Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Naminiai kebabai ir sultingi mėsainiai – išbandykite išskirtinius „Lidl grilio talentų“ receptus

Paskelbta

-

Šį šeštadienį TV3 eteryje startavusi „Lidl grilio talentų“ laida žiūrovus kvietė stebėti įtemptą kovą prie griliaus. Pirmoje laidoje susitiko 30 metų grilinimo patirtį sukaupęs Nerijus Karbauskas bei iškalbingoji televizijos laidų vedėja Renata Šakalytė–Jakovleva. Kiekvienas jų pristatė savo receptus ant grilio, kuriais bandė pavergti laidos vedėjo Vytaro Radzevičiaus širdį ir užsitarnauti pirmojo grilio meistro vardą.

Laidų vedėja R. Šakalytė–Jakovleva, pasakojo, kad nors gaminti ji pamėgo dar vaikystėje, grilių atrado kelionėje motociklu, kur reikėjo dažnai pasukti galvą, ką pagaminti. „Reikėdavo iš kirvio išvirti sriubą. Vieną dieną šiaudelio formos, kitą dieną spagečiai, dar kitą kaspinėlio formos makaronai. Man būtent todėl ir patinka gaminti lauke, kadangi tuomet reikia sugalvoti, kaip paįvairinti savo racioną“, – teigė laidų vedėja.

Reklama:

Vasarinės padangos - Pirkitpadangas.lt

R. Šakalytė–Jakovleva laidoje pasirinko gaminti daugelio pamėgtus kebabus su netikėtais rytietiškais prieskoniais, kurie vištienai suteikia ypatingą skonį ir kvapą.

Grilio entuziastas Nerijus pasakojo, kad visada mėgo daug ir skaniai pavalgyti. Grilių Nerijus prisijaukino keliaudamas Sakartvele, kuriame vyrą sužavėjo vietiniai maisto gamybos papročiai ir įtaigūs šašlykų kepimo profesionalai.

Kurį laiką Nerijus namuose negalėjo paruošti mėgstamų patiekalų, nes neturėjo reikiamos kepsninės. Tačiau pamačiusi didžiulę vyro meilę kepimui, šeima jam padarė ypatingą staigmeną: „Šeimos nariai, pastebėję, jog vis kalbu, kad reikia kepsninės, gimtadienio proga padovanojo kepsninę. Kadangi ją reikėjo susikonstruoti ir atsinešti į tinkamą vietą, pats sukonstravau ir atitempiau 110 kg sveriančią kepsninę. Galutinis rezultatas buvo didelė ekstazė“, – laidoje pasakojo Nerijus.

Renatos varžovas Nerijus, pasirinko ruošti sultingus vištienos ir šoninės mėsainius. Laidos pabaigoje garbė nuspręsti, kam atiteks grilio meistro vardas laidoje teko šmaikščiajam V. Radzevičiui. Laimėtoju tapo Nerijus, kuriam už tikrą profesionalumą atiteko 200 eurų vertės „Lidl“ čekis. Nenusivylė ir antrosios vietos nugalėtoja – R. Šakalytei–Jakovlevai padovanotas „Lidl“ prekių krepšelis.

Gardžius dalyvių ruoštus patiekalų receptus galite išbandyti ir jūs.

Renatos rytietiško skonio naminiai kebabai

Mėsai paruošti jums reikės:

500 g vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“

2 a. š. harisa pastos

Druskos ir pipirų pagal skonį

Lavašui paruošti reikės:

350 g miltų su kildinimo medžiagomis

30 ml alyvuogių aliejaus

Poros v. š. natūralaus jogurto „Pilos“

Druskos pagal skonį

Įdarui reikės:

Pusės raudongūžio kopūsto

2 v.š. grūdėtos varškės „Pilos“

Patiekalą gaminti pradėkite nuo mėsos paruošimo. Smulkiai sukapokite vištieną arba ją sumalkite. Į mėsos masę dėkite žiupsnelį druskos ir itin kvapnios harisos pastos. Suformuokite pailgus mėsos gabalėlius ir kepkite ant folijos grilyje.

Kol mėsa kepa, susmulkinkite kopūstą ir pasiruoškite lavašą. Miltus, alyvuogių aliejų, jogurtą sumaišykite, įberkite žiupsnelį druskos. Kuo plonesniam lavašui suformuoti, naudokite kočėlą. Paruoštą tešlos blynelį kelioms minutėms iš abiejų pusių pakepkite ant griliaus.

Pagrindiniams ingredientams iškepus prasideda kūrybinis procesas. Lavašą ištepkite jogurtu ir ant jo pirma išdėliokite kopūsto griežinėlius. Tuomet pagal skonį dėkite šaukštelį grūdėtos varškės, o ant jos – garuojančius vištienos maltinukus. Viską suvyniokite į kebabo formą ir štai – rytietiškais skoniais dvelkiantis patiekalas jau ant jūsų stalo.

Sultingų Nerijaus mėsainių receptas

5 vnt. sviestinių bandelių „Brioche“

1 vnt. vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“

100 g šaltai rūkytos šoninės

5 riekelių čederio sūrio

1 v. š. dižono garstyčių

3 v. š. majonezo

1 v. š. kečupo

1 a. š. tabasko padažo

2 vnt. raudonųjų svogūnų

2 v. š. acto

1 pomidoro

2 vnt. konservuotų agurkų

1 saujos šviežių salotų

Marinuotų pipirų, druskos, cukraus ir juodųjų pipirų pagal skonį

Šį receptą pradėkite nuo teisingo mėsos paruošimo. Vištienos krūtinėlę supjaustykite horizontaliai, iš abiejų pusių patepkite dižono garstyčiomis, pabarstykite druska ir pipirais. Mėsą kepkite ant griliaus, vartydami iš abiejų pusių. Kepant ant vištienos galite uždėti griežinėlį pomidoro, kurio rūgštis suminkština mėsą. Šalia vištienos taip pat padėkite kepti ir pjaustytą šoninę.

Kol viskas kepa, metas bandelių paruošimui. Bandeles supjaustykite horizontaliai į tris dalis ir dėkite ant griliaus šiek tiek pasišildyti.

Tuo pat metu pasiruoškite ir prie mėsainio puikiai derantį padažą. Atskirame indelyje sumaišykite kečupą, majonezą, dižono garstyčias, aštrų padažą ir druską bei pipirus. Taip pat su actu, šlakeliu vandens ir cukraus pamarinuokite ir smulkiai pjaustytus svogūnus.

Mėsai iškepus, o bandelėms pašilus pradėkite mėsainio sluoksniavimą. Vieną po kito sudėkite visus paruoštus ingredientus, sūrį, griežinėliais supjaustytus agurkus, pipirus ir salotas.

Skanaus!

Naujienos

Verslas20 val prieš

„Planas Chuliganas” tapo „Ignitis” klientų aptarnavimo partneriais

Laimėjęs viešą pirkimą teikti klientų aptarnavimo paslaugas, kontaktų centras „Planas Chuliganas” oficialiai tapo sumanių energetikos sprendimų bendrovės „Ignitis” klientų aptarnavimo...

Verslas21 val prieš

„Vienaragis vienaragyje”: „Saily” kūrėjų patarimai

Vykintas Maknickas,„Nord Security” produktų strategijos vadovas, dalinasi svarbiausiais patarimais, padėsiančiais kuriant naują produktą. 1. Sekti rinkos tendencijas „Nord Security” mes...

Verslas1 d. prieš

Priimtas Poveikio klimatui neutralizavo pramonės aktas: atvers naujas galimybės Lietuvos žaliosioms technologijoms

Šių metų balandžio 25 d. Europos Parlamentas priėmė Poveikio klimatui neutralizavimo pramonės aktą (angl. Net-Zero Industry Act – NZIA). Tikimasi,...

Startuoliai2 d. prieš

Startuoliai Lietuvoje: daugiausiai mokesčių sumokėjo „Nord Security“, didžiausias algas moka „Game Insight“, daugiausiai darbuotojų įdarbina „Vinted“

Pirmąjį šių metų ketvirtį Lietuvoje veikiantys startuoliai sumokėjo 91,5 mln. eurų mokesčių – 8 proc. daugiau nei prieš metus, tačiau...

Verslas2 d. prieš

Remigijus Pečiulis. Verslas internete – kaip sukurtą produktą apsaugoti nuo kopijavimo?

Šiais laikais, kai elektroninė prekyba vis labiau populiarėja, kone automatiškai daugėja ir produktų kopijavimo atvejų. Ypatingai tų, kurie yra gerai...

Verslo Vikingai

Technologijos2 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai2 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas3 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |