Paskelbta
3 metai prieš-
Norint pasigaminti maistingą ir skanų žuvies patiekalą daug fantazijos nereikia. Neveltui sakoma, kad klasika – nesensta. Prie įvairios rūšies žuvies, pavyzdžiui, jūrinio ešerio, priderinę klasikinius prieskonius ir ingredientus pro šalį niekada neprašausite. Be to, vadovaudamiesi keliais patarimais, jūrinį ešerį pasigaminsite dar ir labai greitai – vos per 4 minutes. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad jūriniai ešeriai lietuviams ne naujiena ir šios rūšies žuvis į pirkėjų krepšelius pakliūva ir kasdieniam racionui paįvairinti.
Nepersistenkite su ingredientų gausa
„Į kasdienį pirkėjų krepšelį dažniausiai patenka tradicinės rūšies žuvis, tačiau matome, kad pirkėjų skonis palaipsniui keičiasi: lietuviai vis dažniau ieško naujų skonių, eksperimentuoja su receptais. O ypač atėjus šaltajam sezonui, kai daugiau laiko praleidžiame namuose ir norisi sušildančio, bet neapsunkiančio maisto. Pardavimų duomenys rodo, kad pirkėjai renkasi ir plekšnes, jūrinius ešerius, kitas jūros gėrybes“, – teigia V. Budrienė.
Vilma Juodkazienė, prekybos „Iki“ atstovė, sako, kad norint pasigaminti skanų žuvies patiekalą – svarbiausia visai ne prieskoniai ar garnyras, o kepimo laikas.
„Geriausias bei vienas paprasčiausių jūrinių ešerių kepimo būdų – žuvies gabalėlius iškepti paprasčiausioje keptuvėje ant sviesto, kiekvienai pusei skiriant po 2 min., o galiausiai viską pagardinti druska bei pipirais. Šis iš pažiūros pats paprasčiausias žuvies ruošimo būdas – nepaprastai atskleidžia natūralų jūrinio ešerio skonį“, – teigia V. Juodkazienė.
Žinoma, šitaip paprastai paruoštą jūrinį ešerį galima praturtinti įvairiausiais padažais ar priedais – pesto ar alyvuogių padažu, įvairiausiomis salsomis. Pavyzdžiui, pagamintomis iš smulkiai supjaustytų pomidorų bei alyvuogių, šviežio baziliko, alyvuogių aliejaus, žaliųjų citrinų sulčių, druskos bei pipirų.
Jeigu norite ryškesnio skonio – salsą galite pasigaminti iš alyvuogių bei vynuogių. Smulkiai supjaustytas vynuoges sumaišykite su susmulkintomis alyvuogėmis, svogūnais, alyvuogių aliejumi, šlakeliu raudonojo vyno acto, druska bei pipirais.
Netradicinių patiekalų mėgėjams – skirtingų šalių virtuvių įkvėpti skoniai
Keptuvėje paprastai iškeptus jūrinio ešerio gabalėlius panaudoti galima ir gaminant meksikiečių virtuvės įkvėptus takus. Derinkite žuvį su tarkuotais, žaliosios citrinos sultimis pagardintais raudonaisiais kopūstais, čili pipirais, čederio sūriu ir šaukštu grietinės arba natūralaus jogurto.
Salotos su jūrinio ešerio gabalėliais taip pat gali tapti puikiais pietumis ar vakariene. Jas pasigaminti galima pridedant Meksiką primenančių skonių: kukurūzų, pupelių, kalendros, čili pipirų, žaliųjų citrinų sulčių. Žinoma, nepamiršti ir mėgstamų žalumynų, avokado, smulkintų raudonųjų svogūnų, pomidorų.
Dar vienos ne tik skanios, bet ir sveikos Artimųjų Rytų įkvėptos salotos, puikiai tiksiančios prie jūros ešerio, – bolivinių balandų salotos su paprika ir agurkais. Joms pasigaminti reikės pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas išvirtų bolivinių balandų, smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno, agurko, paprikos bei smulkintų petražolių, mėtų. Visus šiuos ingredientus reikėtų sumaišyti dubenyje, pagardinti pipirais, druska, citrinos sultimis bei kokybišku aliejumi, o ant viršaus patiekti svieste keptus jūrinio ešerio gabalėlius.
Vilniaus šaltibarščių festivalis kviečia į rožines ėjimo varžybas: ar pavyks pasiekti naują rekordą?
Klaipėdoje vėl atidaryta atsinaujinusi viena didžiausių „Iki“ parduotuvių – štai kas pasikeitė
Meniu saulėtam savaitgaliui: lengvi ir taupūs šefų kokybės patiekalai
Augalinė mityba vis populiarėja – norite išbandyti, bet nežinote, kaip? Žinovė patarė, nuo ko pradėti, ir pasidalijo 3 lengvais receptais
Švieži azijietiški suktinukai „summer rolls“ – tiesiog neatsivalgomi, o pagaminti juos paprasta ir pigu: vasarą prišauksite su 3 sveikais receptais
Kretingos centre duris atvėrė atsinaujinusi „Iki“ parduotuvė – ribotą laiką galios ir specialios nuolaidos
Laisvos Lietuvos skoniai su „Iki“: Kovo 11-ąją pasitikite su 5 klasikiniais mūsų regionų patiekalais
Duris atvėrė pirmoji šiemet Klaipėdoje atsinaujinusi „Iki“ parduotuvė – laukia specialios nuolaidos!
Lietuviškas delikatesas, dėl kurio pamišo net užsieniečiai – genialios idėjos, ką gaminti su varškės sūriu
Draudimo bendrovė BTA naujoje komunikacijos kampanijoje kviečia apsidrausti nuo stereotipų apie amžių. Ką tai reiškia? Bendrovė atkreipia dėmesį į amžizmo...
Pirmasis šių metų ketvirtis Vilniaus nekilnojamojo turto (NT) rinkai buvo dvigubai geresnis nei pernai. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius...
Transporto kompetencijų agentūra (TKA) patvirtino, kad AB „Oro navigacija“ sistema atitinka tarptautinius skrydžių saugos standartus ir išdavė bendros informacinių paslaugų...
Audros ir stiprūs vėjai kasmet sukelia nemažai problemų sodybų ar nuosavų sklypų savininkams – nulūžusios šakos ar išvirtę medžiai gali...
Lietuvos banko duomenų analizė atskleidė išskirtinę situaciją – lietuviai neprivalomam automobilių draudimui išleidžia bene 4 kartus daugiau negu savo pačių...
Per pastaruosius metus smarkiai išaugus sukčiavimo atvejų skaičiui socialinėse platformose, finansų ekspertai įspėja vartotojus būti itin atsargius. Skaitmeninio saugumo sprendimų...
Komentuoja „Arbonics“ vadovas, miškininkystės technologijų ekspertas Kristjanas Lepikas Kiekvieną dieną mus supantis pasaulis keičiasi greičiau, nei galime tai suvokti. Keičiasi...
Orams vis labiau pavasarėjant gatvėse sutinkame vis daugiau dviratininkų. Vis tik, profesionalus dviratininkas Venantas Lašinis įspėja, kad išriedėti į gatves...
Darbe dauguma mūsų praleidžiame didžiąją dalį dienos laiko, bet kai darbo aplinka – nepatogi ir chaotiška, kyla noras pokyčiams. Būtent...