Sekite naujienas

Ekspertai

Ekspertė įvardijo dažniausiai pasitaikančias klaidas, kurias darome parsinešę pieną namo

Paskelbta

-

Pienas – vienas perkamiausių lietuvių maisto produktų. Kad jis išlaikytų savo skonį ir maistines savybes iki pat galiojimo laiko pabaigos, jį parsinešę namo turėtume laikytis tam tikrų taisyklių. Dalis iš jų, ko gero, yra žinomos daugeliui, tačiau kai kurios gali nustebinti. Apie tai, kokių klaidų vengti nusipirkus pieno, pasakoja prekės ženklą „Dvaro“ valdančios bendrovės „Pieno žvaigždės“ vyriausioji technologė Dalia Mickeliūnienė.

Pienas turi būti laikomas šaldytuve. Tad įsipylę pieno, visuomet stenkitės kuo greičiau jį padėti atgal į šaldytuvą. Taip pat visuomet įsitikinkite, kad pieno pakelis uždarytas sandariai. Taip ne tik leisite pienui išlikti kokybišku, bet ir apsaugosite nuo kitų šaldytuve esančių produktų kvapų.

Reklama:

Vasarinės padangos - Pirkitpadangas.lt

D. Mickeliūnienė dalijasi, jog ko gero labiausiai vartotojus nustebinanti klaida yra pieno laikymo vieta. Neretai pirkėjai pieną laiko šoninėje šaldytuvo lentynoje, tačiau taip elgtis nevertėtų: „Nuolat atidarinėjant šaldytuvą, būtent šoninių lentynų temperatūra pakyla pirmiausiai, tad laikant pieną jose, jo temperatūra gali pakisti. Rekomenduočiau pieną laikyti vienoje iš pagrindinių lentynų“, – dalijasi ekspertė.

Nepamirškite gamintojo rekomendacijų


Mėgstantys šiltą pieną turi nepamiršti, jog aukštoje temperatūroje kaitinamas produktas netenka vertingųjų medžiagų. Tad pieną pašildyti galima, tačiau virinti – nerekomenduojama.

Juk net ir pieno perdirbimo procese dalis gamintojų taiko žemos temperatūros pasterizaciją, kuri leidžia išsaugoti šviežio pieno skonį bei vertinguosius baltymus. „Dvaro“ pienas yra pasterizuojamas ne aukštesnėje kaip 74 laipsnių temperatūroje. Ši pasterizacijos temperatūra padeda išlaikyti visas natūralias pieno savybes bei išsaugoti vertinguosius baltymus.

„Jeigu pienas pasterizuojamas aukštesnėje kaip 80 laipsnių temperatūroje, sumažėja jame buvusių vitaminų, mineralinių medžiagų. Jeigu pasterizacija vyksta didesnėje kaip 90 laipsnių temperatūroje, pakinta praktiškai visi piene esantys baltymai. Tad ir vartotojams norėčiau patarti pieno neperkaitinti, jog vartotumėte vertingiausią produktą“, – rekomenduoja „Pieno žvaigždžių“ vyriausioji technologė.

Kalbant apie pieno pakuotę, ji turi apsaugoti produktą nuo šviesos ir temperatūros pokyčių. „Dvaro“ pieno pakuotė yra daugiasluoksnė bei nepraleidžianti šviesos.

Tinkamai laikomas pienas išliks kokybišku visą ant pakuotės nurodytą galiojimo laiką. Visgi D. Mickeliūnienė primena, jog skirtingos pieno rūšys bei pieno produktai turi atitinkamas laikymo sąlygas, tad pirmiausiai vartotojai turėtų vadovautis gamintojo ant pakuotės nurodytomis rekomendacijomis.

Naujienos

Verslas5 val prieš

Pirmoji LOGIN diena: pranešėjai iš viso pasaulio, išskirtiniai renginiai ir uždaras vakarėlis dalyviams

Šiemet didžiausiam Baltijos šalyse inovacijų festivaliui LOGIN – aštuoniolika. Ta proga į konferenciją atvyksta rekordinis kiekis pranešėjų, dvi dienas Litexpo...

Ekspertai23 val prieš

Kripto ekspertai piešia verslo ateitį: paprastės NT įsigijimas, o Lietuva pasiūlys savo kriptovaliutą

Finansinių technologijų pažanga pasaulyje padarė didžiulį postūmį teikiant klientams inovatyvias ir patogias paslaugas. Finansų valdymas mobiliąja programėle jau nieko nebestebina....

Verslas23 val prieš

2023 m. „Hostinger“ fiksavo pelną, pajamos augo 57 proc. iki 110,2 mln. Eur

„Hostinger“ įmonių grupės konsoliduotos pardavimo pajamos 2023 m., lyginant su ankstesniais metais, didėjo 57 proc. – iki 110,2 mln. Eur....

Verslas1 d. prieš

„Akropolis Group“ trečius metus iš eilės išlaikė „S&P Global Ratings“ suteiktą BB+ reitingą su stabilia perspektyva

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ iš naujo įvertino rezultatus ir kitas aplinkybes, kuriomis remiantis prekybos ir pramogų centrų valdymo...

Verslas4 d. prieš

„Planas Chuliganas” tapo „Ignitis” klientų aptarnavimo partneriais

Laimėjęs viešą pirkimą teikti klientų aptarnavimo paslaugas, kontaktų centras „Planas Chuliganas” oficialiai tapo sumanių energetikos sprendimų bendrovės „Ignitis” klientų aptarnavimo...

Verslo Vikingai

Technologijos2 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai2 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas3 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |