Paskelbta
4 mėnesiai prieš-
Traškios morkos, ridikėliai, kopūstai, sultingi žalumynai – šviežiu pavasario daržovių derliumi jau kasdien pildomos „Iki“ parduotuvių lentynos. Tinklas garsėja aukšta šviežių gėrybių kokybe, kurią užtikrina griežta kontrolė. Tuo įsitikino ir gyventojai – iš pirkėjų suburta „Iki“ klientų valdyba liko nustebinta, kiek skirtingų žingsnių atliekama, kol šviežias derlius pasiekia mūsų visų stalus.
„Kaip ir pirkėjams, taip ir mums šviežumas – svarbiausias prioritetas. Labai branginame gyventojų įvertinimą, kad „Iki“ šviežių vaisių ir daržovių skyrius yra aukščiausios kokybės šalyje*. Tai mums ir pripažinimas už nuolatines komandos pastangas užtikrinti maksimalią kokybę, o kartu ir įpareigojimas nenuleisti kartelės. Pirkėjų lūkesčius uoliai pildome – laikomės aukštais standartais pasižyminčio 3 žingsnių kontrolės proceso, nuolat testuojame, degustuojame ir vertiname lentynose esančius produktus. Šįkart į vertinimą įtraukėme ir pačius klientus, kad jiems neliktų abejonių dėl kokybės“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė Gintarė Kitovė.
Pirmasis šviežias pavasario derlius jau pasiekė „Iki“ parduotuves: nuo Lietuvoje užaugintų pomidorų, agurkų ir salotų iki šių metų naujienų – įvairiaspalvių burokėlių ir violetinių morkų. Pasak G. Kitovės, lentynas pildant šviežiu gausiu derliumi, kokybės kontrolė tampa tik dar intensyvesnė.
Produkcija vertinama galvojant apie pirkėją
„Iki“ specialistai, greta nuodugnių tyrimų nuosavose mini-laboratorijose, idealių sąlygų sandėliuose užtikrinimo, nuolatinio perrinkimo parduotuvėse, reguliariai atlieka ir skirtingų tiekėjų šviežių vaisių bei daržovių vertinimus. Aklų degustacijų tikslas – „Iki“ pirkėjams užtikrinti kokybiškiausias ir geriausiomis skoninėmis savybėmis pasižyminčias šviežias gėrybes.
„Pirkėjai paprastai mato tik galutinį rezultatą – platų šviežutėlių vaisių, daržovių ir uogų pasirinkimą. Tačiau už to slypi daugybė nematomų procesų. Jau buvome pirkėjams praskleidę 3-ių žingsnių patikros užkulisius, tad dabar „Iki“ valdybos narius pakvietėme iš arti pamatyti ir kitus kokybės užtikrinimo sprendimus. Juolab, kad degustacijų tikslas toks ir yra – pažvelgti į produkciją iš pirkėjo pusės“, – sako G. Kitovė.
„Iki“ klientų valdyba ne tik susipažino su šiuo kokybiniu procesu, bet ir patys tapo jo dalimi – ragavo ir balais vertino perkamiausias gėrybes, įskaitant ir sezoninius vaisius bei daržoves. Akloje degustacijoje pirkėjai vertino, kuri produkcija patiko labiausiai, o išskirtinio dėmesio susilaukė „Iki“ siūlomi vaisiai bei daržovės.
Kruopšti kokybės kontrolė – nuo tiekėjų iki lentynų
„Iki“ išsiskiria ypač plačiu tiek egzotinių, tiek Lietuvoje užaugintų šviežių sodo bei daržo gėrybių asortimentu. Siekiant užtikrinti maksimalų šviežumą, glaudžiai bendradarbiaujama su tiekėjais, kad į „Iki“ parduotuves patektų tobulai prisirpę vaisiai, sunokusios daržovės, plati uogų įvairovė.
„Procesas vyksta labai kruopščiai ir nuosekliai – nė viena partija į lentynas parduotuvėse nepatenka nepraėjusi griežtos kontrolės. Šviežumo kelias prasideda dar prieš derliaus sunokimą – renkantis patikimus tiekėjus ir derinant kokybės parametrus. Glaudžiai bendradarbiaujame su patyrusiais Lietuvos augintojais, kurie augina „Iki“ pirkėjų vertinamas vaisių bei daržovių rūšis. Be to, esame tarptautinio tinklo dalis, todėl tai atveria kelius savo pirkėjams pasiūlyti šviežių produktų būtent iš tų regionų, kur klimato sąlygos tuo metu yra palankiausios“, – pažymi G. Kitovė.
„Iki“ laboratorijoje tikrinama net vaisių spalva. Kokybės kontrolė prasideda nuo išsamių tyrimų su tiekėjais, kai tikrinama apie 400 skirtingų pesticidų rūšių ir jų atitiktis normoms.
Tuomet šviežios gėrybės keliauja į mini-laboratoriją ant ratų, įkurtą priėmimo skyriuje. Čia atliekami įvairūs tyrimai: žiūrima, ar gaunami produktai yra švarūs, pakankamai sunokę, nesugedę, neturi augimo, odos, spalvos defektų, didelių sumušimų, kenkėjų pažeidimų ar kitų defektų. Netgi žiūrima, ar spalva atitinka nustatytus kriterijus. Be to, vaisiuose papildomai tiriamas sulčių ir cukrų kiekis. Kiekvienai partijai atliekamas ir juslinių savybių patikrinimas.
Optimali temperatūra kiekvienam produktui. „Mūsų tikslas – pirkėjams pasiūlyti kuo šviežesnes gėrybes, todėl vaisiai ir daržovės sandėliuose neužsiguli, ten laikomi minimalų laikotarpį. Tačiau net ir laikant tik trumpą laiką, labai svarbu sandėliuose užtikrinti idealias sąlygas kiekvienai rūšiai“, – pažymi G. Kitovė.
„Iki“ sandėliuose įrengtos trys skirtingų temperatūrų zonos. Kiekvienas produktas saugomas jam optimalioje temperatūroje, palaikant reikiamą drėgmę ir nuolat kontroliuojant laikymo sąlygas. Pavyzdžiui, uogoms, salotoms reikalinga temperatūra iki 6 laipsnių, vaisiams – 6–10 °C, o bananams – virš 10-ies.
Nuolatinė priežiūra parduotuvėse. Tuo šviežių vaisių, daržovių kokybės priežiūra nesibaigia. Pirminius patikros etapus įveikę ir į „Iki“ parduotuves patekę vaisiai bei daržovės toliau būna prižiūrimi.
G. Kitovė pasakoja, kad parduotuvių darbuotojai reguliariai patikrina, ar vaisiai ir daržovės parduotuvėje tebeatitinka reikalavimus aukščiausiai kokybei ir šviežumui. Juos kelis kartus per dieną apžiūri, perrenka, papildo šviežiais. Pirkėjams tai patvirtina šalia šių lentynų stovintis laikrodukas – jame darbuotojas pažymi, kada buvo atlikta paskutinė peržiūra.
* Patys pirkėjai yra nusprendę – „Iki“ šviežių vaisių ir daržovių skyrius yra aukščiausios kokybės šalyje. Tokį rezultatą 2024 m. paskelbė Lietuvos gyventojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo agentūra ICERTIAS, „Iki“ už tai įteikusi prestižinį QUDAL apdovanojimą. Be to, aukščiausią kokybę rodantys QUDAL medaliai įteikti ir „Iki“ šviežios mėsos, taip pat žuvies ir jūros gėrybių skyriams. Taip pat pripažinta, kad būtent „Iki“ lojalumo programa, Lietuvos pirkėjų nuomone, siūlo geriausią kainos ir kokybės santykį Lietuvoje – už ją įteiktas „Best Buy Award“ apdovanojimas.
Nauja partnerystė Lietuvos skaitmeninėje rinkoje: nuo šiol – dar platesnės galimybės apsipirkti internetu
„Iki“ darbuotojams – 1000 eurų premijos: tereikia padaryti vieną žingsnį
Pirkėjų balsas ir toliau padės tobulinti „Iki“ – darbą pradeda jau antroji „Iki“ klientų valdyba
„Iki“ Kauno rajone šią savaitę atidarys pirmą naują parduotuvę šiemet
„Bumerango“ efektas „Iki“ tinkle įkvėpė naują darbdavio įvaizdžio kampaniją: kodėl darbuotojai grįžta ten, iš kur išėjo?
Nauda ir piniginei, ir aplinkai – „Iki“ didina nuolaidas pirkėjų graibstomiems produktams
Net ir rudo lukšto kiaušinius nudažysite be vargo – tik nepraleiskite vieno žingsnio
Paskutinės minutės originalių Velykų užkandžių idėjos – valgysit net akimis
Velykinių akcijų vajus „Iki“ – šventė ir piniginei: nuo anties ir lašišos iki „premium“ braškių ir tortų – parūpintos ypač aktualios nuolaidos
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Kaip jaučiamės darbe? Ką reiškia sveika savivertė, ir kodėl daugelis žmonių, atrodydami sėkmingi, iš tiesų kenčia tyliai? Naujausioje tinklalaidės „Emocinis...
Artėjant Joninėms daugelis jau planuoja, kaip minės trumpiausią metų naktį. Vienas svarbiausių šios šventės akcentų – Joninių laužas, simbolizuojantis šviesą,...
Keliaujant telefonas tampa mūsų dešiniąja ranka – juo planuojame maršrutus, fiksuojame įspūdžius ir bendraujame su pasauliu. Tačiau būtent atostogų metu...
Nors nekilnojamojo turto pardavimas daugeliui atrodo techninis procesas, sėkmę dažnai lemia ne tik kvadratiniai metrai ar vieta, bet ir tai,...
Ilgasis Joninių savaitgalis – vienas judriausių laikotarpių šalies keliuose. Prieš išvykas po Lietuvą ar kaimynines šalis vairuotojai dažniau užsuka ir...