Sekite naujienas

Tai įdomu

Kaip išsirinkti arbūzą?

R

Paskelbta

-

Pasirinkus saldų ir prinokusį arbūzą, gali atrodyti, kad eitum į aklą pasimatymą, bet tai nebūtina! Vadovaukitės šiais paprastais patarimais, kaip išsirinkti arbūzą, ir kitą kartą, kai ieškosite meliono, kiekvieną kartą išsirinksite sultingiausią, saldžiausią.

Reklama

Ar kada nors buvote turguje, svajoję pasigaminti sultingų arbūzų salotų ir išsirinkę melioną supratote, kad niekaip negalite žinoti, ar jis prinokęs, ar ne? Tu ne vienas! Mokymasis skinti arbūzą yra panašus į bandymą susirasti gerą partnerį per aklą pasimatymą – nežinai, kol nežinai!

Man nėra nieko taip troškulį numalšinančio ir skanesnio karštą vasaros dieną, kaip sultingas, itin saldus arbūzas. Man patinka melioną supjaustyti griežinėliais ir apibarstyti laimo sultimis bei žiupsneliu Alepo pipirų. Tai toks malonumas!

Taigi, kaip pasakyti, kada arbūzas prinokęs ir paruoštas? Į ką atkreipti dėmesį perkant arbūzus?

Laimei, turėjau daug patirties vaikščiodamas saulėtomis souq (turgaus) gatvėmis Port Saido mieste, Egipte kartu su savo velioniu tėvu, kuris išmokė mane daug dalykų – nuo šviežių žolelių laikymo iki salotų, kurias iš tikrųjų norisi valgyti, gaminimo ir pasirinkimo. saldžiausias arbūzas.

Debiutinėje kulinarijos knygoje pasidalinau tėčio patarimais, kaip išsirinkti tobulą melioną, o kadangi dabar arbūzų sezonas, nusprendžiau jais plačiau pasidalinti čia. Išbandę šiuos patarimus, būsite daug labiau pasitikintys savimi rinkdamiesi kitą melioną, kurį parsinešite namo.

Kaip galite pasakyti, ar arbūzas yra saldus?

Trumpai tariant, arbūzo saldumą lemia keli dalykai, įskaitant šilumą, jo auginimo sąlygas ir apdulkinimą. Tačiau tiesiogiai apklausti ūkininką ne visada galima. Tokiu atveju vadovaukitės šiuo trumpos nuorodos vadovu.

Saldus arbūzas turėtų:

Reklama
  • Atrodyti simetriškai
  • Būti sunkus pagal savo dydį
  • Barbendami suteikite gilų garsą, rezonuojantį kaip tenoras
  • Turi turėti didelę geltoną dėmę, nuo buvimo ant žemės

Patarimai, kaip išsirinkti gerą arbūzą

Mūsų skaitytojams, kurie mėgsta šiek tiek papildomos informacijos, ši skiltis skirta jums!

  • Ištirkite formą. Raskite simetriškos formos arbūzą; jis gali būti ovalus arba apvalus, bet neturėtų būti keistos formos ar netaisyklingų iškilimų.
  • Subalansuokite svorį. Melionas, kuris atrodo sunkesnis nei atrodo, turi daugiau vandens, todėl jis yra sultingas ir paruoštas. Venkite melionų, kurie yra per dideli, bet nesijaučia tokie sunkūs, kaip atrodo.
  • Pažiūrėkite į odos spalvą. Prinokusio meliono odelė turi būti tamsi ir nuobodu. Jei oda atrodo blyški arba blizgi, ji nėra subrendusi.
  • Patikrinkite juostos ar cukraus dėmių raštą (tamsias zigzago juosteles). Didesnis diržas yra ženklas, kad arbūzas buvo gerai apdulkintas ir trykšta saldumu.
  • Raskite lauko vietą (vietą, kur arbūzas gulėjo ant žemės). Apverskite jį ir ieškokite tamsiai gelsvos dėmės. Jei matote gražią didelę geltoną dėmę (aš ją vadinu plikąja dėmėmis), tai reiškia, kad melionas turėjo galimybę subrendti ant vynmedžio, todėl jis yra kupinas skonio. Man lauko dėmė yra mirusioji, visada stengiuosi rasti melioną su gera lauko dėmėmis, kuri būtų kreminė arba tamsiai geltona. Baltesnė lauko dėmė reiškia, kad melionui dar reikia laiko subręsti.
  • Bakstelėkite jį! Paimkite arbūzą, priglauskite prie ausies ir pamuškite į kelias vietas. Prinokęs ir sultingas arbūzas turėtų suteikti gilesnį skambesį, rezonuojantį kaip tenoras. Kurį laiką sklindantis tuščiaviduris garsas rodo, kad arbūzas yra džiovesnis, mažiau prinokęs.

Tiesą sakant, išsirinkti gerą arbūzą bakstelėjus yra šiek tiek sudėtinga. Ir tam, kad ausis pastebėtų skirtumą tarp garsų, sklindančių iš arbūzo pilvo, reikia treniruotis. Taigi darykite tai, taip, ir linksminkitės, bet ieškokite ir kitų rodiklių.

 

Reklama

Skaitykite

Naujienos

Verslas22 val prieš

„Vanagas Group“ viešoje emisijoje sėkmingai išplatino 8 mln. Eur vertės obligacijų

Įmonių grupės „Vanagas Group“ investicinis subholdingas UAB „Vanagas Asset Management“ trimis atkarpomis per „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržą išplatino viešą obligacijų emisiją ir pritraukė 8 mln. Eur, skaičiuojant nominalia verte. Pirmosios emisijos atkarpos pritraukta suma...

Verslas23 val prieš

Kodėl „Blockbuster“ žlugo ir kaip „Netflix“ pakeitė pramogų pasaulį?

Retkarčiais verslo pasaulyje įvyksta istorijos, kurios vis dar kankina tų laikų žaidėjus. Jos primena ne apie pralaimėtus mūšius, o apie...

Verslas1 d. prieš

Kodėl prieššventiniu laikotarpiu el. paštas tampa stipriausiu pardavimų kanalu?

Lapkričio pabaiga prekių ženklams yra pats intensyviausias metas. Dar iki Black Friday starto jaučiamas sujudimas: kampanijos startuoja jau lapkričio pradžioje, vyksta pasiruošimas kalėdiniams pasiūlymams, o reklamos kainos pasiekia aukštumas. Prieššventinis laikotarpis...

Namams1 d. prieš

Keli tūkstančiai eurų virtuvės atnaujinimui? Gyventojai mano, kad to pakanka

Įsitikinimas, kad virtuvės atnaujinimas turi kainuoti dešimtis tūkstančių eurų, pamažu nyksta. Dauguma gyventojų Lietuvoje mano, kad virtuvės renovacijai iš tiesų...

Verslas2 d. prieš

Tikroji Coca-Cola gimimo istorija: kaip gimė gėrimas, kurio niekas neplanavo kurti?

Iš pirmo žvilgsnio Coca-Cola atrodo kaip produktas, gimęs marketingo laboratorijoje, kruopščiai sukonstruotas, nušlifuotas, suplanuotas. Toks jau tas šiuolaikinio prekinio ženklo...

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |