Paskelbta
2 metai prieš-
Vakar, liepos 3 d., „Vytautas Mineral SPA“ susirinko gausus būrys investuotojų, verslininkų, akademikų ir pramogų pasaulio atstovų išbandyti Singapūro įmonės „Shandi Global“ sukurtos maisto inovacijos. Svečiai pirmieji Europoje turėjo galimybę paragauti nauja technologija sukurtos augalinės kilmės vištienos, kurios skonis, kvapas ir tekstūra visiškai nesiskiria nuo tikros vištienos.
Shangi Global įkūrėjas Dr. Guarav Sharma
Augalinės kilmės mėsos alternatyvų paklausa vis auga. Skaičiuojama, kad 2,6 mln. žmonių visoje Europoje maitinasi vien veganiškai, net 22,9 proc. europiečių savo mitybą įvardija kaip fleksitarinę, t.y. lankstų vegetarizmą, kai maitinamasi daugiausiai augaliniu maistu, bet kartais suvalgoma mėsos ar žuvies produktų. Žmonės keičia mitybą dėl siekio sumažinti poveikį aplinkai bei ieškodami sveikesnės mitybos sprendimų.
Išmaniosios ateities maisto degustacijos renginio akimirka
Kaip rodo finansinės bendrovės „Barclays“ skaičiavimai, vartotojų polinkis rinktis daugiau augalinės kilmės produktų tik augs. Prognozuojama, kad iki 2029 m. pasaulinė mėsai alternatyvių produktų rinka viršys 120 mln. eurų.
„Išmaniosios ateities maisto degustacijos“ dalyviai patys galėjo įsitikinti, kad augalinė vištienos alternatyva jokiomis savybėmis nenusileidžia tikrajai, yra sveikesnė, o ir draugiškesnė aplinkai. įmonės „Shandi Global“ įkūrėjas Dr. Gaurav Sharma maisto industrijoje dirba daugiau nei 17 metų ir matydamas, kiek priedų dedama į maisto, išsikėlė tikslą sukurti alternatyvių proteinų šaltinį, nenuolaidžiaujant skoniui, kvapui ir tekstūrai.
„Kūriau maistą, kurį drąsiai ir išdidžiai patiekčiau savo sūnui. Augalinės kilmės sukurta vištiena ne tik skani, sveikesnė, nes joje beveik nėra riebalų, daug daugiau proteinų nei tikroje mėsoje, itin mažai angliavandenių, bet svarbiausia – ji prieinama. Juk svarbiausia, kad kokybišką maistą įpirktų ne tik prabangių restoranų svečiai, bet ir paprastos šeimos, kaip mano pačio,“ – pristatydamas inovaciją dėstė savo viziją Dr. Gaurav Sharma
Vizija patikėjo ir UAB „ART21“ įmonės įkūrėjas, investuotojas Augustas Alešiūnas, kuris dar 2020 metais pamatė Dr. Gaurav Sharma pristatomą inovaciją viename iš hakatonų. „Idėja man patiko, bet atsargiai vertinau, kaip seksis šiam startuoliui. Džiaugiuosi, kad jie ne tik turėjo idėją, bet puikiai ją vystė – to rezultatas įkurta gamykla Singapūre. Sėkmės įrodymas yra ir tai, kad tai vienintelė įmonė, kurios gaminama augalinės kilmės mėsa pripažįstama Singapūro darželių, mokyklų ir universitetų. Tad abejonių nelieka dėl šio ateities maisto kokybės ir skonio,“ – pasakojo A. Alešiūnas.
Global Shandi sukurta augalinės kilmės vištiena
Maisto inovacijos skonį vertino ir renginio svečiai. Patiekalus iš augalinės kilmės vištienos ruošė vienas žymiausių Lietuvos šefų Darius Dabrovolskas ir pats įmonės „Shandi Global“ įkūrėjas Dr. Gaurav Sharma. Visi galėjo paragauti įvairių patiekalų ir patys susidaryti nuomonę. Kaip pastebėjo Saugirdas Vaitulionis: „Skonis mane nustebino – tikrai primena vištieną. Jei nežinočiau ką ragauju, susimąstyčiau kokia čia vištiena ar varlių šlaunelės. Tinkamas paruošimas, tekstūra, skonis yra geriausia, ką esu ragavęs iš mėsos alternatyvų“.
Darius Dabrovolskas
Renginio metu dalyviai galėjo pamaloninti ne tik skonio receptorius, bet išbandė ir inovaciją, kuri leidžia į maistą žvelgti virtuvės šefo akimis. Pasitelkiant mobiliuosius žvilgsnio sekimo akinius, buvo suteikta unikali galimybė patirti, kaip (ne)gurmanai mato (ne)inovatyvius patiekalus. Patyriminį nuotykį vedė KTU EVF Skaitmeninių transformacijų centro neuromarketingo specialistė, neuromarketingo ir dirbtinio intelekto laboratorijos bendrakūrėjė bei vadovė Eglė Vaičiukynaitė.
Išskirtinį renginį suorganizavo UAB „ART21“ ir įmonės įkūrėjas, investuotojas, agromaisto technologijų inovatorius Augustas Alešiūnas. Naujas perspektyvas agromaisto sektoriuje vertino ir susirinkę svečiai: koncerno „Vikonda“ generalinis direktorius Mindaugas Snarskis, mažmeninio prekybos tinklo LIDL, UAB „Mantinga“ atstovai, akademinės bendruomenės nariai kaip prof. dr. Astrida Miceikienė bei daugelis kitų.
Viešųjų ryšių ir rinkodaros specialistė Rima Olberkytė-Stankus
Saugirdas Vaitulionis
Saugirdas Vaitulionis ir Rima Olberkytė-Stankus kartu su renginio vedėja Kristina Šermukšnyte-Alešiūniene
S. Vaitulionis ir R. Olberkytė-Stankus ragauja pristatytą augalinės kilmės vištieną
Renginio organizatorius, UAB „ART21” įkūrėjas ir savininkas, investuotojas Augustas Alešiūnas
Ramunė Vanagaitė
prof. dr. Astrida Miceikienė
Norberta ir Liutauras Žemaičiai
Neringa Dziadaravičienė
Lina Usvaltienė, UAB _ART21_ direktorė
LIDL marketingo specialistė Julija Rusakovaitė
Gediminas Albrichtas su kolega
Evelina Venčkauskaitė ir Valdas Burneckis
Evalda Šiškauskienė
Eglė Ližaitytė
Dr. Guarav Sharma kartu su renginio organizatoriumi Augustu Alešiūnu ir renginio vedėja Kristina Šermukšnyte-Alešiūniene
Dovilė Žemaitė
„Vikonda” generalinis direktorius Mindaugas Snarskis, Paulius Gudzevičius, Kristina Šermukšnytė-Alešiūnienė ir Augustas Alešiūnas
Živilė Černiauskienė
Tradicijos ir naujovės viename kąsnyje: ko tikisi šiuolaikiniai vartotojai?
Kaune duris atvėrė nauja „Lidl“ parduotuvė: specialūs pasiūlymai, dovana bendruomenei ir prekė už 1 centą
Prisijunk prie „Lidl“ komandos: naujoje kampanijoje – komandiškumas, karjera ir konkurencingas atlygis
Jubiliejinė aštuoniasdešimtoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Kaune
Naujoji „Lidl“ parduotuvės Trakų Vokėje vadovė įsitikinusi: už kiekvienos pergalės stovi stipri ir vieninga komanda
Istorinis pasiekimas! „Volfas Engelman“ – pirmoji Lietuvos alaus darykla su prestižiniu IFS Food sertifikatu
Gal ir ant Šatrijos kalno? Kaip aukštis perrašo maisto gaminimo taisykles ir kokių triukų imasi kalniečiai?
Kaip žvaigždės! Išbandykite JAV garsenybių mėgstamiausius patiekalus su „Lidl“ – paslaptis, kurią slepia žvaigždės
Italijos virtuvės skoniai ant lietuviško stalo: makaronai su spirgučiais, perlinės kruopos su burata ir juoda duona su „Prosciutto“
Audros ir stiprūs vėjai kasmet sukelia nemažai problemų sodybų ar nuosavų sklypų savininkams – nulūžusios šakos ar išvirtę medžiai gali...
Orams vis labiau pavasarėjant gatvėse sutinkame vis daugiau dviratininkų. Vis tik, profesionalus dviratininkas Venantas Lašinis įspėja, kad išriedėti į gatves...
Darbe dauguma mūsų praleidžiame didžiąją dalį dienos laiko, bet kai darbo aplinka – nepatogi ir chaotiška, kyla noras pokyčiams. Būtent...
Artėjant vienai didžiausių metų švenčių, kone visos šeimos stengiasi paruošti įvairesnį stalą ir primarginti kiaušinių. Prekybos tinklo „Rimi“ duomenimis, šiemet...
Nors daugelis gyventojų puikiai žino, kad tapus sukčiavimo auka reikia informuoti savo banką ir policiją, kas dešimtas bandytų susitvarkyti savarankiškai...
Gera derliaus kokybė, kenkėjams ir kitoms negandoms atsparūs pasėliai – kiekvieno ūkininko siekiamybė, kurią stiprina susidomėjimas biostimuliatoriais. Tačiau tinkamas jų...