Paskelbta
2 savaitės prieš-
„Nestlé“ augalinių produktų linijos „Garden Gourmet“ falafeliai pelnė bronzą Latvijoje vykusioje visuomenės apklausoje. „Metų augalinio produkto 2024“ rinkimai vyko jau ketvirtą kartą, buvo pristatyti net 37 produktai penkiose kategorijose. Vartotojų simpatijų įvertinimas dar kartą patvirtino – šio prekių ženklo nuolat tobulinamas asortimentas atitinka augančius augalinės mitybos gerbėjų lūkesčius ir prisideda prie tvarumo skatinimo.
Rinkti mėgstamiausias augalinių produktų naujoves latvius kvietė iniciatyva „Nevalgyk planetos“ (lat. „Neapēd zemeslodi“). Tarp nugalėtojų atsidūręs prekių ženklas „Garden Gourmet“ Baltijos šalyse gyvuoja jau trejus metus ir siūlo gardžius, lengvai pagaminamus augalinius produktus, kurie yra puikus baltymų šaltinis.
Minėtasis prekių ženklas apdovanotas kategorijoje „Alternatyva mėsai ir jūros gėrybėms“. Bronzą iškovojo veganiški falafeliai, pagaminti iš avinžirnių ir daržovių. Be falafelių, „Garden Gourmet“ linija siūlo ir kitus gaminius kasdieniam stalui, tinkančius veganams, vegetarams ir fleksitarams: nuo vegetariškų maltinių ir kepsnelių iki šnicelių. Falafelių diena – puiki proga jų pasigaminti namuose
Kaip atpažinti augalinius produktus?
Pasak „Nestlé Baltics“ maisto verslo vadovės Vilmos Kapočienės, besiplečiantis augalinių gaminių sektorius ne tik atliepia vis ryškėjantį poreikį įtraukti į mitybą daugiau augalinių produktų, bet ir prisideda prie tvaresnės ateities.
„Inovacijos augalinių maisto produktų ir gėrimų srityje padeda mažinti taršą ir poveikį klimatui, užtikrinant neutralų anglies dvideginio kiekį tiekimo grandinėje. Tai vienas didžiausių „Nestlé“ veiklos prioritetų. Taigi apdovanojimą laikome ne tik pripažinimu, bet ir paskata toliau kurti gaminius, vertinamus augalinės mitybos entuziastų ir naudingus aplinkai“, – teigia V. Kapočienė.
Paklausta, kur ieškoti augalinių produktų, pašnekovė atsako, kad kai kuriose parduotuvėse jiems skiriami specialūs skyriai. Tačiau neretai tokie gaminiai būna padėti ir šalia gyvūninių maisto prekių. „EPSO-G“ įsikurs biurų komplekse „Business Garden Vilnius“
„Geriausias būdas rasti pageidaujamą gaminį – ieškoti specialaus ženklinimo maisto produktų etikėtese. Dažniausiai tai yra žalias lapelis arba raidė „V“, užrašai „vegan“ (liet. veganiškas) ar „plant-based“ (liet. augalinis). Jos matomos priekinėje produkto etiketėje, tad pastebėsite iš karto ir lengviau išsirinksite tinkamus produktus“, – pataria V. Kapočienė.
Pasigaminkite šį receptą ir įvertinkite mūsų gaminį patys! „Omnisend“ pelnė bronzą „Stevie“ apdovanojimuose
Dubuo su „Garden Gourmet“ falafeliais
Reikės:
1 pakuotės „Garden Gourmet“ falafelių
125 g trispalvės bolivinės balandos
100 g vyšninių pomidoriukų
1 mažo romėniškos salotos gūželio
1 didelės morkos
1 avokado
1 raudonojo svogūno
1 žaliosios citrinos
2 v. š. granatų sėklų
1 v. š. sezamų pastos
1 indelio konservuotų avinžirnių (130 g be skysčio)
1 v. š. zataro prieskonių (rytietiškų prieskonių)
Apie 200 ml saulėgrąžų aliejaus (arba kito neutralaus skonio aliejaus)
Druskos, pipirų
Per adventą ir Kalėdas pasigaminkite šį tą naujo
Gaminimo eiga:
1. Pasiruoškite padažą. Nusausinkite avinžirnius, tačiau skysčio neišpilkite. Plakikliu sumaišykite 3 šaukštus skysčio, po truputį pilkite aliejų, kol susidarys majonezo tekstūros padažas (kuo daugiau aliejaus – tuo tirštesnis padažas). Įmaišykite sezamų pastą, pagardinkite druska, pipirais ir žaliosios citrinos sultimis.
2. Supjaustykite raudonąjį svogūną žiedais, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir palikite marinuotis. Naudodami šiek tiek aliejaus, apkepkite avinžirnius ir pabarstykite zataro prieskoniais.
3. Pagal instrukcijas ant pakuotės išvirkite bolivinę balandą. Galima naudoti tiek šiltą, tiek atvėsintą.
4. Morką supjaustykite plonais šiaudeliais. Avokadą supjaustykite riekelėmis arba kubeliais. Perpjaukite pomidoriukus per pusę.
5. Pagal instrukcijas ant pakuotės kepkite falafelius, kol šie taps auksinės spalvos.
6. Į dubenėlius dėkite šiek tiek salotų, bolivinę balandą, daržoves, falafelius. Pabarstykite granatų sėklomis ir patiekite su paruoštu padažu. Likusį padažą laikykite šaldytuve. Skanaus!
Nevyriausybininkai ir verslas apie augalinės mitybos bumą: ar Baltijos tautos taps sektinu pavyzdžiu?
Per adventą ir Kalėdas pasigaminkite šį tą naujo: 5 gardžios vaišių idėjos
Europoje pristatomas pirmasis KitKat, kuriam naudojama kakava iš „Nestlé“ pajamų augimo spartinimo programos
Estijoje prasideda penktus metus iš eilės vykstanti konferencija „Food Innovation Summit“: pranešimą tarptautinei auditorijai šiemet skaitys ir ekspertė iš Lietuvos
„Brand Finance“: „Nestlé“ – vertingiausias maisto prekių ženklas pasaulyje
Vilniuje, šalia Tauro kalno statomame verslo centre „Jasinskio2“, vyksta intensyvūs baigiamieji darbai. Laukiant atidarymo toliau pildosi būsimų nuomininkų sąrašas, kurį...
Dr. Viktorija Tauraitė, Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Ekonomikos ir vadybos fakulteto (EVF) partnerystės docentė Reklama Senstanti visuomenė ir mažėjantis gimstamumas...
Lietuvos startuolių ekosistema šią savaitę atsidūrė tarptautinių reitingų dėmesio centre. Vilnius įvardytas kaip 13-as tarp sparčiausiai augančių startuolių ekosistemų pasaulyje...
Finansų konsultantas – vieniems tai nuolat investuoti, kaupti ar draustis siūlantis įkyrus patarėjas, kitiems – vertingas specialistas, padedantis suprasti, planuoti...
Velsiečių korgis pembrukas namuose netyčia surado ir prarijo 32 vitamino D kapsules 4000 TV. Tai – gyvūnui toksiška dozė, sukėlusi...
Nuo gegužės 1 d. įsigaliojus pareigai teikti duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI), dalis smulkiųjų verslų vis dar delsia atsinaujinti kasos...
Didžiųjų miestų pagrindinėse arterijose piko metu net menkiausias susidūrimas gali sukelti grandininį efektą – spūstis kone visame mieste. Nors eismo...
2025 m. birželio 5 d. tarptautinė konferencija „Baltic Privacy and Innovation Summit 2025“ Vilniuje suburs duomenų apsaugos (BDAR) tema besidominčius...
Jei tokios frazės kaip „elektros perdavimo dedamoji“ ar „viešuosius interesus atitinkančios paslaugos“ jums skamba kaip užsienio kalba, žinokite, kad esate...