Paskelbta
3 metai prieš-
Lietuva turi gilias ir savitas, būtent šiam kraštui ištikimas maisto gamybos tradicijas. Jau daugiau kaip dešimtmetį besitęsianti prekybos tinklo „Maxima“ draugystė su Lietuvos ūkiais suteikia galimybę mėgautis natūraliais ir šviežiais, mūsų šalyje pagamintais „Linkėjimai iš kaimo“ produktais. Pasak lietuviško prekės ženklo „Dzūkų gaminiai“ bendrovės įkūrėjos Aldonos Pigagienės, jų gamybos tikslas – puoselėti krašto tradicijas ir išlaikyti autentiškumą.
Kaip sako „Maximos“ pirkimų departamento vadovas Marius Tilmantas, klientai vertina ne tik šviežumą ir kokybę, bet ir produkto kilmę. Kasmet vis daugiau dėmesio prekyboje sulaukia tiesiai iš Lietuvos ūkių atkeliavę gaminiai.
„Prekybos centruose klientai gali rasti apie 150 skirtingų produktų, kurie atkeliauja iš daugiau kaip 40 autentiškų Lietuvos ūkių. Nuolatos bendradarbiaujame ūkininkais, kurie į prekybos centrus pristato šviežią produkciją, o tradicijomis paremtų receptų kartais nekeičia net ir keliasdešimt metų. Klientai tai mėgsta, o mes sėkmingai puoselėjame šalies tradicijas ir rūpinamės, kad žmonės nepamirštų, koks yra mūsų tautinio paveldo skonis“, – tvirtina M. Tilmantas.
Tautos paveldas parduotuvių lentynose
Daugiau kaip dvidešimt metų „Maximos“ klientai prekybos centruose gali įsigyti „Dzūkų gaminiai“ produkciją. Kaip sako viena bendrovės įkūrėjų A. Pigagienė, kone visi jų produktai yra tautos paveldas, o būtent nesikeičiantį skonį ir žinojimą, kad produktas yra visiškai natūralus – pirkėjai vertina labiausiai.
„Mūsų prekės yra visu šimtu procentų lietuviškos, nuo pirmo iki paskutinio žingsnio gamybos procesą atliekame savo krašte. Kone visi mūsų produktai turi tautinio paveldo įvertinimą, tad receptų nekeičiame jau daugybę metų. Kam keisti tai, kas sėkminga? Laimingas klientas yra geriausias darbo įvertinimas“, – šypteli daugiau kaip 30 metų bendrovėje dirbanti A. Pigagienė.
Prekybos centruose galima įsigyti dešimt skirtingų „Dzūkų gaminiai“ sūdytos mėsos produktų. Tai kadagio dešra, šalto rūkymo nugarinė, šalto rūkymo šoninė, lašiniuotis, sūdyta kiaulienos šoninė, kiaulienos nugarinė, kiaulienos juostelės, vytinta kiaulienos dešra ir šaltiena.
Kaip sako A. Pigagienė daugiausiai simpatijų metai iš metų sulaukiantys produktai – prieskoninėmis žolelėmis ir kalendra pagardintas lašiniuotis bei vytinta kiaulienos dešra. Pastaroji yra įvertinta ir aukso medaliu, o senovės tradicijomis įkvėptas receptas nesikeičia nuo pat gamybos pradžios.
Geriausias receptas – rankų darbas
A. Pigagienė įvardija, kad jų sėkmė turi paprastą paslaptį – gamyba beveik nepakito nuo pat produkto atsiradimo pradžios: „Stengiamės išlaikyti autentiškumą, tad net ir augant paklausai, produktus gaminame patys ir nenaudojame jokių prietaisų“.
Pasak jos, visa „Dzūkų gaminiai“ produkcija gaminama rankomis pagal senus, iš protėvių atkeliavusius receptus. Autentiškas gamybos būdas ne tik užtikrina produkto kokybę, bet ir leidžia gyvuoti krašto tradicijoms.
„Masinėje gamyboje žmogus atlieka tik prižiūrėtojo vaidmenį, o visą darbą atlieka technika. Mes galėtume keisti ir palengvinti gamybos procesą technologijų pagalba, tačiau sąmoningai to nedarome. Gamyba rankomis padeda išlaikyti ryšį su istorija, protėviais ir savo kraštu. Nuo pirmo iki paskutinio prisilietimo viską padarome patys ir tikime, kad tai mūsų produktams sukuria pridėtinę vertę“ – tvirtina A. Pigagienė.
Prekės ženklo įkūrėja priduria, kad bendradarbiavimas su „Maxima“ padėjo bendrovei dar labiau užaugti, o klientams – patirti tikrą Lietuvos paveldo skonį.
Rudens sezoninė mityba: dietistė patarė, kurias šviežias lietuviškas derliaus gėrybes įtraukti į valgiaraštį
Tvarumo ataskaitų startas: ką atskleidė didžiosios Lietuvos įmonės?
Svarbi žinia „Maximos“ pirkėjams – naujos geltonos kainų etiketės: jos žymės visada geras kavos kainas
30 populiariausių produktų atskleidė lietuvių, latvių ir estų skonių panašumus bei skirtumus
Didysis atnaujintos Kauno „Akropolio“ „Maximos“ atidarymas – jau kitą savaitę: pirkėjų lauks staigmenų kupinas savaitgalis
Graikijos „žaliasis auksas“ – ant lietuvių stalo: kuo ypatingas šioje šalyje gaminamas alyvuogių aliejus?
Po daugiau nei 7 mėnesių atidaryta atnaujinta „Maxima“ Kauno rajone: tapo dviejų X parduotuve
Prekybos tinklas „Maxima“ keičia amžiaus patvirtinimo tvarką: ką svarbu žinoti perkantiems prekes, kurioms taikomi ribojimai
„Maxima“ skelbia: daugiausiai tiekėjų pranešimų sulaukė dėl šokolado ir mėsos gaminių, ryškėja kokosų gaminių brangimo tendencija
Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo aptarnavimo restoranų tinklas „Hesburger“ tęsia plėtrą Lietuvoje ir atidaro naują restoraną Garliavoje, Kauno rajone,...
Pasaulinės korporacijos jau atvirai kalba apie tai, kiek darbo vietų bus panaikinta dėl dirbtinio intelekto (DI). Skaičiuojama, kad jei „Microsoft“...
Vakar Vilniuje, Ozo g. 10A, įvyko oficialus pirmojo Lietuvoje BYD automobilių salono atidarymas. Šis renginys neapsiribojo vien automobilių bei salono...
Komentuoja Justinas Muleika, „GF banko“ generalinis direktorius Lietuvos banko duomenimis, per pirmuosius penkis šių metų mėnesius vartojimo paskolų buvo išduota...
Lietuvoje beveik trečdalis šeimų gyvena nuomojamame būste, o daugelis jų svajoja apie savo namus. Tačiau pirmas žingsnis link šios svajonės,...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...
Kiekvieną rugsėjį gatvėse išaugantis moksleivių skaičius atneša ir papildomų iššūkių eismo saugumui. Kaip rodo „Lietuvos draudimo“ užsakymu atliktas tyrimas, penktadalis...
Dar prieš kelis dešimtmečius žmonės Lietuvoje dažnai naudodavo vadinamuosius „majakus“ ar „švyturėlius“ – paskambindavo ir iškart nutraukdavo skambutį, taip perduodami...