Paskelbta
3 metai prieš-
Vilnius kiekvienam gali pasiūlyti kulinarinių patirčių ir skonių įvairovę – tuo įsitikino neseniai Lietuvos sostinėje viešėję 4,8 milijono prenumeratorių platformoje „YouTube“ turinčios internetinės TV laidos „VICE Munchies“ atstovai. Kanalas žiūrovus supažindina su skirtingų šalių virtuvėmis, šefais ir jų istorijomis. Apsilankiusi Vilniuje, kanalo filmavimo komanda leidosi į vienos dienos gastronominę pažintinę kelionę su šefu Gaspar Fernandes, vadovaujančiu žymiam sostinės restoranui „Gaspar‘s“: ragavo tradicinių lietuviškų patiekalų, lankėsi vilniečių pamėgtuose restoranuose, o viename jų net užtraukė itališkas dainas.
Pasaulyje pripažinti kūrėjai
„Vice Munchies laida „Chef’s Night Out” – itin populiari visame pasaulyje tarptautinio naujienų kanalo „VICE” TV laida. Apie maistą bei gastronomines patirtis laidas skirtingose pasaulio šalyse kuriantis „VICE Munchies“ savo paskyroje jau yra surinkę daugiau nei 1,2 milijardo įrašų peržiūrų iš Niujorko, Los Andželo, Kopenhagos, Briuselio ir kt. pasaulio miestų. Vilniuje apsilankiusi „VICE Munchies“ komanda mieste filmuodama praleido visą dieną.
Martynas Ambrazas
„Šių žymių vaizdo įrašų kūrėjų apsilankymas Vilniuje parodo, kad miestas atsiduria gastronominių kelionių žemėlapyje. Mūsų sostinė tikrai turi ką pasiūlyti kiekvienam maisto mylėtojui – čia galima paragauti įvairių pasaulio virtuvių patiekalų, autentiškų tradicinių valgių, o šefai didelį dėmesį skiria produktų lokalumui bei šviežumui. Tą pastebėjo ir „VICE Munchies“ filmavimo komanda – jiems viešnagė Vilniuje labai patiko. Tikime, kad šis vaizdo įrašas padės pasiekti visus pasaulio kampelius ir dar labiau sudominti Vilniumi kaip įvairių keliautojų skonius atitinkančia kelionės kryptimi“, – sako su filmavimo komanda bendradarbiavusios agentūros „Go Vilnius“ vadovė Inga Romanovskienė.
Į sostinę atvyko gausi filmavimo komanda: režisierius Bram Mengelers, vaizdo režisierius Thomas Van Krugten, komercijos direktorė Sarah de Boer ir kiti nariai, o prie grupės prisidėjo ir viena lietuvė – garso operatorė Rugilė Kačkauskaitė. „Kompaktiškas, autentiškas, gražus – taip trim žodžiais apibūdinčiau Vilnių. Tikrai likome maloniai nustebinti, nuo to laiko kai grįžau namo, rekomenduoju Vilnių kaip puikų miestą kelionei visiems, kuriuos sutinku”, – sakė režisierius Bram Mengelers. Anot jo, filmavimo komandai labiausiai patiko Užupis, kuriame jie praleido daugiausiai laisvo laiko.
Ragavo ir šaltibarščius, ir itališką virtuvę
Viešėdami Vilniuje, kanalo atstovai leidosi į gastronominę kelionę su šefu Gaspar Fernandes, kuris jiems papasakojo apie savo įsikūrimą Lietuvoje, taip pat vienu geriausių restoranų šalyje pripažįstamo restorano „Gaspar‘s“ konceptą. Drauge su iš Indijos kilusio šefo draugais filmavimo komanda visą dieną ragavo patiekalus Vilniaus restoranuose.
Pirmiausia G. Fernandes, jo draugai bei filmavimo komanda lankėsi garsiojoje „Čeburėkinėje“ Šopeno gatvėje, kur ragavo tradicinius lietuviškus patiekalus, išbandė šaltibarščius. Vėliau jis kompaniją pakvietė į restoraną „Džiaugsmas“, vadovaujamą šefo Martyno Praškevičiaus. Čia svečiai ragavo juodas žuvies spurgas ir kitus užkandžius.
Vakare komanda aplankė Užupyje esantį itališko maisto restoraną „Le Travi“, garsėjantį autentiška pasta ir kitais populiariais Italijos virtuvės patiekalais. Su svečiais visą vakarą leido ir šio restorano šefas Mattia Rupil, kuris ne tik pasakojo apie gaminamus patiekalus, bet ir linksmino visus itališkomis dainomis bei svetingumu. Po vakarienės filmavimo komanda apsilankė kokteilių bare „King&Mouse“, o vėlų vakarą leido G. Fernandes restorane „Gaspar‘s“.
Naujosios Šiaurės licėjaus mokyklos statybose Didžiojoje Riešėje pasiektas simbolinis etapas
Soc. tinkluose išgarsėjusi Mokytoja Veronika: „Mokytojo darbas – tai ne tik profesija, bet ir gyvenimo būdas“
Visame pasaulyje pastebėta sutrikusi „YouTube“ veikla: paaiškino, kodėl daliai žmonių platforma nebeveiks
Tyrimas: dauguma lietuvių ištikimi vienam socialiniam tinklui, o trečdalis susivilioja matomomis reklamomis
Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis
Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”
NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?
„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje
Naujausios baldų tendencijos: ką verta įsigyti?
Prasidėjo sodo ir daržų sezonas – pavasarinei saulei lepinant, skubame darbuotis lauke. Nors pavasarinė šiluma neretai būna apgaulinga, dažnai dirbame...
Velykinis stalas be margučių tikrai neįsivaizduojamas, juk jie yra vienas svarbiausių šios pavasario šventės simbolių. Lengviausia dažyti baltus lukštus, tad...
Šiuolaikinės technologijos tapo neatsiejamu įrankiu, palengvinančiu informacijos paiešką ir bendravimą. Tačiau naudojimasis šiais privalumais turi savo kainą. Technologijos nuolat renka...
Norint namuose užtikrinti jaukią ir komfortišką aplinką vien tik patrauklių interjero sprendimų gali nepakakti – didelę įtaką gerai savijautai turi...
Gegužės 1 dieną verslo laukia du svarbūs pokyčiai: įsigalios nauja atsiskaitymo grynaisiais tvarka ir daliai verslo teks pereiti prie išmaniųjų...
Iki Velykų likus vos porai dienų daugelis ieško paskutinės minutės idėjų, kaip šiemet marginti kiaušinius, kad jie būtų patys tvirčiausi...
Kasmet pasaulyje pametama arba pavagiama virš 4 mln. išmaniųjų telefonų. Tai reiškia, kad kasdien, net ir švenčių dienomis, beveik 11...
Pavasaris – traumų ir nelaimingų atsitikimų metas. Pasibaigus šaltajam sezonui gyventojai, skubėdami džiaugtis pramogomis ir laisvalaikiu lauke, patiria daugiau sumušimų,...
Artėjant Velykoms, daugelis šeimų ruošiasi jaukioms akimirkoms, spalvingiems margučiams ir šventiniam šurmuliui. Tačiau šis laikotarpis ne visada yra vien džiugi...
Artėjant Velykų atostogoms, vis daugiau šeimų planuoja trumpas ar ilgesnes išvykas į šiltus kraštus. Kelionių ekspertai ir draudikai vieningai sako:...