Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Nuspalvinkite savo meniu šilauogėmis: tiks gardžioms salotoms ir kokteiliams

L

Paskelbta

-

Kai baigiasi braškių sezonas, ateina eilė šilauogėms. Nors populiarios uogos prekybos centruose džiugina ištisus metus, dabar jų kaina bene žemiausia. Uogos puikiai tinka ledams, tirštiems kokteiliams, pyragams. O jei norite žiemą pasmaguriauti uogienės, geriau uogų nevirti, o sutrinti su cukrumi ar medumi ir laikyti nedideliuose indeliuose šaldytuve.

Reklama

Nelepios ir universalios

Pasak rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, „Rimi Lietuva“, populiariosios šilauogės mėgstamos ne tik dėl skonio – jos tvirtos, tad tokias uogas patogu transportuoti, nebijant, kad ištiš, taip pat jos itin tinkamos šaldymui. O nusipirkę jų daugiau, galite panaudoti visam dienos meniu: iš ryto pagardinti košes, dėti į kokteilius, o pietums ar vakarienei pasiruošti jų salotoms, mėgautis su sūriais ar pasigaminti desertą. Jos tiks su ledais ar jogurtais, kaip pyragų ar keksiukų įdaras, papuoš šventinį tortą.

Iš prekybos centro parsineštas uogas geriausia laikyti neatplėštoje pakuotėje arba atvirame indelyje, išklojus jo dugną popieriniu rankšluosčiu, kad sugertų drėgmę. O jei išėmėte uogas iš šaldytuvo, reikėtų jas greitai suvartoti, nes perkėlus jas iš šalčio į šilumą, gali greitai sugesti.

Uogų šaldymo subtilybės

Nors dažniausiai uogas tiesiog suberiame į šaldymo maišelius ar indelius ir dedame į šaldymo kamerą, specialistai pataria geriau į šaldiklį nedėti indelių su kambario temperatūros produktais, nes uogos sušals į gumulėlius, o atšildytos praras savo formą. Pirmiau reikėtų nuplautas ir nusausintas uogas paskleisti šaldiklyje vienu sluoksniu, kad jos nebūtų sulipusios ir greičiau sušaltų. Po valandos jas galima suberti į specialias šaldymui tinkamas talpas. Šilauogės gali virsti net vaisinių ledų alternatyva – ledines uogas, tik išimtas iš šaldiklio, mėgsta ragauti vaikai.

„Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovė Dalia Čenkienė sako, kad dabar galima įsigyti privačia „Rimi“ etikete pažymėtų fasuotų šilauogių didesnėse ir mažesnėse talpose: „Stengiamės pirkėjams užtikrinti gerą kokybės ir kainos santykį, taip pat pasiūlyti aukštos kokybės gaminius, išlaikant kuo mažesnes kainas“.

Šilauogių su nuolaida galite užsisakyti ir elektroninėje „Rimi Lietuva“ parduotuvėje.

„Rimi“ atstovė primena, kad norint pigiau apsipirkti kasdien, padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas, akcijų sekimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa. Jos dalyviai kiekvieną savaitę gali naudotis įvairiais kuponais, „Mano šeimai“ skirtais pasiūlymais, o pirmadieniais senjorai gali apsipirkti pigiau, nes jiems taikoma papildoma 10 proc. nuolaida krepšeliui. Tokių dar nevalgėte

Reklama

Salotos su ožkos pieno sūriu, avokadais, šilauogėmis ir sorų kruopomis

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

2 vnt. avokadų
250 g sorų kruopų
150 g salotų mišinio
200 g šilauogių
125 g šviežio ožkų pieno sūrio
Padažui reikės:
½ citrinos sulčių
1 šaukštelio garstyčių
4 šaukštų aliejaus
druskos, pipirų – pagal skonį

Kaip gaminti: 

Soras užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 5 minutes. Vandenį nupilkite, perplaukite po tekančiu vandeniu, vėl užpilkite vandeniu ir virkite ant silpnos kaitros apie 20 minučių. Išvirtas sorų kruopas išpilkite ant kiaurasamčio.
Avokadus nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sūrį supjaustykite griežinėliais. Į dubenį sukrėskite sorų kruopas, dėkite salotų mišinį, šilauoges, avokadus, ožkos sūrį. Patiekalą pagardinkite padažu. Skanus ir pigus desertas vos per pusvalandį

Šilauogės ir persikai su balzaminio acto sirupu

RECEPTAS

Patiekalui reikės: 

3 puodelių šilauogių
3 šaukštų cukraus
2 šaukštų balzaminio acto
2 vnt. persikų (arba nektarinų)
½ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Kaip gaminti:

Storasieniame puode, nuolat maišydami, užvirinkite 3 šaukštus cukraus su actu ir 1 puodeliu šilauogių. Pavirkite 1 minutę ir nuimkite puodą nuo kaitros.
Likusius 2 puodelius šilauogių dideliame dubenyje sumaišykite su persikų gabalėliais.
Pagardinkite karštu šilauogių sirupu ir juodaisiais pipirais.
Palikite 30 minučių pastovėti ir skanaukite. Velykų vaišių stalą nuspalvinkite žalia spalva

Šilauogių ir žaliosios arbatos kokteilis


RECEPTAS

Patiekalui (2 porcijoms) reikės: 

Mėgstamos žaliosios arbatos;
2 puodelių šilauogių;
3 kubelių ledo;
340 g vanilinio jogurto;
2 šaukštų migdolų;
2 šaukštų maltų linų sėmenų. Trys vitaminingų pusryčių receptai su jaunystės uogomis

Kaip gaminti: 

Užplikykite žaliąją arbatą ir palikite 4 minutėms. Nukoškite ir atvėsinkite.
Šviežias šilauoges (gali būti ir šaldytos), migdolus, linų sėmenis suberkite į trintuvą, supilkite arbatą ir jogurtą. Sutrinkite. Supilkite į stiklines, papuoškite keliomis uogomis.
Skanaus! Šį pigų produktą kabinkite šaukštais

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Verslas21 val prieš

„Vanagas Group“ viešoje emisijoje sėkmingai išplatino 8 mln. Eur vertės obligacijų

Įmonių grupės „Vanagas Group“ investicinis subholdingas UAB „Vanagas Asset Management“ trimis atkarpomis per „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržą išplatino viešą obligacijų emisiją ir pritraukė 8 mln. Eur, skaičiuojant nominalia verte. Pirmosios emisijos atkarpos pritraukta suma...

Verslas22 val prieš

Kodėl „Blockbuster“ žlugo ir kaip „Netflix“ pakeitė pramogų pasaulį?

Retkarčiais verslo pasaulyje įvyksta istorijos, kurios vis dar kankina tų laikų žaidėjus. Jos primena ne apie pralaimėtus mūšius, o apie...

Verslas1 d. prieš

Kodėl prieššventiniu laikotarpiu el. paštas tampa stipriausiu pardavimų kanalu?

Lapkričio pabaiga prekių ženklams yra pats intensyviausias metas. Dar iki Black Friday starto jaučiamas sujudimas: kampanijos startuoja jau lapkričio pradžioje, vyksta pasiruošimas kalėdiniams pasiūlymams, o reklamos kainos pasiekia aukštumas. Prieššventinis laikotarpis...

Namams1 d. prieš

Keli tūkstančiai eurų virtuvės atnaujinimui? Gyventojai mano, kad to pakanka

Įsitikinimas, kad virtuvės atnaujinimas turi kainuoti dešimtis tūkstančių eurų, pamažu nyksta. Dauguma gyventojų Lietuvoje mano, kad virtuvės renovacijai iš tiesų...

Verslas2 d. prieš

Tikroji Coca-Cola gimimo istorija: kaip gimė gėrimas, kurio niekas neplanavo kurti?

Iš pirmo žvilgsnio Coca-Cola atrodo kaip produktas, gimęs marketingo laboratorijoje, kruopščiai sukonstruotas, nušlifuotas, suplanuotas. Toks jau tas šiuolaikinio prekinio ženklo...

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |