Paskelbta
2 metai prieš-
Praėjusį penktadienį TV3 televizijos eteryje „Lidl grilio talentų“ laida persikėlė į nuostabiu kraštovaizdžiu ir gastronomijos atradimais garsėjančią Merkinę. Joje susirungė grilio entuziastas bei renginių vedėjas Evaldas Ragelis ir dainininkė Iglė Bernotaitytė. Jiems teko nelengvas iššūkis – paruošti vegetariškus patiekalus ant grilio ir taip nustebinti laidos vedėją Vytarą Radzevičių.
Renginių vedėjas Evaldas pasakoja, kad maistas jo gyvenime užima ypatingą vietą. Nuvykęs į kelionę jis ieško ne prabangių prekių ar pramogų, o skanių patiekalų ir neragautų skonių. Namuose Nerijus dažnai sukasi virtuvėje, ten su žmona jie yra pasiskirstę vaidmenimis.
„Virtuvėje praleidžiu daug laiko, gaminu įvairius, įmantresnius patiekalus: grilio ar skirtingų šalių virtuvių, o žmona – tradicinės lietuvių virtuvės maisto entuziastė. Vakarėliuose esu atsakingas už patiekalų paruošimą ant grilio, kadangi man tai neblogai sekasi. Ne paslaptis, kad šeimos draugai labiausiai laukia vakarėlių būtent mūsų namuose“, – sako Nerijus.
Tuo metu dainininkė Iglė maisto gamybą padėjo atrasti vegetarinė mityba, pagal kurią ji pradėjo maitintis prieš porą metų. Iglė kartais gamina labai daug, tačiau pasitaiko dienų, kai mieliau renkasi restoranus arba užsisako maisto į namus. Dainininkė turi ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti nuolat: „Mano firminis patiekalas – makaronai su paprikų padažu. Jį gaminu labai dažnai, jis man neatsibosta. Padažo dažniausiai pasidarau daugiau, jog galėčiau jį užšaldyti.“
Laidoje Nerijus gamino olandiškus, dviejų skonių – sūrius ir saldžius – blynus. Nors Iglė prisipažino, kad prie grilio stovės pirmą kartą, ji ruošė trijų rūšių sūriais įdarytus pievagrybius. „Lidl grilio talentų“ laidos dalyvių patiekalus galite išbandyti ir jūs.
Sotusis Iglės trimis sūriais įdarytų pievagrybių receptas
Jums reikės:
50 g rikotos sūrio
50 g mocarelos sūrio
50 g parmezano sūrio
12 didesnių pievagrybių
Dviejų pomidorų
50 g šviežio baziliko lapelių
4–5 skiltelių česnako
Druskos ir pipirų pagal skonį
Inde sumaišykite visų rūšių sūrius, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Nuplaukite grybus, jų stiebus nupjaukite ir išskaptuokite grybų kepurėles taip, kad jose tilptų įdaras. Užpildykite pievagrybių kepurėles sūrių mišiniu.
Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir uždėkite juos ant įdarytų pievagrybių. Paruoštus grybus dėkite ant grilio ir kepkite 10 minučių. Svarbu jų neperkepti, jog nesudžiūtų. Kol kepa grybai, pasiruoškite bazilikų užtepėlę. Trintuvėje sutrinkite česnakų skilteles ir baziliko lapelius. Gautą užtepėlę užtepkite ant iškeptų įdarytų pievagrybių, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.
Dviejų skonių olandiški Evaldo blyneliai
Jums reikės
3 kiaušinių
100 g pasiflorų tyrės
200 ml pieno
100 g sviesto
250 g miltų
30 g cukraus
100 g pesto padažo
Mėgstamų uogų ar vaisių
Buratos sūrio kamuoliuko
Vanilinio cukraus pagal skonį
Balzamiko padažo papuošimui
Blynelius geriausia kepti mažose ketaus keptuvėlėse, kurios grilyje gerai įkaista ir ilgai išlaiko reikiamą temperatūrą. Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Iki virimo pakaitinkite pasiflorų tyrę ir sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Šią masę vėl kaitinkite iki virimo temperatūros. Po truputėlį dėkite sviestą, kad susidarytų kremas, paskui jį atvėsinkite.
Tešlai paruošti supilkite pieną, miltus, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų miltai, paskui dar kartą išmaišykite. Mažas keptuvėles ištepkite sviestu taip, jog blynai nepriliptų. Supilkite pastovėjusią tešlą iki keptuvėlės viršaus. Svarbu stebėti kepimo procesą, kad blynai neperkeptų.
Kol blyneliai kepa, galite pasiruošti uogas ar vaisius. Pirmiausia juos nuplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant iškepusių blynelių tepkite atvėsusią pasiflorų tyrę ir uždėkite mėgstamų vaisių ar uogų. Ant sūrių blynelių tepkite pesto padažą, uždėkite buratos kamuoliuką ir papuoškite balzamiko padažu.
Skanaus!
Vytaras Radzevičius atskleidžia: kodėl turėtumėte įtraukti daugiau augalinės kilmės produktų į savo mitybą?
Vytaro Radzevičiaus rekomenduojamas lęšių troškinys: ką iš indų galite išmokti apie augalinę mitybą?
Išbandykite augalinę mitybą jau šiandien! V. Radzevičius atskleidžia, kaip lengvai pradėti, ir siūlo receptą, kuris pakeis jūsų virtuvę
Po švenčių liko nesuvalgyto maisto? V. Radzevičius dalijasi patarimais, kaip jį panaudoti išradingai
Paskutinės minutės šventinis stalas: Vytaras Radzevičius dalinasi greitais receptais
Liežuvis ant šventinio stalo: Vytaro Radzevičiaus patarimai ir istorinis receptas
Keliautojas V. Radzevičius: „Lietuvoje vairuoti elektromobilį labai patogu“
Ne tokios ir skirtingos: ką bendro turi Lietuvos ir Prancūzijos virtuvės?
I. Bernotaitytė prabilo apie savo mitybą: atskleidė receptą, kuris taps kiekvieno vegetaro svajone
Lyderiaujanti svetainių kūrimo platforma „Wix“ pristatė įrankį „Wix Functions“, kuris klientams atveria galimybes kurti verslo logiką pagal savo poreikius, neapsiribojant...
Po Velykų – žinia, patiksianti kiekvienam, norinčiam sutaupyti ir gyventi tvariau. Prekybos tinklas „Iki“ nuo antradienio didina nuolaidas besibaigiančio galiojimo...
Sparčiai tobulėjant technologijoms ir keičiantis geopolitinei situacijai, pasaulinė dronų rinka auga itin greitai. „2022 m. jos vertė siekė 28 mlrd....
Viena didžiausių Baltijos šalyse pieno produktų gamybos bendrovių „Vilvi Group“ sparčiai įgyvendina savo didžiausią investicinį projektą – sūrių gamyklą Bauskėje...
Lyderiaujantis greito elektromobilių įkrovimo tinklas Baltijos šalyse „Ignitis ON“ atnaujino elektromobilių įkrovimo parką Palangoje. Šiuo metu parke veikia 10 itin...
Technologijos ir nuotolinio darbo galimybės keičia mūsų požiūrį ne tik į darbą, bet ir į poilsį. Kelionių organizatoriaus „Tez Tour“...
Esame girdėję istorijų apie netikėtus paveldėjimus, kurie gali atnešti didelę finansinę naudą – neretas gali retkarčiais pasvajoti šitaip praturtėti ir...
Šildymo sezono metu namuose per šilta arba per šalta? O gal tenka ilgai laukti, kol iš čiaupo pradeda tekėti šiltas...
Pernai „Tele2″ visos grupės mastu užblokavo daugiau kaip 7 milijonus bandymų pasiekti puslapius, kuriuose talpinamas nepilnamečių seksualinį išnaudojimą vaizduojantis turinys....
Atšilus orams, į trasas ir parkus grįžta dviratininkai – nuo pirmąkart pedalus minančių pradedančiųjų iki adrenalino mėgėjų, bandančių jėgas ekstremaliose...