Paskelbta
1 mėnuo prieš-
Uogų sezonas trumpas, tad skanaukite jų kuo įvairesnių ir nepamirškite įkomponuoti į kasdienius patiekalus. Nors įprasta braškes naudoti glotnučiams, gardinti jomis pusryčių košę, jogurtus ar varškę, jas galime panaudoti ir sočioms salotoms. „Rimi Lietuva“ komercijos operacijų vadovė Irina Berkman siūlo braškių įsigyti su nuolaida – pigias uogas pritaikysite patiems įvairiausiems patiekalams.
Netradiciniai braškių panaudojimo būdai
Mamos ir močiutės, sulaukusios gausaus uogų derliaus, iš jų verda uogienes ir kompotus, tačiau visi puikiai žino, kad uogas geriausia skanauti šviežias. Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės I. Berkman, pirkėjai itin vertina braškes, o kol lietuviškos dar sirpsta, verta pigiau įsigyti graikiškų. Nuosavo restorano atidarymas
Specialistė primena, kad parsinešus jų iš prekybos centro, geriausia braškes suvalgyti per tris dienas. „Jei matote, kad jų greitai nesuvartosite, užšaldykite – tiks ledams, glotnučiams, pyragams. Jei norite uogienės žiemai, geriau uogų nevirkite, o sutrinkite su cukrumi ar medumi ir laikykite nedideliuose indeliuose šaldytuve. Karštomis dienomis gera atsigaivinti vandeniu su ledo kubeliais, kuriuose sušaldytos uogos – jas tiesiog sudėliokite į ledukų formeles, užpilkite vandeniu ir užšaldykite.“
Ji priduria, kad prie uogų galima įberti ir prieskoninių žolelių: mėtų, čiobrelių, bazilikų – toks paskanintas vanduo be pridėtinio cukraus bus ir naudingas, ir patiks visai šeimai. Be to, braškes įprasta naudoti ledams, šventiniams pyragams bei tortams ir ne tik: „Galima smulkintas braškes įmaišyti į ištirpintą šokoladą, panaudoti kaip užkandį ant krekerių su sūriu. Sumaišę balzamiko actą su trintomis braškėmis ir įbėrę truputį cukraus, gardžiuositės puikiu padažu prie salotų. Trintas braškes galima naudoti net saldžiarūgščiams kepsnių marinatams“, – vardija komercijos operacijų skyriaus vadovė. Eksperimento prekybos centre metu siūlomomis įsigyti klastotėmis susidomėjo vos vienas kitas
Specialistė informuoja, kad iki birželio 16 d. braškių bus galima įsigyti pigiau – net su 50 proc. nuolaida – jų pakuotė (500 g) kainuos 1,99 Eur: https://www.rimi.lt/asortimentas/rimi-savaitinis-leidinys. Braškių salsa – netikėtas ir pigus pagardas keptai mėsai
„Rimi“ siūlo pasigaminti gardžių ir sočių vištienos salotų su braškėmis, kurios tiks tiek dėžutėje neštis į darbą, tiek vakarienei su šeima. Pasinaudokite pasiūlymu ir iki birželio 16 d. pigiau įsigykite ne tik braškių, bet ir vištienos, kuriai taikoma 33 proc. nuolaida. Dietologė atsakė, kurios vasaros uogos yra tikrasis supermaistas (receptas)
Sočiosios braškių salotos
RECEPTAS
Patiekalui reikės:
500 g braškių;
100 g gražgarsčių;
1 vnt. morkos;
120 g ankštinių žirnių;
120 g raudongūžio kopūsto;
2 vnt. trumpavaisių agurkų;
2 vnt. avokadų;
300 g vištienos šlaunelių;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
druskos, pipirų – pagal skonį.
Padažui reikės:
3 šaukštų graikinių riešutų aliejaus;
3 šaukštų citrinos sulčių;
1 šaukšto garstyčių;
1 šaukštelio medaus;
druskos, pipirų – pagal skonį.
Kaip gaminti:
1. Vištieną pašlakstykite aliejumi ir iškepkite.
2. Iškeptą vištieną atskirkite nuo kaulo, pagardinkite mėsą druska ir pipirais.
3. Ankštinius žirnelius išvirkite vandenyje, nukoškite, supjaustykite per pusę.
4. Raudongūžius kopūstus supjaustykite šiaudeliais, agurkus – griežinėliais, morką –plonomis juostelėmis, avokadus – riekelėmis, braškes – į keturias dalis.
5. Sumaišykite riešutų aliejų, citrinos sultis, medų, garstyčias. Padažą paskaninkite druska ir pipirais.
6. Dubenyje išdėliokite paruoštas daržoves, braškes ir vištieną, užpilkite paruoštu padažu.
Skanaus!
Tikras skonių fejerverkas: Liucina Rimgailė siūlo išbandyti ledų ir šokolado desertą
„Rimi“ tvarumo iniciatyvos: maži pasirinkimai lėmė didelius pokyčius
Vaikai prašys dar vieno, o svečiai kausis dėl paskutinės porcijos: greita, pigu, gardu
Joninių laužas suburs bendrai vakarienei: patarimai, kaip pigiai ir lengvai paruošti grilio patiekalus
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Tik keletas minučių – ir svečiai nepatikės, kad šį nebrangų lašišos patiekalą gaminote patys
Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai
G. Savickas vasarą teatrą keičia į grilį: mėgstamiausias patiekalas – su japonišku prieskoniu
Kaina, vieta, plotas ir statytojo patirtis – tai pagrindiniai kriterijai renkantis naują būstą. Vis dėlto daugelis pirkėjų išsamiau neįvertina aspektų,...
Jūs jau išbandėte „ChatGPT“, galbūt keletą kitų dirbtinio intelekto (DI) įrankių (tarkime, „RightBlogger“), ir dabar svarstote, kaip su DI užsidirbti...
Keleivių vežimo autobusais bendrovė „Tolimojo keleivinio transporto kompanija“ (TOKS) Klaipėdos Universiteto kiemelyje šiandien pristatė pirmuosius specialiai Klaipėdos miestui skirtus elektrinius...
Kas yra verslo planas? Verslo planas yra esminis dokumentas. Jame paaiškinama, ką veiks jūsų verslas, kaip jis uždirbs pinigus ir...
DI keičia tai, kaip žmonės randa informaciją internete – jei jūsų verslas yra internete, negalite sau leisti atsilikti. Generatyvinės paieškos...
Skaičiuojant paskutines valandas iki didžiausių Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynių“ starto, „Circle K Miles+“ komandos lenktynininkas Eimantas Navikauskas atskleidžia,...
Baltijos šalys Europoje išsiskiria ne tik greitai augančiu kibernetinių atakų skaičiumi, bet ir unikaliu jų pobūdžiu. Nepaisant to, kad Lietuvoje...
Kai namuose kažkas negerai, dažniausiai tai pirmieji pajaučia augintiniai. Šio įvykio pagrindinis herojus – mažas baltas šuniukas, kuris, būtent dėl...
Įsibėgėjusi vasara daugeliui dirbančių tėvų Lietuvoje – tikras galvosūkis: kaip pasirūpinti vaikais, kai mokyklos atostogauja, o darželiai užveria duris? Specialistai...
Šių metų sausio-gegužės mėnesiais dyzelino pardavimai Lietuvoje sumažėjo beveik penktadaliu – tai beveik triskart daugiau, nei buvo prognozavusi Finansų ministerija....