Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Apklausa atskleidė pirkėjų smaližiavimo įpročius: ledų daugiausiai suvalgo alytiškiai

Paskelbta

-

Vasara – neabejotinai ledų skanavimo sezonas. „Rimi“ apklausos duomenimis, daugiausiai dėmesio šio deserto sudėčiai skiria Panevėžio, Vilniaus ir Klaipėdos gyventojai. Tą pataria daryti ir gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė: sveikatai palankiausi – mažiausiai priedų turintys ledai. Taip pat apklausos rezultatai parodė, kad pirkėjams svarbūs dar du kriterijai – tai prekės ženklas ir kaina. Atsižvelgiant į tai, prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva primena, jog visą vasarą el. parduotuvėje įvairių ledų galima įsigyti net 50 proc. pigiau.

Ledų daugiausiai suvalgo alytiškiai

Šiltuoju metų laiku dažnas lietuvis ledus valgo keletą kartų per savaitę – atskleidė „Rimi“ pirkėjų apklausos duomenys. Vien Vilniuje net 42 proc. apklaustųjų desertu mėgaujasi nuo 3 iki penkių kartų per savaitę, o Alytuje šių smaližių skaičius siekia net 62 proc.

Miestų rezultatai išsiskiria ir dėl ledų pirkimo priežasties. Vilniaus, Šiaulių ir Telšių gyventojai dažniau perka ledus siekdami juos suvalgyti iškart, kai Kauno, Klaipėdos ir Panevėžio gyventojai juos perka ateičiai. Skirtumai matomi ir tarp besidominčių ledų sudėtimi – daugiausiai ją skaito Panevėžio, Vilniaus ir Klaipėdos gyventojai, o mažiausiai – Alytaus, Šiaulių ir Telšių gyventojai. Dažniausiai gyventojai, tikrinantys sudėtį, atkreipia dėmesį į cukraus kiekį deserte.

Skirtinguose Lietuvos miestuose gyvenantys pirkėjai ledus renkasi atsižvelgdami į kitus papildomus kriterijus. Pavyzdžiui, Vilniaus gyventojai desertą renkasi pagal jiems patinkantį prekės ženklą ir ledų sudėtį, o Šiaulių gyventojams svarbiausias kriterijus išlieka kaina. Kitų miestų gyventojai ledus perka dėl jiems suteikiamos nuolaidos. Visgi, pastebima, kad perkamos porcijos dydis nėra veiksnys, kuris nulemtų sprendimą šį desertą įsigyti.

Platus maistinių medžiagų spektras

Nors vasarą atsigaivinti ledais norisi neretai, pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, jais piktnaudžiauti nederėtų. „Ledai turėtų atitikti jiems skirtą vaidmenį – į juos reikėtų žiūrėti kaip į desertą, emocinį malonumą suteikiantį maisto produktą. Tai reiškia, kad ledai neturėtų būti valgomi kasdien, o vartojimą reikėtų planuoti. Ledais patarčiau mėgautis saikingai, o atsigaivinti karštomis vasaros dienomis geriau vandeniu“, – sako dr. E. Gavelienė.

Gydytoja dietologė priduria, kad renkantis ledus svarbu atkreipti dėmesį ne tik į juose esantį cukraus kiekį, bet ir į kitus priedus. „Sveikatai palankiausia rinktis tuos ledus, kuriuose yra mažiausiai maisto priedų. Vadinasi, kuo daugiau juose įvairiausių dažiklių ir maisto sudėties ženklinime išvardintų sudėtinių dalių, tuo mažiau ledai bus sveikatai palankūs. Todėl rekomenduoju skaityti etiketes ir pasižiūrėti, kad jose būtų nurodyta kuo mažiau nežinomų cheminių pavadinimų. Tie ledai, kurie yra pagaminti iš vos kelių komponentų – sveikatai palankesni“, – teigia dr. E. Gavelienė.

Pikantiškiems patiekalams ir saldiems skanėstams

Karštą vasaros dieną išlaikyti ledus šaltus yra gana sudėtinga užduotis. Transportuojant iš prekybos centro, jie dažnai praranda savo konsistenciją ir pirminį skonį. Todėl prekybos tinklo „Rimi“ komercijos operacijų vadovė Olga Suchočeva dalijasi patarimais, kaip ledus reikėtų išlaikyti neištirpusius kelionės namo metu.

„Renkantis produktus prekybos centre pirmiausia derėtų išsirinkti tuos, kurių kokybei neturi įtakos temperatūros pokyčiai. Tik apsipirkimo pabaigoje reikėtų rinktis šaldytą produkciją ar ledus. Apsipirkus šiuos desertus rekomenduoju įdėti į šaltkrepšį arba specialius terminius maišelius, taip ledai neištirps kelionės namo metu. Grįžus ledus būtina iškart įdėti į šaldiklį, kad jie atgautų savo pirmąsias formas“, – pataria O. Suchočeva.

Ekspertė taip pat primena, kad visą vasarą el. parduotuvėje www.rimi.lt įvairių ledų galima įsigyti net 50 proc. pigiau, perkant su lojalumo kortele. „Jei įsigysite ledų internetinėje parduotuvėje, jie bus atgabenti transportuojant specialiame šaldytų produktų skyrelyje ir neištirps pakeliui į namus. Vis dėlto, minėta nuolaida netaikoma ledo kubeliams, „Vikis“ prekių ženklo ir akcinėms prekėms.“

Atėjusios vasaros proga „Rimi“ iš ledų ir pieno kviečia pasigaminti kokteilius, kurie atgaivins karštą vasarą dieną.

RECEPTAS

Klasikinis vanilinis pieno kokteilis

Kokteiliui reikės:

500 ml vanilinių ledų;
250 ml pieno;
cukraus (pagal skonį);
1 a. š. vanilės ekstrakto (nebūtina).
Gaminimo eiga:
1. Vanilinius ledus sudėkite į maišytuvą.
2. Supilkite pieną, cukrų ir vanilės ekstraktą.
3. Viską sumaišykite iki vientisos kreminės masės.
4. Supilkite į stiklines ir iš karto patiekite.

Skanaus!

RECEPTAS

Šokoladinis bananų pieno kokteilis

Kokteiliui reikės:

2 vnt. prinokusių bananų, supjaustytų griežinėliais;
500 ml šokoladinių ledų;
250 ml pieno;
2 v. š. šokolado sirupo;
cukraus (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

1. Supjaustytus bananus sudėkite į trintuvą.
2. Sudėkite šokoladinius ledus, pieną, šokolado sirupą ir cukrų.
3. Sumaišykite iki vientisos masės.
4. Supilkite į stiklines ir, jei norite, papuoškite papildomu šokolado sirupu.

Skanaus!

RECEPTAS

Braškinis pieno kokteilis

Kokteiliui reikės:

250 g braškių, nuluptų;
500 ml vanilinių ledų;
250 ml pieno;
2 v. š. medaus (pagal skonį);
Ledo kubelių (nebūtina).

Gaminimo eiga:

1. Braškes, vanilinius ledus, pieną ir medų sudėkite į maišytuvą.
2. Jei norite tirštesnio kokteilio, įdėkite ledo kubelių.
3. Sumaišykite iki vientisos kreminės masės.
4. Supilkite į stiklines ir iš karto patiekite.

Skanaus!

Naujienos

Verslo Vikingai

Technologijos3 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai3 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas4 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai5 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai5 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |