Paskelbta
2 metai prieš-
Pienas – vienas perkamiausių lietuvių maisto produktų. Kad jis išlaikytų savo skonį ir maistines savybes iki pat galiojimo laiko pabaigos, jį parsinešę namo turėtume laikytis tam tikrų taisyklių. Dalis iš jų, ko gero, yra žinomos daugeliui, tačiau kai kurios gali nustebinti. Apie tai, kokių klaidų vengti nusipirkus pieno, pasakoja prekės ženklą „Dvaro“ valdančios bendrovės „Pieno žvaigždės“ vyriausioji technologė Dalia Mickeliūnienė. „Kelmės pienas“ mini 100 metų jubiliejų
Pienas turi būti laikomas šaldytuve. Tad įsipylę pieno, visuomet stenkitės kuo greičiau jį padėti atgal į šaldytuvą. Taip pat visuomet įsitikinkite, kad pieno pakelis uždarytas sandariai. Taip ne tik leisite pienui išlikti kokybišku, bet ir apsaugosite nuo kitų šaldytuve esančių produktų kvapų.
D. Mickeliūnienė dalijasi, jog ko gero labiausiai vartotojus nustebinanti klaida yra pieno laikymo vieta. Neretai pirkėjai pieną laiko šoninėje šaldytuvo lentynoje, tačiau taip elgtis nevertėtų: „Nuolat atidarinėjant šaldytuvą, būtent šoninių lentynų temperatūra pakyla pirmiausiai, tad laikant pieną jose, jo temperatūra gali pakisti. Rekomenduočiau pieną laikyti vienoje iš pagrindinių lentynų“, – dalijasi ekspertė. ŽŪK „PIENAS LT“ praneša apie rekordinę apyvartą 2024 metais
Nepamirškite gamintojo rekomendacijų
Mėgstantys šiltą pieną turi nepamiršti, jog aukštoje temperatūroje kaitinamas produktas netenka vertingųjų medžiagų. Tad pieną pašildyti galima, tačiau virinti – nerekomenduojama. Populiarėjant augalinės kilmės produktams dietologė ragina neatsisakyti karvės pieno
Juk net ir pieno perdirbimo procese dalis gamintojų taiko žemos temperatūros pasterizaciją, kuri leidžia išsaugoti šviežio pieno skonį bei vertinguosius baltymus. „Dvaro“ pienas yra pasterizuojamas ne aukštesnėje kaip 74 laipsnių temperatūroje. Ši pasterizacijos temperatūra padeda išlaikyti visas natūralias pieno savybes bei išsaugoti vertinguosius baltymus.
„Jeigu pienas pasterizuojamas aukštesnėje kaip 80 laipsnių temperatūroje, sumažėja jame buvusių vitaminų, mineralinių medžiagų. Jeigu pasterizacija vyksta didesnėje kaip 90 laipsnių temperatūroje, pakinta praktiškai visi piene esantys baltymai. Tad ir vartotojams norėčiau patarti pieno neperkaitinti, jog vartotumėte vertingiausią produktą“, – rekomenduoja „Pieno žvaigždžių“ vyriausioji technologė. „Senukai“ kovoja su koronaviruso padariniais
Kalbant apie pieno pakuotę, ji turi apsaugoti produktą nuo šviesos ir temperatūros pokyčių. „Dvaro“ pieno pakuotė yra daugiasluoksnė bei nepraleidžianti šviesos.
Tinkamai laikomas pienas išliks kokybišku visą ant pakuotės nurodytą galiojimo laiką. Visgi D. Mickeliūnienė primena, jog skirtingos pieno rūšys bei pieno produktai turi atitinkamas laikymo sąlygas, tad pirmiausiai vartotojai turėtų vadovautis gamintojo ant pakuotės nurodytomis rekomendacijomis. Paskelbus karantiną kainos „Maximoje“ neaugo
Viena lyderiaujančių Lietuvos alternatyvaus finansavimo lizingo bendrovių „Orion Leasing“ keičia savo pavadinimą į „Own Leasing“, o įmonės steigėjas Laimonas Belickas investuoja į akcijų dalies bendrovėje...
Įperkamo elektromobilio vertė Lietuvoje per metus padidėjo beveik 14 procentų – kone septintadaliu. Augantys atlyginimai ir mažėjančios palūkanos šiemet lėmė...
Lietuvos paštas pradeda paštomatų tinklo plėtrą Baltijos regione, siekdamas užtikrinti patogų siuntimą klientams visose trijose šalyse. Nuo rugsėjo vidurio iki...
Greta Ilekytė, „Swedbank“ vyresnioji ekonomistė Išankstiniai Valstybės Duomenų Agentūros duomenys rodo, kad per metus kainų augimas kiek paspartėjo ir siekia...
Darbuotojų įsitraukimas ir gerovė šiandien tampa vienais svarbiausių veiksnių, lemiančių organizacijų sėkmę. Kiekvieno žmogaus patiriama prasmė darbe tiesiogiai veikia jo...
Vos po kelių mėnesių laukia ypač svarbus pokytis – galimybė pasitraukti iš antros pensijų pakopos ir atsiimti pensijų fonduose sukauptas...
Šiandien dauguma kasdien naudojasi išmaniaisiais telefonais, socialiniais tinklais ir kitomis skaitmeninėmis paslaugomis, o jaunesnėms kartoms tai įprasta nuo vaikystės. Tačiau...
Prasidėjus mokslo metams daugelis studentų susiduria su klausimu, kaip gyventi turint itin ribotą biudžetą ir nepritrūkti pinigų nei kasdienėms išlaidoms,...
Ruduo – dosniausias metų laikas, kuomet sodus ir daržus užpildo rudens derlius. Natūralu, kad dalis žmonių šiomis gėrybėmis nori pasidalyti...
Saugumo poreikiai nuolat auga – nebeužtenka vien tik stebėti uždarą erdvę ar fiksuoti įėjimus. Dažnas susiduria su iššūkiu: kaip suvaldyti...