Paskelbta
6 mėnesiai prieš-
Gegužės 1 d. Lietuvoje įsigaliojus Pakuočių ir pakuočių atliekų reglamento reikalavimams, didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo aptarnavimo restoranų tinklas „Hesburger“ pradeda dirbti pagal naujuosius reikalavimus: nebeliks nemokamų vienkartinių plastiko turinčių pakuočių, klientams bus pasiūlyta ir alternatyvų.
Nuo gegužės 1 d. Lietuvoje įsigalioja nauja vienkartinių plastikinių pakuočių naudojimo tvarka, kuri draudžia nemokamai dalyti plastikines pakuotes visame viešojo maitinimo sektoriuje.
Įgyvendinant naująją tvarką „Hesburger“ tinklo restoranuose, už kiekvieną vienkartinę plastikinę pakuotę bus taikomas 0,05 Eur mokestis. Taip pat klientai galės rinktis daugkartinio naudojimo pakuotes, kurioms bus taikomas 2 Eur užstatas – jis bus grąžinamas, grąžinus pakuotę. Šią alternatyvą galės pasirinkti klientai, kurie maistą užsisakys valgyti pačiame restorane. Pardavimo čekyje pakuotės mokestis bus išskirtas ir pateikiamas atskirai.
„Lietuva viena iš pirmųjų Europos Sąjungoje įgyvendina naująjį reglamentą ir mes, atsižvelgdami į jo reikalavimus, keičiame aptarnavimo tvarką savo restoranuose. Labai atsakingai rengėmės šiems pokyčiams ir bendradarbiaudami su valstybės institucijomis ieškojome būdų, kaip geriausiai įgyvendinti naujų taisyklių reikalavimus. Mūsų tikslas – pasiūlyti klientams aiškią, paprastą ir skaidrią sistemą. Tikimės, kad tai skatins aplinkai palankesnius pasirinkimus ir visi drauge prie to prisidėsime“, – sakė „Hesburger” tarptautinės plėtros direktorė Ieva Salmela.
Tvarūs sprendimai – Suomijos šeimos bendrovės DNR
2024 m. gruodžio mėnesį „Hesburger“ užsakymu atlikto nepriklausomo greitojo maisto rinkos tyrimo duomenimis, 48 proc. Lietuvos respondentų atsakė, jog būtų pasirengę mokėti daugiau už maistą, jei greitojo maisto restoranai pasiūlytų aplinkai draugiškus sprendimus. Tyrimą atliko tyrimų bendrovė „Socio Uuringukeskus“, apklaususi 1000 šalies gyventojų. Verslo bankas „OP Corporate Bank“ skolina 15 mln. Eur „Hesburger“ plėtrai
Pasak I. Salmelos, nemaža dalis „Hesburger“ pakuočių jau dabar visiškai neturi plastiko. Mėsainių vyniojimo popierius ir bulvyčių pakuotės yra biologiškai skaidžios, todėl naujasis reglamentas bus taikomas tik daliai dabartinių pakuočių.
„Hesburger“ yra Suomijos šeimos bendrovė, kuri nuo pat veiklos pradžios aplinkos apsaugai ir ekologijai skiria ypatingą dėmesį. Suomijoje įprastą kultūrą rūpintis aplinka ir gamta diegiame ir kitose šalyse, kur veikia mūsų restoranai. Šiuo metu toliau dirbame su tiekėjais, kad nuo gegužės klientams galėtume pristatyti naujas, plastiko neturinčias salotų ir tortilijų dėžutes, kurios irgi atitiks naujojo reglamento reikalavimus“, – pažymi I. Salmela. „Hesburger“ pardavimai Lietuvoje pernai viršijo 57,9 mln. Eur, investuota 6,6 mln. Eur
„Hesburger“ tinklas vienas pirmųjų pradėjo iniciatyvą Lietuvoje – su gėrimais automatiškai nebetiekti dangtelių ir šiaudelių. Pakavimo medžiagos, naudojamos „Hesburger“ restoranuose, nuolat tobulinamos, todėl jos tampa ekologiškesnės. Jau daugelį metų naudojamos sumažintos ir paplonintos mėsainių pakuotės, kurios yra biologiškai skaidžios..
Be to, „Hesburger“ visos atliekos yra rūšiuojamos ir perdirbamos: kartonas, stiklas, plastikas, metalas, medinės paletės. Iš panaudoto kepimo aliejaus yra gaminamas biokuras. Šiuo metu 95 proc. „Hesburger“ logistikoje sunaudojamo dyzelino yra iš atsinaujinančių žaliavų. Nuo praėjusių metų rudens visi Lietuvoje veikiantys „Hesburger“ restoranai bei padažų gamykla Kaune, bendradarbiaujant su atsinaujinančios energetikos įmone „Green Genius“, perėjo prie 100 proc. saulės energijos. „Hesburger“ į naują restoraną Kaune investavo 2,2 mln. Eur
Šiuo metu Hesburger restoranų tinklas turi daugiau kaip 489 restoranų 9-iose šalyse, iš jų 170 veikia Baltijos šalyse. „Hesburger“ tinklas taip pat veikia Suomijoje (269), Bulgarijoje (32), Ukrainoje (7), Vokietijoje (2), Rumunijoje (8) ir Lenkijoje (1). Vien Suomijoje „Hesburger“ dirba daugiau nei 6000 žmonių, o tarptautiniu mastu bendras viso tinklo darbuotojų skaičius viršija 9100.
„Hesburger“ tinklas Lietuvoje pereina prie 100 proc. saulės energijos
Garliavoje atidarytas naujas „Hesburger“ restoranas
Kretingoje – pirmasis „Hesburger“ tinklo restoranas, investuota 2 mln. Eur
Lietuvoje – pirmasis „Hesburger“ naujos koncepcijos restoranas „Döner HeseKebab® & Gyros“
„Hesburger“ nebetieks rinkinio vaikams
Pasvalyje „Hesburger“ į naują restoraną investavo 400 tūkst. Eur
„Hesburger“ pardavimai Lietuvoje pernai viršijo 57,9 mln. Eur, investuota 6,6 mln. Eur
Kėdainių centre atidarytas „Hesburger“ restoranas – investicija 1,4 mln. eurų
Zarasuose į naują „Hesburger“ restoraną investuota 1,4 mln. Eur
„Hesburger“ į naują restoraną Kaune investavo 2,2 mln. Eur

„Breaking Bad“ – serialas apie mokytoją Walterį White’ą, kuris tapo narkotikų magnatu. Iš pradžių tai atrodo kaip istorija apie nusikaltimus,...
Vienai didžiausių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupei AB Akola group priklausančios agroverslo „Linas Agro“ subgrupės įmonės Baltijos šalyse...
Kai 2006 metais kino teatruose pasirodė filmas „The Pursuit of Happyness“, daugelis žiūrovų manė, kad tai tik dar viena gražiai...
Kas bendra tarp geriausių viešbučių vestibiulių ir mūsų svetainių? Pasirodo, panašumo yra, o viešbučiuose naudojami sprendimai, pritaikyti, intensyviam naudojimui, paprastai...
„Biržų duonos“ kepykla užbaigė antrąjį nuosavo saulės elektrinių parko plėtros etapą. Įdiegus naują 550 kW galios elektrinę, bendras Biržuose įsikūrusio...
Dirbtinis intelektas (DI) šiandien keičia mūsų kasdienybę ir darbo aplinką. Jis analizuoja duomenis, taupo laiką ir padeda spręsti užduotis. Tačiau...
Vilniaus kriminalistai išardė didelės apimties SIM „spiečių”, naudotą automatizuotai apgaulingai veiklai internete. Policijos duomenimis, operacijos metu sulaikyti du asmenys, rasta...
Europos kelių transporto sektorius susiduria su struktūrine krize – šiandien Europoje trūksta daugiau nei 426 tūkst. vilkikų vairuotojų. Iki 2028...
Nauji mokslo metai – ne tik pradžia, bet ir didelis iššūkis suderinti namų gyvenimą su mokyklos reikalavimais. Neretai tėvai jau...
Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...