Sekite naujienas

Renginiai

Lietuviai pirmieji Europoje išbandė maisto inovaciją iš Singapūro

L

Paskelbta

-

Vakar, liepos 3 d., „Vytautas Mineral SPA“ susirinko gausus būrys investuotojų, verslininkų, akademikų ir pramogų pasaulio atstovų išbandyti Singapūro įmonės „Shandi Global“ sukurtos maisto inovacijos. Svečiai pirmieji Europoje turėjo galimybę paragauti nauja technologija sukurtos augalinės kilmės vištienos, kurios skonis, kvapas ir tekstūra visiškai nesiskiria nuo tikros vištienos.

Reklama
Shangi Global_ įkūrėjas Dr. Guarav Sharma

Shangi Global įkūrėjas Dr. Guarav Sharma

Augalinės kilmės mėsos alternatyvų paklausa vis auga. Skaičiuojama, kad 2,6 mln. žmonių visoje Europoje maitinasi vien veganiškai, net 22,9 proc. europiečių savo mitybą įvardija kaip fleksitarinę, t.y. lankstų vegetarizmą, kai maitinamasi daugiausiai augaliniu maistu, bet kartais suvalgoma mėsos ar žuvies produktų. Žmonės keičia mitybą dėl siekio sumažinti poveikį aplinkai bei ieškodami sveikesnės mitybos sprendimų.

Išmaniosios ateities maisto degustacijos renginio akimirka

Kaip rodo finansinės bendrovės „Barclays“ skaičiavimai, vartotojų polinkis rinktis daugiau augalinės kilmės produktų tik augs. Prognozuojama, kad iki 2029 m. pasaulinė mėsai alternatyvių produktų rinka viršys 120 mln. eurų.

„Išmaniosios ateities maisto degustacijos“ dalyviai patys galėjo įsitikinti, kad augalinė vištienos alternatyva jokiomis savybėmis nenusileidžia tikrajai, yra sveikesnė, o ir draugiškesnė aplinkai. įmonės „Shandi Global“ įkūrėjas Dr. Gaurav Sharma maisto industrijoje dirba daugiau nei 17 metų ir matydamas, kiek priedų dedama į maisto, išsikėlė  tikslą sukurti alternatyvių proteinų šaltinį, nenuolaidžiaujant skoniui, kvapui ir tekstūrai.

carvertical VIN patikra

„Kūriau maistą, kurį drąsiai ir išdidžiai patiekčiau savo sūnui. Augalinės kilmės sukurta vištiena ne tik skani, sveikesnė, nes joje beveik nėra riebalų, daug daugiau proteinų nei tikroje mėsoje, itin mažai angliavandenių, bet svarbiausia – ji prieinama. Juk svarbiausia, kad kokybišką maistą įpirktų ne tik prabangių restoranų svečiai, bet ir paprastos šeimos, kaip mano pačio,“ – pristatydamas inovaciją dėstė savo viziją Dr. Gaurav Sharma

Vizija patikėjo ir UAB „ART21“ įmonės įkūrėjas, investuotojas Augustas Alešiūnas, kuris dar 2020 metais pamatė Dr. Gaurav Sharma pristatomą inovaciją viename iš hakatonų. „Idėja man patiko, bet atsargiai vertinau, kaip seksis šiam startuoliui. Džiaugiuosi, kad jie ne tik turėjo idėją, bet puikiai ją vystė – to rezultatas įkurta gamykla Singapūre. Sėkmės įrodymas yra ir tai, kad tai vienintelė įmonė, kurios gaminama augalinės kilmės mėsa pripažįstama Singapūro darželių, mokyklų ir universitetų. Tad abejonių nelieka dėl šio ateities maisto kokybės ir skonio,“ – pasakojo A. Alešiūnas.

Global Shandi sukurta augalinės kilmės vištiena

Global Shandi sukurta augalinės kilmės vištiena

Maisto inovacijos skonį vertino ir renginio svečiai. Patiekalus iš augalinės kilmės vištienos ruošė vienas žymiausių Lietuvos šefų Darius Dabrovolskas ir pats įmonės „Shandi Global“ įkūrėjas Dr. Gaurav Sharma. Visi galėjo paragauti įvairių patiekalų ir patys susidaryti nuomonę. Kaip pastebėjo Saugirdas Vaitulionis: „Skonis mane nustebino – tikrai primena vištieną. Jei nežinočiau ką ragauju, susimąstyčiau kokia čia vištiena ar varlių šlaunelės. Tinkamas paruošimas, tekstūra, skonis yra geriausia, ką esu ragavęs iš mėsos alternatyvų“.

