Paskelbta
3 metai prieš-
Valgomųjų indų gamyba – viena patraukliausių sričių pradėti savo verslą. Virėjai visame pasaulyje ir toliau kuria individualius valgomų patiekalų receptus, kuriuose naudojami patys neįprasčiausi ingredientai. Pavyzdžiui, kviečių šiaudai, cukranendrės, kukurūzų krakmolas, kavos tirščiai ar palmių lapai. Dažnai eksperimentai virsta gastronominiu verslu. „Valgomi“ startuoliai aktyviai kuria naudingas kulinarines nišas. Lietuvių lėkščių favoritai – avokadai
Kokie gali būti valgomieji indai?
Produktų linijoje yra marmeladiniai puodeliai šaltiems gėrimams ir valgomojo alaus puodeliai. Klientui pageidaujant, išorėje galima uždėti bet kokį logotipą.
Dar vienas originalus meniu punktas – valgomos vizitinės kortelės iš smėlio teksto, vaflio popieriaus ir konditerijos gelio. Jie spausdinami naudojant maisto spausdintuvą.
Projekto sėkmę lėmė idėjos originalumas, mažos gamybos sąnaudos ir ekologiškumas. Didžioji valgomųjų puodelių pasiūlos dalis tenka kavinėms, restoranams ir konditerijos gamintojams.
Valgomieji šaukštai užėmė dar vieną tuščią nišą ekologiškų indų versle. Desertų šaukštai su vanile ir cukrumi kaip pagrindinėje straipsnio nuotraukoje. Atskleidžia, koks šiemet bus lietuvių švenčių stalas
Galima rinktis iš kelių šaukštų variantų. Sriuboms, pagrindiniams patiekalams ir salotoms tinka valgomieji indai su prieskoniais, desertams – su vanile ir cukrumi kompozicijoje. Standartinis šaukštas gaminamas iš tešlos, kuri minkoma iš miltų, kiaušinių, cukraus ir sviesto. Vieno prietaiso pakanka suvalgyti dubenį labai karštos sriubos. Kitų patiekalų, pavyzdžiui, salotų, jogurtų, ledų, šaukštų užteks daug ilgiau. Beje, atvirame ore jie suyra per 1-2 mėnesius. Pigi ir gardi kiniška kiauliena su agurkais
Valgomųjų lėkščių gamybą – gilūs dubenėlio formos indai gaminami iš kvietinių miltų, sėlenų, maistinių skaidulų, vandens ir aliejaus.
Dubuo tinka salotoms ir užkandžiams, gali būti naudojamas pakartotinai. Toks dubuo atlaikys karštą sriubą – bet tik apie pusvalandį. Tada jį galima valgyti arba išsiųsti į šiukšliadėžę. Plokštės yra biologiškai skaidžios, todėl nekenks aplinkai. Atradimas, padedantis sumažinti valgomųjų ledų pramonės poveikį aplinkai, tampa neišimtinis
Apetitą keliantys patiekalai gaminami iš morkų, burokėlių, guaro dervos ir dumblių. Visi ingredientai sumaišomi specialioje formoje ir sustingę virsta valgomais indais, kuriuos galima naudoti tiek namuose, tiek gatvės vakarėliuose vietoj plastiko. Iš privalumų – maža gamybos kaina ir ekologiškumas. Išties gamtoje tokie patiekalai suyra vos per keturias dienas.
Nešvarių indų nebuvimas ir 100% ekologiškumas yra pagrindiniai valgomųjų lėkščių, puodelių ir stalo įrankių privalumai. Idėja tinka tiems, kurie savo pomėgį gaminti maistą planuoja perkelti į pelningą verslą. Maža konkurencija ir ingredientų prieinamumas daro šią verslo sritį gana patrauklią investicijoms.
Parduodamas verslas Vilniuje: Koks verslas pelningiausias?
Švaros broliai franšizė: Ar verta?
Franšizės Lietuvoje: 19 pelningų franšizių
Startuolio idėjos 2025 metams
Verslo idėjos moterims 2025 metais: 40 pelningų idėjų
Verslo idėjos 2025 metais: AI, marketplace
Koks verslas pelningiausias 2024 metais?
Kiek kainuoja atidaryti autoservisą? Autoserviso verslas
Patalpos plovyklai: 10 specialisto patarimų
Nuo šiol elektromobilių vairuotojai bendrovės „Enefit“ viešojo įkrovimo tinklo stotelėse gali dar patogiau atsiskaityti už paslaugas – naudojantis įprastomis banko...
Nuskaityti, bet nekaupti – būtent tokiu principu veikia dirbtiniu intelektu paremta technologija savitarnos kasoms, kuri nuskaito pirkėjo amžių. Julius Stulpinas,...
Lietuvoje moterų yra daugiau nei vyrų, tačiau vos trečdaliui verslų vadovauja moterys, o startuolius jos kuria dar rečiau – Inovacijų...
Kaune vykusi „Demo day”, skirta Tech-Park Kaunas vykdomų preakceleravimo programų dalyviams, tapo išbandymu perspektyviems jaunojo verslo kūrėjams. Medicinos ir skaitmeninių...
Vilniuje kylantis verslo centras „Hero“ siunčia aiškią žinutę rinkai – biurų administravimas gali būti modernus, skaidrus, patogus ir orientuotas į...
Daugelis esame girdėję patarimų, kaip apsisaugoti nuo įžūlių sukčių ir piktavalių internete, tačiau, nepaisant visų prevencinių priemonių, kibernetinių nusikaltėlių aukų...
Besikeičiantis klimatas ir ilgesni šiltojo sezono laikotarpiai Lietuvoje verčia permąstyti namų komforto standartus. Oro kondicionierius jau nebėra prabangos prekė –...
Vasara Lietuvoje neatsiejama nuo koncertų, šokių po atviru dangumi ir muzikos festivalių, pritraukiančių tūkstančius lankytojų. Tačiau už pakilios nuotaikos slypi...
Vasaros metu daugiau keliaujame, tačiau atostogų sezonui ruošiasi ne tik poilsiautojai, bet ir sukčiai. Į ką verta atkreipti dėmesį, kad...
Kaip jaučiamės darbe? Ką reiškia sveika savivertė, ir kodėl daugelis žmonių, atrodydami sėkmingi, iš tiesų kenčia tyliai? Naujausioje tinklalaidės „Emocinis...