Paskelbta
7 mėnesiai prieš-
Jei pasiilgote saulės, ieškote turtingos kultūros ir nepamirštamų skonių, Stambulas yra ta vieta, kurią privalote aplankyti. Stambulas siūlo ne tik įspūdingą miesto panoramą, senovines mečetes ir šurmuliuojančias turgavietes, bet ir gatvės maisto kultūrą, kuri savo įvairove ir spalvomis nenusileidžia miestui. Kiekvienas kąsnis pasakoja istoriją – nuo sezamų sėklomis apibarstytų turkiškų riestainių simit pasitinkant saulę iki garuojančio döner kebabo su vaizdu į Bosforo sąsiaurį ir kokoreç vėlyvą vakarą užkandinėje ant gatvės kampo. Stambule gatvės maistas yra pigus, autentiškas ir nepamirštamas.
Nuo pusryčių iki vakarienės…
Pagrindinis visame pasaulyje garsių turkiškų pusryčių patiekalas simit yra bene populiariausias ir labiausiai paplitęs užkandis Stambulo gatvėse. Tradicinis simit užkandis – tai sezamų sėklomis apibarstytas 15 cm skersmens riestainis su traškia plutele ir puriu vidumi. Šis klasikinis Stambulo užkandis, kurį galima įsigyti keltų užkandinėse ar iš gatvės prekeivių, yra pakankamai sotus, kad numalšintų alkį iki gausesnių pietų ar vakarienės. Simit su sūriu yra gardūs pusryčiai prie karštos turkiškos arbatos puodelio. Šie riestainiai taip pat puikiai dera su „Ayran“ jogurto gėrimu priešpiečiams. Nekilnojamas turtas Ispanijoje prie jūros ar Turkijoje prie jūros?
Döner yra žinomi kone visame pasaulyje. „Döner“, kuris reiškia „sukamas“, yra ant vertikalaus iešmo kepamos prieskoniais pagardintos, plonais griežinėliais supjaustytos jautienos, ėrienos arba vištienos kepimo būdas. Įmantresnėse šio patiekalo versijose karamelizuotos mėsos gabalėliai patiekiami su ryžiais, tačiau Stambulo gatvėse jie dažniausiai dedami į pitą ar duoną su salotomis, pomidorais ir kartais su padažu.
Kokoreç – vienas iš išskirtiniausių ir populiariausių turkiškų patiekalų, ypač kaip vėlaus vakaro užkandis. Kokoreç ruošiamas iš gerai išvalytų keptų avies žarnų su prieskoniais (juodaisiais pipirais, aitriųjų paprikų dribsniais, čiobreliais, druska). Dažniausiai patiekiamas duonoje kaip sumuštinis. Į mišinį kartais dedama smulkintų ir apkeptų pomidorų ir paprikų.
Kitas unikalus Stambulo gatvės patiekalas – įdarytos midijos (midye dolma). Šį gardų užkandį, parduodamą kone ant kiekvieno gatvės kampo, sudaro midijos, ryžiai, svogūnai, druska ir prieskoniai midijų kiaute. Paprastai jis valgomas rankomis, ant ryžių ir midijų mišinio išspaudus citrinos sulčių. Prekeivius su nešiojamais padėklais, siūlančius paskanauti midye dolma, galima rasti visame Stambule, o ypač Taksim, Beşiktaş ir Kadıköy rajonuose. Kartą paragavę, negalėsite sustoti. Netikėtos A. Bružo patirtys Stambule
Kepti kaštainiai – tai dar vienas nuostabus skonis, kurio galima paragauti Stambule, ypač žiemos metu. Vos tik atvėsta, į Stambulo gatves išrieda vežimėliai su žarijose kepamais kaštainiais. Kol prekeivis beria Jūsų kaštainius į popierinį maišelį, Jūs galite pasišildyti rankas prie ugnies. Skrudintų kaštainių pardavėjus rasite daugelyje miesto pėsčiųjų alėjų, įskaitant İstiklal, Bağdat ir Bahariye. Nauji atostogų Turkijoje scenarijai
Tiesiai iš jūros
Pokalbis apie Stambulo gatvės maistą neapsieina be balık-ekmek (žuvis ir duona). Šie keptos žuvies sumuštiniai su svogūnais bei žalumynais traškioje duonos riekelėje yra nepamirštamas skanėstas. Maistingus, sveikus ir nebrangius sumuštinius dievina tiek Stambulo gyventojai, tiek turistai. Balık-ekmek ypatingai vilioja pajūrio regionuose, tokiuose kaip Karaköy ir Eminönü, kur galėsite mėgautis sumuštiniu su vaizdu į Bosforo sąsiaurį ir Marmuro jūrą.
O kas gali būti skaniau už keptą bulvę su sviestu ir čederio sūriu? Kumpir – visuomet puikus pasirinkimas! Didžiulės bulvės iškepamos, o jų vidus sumaišomas su čederio sūriu, druska ir sviestu. Šis gardus mišinys apibarstomas įvairiais priedais, pavyzdžiui, salotomis, dešrelėmis ir kitais garnyrais. Šio patiekalo žinovai tikina, kad skaniausios kumpir bulvės parduodamos Ortaköy rajone, kur palei Bosforo pakrantę išrikiuota gausybė kumpir prekeivių vežimėlių. Baltyminiai batonėliai

Dauguma žmonių sėkmę mato kaip tiesų kelią, panašiai kaip pieštuku nubrėžtą liniją per mokyklinį sąsiuvinį: nuo taško A iki taško...
Lietuvos regionai pastaraisiais metais pamažu keičiasi – kuriamos naujos laisvosios ekonominės zonos, veikia pažangios gamyklos ir plečiasi vietos verslai. Vis...
Kiekvienas iš mūsų turi tą pačią paros dalį — 24 valandas. Bet kodėl vienų žmonių valanda verta kelių eurų, kitų...
„Avia Solutions Group“ oro linijų bendrovė „Ascend Airways Malaysia“ gavo Oro vežėjo sertifikatą (angl. AOC) Malaizijoje. Oro linijos teiks ACMI...
Nuo Austrijos iki Amerikos: svajonė, kurią visi laikė beprotiška Arnoldas Schwarzeneggeris gimė 1947 m. mažame Austrijos miestelyje Tal. Jo vaikystė...
Nuo vagystės iš vieno garsiausių pasaulio muziejų Paryžiuje iki vis dar veikiančio telefoninio sukčiavimo – sukčių išradingumui ribų nėra. Europoje...
Atsilieptas sukčių skambutis gali baigtis dideliais finansiniais nuostoliais arba nutekintais asmens duomenimis. Startavo vieninga apgaulingų skambučių blokavimo sistema: mobiliojo ryšio...
Gyvenimas kupinas netikėtumų – nuo ligų ar kelionių incidentų iki gaisrų namuose ar gamtos stichijų padarinių. Tokie įvykiai dažnai tampa...
Artėjant rudens atostogoms, vis daugiau šeimų planuoja keliones į užsienį. Ekspertai atkreipia dėmesį, kad dalis keliautojų neįvertina galimų rizikų ir...
Įsibėgėjus rudeniui ir vaikams grįžus į įprastą ritmą – mokyklą, būrelius ir aktyvias veiklas lauke – fiksuojama vis daugiau traumų....