Sekite naujienas

Kelionės

Turkijoje gurmanų iš Lietuvos laukia skonių jūra

L

Paskelbta

-

Jei pasiilgote saulės, ieškote turtingos kultūros ir nepamirštamų skonių, Stambulas yra ta vieta, kurią privalote aplankyti. Stambulas siūlo ne tik įspūdingą miesto panoramą, senovines mečetes ir šurmuliuojančias turgavietes, bet ir gatvės maisto kultūrą, kuri savo įvairove ir spalvomis nenusileidžia miestui. Kiekvienas kąsnis pasakoja istoriją – nuo sezamų sėklomis apibarstytų turkiškų riestainių simit pasitinkant saulę iki garuojančio döner kebabo su vaizdu į Bosforo sąsiaurį ir kokoreç vėlyvą vakarą užkandinėje ant gatvės kampo. Stambule gatvės maistas yra pigus, autentiškas ir nepamirštamas.

Reklama

Nuo pusryčių iki vakarienės…

Pagrindinis visame pasaulyje garsių turkiškų pusryčių patiekalas simit yra bene populiariausias ir labiausiai paplitęs užkandis Stambulo gatvėse. Tradicinis simit užkandis – tai sezamų sėklomis apibarstytas 15 cm skersmens riestainis su traškia plutele ir puriu vidumi. Šis klasikinis Stambulo užkandis, kurį galima įsigyti keltų užkandinėse ar iš gatvės prekeivių, yra pakankamai sotus, kad numalšintų alkį iki gausesnių pietų ar vakarienės. Simit su sūriu yra gardūs pusryčiai prie karštos turkiškos arbatos puodelio. Šie riestainiai taip pat puikiai dera su „Ayran“ jogurto gėrimu priešpiečiams. Nekilnojamas turtas Ispanijoje prie jūros ar Turkijoje prie jūros?

Döner yra žinomi kone visame pasaulyje. „Döner“, kuris reiškia „sukamas“, yra ant vertikalaus iešmo kepamos prieskoniais pagardintos, plonais griežinėliais supjaustytos jautienos, ėrienos arba vištienos kepimo būdas. Įmantresnėse šio patiekalo versijose karamelizuotos mėsos gabalėliai patiekiami su ryžiais, tačiau Stambulo gatvėse jie dažniausiai dedami į pitą ar duoną su salotomis, pomidorais ir kartais su padažu.

Kokoreç – vienas iš išskirtiniausių ir populiariausių turkiškų patiekalų, ypač kaip vėlaus vakaro užkandis. Kokoreç ruošiamas iš gerai išvalytų keptų avies žarnų su prieskoniais (juodaisiais pipirais, aitriųjų paprikų dribsniais, čiobreliais, druska). Dažniausiai patiekiamas duonoje kaip sumuštinis. Į mišinį kartais dedama smulkintų ir apkeptų pomidorų ir paprikų.
Kitas unikalus Stambulo gatvės patiekalas – įdarytos midijos (midye dolma). Šį gardų užkandį, parduodamą kone ant kiekvieno gatvės kampo, sudaro midijos, ryžiai, svogūnai, druska ir prieskoniai midijų kiaute. Paprastai jis valgomas rankomis, ant ryžių ir midijų mišinio išspaudus citrinos sulčių. Prekeivius su nešiojamais padėklais, siūlančius paskanauti midye dolma, galima rasti visame Stambule, o ypač Taksim, Beşiktaş ir Kadıköy rajonuose. Kartą paragavę, negalėsite sustoti. Netikėtos A. Bružo patirtys Stambule

Kepti kaštainiai – tai dar vienas nuostabus skonis, kurio galima paragauti Stambule, ypač žiemos metu. Vos tik atvėsta, į Stambulo gatves išrieda vežimėliai su žarijose kepamais kaštainiais. Kol prekeivis beria Jūsų kaštainius į popierinį maišelį, Jūs galite pasišildyti rankas prie ugnies. Skrudintų kaštainių pardavėjus rasite daugelyje miesto pėsčiųjų alėjų, įskaitant İstiklal, Bağdat ir Bahariye. Nauji atostogų Turkijoje scenarijai

carvertical VIN patikra

Tiesiai iš jūros

Pokalbis apie Stambulo gatvės maistą neapsieina be balık-ekmek (žuvis ir duona). Šie keptos žuvies sumuštiniai su svogūnais bei žalumynais traškioje duonos riekelėje yra nepamirštamas skanėstas. Maistingus, sveikus ir nebrangius sumuštinius dievina tiek Stambulo gyventojai, tiek turistai. Balık-ekmek ypatingai vilioja pajūrio regionuose, tokiuose kaip Karaköy ir Eminönü, kur galėsite mėgautis sumuštiniu su vaizdu į Bosforo sąsiaurį ir Marmuro jūrą.

O kas gali būti skaniau už keptą bulvę su sviestu ir čederio sūriu? Kumpir – visuomet puikus pasirinkimas! Didžiulės bulvės iškepamos, o jų vidus sumaišomas su čederio sūriu, druska ir sviestu. Šis gardus mišinys apibarstomas įvairiais priedais, pavyzdžiui, salotomis, dešrelėmis ir kitais garnyrais. Šio patiekalo žinovai tikina, kad skaniausios kumpir bulvės parduodamos Ortaköy rajone, kur palei Bosforo pakrantę išrikiuota gausybė kumpir prekeivių vežimėlių. Baltyminiai batonėliai

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Skaitykite

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |