Kiekvienais metais liepos 23-ąją minima Tarptautinė dešrainių diena. Tai ypatinga diena, kai žmonės visame pasaulyje su entuziazmu ragauja vieną populiariausių ir universaliausių greito maisto patiekalų – dešrainius. Lietuvoje stebimas jų populiarumo augimas – dešrainiai tampa pagrindiniu pasirinkimu, leidžiantis į kelionę automobiliu ar ieškant pietų.
„Su senojo prekinio ženklo „Statoil“ ir „Circle K“ garsiaisiais dešrainiais užaugo visa karta. Lietuvoje jais prekiaujame daugiau nei 25-erius metus. Pagal švedų koncepciją sukurtas dešrainio receptas sulaukė mūsų pirkėjų simpatijų. Jį lengva skanauti, jo kaina patraukli, o pasirinkimo galimybės – plačios. Tai yra pagrindinės priežastys, kodėl lietuviai juos taip pamėgo“, – teigia „Circle K“ vyr. kategorijų vadovė Inga Galinienė.
Dešrainiai tvirtai laikosi lyderių pozicijoje, lenkdami antroje vietoje esančius kepinius ir trečiąjį pasirinkimą – sumuštinius, kurių per metus degalinės klientai suvalgo daugiau 900 tūkst.
„Stebime, kad pirkėjų dėmesys dešrainių kategorijai nemažėja, todėl kiekvienais metais, vasaros atostogų įkarštyje, pirkėjams pristatome naujienas. Bendradarbiaujant su gamintojų technologais kviečiame išbandyti naujus dešrelių skonius, įvairias bandelių ir padažų alternatyvas“, – dalinasi I. Galinienė. Apklausa atskleidė pirkėjų smaližiavimo įpročius
„Visose trijose rinkose mėgstamiausia bandelė yra prancūziška – tiek vienguba, tiek dviguba. Šios bandelės buvo populiarios istoriškai, yra patogios valgyti viena ranka, dėl bandelės formos sumažėja rizika pagardams iškristi. Tuo tarpu renkantis dešrelę skoniai išsiskiria. Populiariausia dešrelė Lietuvoje yra „Knackers“. Latvijoje ir Estijoje dešreles ruošiame ant ritininio grilio, todėl mėgstamiausias pasirinkimas šiose šalyse – „Kabanoss“, – teigia I. Galinienė. Šis patiekalas – ne tik amerikiečių išmonė
Degalinių tinklo atstovė pastebi, kad Baltijos šalių gyventojai renkasi tradicinius padažus. „Mūsų klientai mėgsta klasikinius skonius, todėl visur populiariausi yra tie patys: kečupas, garstyčios ir specialus „Prancūziškas“ majonezo padažas dešrainiams“, – atskleidžia „Circle K“ vyr. kategorijų vadovė. Ir namie, ir gamtoje greičiausiai pagaminamas patiekalas, prie kurio išsirikiuos eilė