Paskelbta
4 d. prieš-
Didžiausia Baltijos šalyse mėsos perdirbimo įmonių grupė „BIOVELA Group“ atnaujino „Biovela Klasika“ produkciją ir pristatė naują „Biovela Rinktinės“ mėsos gaminių liniją. Pastarosios linijos inovacija – nuluptos dešrelės, tarp kurių – ir „Daržo“ dešrelės su daržovėmis. Pasak „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovės Vaidos Žitlinskaitės, šie pokyčiai buvo paskatinti siekio prisitaikyti prie kintančių vartotojų poreikių, todėl didelis dėmesys skirtas sveikatai palankiai, patogiai vartojamai ir tvariai produkcijai.
Dėmesys besikeičiantiems vartotojų poreikiams
„Biovela Group“ šių metų pavasarį pristatė rinkos naujovę – „Biovela Rinktinės“ liniją, kurioje išskirtinis dėmesys skiriamas sveikatai palankesniems ingredientams ir vartojimo patogumui. Visos linijos dešrelės yra nuluptos, todėl vartotojams nereikia skirti papildomo laiko lupant apvalkalą – tokia inovacija ne tik ženkliai prisideda prie didesnio vartojimo patogumo, bet ir efektyviai supaprastina bei pagreitina maisto ruošimo procesą.
„Biovela Rinktinės“ liniją sudaro aukštos kokybės kalakutienos ir kiaulienos kumpio virtos dešrelės, o didžiausia inovacija – „Daržo“ dešrelės su daržovėmis. Ištobulintos skoninės ir maistinės naujojo asortimento savybės, be to, jas valgant galima jausti ir natūralų brokolių kvapą. Visa pastaroji produkcija – naujovė Lietuvoje, sukurta įvairioms vartotojų grupėms, siekiančioms patogiai ir greitai integruoti daržoves į kasdienę mitybą. Lietuvoje mažėjant mėsos vartojimui „BIOVELA Group“ augino rinkos dalį ir pardavimų pajamas
Tiek atnaujintoje „Biovela Klasika“, tiek „Biovela Rinktinės“ linijoje optimizuota produktų sudėtis – sumažinta ar visiškai atsisakyta maisto priedų (E), taip pat sumažintas druskos kiekis, siekiant užtikrinti geresnę mitybinę vertę ir palankesnį poveikį vartotojų sveikatai.
„Mėsos gaminių vartojimo įpročiai Lietuvoje keičiasi – vartotojai vis daugiau dėmesio skiria sveikatai palankesniems, tvaresniems ir patogesniems produktams. Kaip rinkos lyderiai, nuolat stebime šias tendencijas ir siūlome inovatyvius sprendimus“, – teigia „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovė Vaida Žitlinskaitė.
Produkcijos naujovėms – eilė inovacijų
Kuriant „Biovela Rinktinės“ liniją, vienas pagrindinių įmonės iššūkių buvo sukurti technologiją, leidžiančią gaminti dešreles be apvalkalo. Siekiant užtikrinti aukščiausią produktų kokybę ir mikrobiologinę saugą, įdiegta pažangi automatinė pakavimo linija, kurioje dešrelės dėliojamos į galutinę pakuotę robotizacijos pagalba, užtikrinant greitą ir efektyvų gamybos procesą. „BIOVELA Group“ pasiryžusi atremti sektoriaus iššūkius
„Taip pat siekiant vartotojams pasiūlyti sveikatai palankesnes dešreles, sumažinome arba visiškai atsisakėme maisto priedų (E), išlaikydami aukštus skonio, tekstūros ir kitų svarbių juslinių savybių standartus. Šis tikslas pasiektas atlikus išsamius tyrimus ir bandymus, apimančius tiek ingredientų pasirinkimą, tiek gamybos technologijų optimizavimą“, – pasakoja V. Žitlinskaitė.
„Biovela Group“ išlieka rinkos lyderiu, išlaikydama konkurencingumą skiriant nuolatinį dėmesį vartotojų poreikiams ir tvirtą įsipareigojimą inovacijoms. Atliekami išsamūs vartotojų tyrimai, siekiant giliau suprasti lūkesčius ir pasiūlyti produktus, atitinkančius šiuolaikines maisto pramonės tendencijas.
„Nuolat dalyvaujame didžiausiose tarptautinėse maisto parodose Europoje ir bendradarbiaujame su pasauliniais įrengimų bei prieskonių tiekėjais, iš kurių semiamės pažangių idėjų. Be to, siekiame ne tik sekti esamas tendencijas, bet ir jas kurti, todėl investuojame į pažangiausias technologijas ir inovatyvius gamybos sprendimus, leidžiančius išlaikyti lyderio pozicijas ir nuolat būti žingsniu priekyje“, – pažymi „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovė.
Atsakingai gaminama produkcija
„Biovela Rinktinės“ linijoje atsisakius dešrelių apvalkalo, siekta didesnės tvarumo vertės sumažinant plastiko naudojimą bei atliekų kiekį. Visos produkcijos gamyboje „Biovela Group“ nuolat siekia prisidėti prie tvarių sprendimų optimizuojant gamybos procesus. Lietuviškai jautienai – tarptautinis pripažinimas
„Nuolat investuojame į technologinius pokyčius ir pažangius įrenginius, kurie leidžia gaminti ir pakuoti produktus su žymiai mažesniu plastiko kiekiu. Be to, aktyviai keičiame neperdirbamas plastiko pakuotes į perdirbamas medžiagas, taip mažinant aplinkos taršą ir prisidedant prie atsakingo bei tvaraus galutinio produkto kūrimo. Gamybos procese taip pat naudojame saulės baterijas, kurios generuoja elektrą ir padeda mažinti energijos suvartojimą iš tradicinių šaltinių“, – vardija „BIOVELA Group“ technologijų vystymo vadovė.
Praėjusiais metais „BIOVELA Group“ pristatė inovatyvias „Flow-pack“ pakuotes smulkintai mėsai, kuriose plastiko kiekis sumažintas net 70 proc., taip per metus leidžiant sutaupyti 37 tonas plastiko ir prisidėti prie tvaresnių sprendimų maisto pramonėje. Be to, įmonė įdiegė ir vakuuminę sauso brandinimo jautienos kepsnių „Flat Skin“ pakuotę, naudojant standžią kartoninę medžiagą. Skaičiuojama, jog ši technologija per metus 67 proc. sumažina plastiko vartojimą bei 17 proc. – kartono. Taip pat užtikrinama geresnė produkto apsauga bei aiškus matomumas, o pakavimo procesas išlieka visiškai automatizuotas. „BIOVELA Group“ atnaujino ir šlapio brandinimo jautienos kepsnių „Skin“ tipo pakuotes: atsisakyta kartoninės dėžutės bei pereita prie daug mažesnių kartono sąnaudų reikalaujančių įmaučių, o per metus sutaupoma 65 proc. plastiko.
Anot V. Žitlinskaitės, priežasčių nuolat keistis ir tobulėti, investuoti į inovatyvius sprendimus – ne viena, tačiau prioritetu išlieka nuolatinė tvarių sprendimų paieška, siekiant patogumo vartotojui, kokybės užtikrinimo ir estetiško produkto pateikimo.
„BIOVELA Group“ dvigubina pajėgumus: investavo 8 mln. eurų į naują skerdimo liniją Utenoje
„BIOVELA Group“ pasiryžusi atremti sektoriaus iššūkius – Utenoje darbus pradeda 8 mln. eurų vertės skerdimo linija
Kiaulienos kokybei užtikrinti „BIOVELA Group“ pasitelkia pažangiausias technologijas
Lietuviškai jautienai – tarptautinis pripažinimas: „BIOVELA Group“ laimėjo aukso ir sidabro medalius „World Steak Challenge“ konkurse
„BIOVELA Group“ dvigubina pajėgumus: investavo 8 mln. eurų į naują skerdimo liniją Utenoje
Šiuolaikinio biuro patrauklumas: kokius lūkesčius jam šiandien kelia verslas?
Lietuvoje mažėjant mėsos vartojimui „BIOVELA Group“ augino rinkos dalį ir pardavimų pajamas
Darbe dauguma mūsų praleidžiame didžiąją dalį dienos laiko, bet kai darbo aplinka – nepatogi ir chaotiška, kyla noras pokyčiams. Būtent...
Artėjant vienai didžiausių metų švenčių, kone visos šeimos stengiasi paruošti įvairesnį stalą ir primarginti kiaušinių. Prekybos tinklo „Rimi“ duomenimis, šiemet...
Nors daugelis gyventojų puikiai žino, kad tapus sukčiavimo auka reikia informuoti savo banką ir policiją, kas dešimtas bandytų susitvarkyti savarankiškai...
Gera derliaus kokybė, kenkėjams ir kitoms negandoms atsparūs pasėliai – kiekvieno ūkininko siekiamybė, kurią stiprina susidomėjimas biostimuliatoriais. Tačiau tinkamas jų...
Pastaruoju metu vis garsiau kalbama apie būtinybę visiškai drausti mobiliuosius telefonus ne tik pamokų, bet ir pertraukų metu. Dažnai tėvai...