Valgomųjų indų gamyba – viena patraukliausių sričių pradėti savo verslą. Virėjai visame pasaulyje ir toliau kuria individualius valgomų patiekalų receptus, kuriuose naudojami patys neįprasčiausi ingredientai. Pavyzdžiui, kviečių šiaudai, cukranendrės, kukurūzų krakmolas, kavos tirščiai ar palmių lapai. Dažnai eksperimentai virsta gastronominiu verslu. „Valgomi“ startuoliai aktyviai kuria naudingas kulinarines nišas. Lietuvių lėkščių favoritai – avokadai
Reklama
Kokie gali būti valgomieji indai?
Produktų linijoje yra marmeladiniai puodeliai šaltiems gėrimams ir valgomojo alaus puodeliai. Klientui pageidaujant, išorėje galima uždėti bet kokį logotipą.
Dar vienas originalus meniu punktas – valgomos vizitinės kortelės iš smėlio teksto, vaflio popieriaus ir konditerijos gelio. Jie spausdinami naudojant maisto spausdintuvą.
Projekto sėkmę lėmė idėjos originalumas, mažos gamybos sąnaudos ir ekologiškumas. Didžioji valgomųjų puodelių pasiūlos dalis tenka kavinėms, restoranams ir konditerijos gamintojams.
Galima rinktis iš kelių šaukštų variantų. Sriuboms, pagrindiniams patiekalams ir salotoms tinka valgomieji indai su prieskoniais, desertams – su vanile ir cukrumi kompozicijoje. Standartinis šaukštas gaminamas iš tešlos, kuri minkoma iš miltų, kiaušinių, cukraus ir sviesto. Vieno prietaiso pakanka suvalgyti dubenį labai karštos sriubos. Kitų patiekalų, pavyzdžiui, salotų, jogurtų, ledų, šaukštų užteks daug ilgiau. Beje, atvirame ore jie suyra per 1-2 mėnesius. Pigi ir gardi kiniška kiauliena su agurkais
Valgomųjų lėkščių gamybą – gilūs dubenėlio formos indai gaminami iš kvietinių miltų, sėlenų, maistinių skaidulų, vandens ir aliejaus.
Apetitą keliantys patiekalai gaminami iš morkų, burokėlių, guaro dervos ir dumblių. Visi ingredientai sumaišomi specialioje formoje ir sustingę virsta valgomais indais, kuriuos galima naudoti tiek namuose, tiek gatvės vakarėliuose vietoj plastiko. Iš privalumų – maža gamybos kaina ir ekologiškumas. Išties gamtoje tokie patiekalai suyra vos per keturias dienas.
Nešvarių indų nebuvimas ir 100% ekologiškumas yra pagrindiniai valgomųjų lėkščių, puodelių ir stalo įrankių privalumai. Idėja tinka tiems, kurie savo pomėgį gaminti maistą planuoja perkelti į pelningą verslą. Maža konkurencija ir ingredientų prieinamumas daro šią verslo sritį gana patrauklią investicijoms.