Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Naminiai kebabai ir sultingi mėsainiai – išbandykite išskirtinius „Lidl grilio talentų“ receptus

Paskelbta

-

Šį šeštadienį TV3 eteryje startavusi „Lidl grilio talentų“ laida žiūrovus kvietė stebėti įtemptą kovą prie griliaus. Pirmoje laidoje susitiko 30 metų grilinimo patirtį sukaupęs Nerijus Karbauskas bei iškalbingoji televizijos laidų vedėja Renata Šakalytė–Jakovleva. Kiekvienas jų pristatė savo receptus ant grilio, kuriais bandė pavergti laidos vedėjo Vytaro Radzevičiaus širdį ir užsitarnauti pirmojo grilio meistro vardą.

Laidų vedėja R. Šakalytė–Jakovleva, pasakojo, kad nors gaminti ji pamėgo dar vaikystėje, grilių atrado kelionėje motociklu, kur reikėjo dažnai pasukti galvą, ką pagaminti. „Reikėdavo iš kirvio išvirti sriubą. Vieną dieną šiaudelio formos, kitą dieną spagečiai, dar kitą kaspinėlio formos makaronai. Man būtent todėl ir patinka gaminti lauke, kadangi tuomet reikia sugalvoti, kaip paįvairinti savo racioną“, – teigė laidų vedėja.

Reklama:

R. Šakalytė–Jakovleva laidoje pasirinko gaminti daugelio pamėgtus kebabus su netikėtais rytietiškais prieskoniais, kurie vištienai suteikia ypatingą skonį ir kvapą.

Grilio entuziastas Nerijus pasakojo, kad visada mėgo daug ir skaniai pavalgyti. Grilių Nerijus prisijaukino keliaudamas Sakartvele, kuriame vyrą sužavėjo vietiniai maisto gamybos papročiai ir įtaigūs šašlykų kepimo profesionalai.

Kurį laiką Nerijus namuose negalėjo paruošti mėgstamų patiekalų, nes neturėjo reikiamos kepsninės. Tačiau pamačiusi didžiulę vyro meilę kepimui, šeima jam padarė ypatingą staigmeną: „Šeimos nariai, pastebėję, jog vis kalbu, kad reikia kepsninės, gimtadienio proga padovanojo kepsninę. Kadangi ją reikėjo susikonstruoti ir atsinešti į tinkamą vietą, pats sukonstravau ir atitempiau 110 kg sveriančią kepsninę. Galutinis rezultatas buvo didelė ekstazė“, – laidoje pasakojo Nerijus.

Renatos varžovas Nerijus, pasirinko ruošti sultingus vištienos ir šoninės mėsainius. Laidos pabaigoje garbė nuspręsti, kam atiteks grilio meistro vardas laidoje teko šmaikščiajam V. Radzevičiui. Laimėtoju tapo Nerijus, kuriam už tikrą profesionalumą atiteko 200 eurų vertės „Lidl“ čekis. Nenusivylė ir antrosios vietos nugalėtoja – R. Šakalytei–Jakovlevai padovanotas „Lidl“ prekių krepšelis.

Gardžius dalyvių ruoštus patiekalų receptus galite išbandyti ir jūs.

Renatos rytietiško skonio naminiai kebabai

Mėsai paruošti jums reikės:

500 g vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“

2 a. š. harisa pastos

Druskos ir pipirų pagal skonį

Lavašui paruošti reikės:

350 g miltų su kildinimo medžiagomis

30 ml alyvuogių aliejaus

Poros v. š. natūralaus jogurto „Pilos“

Druskos pagal skonį

Įdarui reikės:

Pusės raudongūžio kopūsto

2 v.š. grūdėtos varškės „Pilos“

Patiekalą gaminti pradėkite nuo mėsos paruošimo. Smulkiai sukapokite vištieną arba ją sumalkite. Į mėsos masę dėkite žiupsnelį druskos ir itin kvapnios harisos pastos. Suformuokite pailgus mėsos gabalėlius ir kepkite ant folijos grilyje.

Kol mėsa kepa, susmulkinkite kopūstą ir pasiruoškite lavašą. Miltus, alyvuogių aliejų, jogurtą sumaišykite, įberkite žiupsnelį druskos. Kuo plonesniam lavašui suformuoti, naudokite kočėlą. Paruoštą tešlos blynelį kelioms minutėms iš abiejų pusių pakepkite ant griliaus.

Pagrindiniams ingredientams iškepus prasideda kūrybinis procesas. Lavašą ištepkite jogurtu ir ant jo pirma išdėliokite kopūsto griežinėlius. Tuomet pagal skonį dėkite šaukštelį grūdėtos varškės, o ant jos – garuojančius vištienos maltinukus. Viską suvyniokite į kebabo formą ir štai – rytietiškais skoniais dvelkiantis patiekalas jau ant jūsų stalo.

Sultingų Nerijaus mėsainių receptas

5 vnt. sviestinių bandelių „Brioche“

1 vnt. vištienos krūtinėlės „Skonio ženklas“

100 g šaltai rūkytos šoninės

5 riekelių čederio sūrio

1 v. š. dižono garstyčių

3 v. š. majonezo

1 v. š. kečupo

1 a. š. tabasko padažo

2 vnt. raudonųjų svogūnų

2 v. š. acto

1 pomidoro

2 vnt. konservuotų agurkų

1 saujos šviežių salotų

Marinuotų pipirų, druskos, cukraus ir juodųjų pipirų pagal skonį

Šį receptą pradėkite nuo teisingo mėsos paruošimo. Vištienos krūtinėlę supjaustykite horizontaliai, iš abiejų pusių patepkite dižono garstyčiomis, pabarstykite druska ir pipirais. Mėsą kepkite ant griliaus, vartydami iš abiejų pusių. Kepant ant vištienos galite uždėti griežinėlį pomidoro, kurio rūgštis suminkština mėsą. Šalia vištienos taip pat padėkite kepti ir pjaustytą šoninę.

Kol viskas kepa, metas bandelių paruošimui. Bandeles supjaustykite horizontaliai į tris dalis ir dėkite ant griliaus šiek tiek pasišildyti.

Tuo pat metu pasiruoškite ir prie mėsainio puikiai derantį padažą. Atskirame indelyje sumaišykite kečupą, majonezą, dižono garstyčias, aštrų padažą ir druską bei pipirus. Taip pat su actu, šlakeliu vandens ir cukraus pamarinuokite ir smulkiai pjaustytus svogūnus.

Mėsai iškepus, o bandelėms pašilus pradėkite mėsainio sluoksniavimą. Vieną po kito sudėkite visus paruoštus ingredientus, sūrį, griežinėliais supjaustytus agurkus, pipirus ir salotas.

Skanaus!

Naujienos

Verslo idėjos3 val prieš

Verslo idėjos patentavimas Europoje, kaip viskas vyksta?

Patentavimas Europoje Europos patentas – tai Europos patentų organizacijos išduotas apsaugos dokumentas. Europos patentų sistema grindžiama Europos patentų tarnybos ir...

Verslo idėjos16 val prieš

Verslo idėjos neįgaliesiems: 11 gerų idėjų

Lietuvoje nekalbama apie patogias sąlygas neįgaliesiems. Bet, jei nekalbama net apie patogų judėjimą, ar apskritai galima galvoti apie verslą? O...

Dirbtinis intelektas19 val prieš

Lietuvoje ir JAV veikiančios dirbtinio intelekto kompanijos „Genus AI“ kapitalo investicijos pasiekė 11 mln. JAV dolerių

Tiesiogiai vartotojams pardavinėjančioms ir elektronine komercija užsiimančioms įmonėms dirbtiniu intelektu grįstus sprendimus tiekianti kompanija „Genus AI“ pranešė gavusi 6 mln....

Nekilnojamas turtas20 val prieš

Euromoney tyrimas: EfTEN Capital antrą kartą pripažintas geriausiu nekilnojamojo turto investicijų valdytoju Centrinėje ir Rytų Europoje

Baltijos šalyse veikianti nekilnojamojo turto investicijų valdymo bendrovė „EfTEN Capital“ 2023 metais išrinkta geriausia nekilnojamojo turto investicijų valdytoja Vidurio ir...

Verslas21 val prieš

Į kvartalą Vilniaus Naujamiestyje „Hanner“ planuoja investuoti 35 mln. eurų

Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ sostinės Naujamiesčio rajone planuoja pradėti naujo gyvenamojo kvartalo statybas. Vilniaus miesto savivaldybei pateiktas prašymas 4...

Verslo Vikingai

Finansai1 savaitė prieš

Techninių analitikų mokytojas Tomas Dulkys: „Didžiausia investuotojų ir spekuliantų klaida – noras praturtėti, o ne tapti šios srities profesionalu“

Kriptovaliutos, akcijų prekyba rinkoje, spekuliavimas, investavimas – vieniems šios temos atrodo nepažįstamos ir sunkiai perprantamos, o kiti sukaupia tiek žinių,...

Verslo vikingai2 savaitės prieš

„A Management“ vadovė Aušra Virkietytė: Sužvaigždėjimas renginių organizatoriui – karjeros pabaiga

Renginių organizatoriaus darbas atrodo nesibaigianti šventė. Tad norinčių dirbti šioje srityje turėtų netrūkti. „Iš dalies taip ir yra, – sutinka...

Verslo vikingai2 savaitės prieš

LAVA SALES kompanijos vadovas Paulius Gumbelevičius: „Komanda – branduolys, padedantis sukurti sėkmingą verslą”

Neseniai įsikūrusios kampanijos LAVA SALES tikslas – pritraukti naujų klientų šaltų skambučių pagalba ir taip padėti verslui augti. Telemarketingo paslaugas...

Startuoliai2 mėnesiai prieš

Saugių sandorių platforma „EscrowPack“ padės internete pirkti ir parduoti nesibaiminant sukčių

Tikrai ne vieną kartą pačiam teko patirti ar iš draugų girdėti apie sukčiavimo atvejus, kuomet perkant prekes iš fizinių asmenų...

Finansai2 mėnesiai prieš

29-erių į pensiją išėjęs Gintaras Pociūnas: „Finansiškai raštingas ir investuojantis žmogus – turtingo mąstymo žmogus“

Taupymas, investavimas, akcijų biržos – terminai, kurių daugelis dar nepažįsta, o gal laiko tolima siekiamybe. Praktinius patarimus geresniam finansų valdymui...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |