Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Vegetariškas dainininkės Iglės įdarytų pievagrybių receptas: nustebins išskirtiniu skoniu

Paskelbta

-

Praėjusį penktadienį TV3 televizijos eteryje „Lidl grilio talentų“ laida persikėlė į nuostabiu kraštovaizdžiu ir gastronomijos atradimais garsėjančią Merkinę. Joje susirungė grilio entuziastas bei renginių vedėjas Evaldas Ragelis ir dainininkė Iglė Bernotaitytė. Jiems teko nelengvas iššūkis – paruošti vegetariškus patiekalus ant grilio ir taip nustebinti laidos vedėją Vytarą Radzevičių.

Renginių vedėjas Evaldas pasakoja, kad maistas jo gyvenime užima ypatingą vietą. Nuvykęs į kelionę jis ieško ne prabangių prekių ar pramogų, o skanių patiekalų ir neragautų skonių. Namuose Nerijus dažnai sukasi virtuvėje, ten su žmona jie yra pasiskirstę vaidmenimis.

Reklama:

„Virtuvėje praleidžiu daug laiko, gaminu įvairius, įmantresnius patiekalus: grilio ar skirtingų šalių virtuvių, o žmona – tradicinės lietuvių virtuvės maisto entuziastė. Vakarėliuose esu atsakingas už patiekalų paruošimą ant grilio, kadangi man tai neblogai sekasi. Ne paslaptis, kad šeimos draugai labiausiai laukia vakarėlių būtent mūsų namuose“, – sako Nerijus.

Tuo metu dainininkė Iglė maisto gamybą padėjo atrasti vegetarinė mityba, pagal kurią ji pradėjo maitintis prieš porą metų. Iglė kartais gamina labai daug, tačiau pasitaiko dienų, kai mieliau renkasi restoranus arba užsisako maisto į namus. Dainininkė turi ir savo mėgstamiausią patiekalą, kurį galėtų valgyti nuolat: „Mano firminis patiekalas – makaronai su paprikų padažu. Jį gaminu labai dažnai, jis man neatsibosta. Padažo dažniausiai pasidarau daugiau, jog galėčiau jį užšaldyti.“

Laidoje Nerijus gamino olandiškus, dviejų skonių – sūrius ir saldžius – blynus. Nors Iglė prisipažino, kad prie grilio stovės pirmą kartą, ji ruošė trijų rūšių sūriais įdarytus pievagrybius. „Lidl grilio talentų“ laidos dalyvių patiekalus galite išbandyti ir jūs.


Sotusis Iglės trimis sūriais įdarytų pievagrybių receptas

Jums reikės:

50 g rikotos sūrio

50 g mocarelos sūrio

50 g parmezano sūrio

12 didesnių pievagrybių

Dviejų pomidorų

50 g šviežio baziliko lapelių

4–5 skiltelių česnako

Druskos ir pipirų pagal skonį

Inde sumaišykite visų rūšių sūrius, įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų. Nuplaukite grybus, jų stiebus nupjaukite ir išskaptuokite grybų kepurėles taip, kad jose tilptų įdaras. Užpildykite pievagrybių kepurėles sūrių mišiniu.

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir uždėkite juos ant įdarytų pievagrybių. Paruoštus grybus dėkite ant grilio ir kepkite 10 minučių. Svarbu jų neperkepti, jog nesudžiūtų. Kol kepa grybai, pasiruoškite bazilikų užtepėlę. Trintuvėje sutrinkite česnakų skilteles ir baziliko lapelius. Gautą užtepėlę užtepkite ant iškeptų įdarytų pievagrybių, papuoškite baziliko lapeliais ir patiekite.

Dviejų skonių olandiški Evaldo blyneliai

Jums reikės

3 kiaušinių

100 g pasiflorų tyrės

200 ml pieno

100 g sviesto

250 g miltų

30 g cukraus

100 g pesto padažo

Mėgstamų uogų ar vaisių

Buratos sūrio kamuoliuko

Vanilinio cukraus pagal skonį

Balzamiko padažo papuošimui

Blynelius geriausia kepti mažose ketaus keptuvėlėse, kurios grilyje gerai įkaista ir ilgai išlaiko reikiamą temperatūrą. Pirmiausia atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išplakite su cukrumi. Iki virimo pakaitinkite pasiflorų tyrę ir sumaišykite su kiaušinių plakiniu. Šią masę vėl kaitinkite iki virimo temperatūros. Po truputėlį dėkite sviestą, kad susidarytų kremas, paskui jį atvėsinkite.

Tešlai paruošti supilkite pieną, miltus, vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad išbrinktų miltai, paskui dar kartą išmaišykite. Mažas keptuvėles ištepkite sviestu taip, jog blynai nepriliptų. Supilkite pastovėjusią tešlą iki keptuvėlės viršaus. Svarbu stebėti kepimo procesą, kad blynai neperkeptų.

Kol blyneliai kepa, galite pasiruošti uogas ar vaisius. Pirmiausia juos nuplaukite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Ant iškepusių blynelių tepkite atvėsusią pasiflorų tyrę ir uždėkite mėgstamų vaisių ar uogų. Ant sūrių blynelių tepkite pesto padažą, uždėkite buratos kamuoliuką ir papuoškite balzamiko padažu.

Skanaus!

Naujienos

Verslo idėjos4 val prieš

Verslo idėjos patentavimas Europoje, kaip viskas vyksta?

Patentavimas Europoje Europos patentas – tai Europos patentų organizacijos išduotas apsaugos dokumentas. Europos patentų sistema grindžiama Europos patentų tarnybos ir...

Verslo idėjos17 val prieš

Verslo idėjos neįgaliesiems: 11 gerų idėjų

Lietuvoje nekalbama apie patogias sąlygas neįgaliesiems. Bet, jei nekalbama net apie patogų judėjimą, ar apskritai galima galvoti apie verslą? O...

Dirbtinis intelektas20 val prieš

Lietuvoje ir JAV veikiančios dirbtinio intelekto kompanijos „Genus AI“ kapitalo investicijos pasiekė 11 mln. JAV dolerių

Tiesiogiai vartotojams pardavinėjančioms ir elektronine komercija užsiimančioms įmonėms dirbtiniu intelektu grįstus sprendimus tiekianti kompanija „Genus AI“ pranešė gavusi 6 mln....

Nekilnojamas turtas21 val prieš

Euromoney tyrimas: EfTEN Capital antrą kartą pripažintas geriausiu nekilnojamojo turto investicijų valdytoju Centrinėje ir Rytų Europoje

Baltijos šalyse veikianti nekilnojamojo turto investicijų valdymo bendrovė „EfTEN Capital“ 2023 metais išrinkta geriausia nekilnojamojo turto investicijų valdytoja Vidurio ir...

Verslas22 val prieš

Į kvartalą Vilniaus Naujamiestyje „Hanner“ planuoja investuoti 35 mln. eurų

Nekilnojamojo turto plėtros kompanija „Hanner“ sostinės Naujamiesčio rajone planuoja pradėti naujo gyvenamojo kvartalo statybas. Vilniaus miesto savivaldybei pateiktas prašymas 4...

Verslo Vikingai

Finansai1 savaitė prieš

Techninių analitikų mokytojas Tomas Dulkys: „Didžiausia investuotojų ir spekuliantų klaida – noras praturtėti, o ne tapti šios srities profesionalu“

Kriptovaliutos, akcijų prekyba rinkoje, spekuliavimas, investavimas – vieniems šios temos atrodo nepažįstamos ir sunkiai perprantamos, o kiti sukaupia tiek žinių,...

Verslo vikingai2 savaitės prieš

„A Management“ vadovė Aušra Virkietytė: Sužvaigždėjimas renginių organizatoriui – karjeros pabaiga

Renginių organizatoriaus darbas atrodo nesibaigianti šventė. Tad norinčių dirbti šioje srityje turėtų netrūkti. „Iš dalies taip ir yra, – sutinka...

Verslo vikingai2 savaitės prieš

LAVA SALES kompanijos vadovas Paulius Gumbelevičius: „Komanda – branduolys, padedantis sukurti sėkmingą verslą”

Neseniai įsikūrusios kampanijos LAVA SALES tikslas – pritraukti naujų klientų šaltų skambučių pagalba ir taip padėti verslui augti. Telemarketingo paslaugas...

Startuoliai2 mėnesiai prieš

Saugių sandorių platforma „EscrowPack“ padės internete pirkti ir parduoti nesibaiminant sukčių

Tikrai ne vieną kartą pačiam teko patirti ar iš draugų girdėti apie sukčiavimo atvejus, kuomet perkant prekes iš fizinių asmenų...

Finansai2 mėnesiai prieš

29-erių į pensiją išėjęs Gintaras Pociūnas: „Finansiškai raštingas ir investuojantis žmogus – turtingo mąstymo žmogus“

Taupymas, investavimas, akcijų biržos – terminai, kurių daugelis dar nepažįsta, o gal laiko tolima siekiamybe. Praktinius patarimus geresniam finansų valdymui...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |