Paskelbta
3 metai prieš-
By
Raminta V.Vienas iš dažniausių pirkinių degalinėse, be degalų ir priedų automobiliams, yra gėrimai ir užkandžiai – šį poreikį diktuoja ne vien kelionės, bet ir greitėjantis gyvenimo tempas ir didėjantis kokybiškų prekių asortimentas. Šalies gyventojų pasirinkimą, kuo atsigaivinti ar ką užkąsti, lemia ir amžius, ir vietovė.
„Atvėsus orams ir vėl auga šiltų gėrimų pasirinkimas, tačiau vienas dalykas praktiškai nesikeičia – karštos kavos daugiausiai parduodame ryto valandomis, nepriklausomai nuo orų prognozės ar metų laiko“, – pasakoja degalinių tinklo „Circle K“ Degalinių tinklo departamento direktorė Kristina Kabelienė.
„Circle K“ Degalinių tinklo departamento direktorė Kristina Kabelienė
Pasak K. Kabelienės kasdien vienoje šalies „Circle K“ degalinėje nuperkama vidutiniškai daugiau negu 300 puodelių kavos – ši tendencija nesikeičia jau kelerius metus iš eilės, kaip ir pirkėjų pomėgis gardinti kavą plakta grietinėle.
„Per metus sunaudojame apie 50 tūkst. litrų plaktos grietinėlės. Pastebime, kad nemokami pagardai, kaip plakta grietinėlė, sirupai, šokolado drožlės ar cinamonas itin mėgstami jaunimo – neretai tos plaktos grietinėlės ant kavos užsipurškia po kelis kartus arba vienu metu dedasi bent keletą priedų. Dėl šios priežasties degalinėse siūlome tokio tūrio puodelius, kad įsipylus kavą dar liktų vietos papildomiems pagardams ir šie nebėgtų per jų viršų, taip siekiant užtikrinti didesnį patogumą kelyje“, – sako „Circle K“ Degalinių tinklo departamento direktorė.
Įspūdingi ir degalinėse sunaudojamų sirupų kiekiai – populiariausio karamelės skonio sirupo per metus sunaudojama virš 20 tūkst. litrų. Gyventojai noriai renkasi ir kitų skonių sirupus kavai pagardinti, jų vartojimas kasmet auga.
„Pilasi ir airiškos kavos, ir balto šokolado skonio sirupų. Populiarus tampa ir krembriulė skonio sirupas – pastebime, kad nuo 2021 m. jo sunaudota keturis kartus daugiau, negu praėjusiu laikotarpiu. Vaisių ar uogų skonio sirupai vartojami kiek rečiau, bet pastebime sezoniškumo įtaką sirupų pasirinkimui – šaltuoju metų laiku auga imbierinių meduolių, moliūgų su prieskoniais bei šokoladinių sausainių skonio sirupų pasirinkimas“, – vardija K. Kabelienė.
Pasak „Circle K“ atstovės, nors degalinių siūlomų gėrimų ir užkandžių asortimentas yra vienodas, pirkėjų poreikiai ženkliai skiriasi ne tik pagal amžių, bet ir regioną: Lietuvos kurortuose lankytojai ieško įdomesnio, kokybiško maisto – atidžiai seka etiketes ir vertina sudėtį, o keliaujančios šeimos linkusios palepinti vaikus sūrainiais, ieškantys sveikesnių alternatyvų renksi „wrap“ versiją be bandelės.
„Mažesniuose miestuose, kaip Plungėje, kur trūksta pramogų ar nėra tiek kavinių, jaunimas itin noriai lankosi degalinėse – tai tampa savotiška pramoga ir būdu praleisti laisvalaikį, juo labiau, kad čia galima įsigyti ne tik kavos, bet ir paruoštų maisto produktų. Pavyzdžiui, Jonavoje tarp klientų rytais itin populiari avižų košė – jie čia užsuka papusryčiauti“, – sako K. Kabelienė.
Spūsčių metas jau čia – kaip nešvaistyti degalų ir nervų?
Važiuojate iki paskutinio lašo? Ekspertai atskleidžia galimas pasekmes
Ekspertų patarimai ilgoms kelionėms automobiliu: dėmesys kūnui sumažins nuovargį
Gydytojas įspėja: kylant temperatūrai kyla ir vandens poreikis
Artėjant Joninėms – pilnesni bakai: kada ir kiek degalų užsipila Lietuvos vairuotojai
Šalta kava, karamelė ir grietinėlės kalnai: kokie lietuvių kavos vartojimo įpročiai?
Kaip saugiai gabenti degalus: 5 svarbiausi patarimai
„Candy POP“ skanėstais aprūpins per 200 „Circle K“ pardavimo vietų Baltijos šalyse: tradicijas lentynose keičia tendencijos
Motociklų sezonas įsibėgėja: kodėl svarbu vairuoti atidžiau?
Darbuotojų įsitraukimas ir gerovė šiandien tampa vienais svarbiausių veiksnių, lemiančių organizacijų sėkmę. Kiekvieno žmogaus patiriama prasmė darbe tiesiogiai veikia jo...
Jau 5 kartą organizuotas „Spiečiaus“ verslo bendruomenės renginys „Spiečiamės“ šiemet subūrė rekordinį dalyvių skaičių. Rugsėjo 26 d. vykusiame susitikime iš...
Kelionės į kaimynines šalis bei populiariausius Europos miestus yra dažnas Lietuvos gyventojų pasirinkimas. Naujausiais kelionių technologijų bendrovės „FlixBus“ duomenimis, šią vasarą...
Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo aptarnavimo restoranų tinklas „Hesburger“ tęsia plėtrą Lietuvoje ir atidaro naują restoraną Garliavoje, Kauno rajone,...
Pasaulinės korporacijos jau atvirai kalba apie tai, kiek darbo vietų bus panaikinta dėl dirbtinio intelekto (DI). Skaičiuojama, kad jei „Microsoft“...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...
Kiekvieną rugsėjį gatvėse išaugantis moksleivių skaičius atneša ir papildomų iššūkių eismo saugumui. Kaip rodo „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliktas tyrimas, penktadalis...
Dar prieš kelis dešimtmečius žmonės Lietuvoje dažnai naudodavo vadinamuosius „majakus“ ar „švyturėlius“ – paskambindavo ir iškart nutraukdavo skambutį, taip perduodami...