Darius Dabrovolskas

Darius Dabrovolskas

Renginio metu dalyviai galėjo pamaloninti ne tik skonio receptorius, bet išbandė ir inovaciją, kuri leidžia į maistą žvelgti virtuvės šefo akimis. Pasitelkiant mobiliuosius žvilgsnio sekimo akinius, buvo suteikta unikali galimybė patirti, kaip (ne)gurmanai mato (ne)inovatyvius patiekalus. Patyriminį nuotykį vedė KTU EVF Skaitmeninių transformacijų centro neuromarketingo specialistė, neuromarketingo ir dirbtinio intelekto laboratorijos bendrakūrėjė bei vadovė Eglė Vaičiukynaitė.

Išskirtinį renginį suorganizavo UAB „ART21“ ir įmonės įkūrėjas, investuotojas, agromaisto technologijų inovatorius Augustas Alešiūnas. Naujas perspektyvas agromaisto sektoriuje vertino ir susirinkę svečiai: koncerno „Vikonda“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis, mažmeninio prekybos tinklo LIDL, UAB „Mantinga“ atstovai, akademinės bendruomenės nariai kaip prof. dr. Astrida Miceikienė bei daugelis kitų.

Viešųjų ryšių ir rinkodaros specialistė Rima Olberkytė-Stankus

Viešųjų ryšių ir rinkodaros specialistė Rima Olberkytė-Stankus

Saugirdas Vaitulionis

Saugirdas Vaitulionis

Saugirdas Vaitulionis ir Rima Olberkytė-Stankus kartu su renginio vedėja Kristina Šermukšnyte-Alešiūniene

Saugirdas Vaitulionis ir Rima Olberkytė-Stankus kartu su renginio vedėja Kristina Šermukšnyte-Alešiūniene

S. Vaitulionis ir R. Olberkytė-Stankus ragauja pristatytą augalinės kilmės vištieną

S. Vaitulionis ir R. Olberkytė-Stankus ragauja pristatytą augalinės kilmės vištieną

Renginio organizatorius, UAB _ART21_ įkūrėjas ir savininkas, investuotojas Augustas Alešiūnas

Renginio organizatorius, UAB „ART21” įkūrėjas ir savininkas, investuotojas Augustas Alešiūnas

Ramunė Vanagaitė

Ramunė Vanagaitė

prof. dr. Astrida Miceikienė

prof. dr. Astrida Miceikienė

Norberta ir Liutauras Žemaičiai

Norberta ir Liutauras Žemaičiai

Neringa Dziadaravičienė

Neringa Dziadaravičienė

Lina Usvaltienė, UAB _ART21_ direktorė

Lina Usvaltienė, UAB _ART21_ direktorė

LIDL marketingo specialistė Julija Rusakovaitė

LIDL marketingo specialistė Julija Rusakovaitė

Gediminas Albrichtas su kolega

Gediminas Albrichtas su kolega

Evelina Venčkauskaitė ir Valdas Burneckis

Evelina Venčkauskaitė ir Valdas Burneckis

Evalda Šiškauskienė

Evalda Šiškauskienė

Eglė Ližaitytė

Eglė Ližaitytė

Dr. Guarav Sharma kartu su renginio organizatoriumi Augustu Alešiūnu ir renginio vedėja Kristina Šermukšnyte-Alešiūniene

Dr. Guarav Sharma kartu su renginio organizatoriumi Augustu Alešiūnu ir renginio vedėja Kristina Šermukšnyte-Alešiūniene

Dovilė Žemaitė

Dovilė Žemaitė

_Vikonda_ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis, Paulius Gudzevičius, Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė ir Augustas Alešiūnas

„Vikonda” generalinis direktorius Mindaugas Snarskis, Paulius Gudzevičius, Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė ir Augustas Alešiūnas

Živilė Černiauskienė

Živilė Černiauskienė

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |