Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Vegetariškas dainininkės Iglės įdarytų pievagrybių receptas: nustebins išskirtiniu skoniu

Paskelbta

-

Praėjusį penktadienį TV3 televizijos eteryje „Lidl grilio talentų“ laida persikėlė į nuostabiu kraštovaizdžiu ir gastronomijos atradimais garsėjančią Merkinę. Joje susirungė grilio entuziastas bei renginių vedėjas Evaldas Ragelis ir dainininkė Iglė Bernotaitytė. Jiems teko nelengvas iššūkis – paruošti vegetariškus patiekalus ant grilio ir taip nustebinti laidos vedėją Vytarą Radzevičių.

Renginių vedėjas Evaldas pasakoja, kad maistas jo gyvenime užima ypatingą vietą. Nuvykęs į kelionę jis ieško ne prabangių prekių ar pramogų, o skanių patiekalų ir neragautų skonių. Namuose Nerijus dažnai sukasi virtuvėje, ten su žmona jie yra pasiskirstę vaidmenimis.

Reklama:

Vasarinės padangos - Pirkitpadangas.lt

„Virtuvėje praleidžiu daug laiko, gaminu įvairius, įmantresnius patiekalus: grilio ar skirtingų šalių virtuvių, o žmona – tradicinės lietuvių virtuvės maisto entuziastė. Vakarėliuose esu atsakingas už patiekalų paruošimą ant grilio, kadangi man tai neblogai sekasi. Ne paslaptis, kad šeimos draugai labiausiai laukia vakarėlių būtent mūsų namuose“, – sako Nerijus.

Tuo metu dainininkė Iglė maisto gamybą padėjo atrasti vegetarinė mityba, pagal kurią ji pradėjo maitintis prieš porą metų. Iglė kartais gamina labai daug, tačiau pasitaiko dienų, kai mieliau renkasi restoranus arba užsisako maisto į namus. Dainininkė turi ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti nuolat: „Mano firminis patiekalas – makaronai su paprikų padažu. Jį gaminu labai dažnai, jis man neatsibosta. Padažo dažniausiai pasidarau daugiau, jog galėčiau jį užšaldyti.“

Laidoje Nerijus gamino olandiškus, dviejų skonių – sūrius ir saldžius – blynus. Nors Iglė prisipažino, kad prie grilio stovės pirmą kartą, ji ruošė trijų rūšių sūriais įdarytus pievagrybius. „Lidl grilio talentų“ laidos dalyvių patiekalus galite išbandyti ir jūs.


Sotusis Iglės trimis sūriais įdarytų pievagrybių receptas

Jums reikės:

50 g rikotos sūrio

50 g mocarelos sūrio

50 g parmezano sūrio

12 didesnių pievagrybių

Dviejų pomidorų

50 g šviežio baziliko lapelių

4–5 skiltelių česnako

Druskos ir pipirų pagal skonį

Inde sumaišykite visų rūšių sūrius, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Nuplaukite grybus, jų stiebus nupjaukite ir išskaptuokite grybų kepurėles taip, kad jose tilptų įdaras. Užpildykite pievagrybių kepurėles sūrių mišiniu.

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir uždėkite juos ant įdarytų pievagrybių. Paruoštus grybus dėkite ant grilio ir kepkite 10 minučių. Svarbu jų neperkepti, jog nesudžiūtų. Kol kepa grybai, pasiruoškite bazilikų užtepėlę. Trintuvėje sutrinkite česnakų skilteles ir baziliko lapelius. Gautą užtepėlę užtepkite ant iškeptų įdarytų pievagrybių, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

Dviejų skonių olandiški Evaldo blyneliai

Jums reikės

3 kiaušinių

100 g pasiflorų tyrės

200 ml pieno

100 g sviesto

250 g miltų

30 g cukraus

100 g pesto padažo

Mėgstamų uogų ar vaisių

Buratos sūrio kamuoliuko

Vanilinio cukraus pagal skonį

Balzamiko padažo papuošimui

Blynelius geriausia kepti mažose ketaus keptuvėlėse, kurios grilyje gerai įkaista ir ilgai išlaiko reikiamą temperatūrą. Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Iki virimo pakaitinkite pasiflorų tyrę ir sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Šią masę vėl kaitinkite iki virimo temperatūros. Po truputėlį dėkite sviestą, kad susidarytų kremas, paskui jį atvėsinkite.

Tešlai paruošti supilkite pieną, miltus, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų miltai, paskui dar kartą išmaišykite. Mažas keptuvėles ištepkite sviestu taip, jog blynai nepriliptų. Supilkite pastovėjusią tešlą iki keptuvėlės viršaus. Svarbu stebėti kepimo procesą, kad blynai neperkeptų.

Kol blyneliai kepa, galite pasiruošti uogas ar vaisius. Pirmiausia juos nuplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant iškepusių blynelių tepkite atvėsusią pasiflorų tyrę ir uždėkite mėgstamų vaisių ar uogų. Ant sūrių blynelių tepkite pesto padažą, uždėkite buratos kamuoliuką ir papuoškite balzamiko padažu.

Skanaus!

Naujienos

Verslas4 val prieš

Pirmoji LOGIN diena: pranešėjai iš viso pasaulio, išskirtiniai renginiai ir uždaras vakarėlis dalyviams

Šiemet didžiausiam Baltijos šalyse inovacijų festivaliui LOGIN – aštuoniolika. Ta proga į konferenciją atvyksta rekordinis kiekis pranešėjų, dvi dienas Litexpo...

Ekspertai22 val prieš

Kripto ekspertai piešia verslo ateitį: paprastės NT įsigijimas, o Lietuva pasiūlys savo kriptovaliutą

Finansinių technologijų pažanga pasaulyje padarė didžiulį postūmį teikiant klientams inovatyvias ir patogias paslaugas. Finansų valdymas mobiliąja programėle jau nieko nebestebina....

Verslas23 val prieš

2023 m. „Hostinger“ fiksavo pelną, pajamos augo 57 proc. iki 110,2 mln. Eur

„Hostinger“ įmonių grupės konsoliduotos pardavimo pajamos 2023 m., lyginant su ankstesniais metais, didėjo 57 proc. – iki 110,2 mln. Eur....

Verslas1 d. prieš

„Akropolis Group“ trečius metus iš eilės išlaikė „S&P Global Ratings“ suteiktą BB+ reitingą su stabilia perspektyva

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ iš naujo įvertino rezultatus ir kitas aplinkybes, kuriomis remiantis prekybos ir pramogų centrų valdymo...

Verslas4 d. prieš

„Planas Chuliganas” tapo „Ignitis” klientų aptarnavimo partneriais

Laimėjęs viešą pirkimą teikti klientų aptarnavimo paslaugas, kontaktų centras „Planas Chuliganas” oficialiai tapo sumanių energetikos sprendimų bendrovės „Ignitis” klientų aptarnavimo...

Verslo Vikingai

Technologijos2 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai2 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas3 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |