Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Vytaras Radzevičius pavasarį siūlo negaišti laiko virtuvėje: receptas su dešrelėmis išgelbės skubančius

L

Paskelbta

-

Dienas savo sodyboje ramiai leidžiantis žurnalistas, laidų autorius ir vedėjas Vytaras Radzevičius vertina skanų ir lengvai pagaminamą maistą. Šiuo metu namuose ruošto maisto mėgėjas džiaugiasi, jog šaldytuvą galima papildyti luptomis bei daržovėmis praturtintomis dešrelėmis – tai ne tik palengvina kasdienį maisto ruošimą, bet ir pagerina patiekalų skonį.

Reklama

Kuo paprasčiau

Vytaras Radzevičius sako, kad apžiūrinėdamas dešreles parduotuvėje, pirmiausiai panagrinėja etiketę. „Stengiuosi įsigyti tokių, kuriose kuo daugiau mėsos ir kuo mažiau druskos bei įvairių priedų. Be to, luptų dešrelių paruošimas sutaupo laiko, o vaikams, kurie nori pašeimininkauti savarankiškai, nebekyla klausimų, ar jas lupti prieš verdant ar išvirus. Be to, mažiau žalojama ir gamta – nereikia išmesti papildomų šiukšlių“. Keliautojas V. Radzevičius

Anot pašnekovo, šiandieninis pasaulis – skubantis, tad dažnas renkasi ne tik skanų, bet ir greitai paruošiamą kokybišką maistą, o dešrelės – vienos universaliausių produktų. „Jos tinka ir angliškiems pusryčiams su kiaušiniu, šonine bei pupelėmis, ir pietums ar vakarienei: jų galima įpjaustyti į troškinius ir sriubas. O jei šalia – didelė porcija salotų, užteks tiesiog išsivirti, patiekti su norimu padažu ir mėgautis“.

Vaikams – žaismingi patiekalai

V. Radzevičius sako, kad šaldytuve visada turi kelių rūšių produktų, įtinkančių net išrankiausiems šeimos nariams: „Štai tada ir gelbsti dešrelės. Dauguma tėvų žino, kad nevalgiems vaikams išmoningai patiektas maistas dažniausiai sužadina apetitą. Tad savo vaikams, o dabar – ir anūkams, kepu „aštuonkojus“: kryžmai iki pusės įpjaunu dešrelių galus ir pakepu – tada jos juokingai susiraito“, – patirtimi dalinasi žurnalistas. Kodėl turėtumėte įtraukti daugiau augalinės kilmės produktų į savo mitybą?

Taip pat naminės kulinarijos žinovas pataria būnant gamtoje vaikams paruošti dešrainių su daržovėmis. „Iš patirties žinau, kad jie tikrai prašys antros porcijos. O jei vaikai ne itin mėgsta daržoves, gera išeitis – dešrelės, kurių sudėtyje jau jų yra“.

Sumanūs kulinariniai sprendimai tampa vis aktualesni šiuolaikiniams tėvams. Atsižvelgdama į vartotojų poreikius, „Biovela“ daugiau dėmesio skiria skaniems, tačiau tvaresniems ir patogiau vartojamiems produktams.

„Nuolat stebime šias tendencijas ir siūlome inovatyvius sprendimus: atnaujinę „Biovela Klasika“ produkciją, pristatėme naujovę – „Biovela Rinktinės“ liniją, kurią sudaro aukštos kokybės luptos kalakutienos ir kiaulienos kumpio virtos dešrelės. O didžiausia inovacija ir malonus siurprizas pirkėjams – unikalios „Daržo“ dešrelės su daržovėmis“, – teigia Vaida Žitlinskaitė, „Biovela Group“ technologijų vystymo vadovė. Vytaras Radzevičius dalinasi greitais receptais

Reklama

Ekspertė pabrėžia, kad atnaujintoje bei naujoje dešrelių produkcijoje sumažinta arba visiškai atsisakyta maisto priedų (E), tuo pačiu išlaikant aukštus skonio ir tekstūros standartus.

Luptos dešrelės – draugiškesnės aplinkai

Vienas pagrindinių įmonės iššūkių buvo sukurti technologiją, leidžiančią gaminti dešreles be apvalkalo. „Siekiant užtikrinti aukščiausią produktų kokybę ir saugą, įdiegėme automatinę pakavimo liniją, kurioje dešrelės dėliojamos į galutinę pakuotę robotų pagalba, tad gamybos procesas – greitas ir efektyvus. Be to, siekiame būti draugiškesni aplinkai, tad sumažinome plastiko naudojimą atsisakydami dešrelių apvalkalo“, – teigia technologijų vystymo vadovė.

Vytaras Radzevičius prisimena, kad vasarą po maudynių išalkę vaikai mielai rinkdavosi spagečius su dešrelėmis – buvo greita, sotu ir skanu. Metas kurti lauko kepsnines

RECEPTAS

Spagečiai su kitokiu „Bolognese“ padažu

Patiekalui reikės:

500 g dešrelių;
1 vnt. morkos;
2 vnt. svogūnų;
3 skiltelių česnako;
2 šaukštų alyvuogių aliejaus;
2 šaukštų tirštos pomidorų pastos;
400 g pomidorų savo sultyse;
480 g spagečių;
saujelės kietojo sūrio.

Kaip gaminti:

1. Užkaiskite, pasūdykite vandenį, o kai jis užvirs, sudėkite makaronus ir virkite tiek minučių, kiek nurodyta ant pakuotės.
2. Morką nuskuskite ir sutarkuokite.
3. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais.
4. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
5. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, berkite į jį morkas, svogūnus ir česnakus, pakepinkite.
6. Į tą pačią keptuvę sudėkite pjaustytas dešreles, kelias minutes pakepinkite, tada supilkite pomidorų pastą, pabarstykite druska, pipiais ir dar šiek tiek pakaitinkite.
7. Supilkite pomidorus savose sultyse ir troškinkite apie 10 minučių.
8. Kai makaronai išvirs, juos nukoškite, dėkite į lėkštes, ant jų pilkite padažo su dešrelėmis ir pabarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Dešrainių dienos proga – daniškas receptas ir šefo patarimai, kokias dešreles rinktis

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Verslas50 minučių prieš

„Vanagas Group“ viešoje emisijoje sėkmingai išplatino 8 mln. Eur vertės obligacijų

Įmonių grupės „Vanagas Group“ investicinis subholdingas UAB „Vanagas Asset Management“ trimis atkarpomis per „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržą išplatino viešą obligacijų emisiją ir pritraukė 8 mln. Eur, skaičiuojant nominalia verte. Pirmosios emisijos atkarpos pritraukta suma...

Verslas2 val prieš

Kodėl „Blockbuster“ žlugo ir kaip „Netflix“ pakeitė pramogų pasaulį?

Retkarčiais verslo pasaulyje įvyksta istorijos, kurios vis dar kankina tų laikų žaidėjus. Jos primena ne apie pralaimėtus mūšius, o apie...

Verslas5 val prieš

Kodėl prieššventiniu laikotarpiu el. paštas tampa stipriausiu pardavimų kanalu?

Lapkričio pabaiga prekių ženklams yra pats intensyviausias metas. Dar iki Black Friday starto jaučiamas sujudimas: kampanijos startuoja jau lapkričio pradžioje, vyksta pasiruošimas kalėdiniams pasiūlymams, o reklamos kainos pasiekia aukštumas. Prieššventinis laikotarpis...

Namams11 val prieš

Keli tūkstančiai eurų virtuvės atnaujinimui? Gyventojai mano, kad to pakanka

Įsitikinimas, kad virtuvės atnaujinimas turi kainuoti dešimtis tūkstančių eurų, pamažu nyksta. Dauguma gyventojų Lietuvoje mano, kad virtuvės renovacijai iš tiesų...

Verslas1 d. prieš

Tikroji Coca-Cola gimimo istorija: kaip gimė gėrimas, kurio niekas neplanavo kurti?

Iš pirmo žvilgsnio Coca-Cola atrodo kaip produktas, gimęs marketingo laboratorijoje, kruopščiai sukonstruotas, nušlifuotas, suplanuotas. Toks jau tas šiuolaikinio prekinio ženklo...

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |