Paskelbta
3 metai prieš-
Valgomųjų indų gamyba – viena patraukliausių sričių pradėti savo verslą. Virėjai visame pasaulyje ir toliau kuria individualius valgomų patiekalų receptus, kuriuose naudojami patys neįprasčiausi ingredientai. Pavyzdžiui, kviečių šiaudai, cukranendrės, kukurūzų krakmolas, kavos tirščiai ar palmių lapai. Dažnai eksperimentai virsta gastronominiu verslu. „Valgomi“ startuoliai aktyviai kuria naudingas kulinarines nišas. Lietuvių lėkščių favoritai – avokadai
Kokie gali būti valgomieji indai?
Produktų linijoje yra marmeladiniai puodeliai šaltiems gėrimams ir valgomojo alaus puodeliai. Klientui pageidaujant, išorėje galima uždėti bet kokį logotipą.
Dar vienas originalus meniu punktas – valgomos vizitinės kortelės iš smėlio teksto, vaflio popieriaus ir konditerijos gelio. Jie spausdinami naudojant maisto spausdintuvą.
Projekto sėkmę lėmė idėjos originalumas, mažos gamybos sąnaudos ir ekologiškumas. Didžioji valgomųjų puodelių pasiūlos dalis tenka kavinėms, restoranams ir konditerijos gamintojams.
Valgomieji šaukštai užėmė dar vieną tuščią nišą ekologiškų indų versle. Desertų šaukštai su vanile ir cukrumi kaip pagrindinėje straipsnio nuotraukoje. Atskleidžia, koks šiemet bus lietuvių švenčių stalas
Galima rinktis iš kelių šaukštų variantų. Sriuboms, pagrindiniams patiekalams ir salotoms tinka valgomieji indai su prieskoniais, desertams – su vanile ir cukrumi kompozicijoje. Standartinis šaukštas gaminamas iš tešlos, kuri minkoma iš miltų, kiaušinių, cukraus ir sviesto. Vieno prietaiso pakanka suvalgyti dubenį labai karštos sriubos. Kitų patiekalų, pavyzdžiui, salotų, jogurtų, ledų, šaukštų užteks daug ilgiau. Beje, atvirame ore jie suyra per 1-2 mėnesius. Pigi ir gardi kiniška kiauliena su agurkais
Valgomųjų lėkščių gamybą – gilūs dubenėlio formos indai gaminami iš kvietinių miltų, sėlenų, maistinių skaidulų, vandens ir aliejaus.
Dubuo tinka salotoms ir užkandžiams, gali būti naudojamas pakartotinai. Toks dubuo atlaikys karštą sriubą – bet tik apie pusvalandį. Tada jį galima valgyti arba išsiųsti į šiukšliadėžę. Plokštės yra biologiškai skaidžios, todėl nekenks aplinkai. Atradimas, padedantis sumažinti valgomųjų ledų pramonės poveikį aplinkai, tampa neišimtinis
Apetitą keliantys patiekalai gaminami iš morkų, burokėlių, guaro dervos ir dumblių. Visi ingredientai sumaišomi specialioje formoje ir sustingę virsta valgomais indais, kuriuos galima naudoti tiek namuose, tiek gatvės vakarėliuose vietoj plastiko. Iš privalumų – maža gamybos kaina ir ekologiškumas. Išties gamtoje tokie patiekalai suyra vos per keturias dienas.
Nešvarių indų nebuvimas ir 100% ekologiškumas yra pagrindiniai valgomųjų lėkščių, puodelių ir stalo įrankių privalumai. Idėja tinka tiems, kurie savo pomėgį gaminti maistą planuoja perkelti į pelningą verslą. Maža konkurencija ir ingredientų prieinamumas daro šią verslo sritį gana patrauklią investicijoms.
Parduodamas verslas Vilniuje: Koks verslas pelningiausias?
Švaros broliai franšizė: Ar verta?
Franšizės Lietuvoje: 19 pelningų franšizių
Startuolio idėjos 2025 metams
Verslo idėjos moterims 2025 metais: 40 pelningų idėjų
Verslo idėjos 2025 metais: AI, marketplace
Koks verslas pelningiausias 2024 metais?
Kiek kainuoja atidaryti autoservisą? Autoserviso verslas
Patalpos plovyklai: 10 specialisto patarimų
Draudimo bendrovė BTA naujoje komunikacijos kampanijoje kviečia apsidrausti nuo stereotipų apie amžių. Ką tai reiškia? Bendrovė atkreipia dėmesį į amžizmo...
Pirmasis šių metų ketvirtis Vilniaus nekilnojamojo turto (NT) rinkai buvo dvigubai geresnis nei pernai. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius...
Transporto kompetencijų agentūra (TKA) patvirtino, kad AB „Oro navigacija“ sistema atitinka tarptautinius skrydžių saugos standartus ir išdavė bendros informacinių paslaugų...
Audros ir stiprūs vėjai kasmet sukelia nemažai problemų sodybų ar nuosavų sklypų savininkams – nulūžusios šakos ar išvirtę medžiai gali...
Lietuvos banko duomenų analizė atskleidė išskirtinę situaciją – lietuviai neprivalomam automobilių draudimui išleidžia bene 4 kartus daugiau negu savo pačių...
Per pastaruosius metus smarkiai išaugus sukčiavimo atvejų skaičiui socialinėse platformose, finansų ekspertai įspėja vartotojus būti itin atsargius. Skaitmeninio saugumo sprendimų...
Komentuoja „Arbonics“ vadovas, miškininkystės technologijų ekspertas Kristjanas Lepikas Kiekvieną dieną mus supantis pasaulis keičiasi greičiau, nei galime tai suvokti. Keičiasi...
Orams vis labiau pavasarėjant gatvėse sutinkame vis daugiau dviratininkų. Vis tik, profesionalus dviratininkas Venantas Lašinis įspėja, kad išriedėti į gatves...
Darbe dauguma mūsų praleidžiame didžiąją dalį dienos laiko, bet kai darbo aplinka – nepatogi ir chaotiška, kyla noras pokyčiams. Būtent...