Paskelbta
12 mėnesių prieš-
Kepti vaisiai ant grotelių yra itin universalūs: jais galima mėgautis kaip gaiviu desertu, naudoti salotoms ar derinti su grilyje kepta mėsa. Prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika kviečia išbandyti pigesnį desertą – gardžius grilyje keptus vaisius, kurie kaipmat taps vaikų vasaros mėgstamiausiais. O dabar (liepos 18–21 d.) 1 kg saldžiųjų melionų galima įsigyti pigiau, net su 67 proc. nuolaida, už 0,99 Eur. Taip pat iki liepos 22 d. geltonieji melionai kainuos pigiau: 1 kg taikoma 48 proc. nuolaida, todėl šio vaisiaus bus galima įsigyti už 1,29 Eur.
Kokie grilinti vaisiai atskleis turtingiausią savo skonį?
Prekybos tinklo „Rimi“ mėsos technologas Vidas Nadzeika pataria kepti įvairius vaisius: „Viskas priklauso nuo jūsų skonio. Populiariausi yra ananasai, kriaušės, persikai, arbūzai, mangai, bananai ir net citrusiniai vaisiai kaip apelsinai ar citrinos. Pavyzdžiui, bananus galima kepti su odele arba be jos, o grilintos kriaušės pasižymės išties išskirtiniu skoniu.“
V. Nadzeika taip pat rekomenduoja vaisius kepti ant folijos, pabarstant ruduoju cukrumi arba cukraus pudra: taip cukrus karamelizuosis ir suteiks dar geresnį skonį vaisiams. Pasak eksperto, saldesni vaisiai tinka desertams, o rūgštesni gali būti patiekiami su mėsa ar žuvimi. „Vaisių grilinimą reikia vertinti kaip kūrybišką eksperimentą, o vasaros savaitgaliais galima išbandyti daugybę ant grotelių keptų vaisių variantų.“
Mėsos technologas priduria, kad norint tinkamai paruošti vaisius grilinimui, reikia įkaitinti kepsninę iki vidutinio karščio: „Vaisius supjaustykite griežinėliais, skiltelėmis arba puselėmis, priklausomai nuo jų dydžio ir formos, o mažesnius vaisius galite palikti nepjaustytus. Juos lengvai patepkite alyvuogių aliejumi arba lydytu sviestu, kad šie nepriliptų prie grotelių ir įgautų sodrumo. Tada dėkite vaisius tiesiai ant grotelių ir kepkite po kelias minutes iš kiekvienos pusės, kol ant jų atsiras grilio žymių ir jie karamelizuosis.“
Pigesnis, neįprastas pagrindinių patiekalų garnyras
V. Nadzeikos teigimu, kepti vaisiai ant grotelių yra ne tik skani, bet ir pigesnė deserto alternatyva, ypač patinkanti vaikams: „Kepant ant grotelių vaisius, natūralus juose esantis cukrus karamelizuojasi, todėl jie tampa saldesni ir tokiu atveju nebūtinai reikia pridėtinio cukraus. Tokie vaisiai puikiai papildo vasaros meniu savo skoniais bei tekstūromis.“
Ekspertas pabrėžia, kad kepti vaisiai taip pat įgauna įspūdingą dūmo skonį, todėl jie puikiai tinka salotų gardinimui. „Be to, juos galima patiekti kaip garnyrą prie keptos mėsos ar jūros gėrybių, suteikiant gaivų skonių kontrastą visam patiekalui. Taip pat tokie vaisiai puikiai tinka desertams papildyti, pavyzdžiui, ledams, jogurtui, pyragams, arba unikaliems receptams, kaip keptų vaisių salsa ar iešmeliai.“
V. Nadzeika atkreipia dėmesį, kad dabar vaisių grilinimui „Rimi“ parduotuvėse galima įsigyti ženkliai pigiau, perkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele: (liepos 18–21 d.) 1 kg saldžiųjų melionų kainuos 67 proc. pigiau, tad jų bus galima įsigyti už 0,99 Eur. O iki liepos 22 d. 1 kg geltonųjų melionų taikoma 48 proc. nuolaida, todėl šio vaisiaus bus galima įsigyti taip pat pigiau, už 1,29 Eur.
Ekspertas taip pat primena, jog pigiau įsigyti daugiau vasaros vaisių ir kitų ingredientų įvairiems patiekalams padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus bei papildomas nuolaidas.
Išmėginkite pigesnio, bet gardaus vasaros deserto receptą – pranoks tortus, pyragus ir keksiukus.
RECEPTAS
Vaisių kebabai su žaliųjų citrinų padažu
Vaisių kebabams reikės:
1 vnt. ananaso;
2 vnt. mangų;
2 vnt. bananų;
6 vnt. figų;
4 vnt. kriaušių.
Padažui reikės:
400 g graikiško jogurto;
150 g kreminio sūrio;
1 vnt. žaliosios citrinos;
2 v. š. medaus;
1–2 v. š. kokosų drožlių;
1 a. š. kapotų mėtų.
Gaminimo eiga:
1. Medinius iešmelius palaikykite vandens vonelėje apie 10 min.
2. Vaisius supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, suverkite ant iešmelių, dėkite kepti ant vidutinės kaitros griliaus.
3. Ananasus, mangus ir kriaušes kepkite iki 10 min.
4. Bananus, figas kepkite apie 2 min.
5. Dubenyje sumaišykite graikišką jogurtą su sūriu, kokosų drožlėmis, žaliosios citrinos sultimis ir kapota mėta.
6. Vaisių kebabus patiekite su paruoštu padažu.
Skanaus!
Savaitgalio vakarienė šeimai ir draugams: grilinta dorada su šviežiomis bulvytėmis ir trešnių pyragas
Vaikai prašys dar vieno, o svečiai kausis dėl paskutinės porcijos: greita, pigu, gardu
Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Lietuviškos bulvės – jau prekyboje: puikiai derės prie grilyje keptos vištienos (receptas)
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Tik keletas minučių – ir svečiai nepatikės, kad šį nebrangų lašišos patiekalą gaminote patys
Šaltibarščių palydovės bulvės: gydytojas atskleidė triuką, kaip jas paversti sveikatai palankesnėmis
Organizacijai „Gelbėkit vaikus“ – 61 tūkst. Eur iš „Rimi“ pirkėjų
Kodėl svetainės greitis svarbus SEO ir verslui? Šiuolaikiniame pasaulyje, kai dauguma mūsų ieško informacijos ir vartoja turinį per išmaniuosius telefonus,...
Svetainės srautas – apibrėžimas Terminas „svetainės srautas“ reiškia lankytojų skaičių, apsilankantį svetainėje, ir jų atliekamą veiklą per šį apsilankymą. Jis...
Kodėl tamsusis režimas neišnyksta ir kas skatina jo populiarumą Pradėkime nuo to, kodėl tamsusis režimas yra daugiau nei tik laikina...
Lietuvos gyventojai savo vaikui ar kitam mokyklą baigiančiam giminaičiui rekomenduotų pasirinkti informacinių technologijų (65 proc.), medicinos (41 proc.) arba inžinerijos...
Vaizdo įrašų scenarijų kūrimas Sukurti įtraukiantį vaizdo įrašą prasideda nuo gerai apgalvoto scenarijaus. Nesvarbu, ar esate turinio kūrėjas, rinkodaros specialistas,...
Įsibėgėjusi vasara daugeliui dirbančių tėvų Lietuvoje – tikras galvosūkis: kaip pasirūpinti vaikais, kai mokyklos atostogauja, o darželiai užveria duris? Specialistai...
Šių metų sausio-gegužės mėnesiais dyzelino pardavimai Lietuvoje sumažėjo beveik penktadaliu – tai beveik triskart daugiau, nei buvo prognozavusi Finansų ministerija....
Atostogų sezonu vis daugiau vairuotojų leidžiasi į kelią, o automobilius dažnai palieka neįprastose vietose. Naujasis „If“ tyrimas parodė, kad dauguma...
Hibridinis darbo modelis smarkiai pakeitė tai, kaip dirbame moderniuose biuruose. Dėl juose kintančių darbuotojų srautų dingsta poreikis turėti nuolatines sėdimas...
Henry G. Uriko, „Figure Baltic Advisory“ žmonių analizės, vertinimo ir vadovų ugdymo specialistas. Vasara jau čia, o kartu su ja...