Sekite naujienas

Tai įdomu

Kaip išsirinkti arbūzą?

R

Paskelbta

-

Pasirinkus saldų ir prinokusį arbūzą, gali atrodyti, kad eitum į aklą pasimatymą, bet tai nebūtina! Vadovaukitės šiais paprastais patarimais, kaip išsirinkti arbūzą, ir kitą kartą, kai ieškosite meliono, kiekvieną kartą išsirinksite sultingiausią, saldžiausią.

Reklama

Ar kada nors buvote turguje, svajoję pasigaminti sultingų arbūzų salotų ir išsirinkę melioną supratote, kad niekaip negalite žinoti, ar jis prinokęs, ar ne? Tu ne vienas! Mokymasis skinti arbūzą yra panašus į bandymą susirasti gerą partnerį per aklą pasimatymą – nežinai, kol nežinai!

Man nėra nieko taip troškulį numalšinančio ir skanesnio karštą vasaros dieną, kaip sultingas, itin saldus arbūzas. Man patinka melioną supjaustyti griežinėliais ir apibarstyti laimo sultimis bei žiupsneliu Alepo pipirų. Tai toks malonumas!

Taigi, kaip pasakyti, kada arbūzas prinokęs ir paruoštas? Į ką atkreipti dėmesį perkant arbūzus?

Laimei, turėjau daug patirties vaikščiodamas saulėtomis souq (turgaus) gatvėmis Port Saido mieste, Egipte kartu su savo velioniu tėvu, kuris išmokė mane daug dalykų – nuo šviežių žolelių laikymo iki salotų, kurias iš tikrųjų norisi valgyti, gaminimo ir pasirinkimo. saldžiausias arbūzas.

Debiutinėje kulinarijos knygoje pasidalinau tėčio patarimais, kaip išsirinkti tobulą melioną, o kadangi dabar arbūzų sezonas, nusprendžiau jais plačiau pasidalinti čia. Išbandę šiuos patarimus, būsite daug labiau pasitikintys savimi rinkdamiesi kitą melioną, kurį parsinešite namo.

carvertical VIN patikra

Kaip galite pasakyti, ar arbūzas yra saldus?

Trumpai tariant, arbūzo saldumą lemia keli dalykai, įskaitant šilumą, jo auginimo sąlygas ir apdulkinimą. Tačiau tiesiogiai apklausti ūkininką ne visada galima. Tokiu atveju vadovaukitės šiuo trumpos nuorodos vadovu.

Saldus arbūzas turėtų:

  • Atrodyti simetriškai
  • Būti sunkus pagal savo dydį
  • Barbendami suteikite gilų garsą, rezonuojantį kaip tenoras
  • Turi turėti didelę geltoną dėmę, nuo buvimo ant žemės

Patarimai, kaip išsirinkti gerą arbūzą

Mūsų skaitytojams, kurie mėgsta šiek tiek papildomos informacijos, ši skiltis skirta jums!

  • Ištirkite formą. Raskite simetriškos formos arbūzą; jis gali būti ovalus arba apvalus, bet neturėtų būti keistos formos ar netaisyklingų iškilimų.
  • Subalansuokite svorį. Melionas, kuris atrodo sunkesnis nei atrodo, turi daugiau vandens, todėl jis yra sultingas ir paruoštas. Venkite melionų, kurie yra per dideli, bet nesijaučia tokie sunkūs, kaip atrodo.
  • Pažiūrėkite į odos spalvą. Prinokusio meliono odelė turi būti tamsi ir nuobodu. Jei oda atrodo blyški arba blizgi, ji nėra subrendusi.
  • Patikrinkite juostos ar cukraus dėmių raštą (tamsias zigzago juosteles). Didesnis diržas yra ženklas, kad arbūzas buvo gerai apdulkintas ir trykšta saldumu.
  • Raskite lauko vietą (vietą, kur arbūzas gulėjo ant žemės). Apverskite jį ir ieškokite tamsiai gelsvos dėmės. Jei matote gražią didelę geltoną dėmę (aš ją vadinu plikąja dėmėmis), tai reiškia, kad melionas turėjo galimybę subrendti ant vynmedžio, todėl jis yra kupinas skonio. Man lauko dėmė yra mirusioji, visada stengiuosi rasti melioną su gera lauko dėmėmis, kuri būtų kreminė arba tamsiai geltona. Baltesnė lauko dėmė reiškia, kad melionui dar reikia laiko subręsti.
  • Bakstelėkite jį! Paimkite arbūzą, priglauskite prie ausies ir pamuškite į kelias vietas. Prinokęs ir sultingas arbūzas turėtų suteikti gilesnį skambesį, rezonuojantį kaip tenoras. Kurį laiką sklindantis tuščiaviduris garsas rodo, kad arbūzas yra džiovesnis, mažiau prinokęs.

Tiesą sakant, išsirinkti gerą arbūzą bakstelėjus yra šiek tiek sudėtinga. Ir tam, kad ausis pastebėtų skirtumą tarp garsų, sklindančių iš arbūzo pilvo, reikia treniruotis. Taigi darykite tai, taip, ir linksminkitės, bet ieškokite ir kitų rodiklių.

 

Skaitykite

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |