Paskelbta
11 mėnesių prieš-
 
																								
												
												
											Socialiniuose tinkluose gausu įvairiausių idėjų, tačiau artėjant šventėms ypač „TikTok“ platforma tampa tikru įkvėpimo šaltiniu tiems, kurie ieško, kuo nustebinti artimuosius prie šventinio stalo. Nuo saldumynų iki pikantiškų užkandžių – šiame socialiniame tinkle tikrai apstu įdomiausių receptų. Tad, ką šiemet gaminti rekomenduoja kūrybingi tiktokeriai, pasakojama „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Gausus vaišių stalas – neatsiejama žiemos švenčių tradicija, todėl receptų paieškos tampa svarbia pasiruošimo dalimi. Socialiniai tinklai – tai erdvė, kurioje šimtai tūkstančių žmonių dalijasi kūrybingomis idėjomis ir vertingais patarimais, dažnai nustebindami savo originalumu.
Pastaruoju metu ypatingo populiarumo sulaukė keli užkandžių receptai, kurie ne tik suteiks stalui išskirtinio žavesio, bet ir pradžiugins gardžiu skoniu.
Valgoma Kalėdų eglutė – įspūdingas stalo papuošimas
Ieškote įkvėpimo šventiniam stalui? Valgoma Kalėdų eglutė – puikus pasirinkimas! Šis užkandis ne tik atrodo įspūdingai, bet ir pasižymi gardžių skonių deriniu, kuris nustebins jūsų svečius. Šį užkandį paruošti labai paprasta, o rezultatas garantuotai sulauks dėmesio.
Jums prireiks:
300 g kietojo sūrio
100 g kreminio sūrio
1 saujos krapų
50 g spanguolių
30 g graikinių riešutų
Keleto rozmarino šakelių
Tortilijų traškučių arba krekerių patiekimui
Pirmiausia paruoškite pagrindą. Smulkia tarka sutarkuokite kietąjį sūrį. Kreminį sūrį išplakite dubenyje iki vientisos konsistencijos ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, pridėkite smulkintų krapų.
Iš šios sūrio masės rankomis arba maistinės plėvelės pagalba formuokite nedidelę kūgio formos eglutę. Paruoštą formą padėkite į šaldytuvą 30–60 minučių, kad ji atvėstų ir sutvirtėtų.
Išėmę iš šaldytuvo, sūrio eglutę dekoruokite spanguolėmis, riešutais ir rozmarino šakelėmis, kad atrodytų kaip kalėdinės girliandos ir žaisliukai. Papildomai galite apibarstyti paviršių likusiais smulkintais krapais.
Baigtą eglutę padėkite ant lėkštės ir apsupkite tortilijų traškučiais ar krekeriais, kad svečiai galėtų ant jų tiesiai nuo eglutės tepti šį gardų užkandį.
Kalėdinis vainikas iš mocarelos ir pomidorų – paprasta, gardu ir šventiška

Šis užkandis idealiai tinka Kalėdų stalui – greitai paruošiamas, gaivus ir puošnus. Mocarelos, pomidorų ir šviežio baziliko derinys ne tik džiugina skoniu, bet ir vizualiai primena kalėdinį vainiką. Tai tarsi „caprese“ salotos, papildytos šventiniu akcentu.
Jums prireiks:
8–10 mocarelos griežinėlių
3–4 didesnių pomidorų
8 vyšninių pomidorų
10 šviežio baziliko lapelių
Šviežio rozmarino šakelių
3–4 v. š. alyvuogių aliejaus
Druskos, pipirų ir balzaminio acto kremo pagal skonį
Ant didelės apvalios lėkštės pradėkite dėlioti ingredientus, formuodami kalėdinį vainiką: pakaitomis dėkite mocarelos ir pomidorų griežinėlius. Kai kuriuose tarpuose įkomponuokite perpus perpjautus vyšninius pomidorus, kad vainikas atrodytų dar spalvingesnis ir gyvesnis.
Dekoravimui naudokite šviežius baziliko lapelius ir rozmarino šakeles, kurios suteiks patiekalui ne tik išskirtinį aromatą, bet ir šventišką įspūdį, primenantį tikrą kalėdinį vainiką.
Apliekite užkandį alyvuogių aliejumi ir pagal skonį pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais. Prieš patiekdami, apšlakstykite vainiką balzaminio acto kremu – taip užkandis įgaus intensyvesnį skonį ir šventinį akcentą.
Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos tešlos – efektingas užkandis
Šios Kalėdų eglutės iš sluoksniuotos tešlos – tai paprastas, greitas ir labai šventiškas užkandis. Vos keli ingredientai – ir jūsų šventinis stalas taps ypatingai dekoruotu šedevru.
Jums reikės:
2 lakštų sluoksniuotos tešlos
3–4 v. š. pomidorų padažo
100 g tarkuoto sūrio
Mėgstamų priedų (pvz., kumpio, alyvuogių, daržovių)
1 kiaušinio
Medinių iešmelių
Druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį
Vieną sluoksniuotos tešlos lakštą patieskite ant lygaus paviršiaus. Užtepkite ant jo ploną sluoksnį pomidorų tyrės.
Pabarstykite tarkuotu sūriu ir pridėkite mėgstamus priedus – galite rinktis smulkiai pjaustytą kumpį, saliamį, daržoves ar kitus ingredientus.
Ant viršaus uždėkite antrą sluoksniuotos tešlos lakštą ir lengvai prispauskite, kad ingredientai sukibtų.
Tešlą supjaustykite ilgomis 2 cm pločio juostelėmis.
Kiekvieną juostelę sulankstykite į eglutės formą, pradedant nuo plačiausios dalies apačioje ir palaipsniui siaurinant sluoksnius, kol pasieksite viršūnę. Viduryje per visą eglutės aukštį įsmeikite medinį iešmelį, kad forma laikytųsi.
Eglutes aptepkite kiaušinio tryniu, kad kepant įgautų gražią auksinę spalvą.
Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių arba tol, kol eglutės taps gražios auksinės spalvos. Iškepusias eglutes šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
 
																											 
									 
																	Įsidarbinus pardavėja dabar jau vadovauja visai parduotuvei: darbas „Lidl“ Gerdai tapo tikru karjeros tramplinu
 
									 
																	Rudens derliaus sezonas įsibėgėja: ūkininkas įvardijo, kokia daržovė tarsi iš naujo užkariauja Lietuvos gyventojų virtuves
 
									 
																	„Lidl“ plečiasi Kaune – Šilainiuose atidaryta jau 17-oji parduotuvė mieste
 
									 
																	Rytietiškos ir lietuviškos virtuvės bendrystė: ikoniškieji balandėliai ir kremiškas desertas su figomis
 
									 
																	„Lidl“ tęsia plėtrą Kaune: Šilainiuose duris atvers jau 17-oji parduotuvė mieste
 
									 
																	Kai vasara – viena didelė šventė: „Lidl“ klientus kviečia išmėginti specialų „Deluxe“ asortimentą
 
									 
																	5 būdai užsidirbti pinigų su DI 2025 metais
 
									 
																	10 pelningų verslo idėjų 2025 metams, kurias galite pradėti jau dabar
 
									 
																	Jau šį rudenį „Tiktok“ JAV perims „Oracle“?

 
														 
																											„Breaking Bad“ – serialas apie mokytoją Walterį White’ą, kuris tapo narkotikų magnatu. Iš pradžių tai atrodo kaip istorija apie nusikaltimus,...
 
														 
																											Vienai didžiausių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupei AB Akola group priklausančios agroverslo „Linas Agro“ subgrupės įmonės Baltijos šalyse...
 
														 
																											Kai 2006 metais kino teatruose pasirodė filmas „The Pursuit of Happyness“, daugelis žiūrovų manė, kad tai tik dar viena gražiai...
 
														 
																											Kas bendra tarp geriausių viešbučių vestibiulių ir mūsų svetainių? Pasirodo, panašumo yra, o viešbučiuose naudojami sprendimai, pritaikyti, intensyviam naudojimui, paprastai...
 
														 
																											„Biržų duonos“ kepykla užbaigė antrąjį nuosavo saulės elektrinių parko plėtros etapą. Įdiegus naują 550 kW galios elektrinę, bendras Biržuose įsikūrusio...
 
														 
																											Dirbtinis intelektas (DI) šiandien keičia mūsų kasdienybę ir darbo aplinką. Jis analizuoja duomenis, taupo laiką ir padeda spręsti užduotis. Tačiau...
 
														 
																											Vilniaus kriminalistai išardė didelės apimties SIM „spiečių”, naudotą automatizuotai apgaulingai veiklai internete. Policijos duomenimis, operacijos metu sulaikyti du asmenys, rasta...
 
														 
																											Europos kelių transporto sektorius susiduria su struktūrine krize – šiandien Europoje trūksta daugiau nei 426 tūkst. vilkikų vairuotojų. Iki 2028...
 
														 
																											Nauji mokslo metai – ne tik pradžia, bet ir didelis iššūkis suderinti namų gyvenimą su mokyklos reikalavimais. Neretai tėvai jau...
 
														 
																											Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...
