų arba cukrų, suberkite kardamoną ir plakite apie 2 minutes.
Jei norite gaivesnio kokteilio, į trintuvą įdėkite kelis ledo kubelius. Juos taip pat galite suberti į taures, į kurias supilkite paruoštą kokteilį. Jį papuošti galite užbarstydami kardamono.
Liang Gao: „juodai“ geras desertas iš Kinijos
Liang Gao, dar žinomas kaip kiniškas šaltas ryžių pyragėlis, yra Kinijoje itin populiarus desertas, gaminamas iš ryžių miltų. Minkštos tekstūros patiekalas dažniausiai patiekiamas šaltas. Nors mūsų kraštuose – tai neįprastas desertas, tikrai galite jį pasigaminti ir patys.
Reikės:
250 g ryžių miltų – galima juos pasigaminti sumalus 250 g juodųjų „Vitasia“ ryžių
350 ml vandens
200 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
Kelių lašų skirtingų spalvų maistinių dažų, jei naudosite šviesius ryžių miltus
Paruošimas:
Kavamalėje iki miltų sumalkite juoduosius ryžius. Miltus suberkite į dalį vandens ir maišykite tol, kol neliks gumuliukų. Tai padarę, atidėkite į šalį.
Į keptuvę ar puodą supilkite likusį vandenį ir cukrų. Įkaitinkite iki vidutinės kaitros, kol užvirs. Maišykite viską tol, kol ištirps cukrus. Pakaitinkite dar 2–3 minutes, kol gausite sirupą. Atidėkite į šalį, kad sirupas atvėstų. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
Į gautą sirupą supilkite miltų ir vandens mišinį, maišykite, kad nesusidarytų gumuliukai. Į kelias dalis padalykite mišinį ir į kiekvieną įlašinkite maistinių dažų, jei norite gauti skirtingų spalvų patiekalą. Tai darykite, jei naudojote šviesius ryžių miltus.
Mišinį supilkite į kepimo formą ar kitą karščiui atsparų indą ir 20–25 minutes kaitinkite garuose. Įsmeikite dantų krapštuką ar medinį pagaliuką į patiekalo vidurį, kad patikrintumėte, ar jis iškepė. Iškepus, leiskite atvėsti.
Atvėsus patiekalui, padėkite jį į šaldytuvą 2–3 valandoms arba tol, kol jis visiškai atšals bei sutvirtės.
Supjaustykite desertą norimo dydžio gabaliukais. Patiekti galite jį vieną arba papuoštą kokoso drožlėmis ar apšlaksčius saldžiu, pavyzdžiui, agavos, sirupu.
Nam Kang Sai: sudėtingai skambantis, bet itin paprastas desertas iš Tailando
Tailandas – populiari kryptis, kur šaltas žiemas ryžtasi praleisti vis daugiau Lietuvos gyventojų. Ten dar nebuvę, bet norintys pajusti šios šalies virtuvės skonį, gali išmėginti iškart atgaivinantį desertą – Nam Kang Sai, arba tailandietišką „sniego kūgį“.
Receptui reikės:
500 ml vandens
200 g cukraus
1 a. š. vanilės ekstrakto
250 g „Vitasia“ mangų skiltelių lengvai saldintame sirupe
Kitų mėgstamų vaisių, uogų, pavyzdžiui, arbūzo, bananų, braškių ir kt.
100 ml kokosų pieno arba sutirštinto pieno
Smulkinto ledo
Paruošimas:
Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir užvirinkite viską ant vidutinės kaitros. Reguliariai maišykite, kad vandenyje esantis cukrus visiškai ištirptų ir gautumėte sirupą. Sirupui atvėsus, įmaišykite vanilės ekstraktą.
Kol sirupas vėsta, pasiruoškite „sniego kūgio“ papuošimą. Supjaustykite mangų skilteles, arbūzą, bananus ir kitus mėgstamus vaisius bei uogas.
Paimkite taurę ar kitą indą, suberkite smulkintą ledą – jį pasiruošti galite trintuvu susmulkinę paprastus ledo kubelius. Kad ledą būtų lengviau sutrinti, į trintuvą įpilkite šiek tiek šalto vandens.
Smulkintą ledą dosniai palaistykite atvėsusiu cukraus sirupu, sudėkite paruoštus vaisius, uogas. Užbaikite desertą užpildami ant jo šiek tiek kokosų arba sutirštinto pieno. Mėgaukitės vasariška gaiva!
Persimonas – žiemos karalius: išbandykite du receptus, kurie nustebins
Restoranai pamažu eina prekybos centrų keliu: įvedamas pakuotės mokestis
Kad gėlių žiedai džiugintų diena iš dienos: ekspertai pataria, kaip jas kuo ilgiau išlaikyti šviežias
Ate, vasara! Labas, rudenėli! TOP 10 rudeniškų patarimų šauniam sodui
Ne tokios ir skirtingos: ką bendro turi Lietuvos ir Prancūzijos virtuvės?
Futbolo šventė prasideda: „Lidl“ kviečia nemokamai stebėti Europos futbolo čempionato kovas keturiuose Lietuvos miestuose
Pasiruošt, dėmesio, įkurkim! Šeštadienį – gardžios „Lidl superšeštadienio“ idėjos griliui
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Pirmą birželio sekmadienį kviečia į Kauno Nemuno salą: švęsime ir Nacionalinę grilio dieną, ir 8-ąjį „Lidl“ gimtadienį
Turizmo sektoriuje populiari „viskas įskaičiuota“ koncepcija šiandien vis dažniau tampa gyventojų pasirinkimu ir priimant vienus reikšmingiausių gyvenimo sprendimų – įsigyjant...
KŪB „Jasinskio 14“ priklausanti įmonė „Jasinskio 14 project“ šiuo metu platina 8 mln. eurų obligacijų su 10–11 proc. metinėmis palūkanomis...
„1 Asset Management” fondas „Airport Hotels Fund“, valdantis viešbučius prie tarptautinių oro uostų, per 2024 metus investuotojams sumokėjo 4.2 mln....
Implantologijos ir estetinės odontologijos klinikų tinklas „Neodenta“ pradeda platinti viešą 3 metų trukmės nekilnojamu turtu užtikrintą obligacijų emisiją, kurios metu...
Skaičiuojama, kad Lietuvos verslo einamosiose sąskaitose yra virš 8 milijardų Eur. Nors šios lėšos yra naudojamos įmonių kasdieniniams atsiskaitymams, tačiau...
Vėstantys orai primena apie kasmetinį iššūkį statybvietėse – be šildymo neįmanoma palaikyti komfortiškų darbo sąlygų ir užtikrinti daugelio vidaus darbų...
Vairuotojai, važiuodami miškingais keliais, turėtų būti itin atsargūs. Draudikai įspėja apie rudens ir žiemos sandūroje padažnėjusius transporto priemonių susidūrimus su...
Gruodžio 3 d. jau daugiau nei tris dešimtmečius minima Tarptautinė žmonių su negalia diena. Nors tądien primenama apie būtinybę užtikrinti...
Paskutinę lapkričio savaitę, prekybininkams viliojant įspūdingomis nuolaidomis ir išskirtiniais pasiūlymais, lietuviai, latviai ir estai gausiai apsipirkinėjo internete. Paaiškėjo, kad lietuvius...
Kas antras Baltijos šalių gyventojas jaučia stipriai išaugusias mėnesio išlaidas maistui ir gali sau leisti mažiau, nei anksčiau, rodo „Citadele“...