Paskelbta
5 mėnesiai prieš-
Valgomųjų indų gamyba – viena patraukliausių sričių pradėti savo verslą. Virėjai visame pasaulyje ir toliau kuria individualius valgomų patiekalų receptus, kuriuose naudojami patys neįprasčiausi ingredientai. Pavyzdžiui, kviečių šiaudai, cukranendrės, kukurūzų krakmolas, kavos tirščiai ar palmių lapai. Dažnai eksperimentai virsta gastronominiu verslu. „Valgomi“ startuoliai aktyviai kuria naudingas kulinarines nišas.
Kokie gali būti valgomieji indai?
Produktų linijoje yra marmeladiniai puodeliai šaltiems gėrimams ir valgomojo alaus puodeliai. Klientui pageidaujant, išorėje galima uždėti bet kokį logotipą.
Dar vienas originalus meniu punktas – valgomos vizitinės kortelės iš smėlio teksto, vaflio popieriaus ir konditerijos gelio. Jie spausdinami naudojant maisto spausdintuvą.
Projekto sėkmę lėmė idėjos originalumas, mažos gamybos sąnaudos ir ekologiškumas. Didžioji valgomųjų puodelių pasiūlos dalis tenka kavinėms, restoranams ir konditerijos gamintojams.
Valgomieji šaukštai užėmė dar vieną tuščią nišą ekologiškų indų versle. Desertų šaukštai su vanile ir cukrumi kaip pagrindinėje straipsnio nuotraukoje.
Galima rinktis iš kelių šaukštų variantų. Sriuboms, pagrindiniams patiekalams ir salotoms tinka valgomieji indai su prieskoniais, desertams – su vanile ir cukrumi kompozicijoje. Standartinis šaukštas gaminamas iš tešlos, kuri minkoma iš miltų, kiaušinių, cukraus ir sviesto. Vieno prietaiso pakanka suvalgyti dubenį labai karštos sriubos. Kitų patiekalų, pavyzdžiui, salotų, jogurtų, ledų, šaukštų užteks daug ilgiau. Beje, atvirame ore jie suyra per 1-2 mėnesius.
Valgomųjų lėkščių gamybą – gilūs dubenėlio formos indai gaminami iš kvietinių miltų, sėlenų, maistinių skaidulų, vandens ir aliejaus.
Dubuo tinka salotoms ir užkandžiams, gali būti naudojamas pakartotinai. Toks dubuo atlaikys karštą sriubą – bet tik apie pusvalandį. Tada jį galima valgyti arba išsiųsti į šiukšliadėžę. Plokštės yra biologiškai skaidžios, todėl nekenks aplinkai.
Apetitą keliantys patiekalai gaminami iš morkų, burokėlių, guaro dervos ir dumblių. Visi ingredientai sumaišomi specialioje formoje ir sustingę virsta valgomais indais, kuriuos galima naudoti tiek namuose, tiek gatvės vakarėliuose vietoj plastiko. Iš privalumų – maža gamybos kaina ir ekologiškumas. Išties gamtoje tokie patiekalai suyra vos per keturias dienas.
Nešvarių indų nebuvimas ir 100% ekologiškumas yra pagrindiniai valgomųjų lėkščių, puodelių ir stalo įrankių privalumai. Idėja tinka tiems, kurie savo pomėgį gaminti maistą planuoja perkelti į pelningą verslą. Maža konkurencija ir ingredientų prieinamumas daro šią verslo sritį gana patrauklią investicijoms.
Lietuviai leidžiasi į saulės paieškas: su kelionių atstumais didėja ir pavojai
Medienos ir jos gaminių tiekimas rinkai: kaip tinkamai įvertinti rizikas?
Lietuvos banko žalumo strategijoje – pagrindinės darbų kryptys 2023–2025 m.
LAT priėmė nagrinėti precedento neturinčią bylą: kaip Lietuvoje keisis vaistų kainos?
Pieno ūkiai – ant išlikimo ribos: J. Olekas kreipėsi į Europos Komisiją
Užimtumo tarnyba įsteigė atrankų centrą aukštos kvalifikacijos darbuotojams
Žiemos laikotarpiu lietuvius vilioja kelionių agentūrų siūlymai pašildyti kaulus tolimuosiuose kraštuose. Jeigu Egiptas ir Turkija jau kurį laiką yra ranka...
Europos Sąjungos reglamentas, kuriuo nustatomos medieną ir jos gaminius rinkai tiekiančių subjektų pareigos, galioja jau daugiau nei dešimt metų, vis...
Lietuvos banko žalumo strategijoje įvardintos penkios pagrindinės centrinio banko žalumo darbų kryptys 2023–2025 m. Strategijoje numatyti žingsniai, padėsiantys didinti žalumą...
Įvertinęs pirmosios autonominės parduotuvės sėkmę, prekybos tinklas „Iki“, kartu su startuoliu „Pixevia“, atidarė antrąją autonominę parduotuvę Lietuvoje. „IKI Express 24/7“...
Prekių pristatymo startuolis „LastMile“ skelbia, kad nepaisant išaugusio užsakymų skaičiaus ir spūsčių gatvėse, pirkiniai šventiniu laikotarpiu klientams bus pristatomi kaip...
„Swedbank“, bendradarbiaudamas su finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centru „Rockit“, pristato Tvarių inovacijų programą. Šia programa siekiama ankstyvosios stadijos startuoliams...
Daugelis svajoja mesti nemėgstamą darbą ir sukurti sėkmingą verslą, kasdien mėgautis veikla, kuri teikia vidinį pasitenkinimą. Juvelyrikos studijos „Indivi“ įkūrėjai...
Augantis susidomėjimas kanapių produktais – užkandžiais, CBD aliejumi ir net vitaminais keturkojams paskatino du draugus, Ernest Milevskij ir Rytį Ragauską,...
Šiuolaikiniame pasaulyje daugelis žmonių skuba ir ieško patogumo bene visose sferose. Ne išimtis ir maistas bei kasdienės prekės. Ne visi...
Šiuolaikiniame pasaulyje vis daugiau žmonių, o ypač jaunų, susiduria su sudėtingais paskolų klausimais. Ne visi žmonės gali patys lengvai rasti...
Kur investuoti krizės metu? Pagrindinis aspektas, kad sunkmečiu žmonės taupo ir todėl dalis paslaugų ar ne pirmo būtinumo prekių tampa...
Verslo idėja – kuri nudžiugins tūkstančius vaikų. Uždarbis iš prieššventinio triukšmo gali būti puiki priemonė norint gauti tinkamą pradinį kapitalą...
Grybų verslas mūsų šalyje visada buvo laikomas vienu pelningiausių, bet kartu ir daug darbo reikalaujančių. Pievagrybiai yra populiari grybų rūšis,...
Pirmieji į galvą ateinantys garažo verslo variantai yra nuosavo automobilių serviso atidarymas arba garažo nuoma. Tiesiog autoservisas ar padangų montavimas...
Kylant energijos, prekių ir paslaugų kainoms viešojoje erdvėje daug kalbama apie artėjantį sunkmetį. Naujausios apklausos rodo, kad vasarą, nepaisant jau...