Paskelbta
1 mėnuo prieš-
Šiltesniais savaitgaliais nosį vis dažniau pakutena čirškinamų mėsos kepsnių aromatai, tačiau siekiant maitintis kuo sveikatai palankiau, svarbu nepamiršti ir daržovių. Prekybos tinklo „Rimi Lietuva“ mėsos technologas Vidas Nadzeika sako, kad grilinti galima kokias tik norime daržoves – tiek šviežias, tiek pamarinuotas. Specialistai rekomenduoja kasdien jų suvartoti bent 500 gramų, tad svarbu daržoves rinktis kuo spalvingesnes ir skirtingesnes.
Grilindami daržoves nepersistenkite
Kepant daržoves ant grilio, „Rimi“ mėsos technologas V. Nadzeika siūlo neužgožti natūralaus jų skonio – užteks lengvai jas aptepti alyvuogių aliejumi ar norimais padažais, pagal skonį pagardinti prieskoniais.
„Atkreipkite dėmesį, kad būtų užtektinai kaitros, bet daržovės neskrustų ant atviros ugnies. Keptos daržovės yra ne tik puikus garnyras, bet ir atskiras patiekalas, tinkantis tiek vegetarams, tiek visavalgiams. Grilinti galima net kopūstų lapus, kuriuos pakepintus bus galima panaudoti net kaip lėkštutę arba suvynioti mėsos gabaliuką vietoj lavašo. Ant žarijų kepant baklažanus, cukinijas, paprikas, pievagrybius, svogūnus ar kukurūzų burbuoles rekomenduoju supjaustyti jas stambiais gabalais“, – pataria specialistas.
Jis priduria, kad iš anksto marinuoti daržovių nebūtina, galima tai padaryti kepant ir šlakstant jas pasirinktu marinatu. Rezultatas nustebins – daržovės bus puikaus skonio ir aromato.
„Jeigu daržoves kepate ant grotelių, svarbu, kad jos būtų švarios, pateptos aliejumi ir gerai įkaitintos, tada daržovės neprilips. Jei turite uždaromą grilį, rekomenduočiau pabandyti kepti žiedinio kopūsto galvą. Prieš tai ją reikėtų 4-5 minutes apvirti pasūdytame vandenyje ir kepti ant grotelių, patiesus foliją, patepant norimu padažu, apie 15-20 minučių. O pradedantiems grilio entuziastams patariu kuo daugiau eksperimentuoti. Kepkite ant grilio kuo dažniau, nes kartu su praktika ateis ir patirtis, lavės skonis“, – įsitikinęs V. Nadzeika.
Vasarą daržovių nuperkama daugiau
Pasak „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, dabar retas pirkėjas apeina parduotuvės daržovių lentynas: tuo labiau, kad šviežias derlius vilioja spalvomis ir didžiule įvairove.
„Tapo įprasta prie aromatingo kepsnio patiekti didelę porciją salotų, tad mūsų pirkėjai į krepšelius dedasi ne tik populiaruosius agurkus, pomidorus, gūžines salotas, įvairius žalumynus, bet ir pievagrybius, žaliąsias cukinijas ar paprikas. Šios daržovės greitai iškepa ant grotelių, įgauna dūmo aromatą ir išskirtinį skonį. Dabar iki birželio 16 d. Rimi parduotuvėse galite rasti lietuviškų agurkų, šviežių kopūstų, kuriems taikoma iki 50 proc. akcija, taip pat – net 51 proc. pigiau galite įsigyti puikiai grilinti tinkamų žaliųjų cukinijų ir 38 proc. pigiau pievagrybių“, – sako „Rimi“ atstovė.
Ji priduria, kad norint taupiau apsipirkti kasdien, padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas, akcijų sekimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa. Jos dalyviai kiekvieną savaitę gali naudotis įvairiais kuponais, „Mano šeimai“ skirtais pasiūlymais, o pirmadieniais senjorai gali apsipirkti pigiau, nes jiems taikoma papildoma 10 proc. nuolaida krepšeliui. Taip pat visas šias prekes galima su tomis pačiomis nuolaidomis įsigyti ir „Rimi“ elektroninėje parduotuvėje ir pasirinkti jums labiausiai patinkantį pristatymo būdą – į namus arba atsiimti surinktas prekes parduotuvėje“. Išsisaugokite receptą vasarai, kai atsivalgysite šaltibarščių
„Rimi“ rekomenduoja pasiruošti originalias salotas – ant grotelių keptą kopūstą su obuoliu ir krapais. Prie įvairių grilio kepsnių taip pat tiks libanietiškos „Tabulė“ bei korėjietiškos agurkų salotos. Virtuvėje būkite kūrybiški ir nebijokite eksperimentuoti, įgykite ingredientų ar juos pakeiskite kitais tinkamais produktais, kurių nusipirksite su nuolaida: https://www.rimi.lt/asortimentas/rimi-savaitinis-leidinys. Dietologė atsakė, kaip vieną agurkų trūkumą paversti privalumu
Šviežio kopūsto salotos su obuoliu ir krapais
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
1 raudonojo svogūno;
1 šaukšto stambiagrūdžių saldžiųjų garstyčių;
2 šaukštų baltojo vyno acto;
4 šaukštų rapsų aliejaus;
1 vnt. obuolio;
3 šaukštų sviesto;
1 didelio kopūsto;
pipirų, druskos, krapų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Nulupkite svogūną, supjaustykite jį ir krapus.
2. Sumaišykite garstyčias su actu ir išmaišykite aliejuje. Sudėkite svogūną ir krapus. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Nulupkite obuolį sūrio peiliu, supjaustykite skiltelėmis, apšlakstykite jas padažu.
4. Ištirpinkite sviestą. Supjaustykite kopūstą skiltelėmis ir aptepkite pjūvio paviršius sviestu. Kepkite kopūsto puseles ant grotelių, iškeptas patiekite su padažu.
Korėjietiškos agurkų salotos
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
500 g agurkų;
1 šaukštelio druskos;
1 ryšulėlio laiškinių česnakų;
1 vnt. svogūno;
1 šaukštelio imbiero šaknies;
1 šaukšto šviesaus sojų padažo;
2 šaukštų sezamo aliejaus;
1 šaukšto vyno acto;
5 šaukštų „Sriracha” padažo;
2 šaukštų skrudintų sezamų sėklų.
Kaip gaminti:
1. Agurkus supjaustykite griežinėliais ir pabarstykite druska. Palaikykite 5-10 minučių.
2. Supjaustykite svogūnus ir laiškinius česnakus.
3. Sumaišykite visus padažo ingredientus.
4. Nupilkite ant agurkų susidariusias sultis.
5. Į agurkus supilkite padažą, sudėkite svogūnus ir laiškinį česnaką.
6. Išmaišykite ir mėgaukitės!
Įsibėgėjus grilio sezonui prisiminkite kepto viščiuko ant skardinės receptą
Skanaus!
Karštas atostogas primins sicilietiška „Caponata“ – troškinys su baklažanais ir daugybe daržovių
Nusibodo švieži agurkai? Gydytoja dietologė atsako, koks marinavimo būdas sveikatai palankiausias
Pikniko ABC: kaip pasiruošti ir kokiais kepsniais nustebinti draugus
Tikras skonių fejerverkas: Liucina Rimgailė siūlo išbandyti ledų ir šokolado desertą
Savaitgalio vakarienė šeimai ir draugams: grilinta dorada su šviežiomis bulvytėmis ir trešnių pyragas
„Rimi“ tvarumo iniciatyvos: maži pasirinkimai lėmė didelius pokyčius
Vaikai prašys dar vieno, o svečiai kausis dėl paskutinės porcijos: greita, pigu, gardu
Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Uogos ne tik desertams – paragavę originalių salotų, jas gaminsite kas savaitę
Lietuviškos bulvės – jau prekyboje: puikiai derės prie grilyje keptos vištienos (receptas)
Graikijos nekilnojamojo turto rinka 22025 metais yra pasirengusi toliau augti, didėjant nekilnojamojo turto vertei ir išliekant stabiliai paklausai tiek iš...
Kaina, vieta, plotas ir statytojo patirtis – tai pagrindiniai kriterijai renkantis naują būstą. Vis dėlto daugelis pirkėjų išsamiau neįvertina aspektų,...
Jūs jau išbandėte „ChatGPT“, galbūt keletą kitų dirbtinio intelekto (DI) įrankių (tarkime, „RightBlogger“), ir dabar svarstote, kaip su DI užsidirbti...
Keleivių vežimo autobusais bendrovė „Tolimojo keleivinio transporto kompanija“ (TOKS) Klaipėdos Universiteto kiemelyje šiandien pristatė pirmuosius specialiai Klaipėdos miestui skirtus elektrinius...
Kas yra verslo planas? Verslo planas yra esminis dokumentas. Jame paaiškinama, ką veiks jūsų verslas, kaip jis uždirbs pinigus ir...
Skaičiuojant paskutines valandas iki didžiausių Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynių“ starto, „Circle K Miles+“ komandos lenktynininkas Eimantas Navikauskas atskleidžia,...
Baltijos šalys Europoje išsiskiria ne tik greitai augančiu kibernetinių atakų skaičiumi, bet ir unikaliu jų pobūdžiu. Nepaisant to, kad Lietuvoje...
Kai namuose kažkas negerai, dažniausiai tai pirmieji pajaučia augintiniai. Šio įvykio pagrindinis herojus – mažas baltas šuniukas, kuris, būtent dėl...
Įsibėgėjusi vasara daugeliui dirbančių tėvų Lietuvoje – tikras galvosūkis: kaip pasirūpinti vaikais, kai mokyklos atostogauja, o darželiai užveria duris? Specialistai...
Šių metų sausio-gegužės mėnesiais dyzelino pardavimai Lietuvoje sumažėjo beveik penktadaliu – tai beveik triskart daugiau, nei buvo prognozavusi Finansų ministerija....