Sekite naujienas

Verslo idėjos

Verslo idėja: Pievagrybių auginimas

Paskelbta

-

Grybų verslas mūsų šalyje visada buvo laikomas vienu pelningiausių, bet kartu ir daug darbo reikalaujančių. Pievagrybiai yra populiari grybų rūšis, paklausi maisto rinkoje. Jie yra malonaus, švelnaus skonio ir yra puikus maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Augindami pievagrybius galite atidaryti pelningą verslą.

Reklama

Norint sėkmingai pradėti, reikia rasti tinkamą teritoriją ir įsigyti kokybiškų vartojimo reikmenų – derlingo komposto ir grybienos. Patalpoje turi būti nuolat palaikoma tam tikra temperatūra ir drėgmė, antraip grybai bus užpulti įvairių virusų ir mikrobų ir tiesiog nebeaugs.

Išsamią pievagrybių auginimo namuose technologiją galima rasti specializuotoje literatūroje, taip pat internetinės erdvės puslapiuose. Pradėti leisti pinigus savo produktų reklamai galite tik po pirmosios sėkmingos patirties. Nuėmę gausų derlių, galite kalbėti apie save įvairiuose interneto forumuose, socialiniuose tinkluose, žiniasklaidoje.

Verslas su pievagrybiais greitai atsiperka.

Gamtoje pievagrybiai auga beveik bet kokiomis sąlygomis – nuo ​​tankių miškų ir stepių iki sąvartynų prie gyvenviečių ir mėšlo šalia gyvulininkystės ūkių. Be to, yra daugiau nei 200 šių agarinių grybų rūšių – ir beveik visi jie yra valgomi. Toje pačioje kultūroje žmogus prisitaikė auginti daugiausia dvisporius pievagrybius, kurie turi „tikro grybo“ skonį ir aromatą. O jo pievagrybių auginimo istorija siekia XVII a.

Pirmiausia turite nuspręsti, kur auginsite grybus. Ir yra daugybė variantų – tai ir sodo lovos, ir rūsys, ir rūsys, ir šiltnamis ar šiltnamis, ir tvartas, ir net įstiklintas balkonas …

Auginimas patalpose leidžia kontroliuoti pievagrybių auginimo sąlygas. Tai patikimesnis pasirinkimas, leidžiantis užtikrinti stabilų derlių net ne sezono metu.

Tačiau tokios patalpos turi atitikti keletą reikalavimų:

  • kurių plotas ne mažesnis kaip 3 kv.m,
  • užtikrinti gerą oro cirkuliaciją (bet be skersvėjų),
  • suteikti galimybę kontroliuoti oro temperatūrą ir drėgmę be staigių pokyčių,
  • gebėti pakartotinai ištverti cheminę ar terminę dezinfekciją (betono, o ne žemės grindų ir pan.),
  • sudaryti patogias darbo sąlygas.

Pievagrybius (micelius) reikėtų pirkti tik iš patikimų gamintojų – kad būtų garantija, kad jis bus sveikas, sterilus ir kokybiškas.

Pirkdami grybieną atminkite, kad yra trys pagrindinės auginamų pievagrybių veislės, kurios išoriškai skiriasi savo kepurėlių spalva: balta, kreminė ir ruda. Pirmieji du paprastai yra produktyvesni, tačiau rudieji grybai yra atsparesni temperatūros / drėgmės svyravimams ir apskritai nepalankioms aplinkos sąlygoms.

Daugiau informacijos apie šią verslo idėją rasite internete, tiesiog artėjant sunkmečio laikotarpiui maisto produktų verslai turės didesnę paklausą.

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |