Sekite naujienas

Tai įdomu

Blynai: istorija, įvairovė ir gardus receptas

R

Paskelbta

-

Blynai – tai patiekalas, kuris žinomas ir mėgstamas visame pasaulyje. Nors šiandien jie atrodo įprastas kasdieninis valgis, jų istorija siekia gilią senovę. Skirtingose šalyse blynai įgavo savitą formą, skonį ir gaminimo tradicijas.

Reklama

Blynų kilmė ir populiarumas

Blynai egzistuoja jau tūkstančius metų. Manoma, kad pirmuosius blynus kepė dar priešistoriniai žmonės, maišydami grūdų miltus su vandeniu ir kepdami tešlą ant įkaitusių akmenų. Senovės Graikijoje ir Romoje blynai buvo gaminami su medumi ir vaisiais. Europoje viduramžiais jie tapo populiariu patiekalu, o atsiradus įvairiems miltų tipams, receptai dar labiau išsiplėtė.

Šiandien blynai yra neatsiejama daugelio šalių virtuvės dalis. Prancūzijoje kepami itin ploni lietiniai („crêpes“), Amerikoje – purūs blynai su klevų sirupu, Rusijoje populiarūs blyneliai su įdarais („blini“), o Japonijoje – stori „okonomiyaki“ su įvairiais priedais.

Kodėl blynai tokie mėgstami?

Blynai išsiskiria savo paprastumu ir universaliu skoniu. Juos galima valgyti tiek saldžius, tiek sūrius, pagardinti vaisiais, daržovėmis, mėsa ar net jūros gėrybėmis. Be to, jie lengvai ir greitai pagaminami, todėl puikiai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei.

Tradicinių lietinių receptas

Jeigu norite iškepti plonus, gardžius lietinius, jums prireiks šių ingredientų:

  • 2 kiaušinių
  • 250 ml pieno
  • 125 g miltų
  • Žiupsnelio druskos
  • 1 valgomojo šaukšto cukraus
  • 1 valgomojo šaukšto aliejaus

Gaminimo eiga:

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir druska.
  2. Supilkite pieną ir palaipsniui įmaišykite miltus, kad tešla būtų vientisa.
  3. Įpilkite aliejų ir dar kartą išmaišykite.
  4. Keptuvę įkaitinkite, šiek tiek patepkite aliejumi.
  5. Pilkite ploną sluoksnį tešlos ir kepkite, kol blynas gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Lietinius galima patiekti su džemu, varške, medumi ar net sūriu bei rūkyta lašiša – pasirinkimas priklauso nuo jūsų skonio.

carvertical VIN patikra

Blynai – tai ne tik sotus ir skanus patiekalas, bet ir kulinarinė tradicija, kuri gyvuoja per amžius. Nesvarbu, ar mėgstate klasikinius lietinius, storus amerikietiškus blynus ar egzotiškus jų variantus – kiekvienas blynas gali tapti kulinariniu atradimu! Svarbiausia – gaminti su meile ir mėgautis kiekvienu kąsniu.

Skaitykite

Naujienos

Verslas14 val prieš

„Visa“ investavo į finansinių technologijų bendrovę „Mynt“, išplės perpardavėjų partnerystę visoje Europoje

„Visa“, pasaulinė skaitmeninių mokėjimų lyderė, paskelbė apie išplėstą perpardavėjų partnerystę ir investiciją į „Mynt“ – Švedijoje įkurtą „SaaS“ (liet. „sistema...

Verslas17 val prieš

Atsinaujino vienintelė XXXX „Maxima“ parduotuvė Lietuvoje: esminiai pokyčiai asortimente ir naujame erdvių išdėstyme

Sostinėje ketvirtadienio rytą kartu su pirkėjais po keturis mėnesius trukusių atnaujinimo darbų išpakuota plačiausio asortimento lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė....

Verslas2 d. prieš

Netingintiems dirbti: Kauno įmonė pradeda drąsią darbuotojų paieškos kampaniją

Kaune veikianti elektroninės prekybos bendrovė „Bison Commerce“ pradėjo aktyvią naujų darbuotojų paiešką, pristatydama išskirtinę ir dėmesį patraukiančią reklamos kampaniją. Miesto...

Statyba2 d. prieš

Populiarios, bet nepraktiškos: kokių statybų tendencijų vengti statant svajonių namus?

Nuosavas namas – daugelio žmonių gyvenimo tikslas. Tačiau kylančios statybų kainos ir nuolat besikeičianti rinka verčia susimąstyti, kiek šiandien kainuoja...

Verslas3 d. prieš

Oksana Kostogriz. Kaip pasiruošti sėkmingam ir sklandžiam įmonės pardavimui?

Nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tiek laiko gali užtrukti sėkmingai paruošti įmonę pardavimui. Kiek ilgai visas šis procesas užtruks...

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |