Paskelbta
2 metai prieš-
Siesta – tai ispaniškas terminas, kuris apibūdina laiką, skirtą popiečio miegui arba ramiam poilsiui tarp darbų su šeima ir draugais. Pietų Europoje ši popietinė valanda yra neatsiejama kultūros bei kasdienybės dalis, Lietuvoje siesta dažniausiai mėgaujamės tik savaitgaliais arba nedarbo bei švenčių dienomis.
Nors skamba ironiškai, bet pastaruoju metu galimybę pasimėgauti siesta turėjome gegužės pirmąją, tarptautinę darbo dieną. Ir tikrai, kas gali būti geriau nei darbo dienos proga tiesiog imti ir nedirbti? Tai galioja tiek pertraukai darbe, tiek poilsiui nuo ruošos darbų namuose.
Norintiems iš tiesų patirti ispanišką siestą savo namuose „Lidl“ komanda paruošė tris itin lengvai paruošiamų užkandžių idėjas, kurios ne tik nukels į saulėtąjį Viduržemio jūros regioną, bet ir nereikalaus daug laiko. Šiuos patiekalus pagaminsite per vos kelias minutes. Taigi, kompromiso su siesta daryti nereikės, o užsukus draugams – turėsite improvizuotą ispaniškos virtuvės fiestą.
Jei lietuviai turi šaltibarščius, tai pietų europiečiai turi šaltipomidorius arba kitaip – gaspačą. Tai trinta pomidorų šaltsriubė, kuri valgoma tiek šaukštu, tiek ir geriama kaip atgaiva karštą vasaros dieną. Tradiciškai ją sudaro 5 ingredientai: pomidorai, agurkas, česnakas, paprika ir šviesi duona. Lengvai randamų ingredientų ir tikro šviežumo kupinas patiekalas suteiks tikros pavasarinės gaivos kūnui ir sielai.
Dviems porcijoms jums reikės:
3 didesnių pomidorų
1 paprikos
2 nedidelių agurkų
1 nedidelio svogūno
Skiltelės česnako
Pusės prancūziško batono (arba kitos mėgstamos šviesios duonos)
4 šaukštų „Olisone“ alyvuogių aliejaus
1 šaukšto raudonojo vyno acto
Cukraus, druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
Nupjaustykite batono plutelę ir minkštimą užpilkite vandeniu. Batonui suminkštėjus jį nugręžkite ir dėkite į plaktuvą. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir agurkus ( be odelių), papriką, svogūną, česnaką ir sumalkite iki vientisos kreminės masės. Jei malasi sunkiai, įpilkite šlakelį vandens ir tęskite procesą. Supilkite aliejų, actą, cukrų ir viską išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Palaikykite šaldytuve kelias valandas ir mėgaukitės saulės atokaitoje. Skanaus!
Vos trys ingredientai arba tiek, kiek nori jūsų fantazija. Ispanijoje ir apskritai pietų Europos valstybėse, pagrindinis šio užkandžio duetas yra prancūziškas batonas bei vytintas kiaulienos kumpis. Tačiau Lietuvoje esame pripratę prie itin gausiai užtepėlėmis, daržovėmis bei kitais pagardais prisotintų skrebučių, todėl brusketą pritaikius mūsų skoniui, verta ją pertepti lengvu kreminiu sūriu.
7–8 porcijoms jums prireiks:
1 prancūziško batono
150 gr kreminio tepamo sūrio
7-8 riekelių vytinto „Jamón Serrano“ kumpio
Saujelės gražgarsčių papuošimui
Gaminimas:
Batoną supjaustykite dviejų pirštų storio riekelėmis ir lengvai paskrudinkite keptuvėje ar orkaitėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Ant dar šiltų riekelių tepkite kreminį sūrį ir gausiai dėkite plėšytus vytinto kumpio gabalėlius. Kumpio verta negailėti ir godžiai mėgautis malonią siestos akimirką. Galiausiai, užkandį papuoškite saujele šviežių gražgarsčių ar mikro žalumynų.
Pastaruoju metu Lietuvoje vis dažniau sutinkamos įdomios formos spurgytės yra klasikinis ispanų ir, žinoma, ten besilankančių turistų desertas. Juo užkandžiauti patogu tiesiog gatvėje. Nors čiurų gamyba nėra labai sudėtinga, tačiau, kaip minėjome, siesta yra tam, kad virtuvėje suktis reiktų kuo mažiau.
Šią savaitę „Lidl“ vykstančios „Sol&Mar“ teminės savaitės metu galima įsigyti šaldytų čurų. Jas pašildžius orkaitėje vos per kelias minutes turėsite pietietišką desertą, kuris vienu kąsniu nukels į saule, ispaniška ramybe ir atostogų nuotaika alsuojančius kraštus. Nors šias spurgas galima ragauti ir vienas, tačiau „Lidl“ ekspertai pataria jas godžiai merkti į kondensuotą pieną ar šokoladinį kremą. Siesta juk yra laikas sau, todėl kartais tikrai verta pasidovanoti saldžią akimirką ir tiesiog atsipalaiduoti.
Visus minėtus produktus ir dar daugiau bus galima rasti šią savaitę „Lidl“ vykstančios „Sol&Mar“ teminės savaitės metu. Į parduotuves atkeliaus įvairūs vytinti kumpiai, čiorizo dešros, sūrių rinkiniai bei alyvuogės. Žuvies mėgėjai galės išbandyti europinius ančiuvius, peruvinių ančiuvių žiedelius bei kitas jūrų gėrybes. Desertų mėgėjų laukia kataloniško stiliaus desertas, portugališki nata pyragėliai, ispaniškosios čiuros ir dar daugiau.
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose
Kaune duris atvėrė nauja „Lidl“ parduotuvė: specialūs pasiūlymai, dovana bendruomenei ir prekė už 1 centą
Prisijunk prie „Lidl“ komandos: naujoje kampanijoje – komandiškumas, karjera ir konkurencingas atlygis
Jubiliejinė aštuoniasdešimtoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Kaune
Naujoji „Lidl“ parduotuvės Trakų Vokėje vadovė įsitikinusi: už kiekvienos pergalės stovi stipri ir vieninga komanda
Gal ir ant Šatrijos kalno? Kaip aukštis perrašo maisto gaminimo taisykles ir kokių triukų imasi kalniečiai?
Kaip žvaigždės! Išbandykite JAV garsenybių mėgstamiausius patiekalus su „Lidl“ – paslaptis, kurią slepia žvaigždės
Italijos virtuvės skoniai ant lietuviško stalo: makaronai su spirgučiais, perlinės kruopos su burata ir juoda duona su „Prosciutto“
Gegužės 1 dieną verslo laukia du svarbūs pokyčiai: įsigalios nauja atsiskaitymo grynaisiais tvarka ir daliai verslo teks pereiti prie išmaniųjų...
Balandžio 9 d. Šardžoje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose (JAE), vyko dvišalės Lietuvos ir JAE verslo tarybos posėdis ir verslo forumas, skirtas...
„Lidl Lietuva“ pelnė patraukliausio darbdavio apdovanojimą prekybos ir pardavimų srityje bei pateko tarp 50-ies geriausių šalies darbdavių bendrame reitinge. Nugalėtojai...
· Progresyvus ir prestižinis „premium“ segmento modelis nustato dizaino ir aerodinamikos standartus: geriausias oro pasipriešinimo koeficientas – 0,23 · Puikios...
Dirbtinio intelekto (DI) era jau prasidėjo, ir ji neabejotinai pakeis mūsų kasdienį gyvenimą bei visuomenės sandarą. „Accenture” atliktas svarbiausių technologijų...
Artėjant Velykoms, daugelis šeimų ruošiasi jaukioms akimirkoms, spalvingiems margučiams ir šventiniam šurmuliui. Tačiau šis laikotarpis ne visada yra vien džiugi...
Artėjant Velykų atostogoms, vis daugiau šeimų planuoja trumpas ar ilgesnes išvykas į šiltus kraštus. Kelionių ekspertai ir draudikai vieningai sako:...
Artėjant pavasario atostogoms daugybė šeimų planuoja keliones su vaikais. Nors šeimos išvykos metu kuriami nepamirštami prisiminimai, kartais šios kelionės netikėtai...
Artėja Velykų savaitgalis – metas, kai susiburiame su šeima ir draugais švęsti, džiaugtis kiaušinių ridenimu ir gardžiu maistu. Šiuo pavasario...
Giedrius Rimša, Lietuvos gyvybės draudimo įmonių asociacijos prezidentas Peržiūrint naujausio gyventojų nuomonės tyrimo rezultatus, į akis krito vienas pokytis. Dar...