Paskelbta
2 metai prieš-
By
LukasŠį savaitgalį visas pasaulis pasitiks neeilinį įvykį: šeštadienį bus karūnuotas naujasis Didžiosios Britanijos karalius Karolis III. Pirmoji po daugiau nei 70 metų vyksianti vienos svarbiausių pasaulio valstybių valdovo karūnacija taip pat sulaukia ir nemažai Lietuvos gyventojų dėmesio. Šią šventę galite paminėti išskirtiniais, karališkų tradicijų įkvėptais patiekalais. Juos galite pasiruošti tiek skanavimui namuose, tiek neštis į iškylą, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai.
Daugelis paklausti, kokie patiekalai yra neatsiejama Didžiosios Britanijos dalis, įvardytų angliškus pusryčius. Taip pat greičiausiai būtų paminėta ir popiečio arbatos tradicija. Kas dar siejasi su karališku maistu ir tiktų artėjančiam savaitgaliui, kai viso pasaulio akys kryps į Didžiąją Britaniją? Vienas svarbiausių dalykų, rengiant karališkų tradicijų įkvėptus užkandžius ir patiekalus – naudoti šviežius, geros kokybės produktus.
Iškylos puošmena – šiuolaikiški popietės sumuštiniai
Sumuštiniai su tunu – neatsiejami karališkos popietės palydovai. Paprastai tokių sumuštinių rasite, jei Londono kavinėje prisėsite vėlyvos arbatėlės. Tačiau pastaruoju metu populiarėja ir šiuolaikiška, veganiška populiaraus užkandžio versija, kurią „Lidl“ ekspertai siūlo išbandyti su pilno grūdo duona.
Jums reikės:
2 skardinių (po 400 g) avinžirnių (be skysčio)
1,5 valgomojo šaukšto kaparėlių (nusausintų)
Pusės raudonojo svogūno
40 g konservuotų kukurūzų (nusausintų)
60 g veganiško majonezo
1 valgomojo šaukšto sezamų pastos
1 citrinos sulčių
Pilno grūdo duonos (6 riekių)
Paruošimas:
Vidutinio dydžio dubenyje bulvių trintuvu smulkiai sutrinkite avinžirnius. Smulkiais kubeliais supjaustykite pusę svogūno ir suberkite į dubenį. Įmaišykite likusius ingredientus ir suberkite prieskonius. Gautą užtepą paskirstykite ant trijų duonos riekių, ant viršaus uždėkite papildomas riekes. Švelniai spustelkite paruoštus sumuštinius ir kiekvieną jų supjaustykite į 4–6 dalis ir patiekite.
Karališkiems pietums – gardūs vištienos iešmeliai
Ruošiant karališkus patiekalus, ką veikti turės ir mėgstantys pasisukioti prie kepsninės. Jiems teks gardi užduotis: iškepti lipnius vištienos iešmelius. Be vištienos, šiems labai gardiems iešmeliams pasigaminti prireiks vos kelių virtuvės spintelėje esančių ingredientų.
Jums reikės:
6 vnt. vištienos šlaunelių mėsos
2 valgomųjų šaukštų pilno grūdo garstyčių
1 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus
3 valgomųjų šaukštų klevų sirupo
2 valgomųjų šaukštų sojos padažo
2 valgomųjų šaukštų kečupo arba pomidorų pastos
Medinių iešmelių mėsai suverti
Paruošimas:
Nuo vištienos nupjaustykite sausgysles ir riebalų perteklių, o sutvarkytą mėsą supjaustykite 2–3 cm storio gabaliukais. Visus kitus ingredientus ir prieskonius sumaišykite dubenyje. Subėrę vištieną, ją gerai išmaišykite, kad kiekvienas gabaliukas pasidengtų gardžiuoju mišiniu. Jei turite laiko, uždenkite dubenį ir palikite mėsą marinuotis 3 valandoms šaldytuve.
Marinuotos vištienos gabaliukus smeikite ant medinių iešmelių ir tolygiai juos išdėstykite, bet nepergrūskite. „Lidl“ ekspertų patarimas: kad mėsos gabaliukus būtų lengviau suverti ant medinių iešmelių, 30 minučių palaikykite juos šaltame vandenyje. Kepkite vidutinės kaitros kepsninėje ar grilyje apie 8–10 minučių. Įpusėję kepti, apverskite ir kepkite kitą pusę.
Nekantriausieji gali išmėginti iš anksto jau sumarinuotą ir paruoštą „Grill & Fun” vištieną – beliks tik ją supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir suverti ant iešmelių.
Karališkos iškylos desertui – lengvai paruošiami keksiukai
Kiekvienas smaližius apsidžiaugs ant šventinio, karališko stalo išvydęs ir visame pasaulyje mėgstamus šokoladinius keksiukus. Juos pagaminti – taip paprasta, o prireiks vos pusvalandžio.
Šokoladinių keksiukų tešlai reikės:
150 g kambario temperatūros sviesto
150 g cukraus pudros
3 vidutinio dydžio kiaušinių
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
175 g kvietinių miltų
25 g kakavos miltelių
1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Sviestiniam kremui reikės:
150 g kambario temperatūros sviesto
300 g cukraus pudros
2 valgomųjų šaukštų pieno
Paruošimas:
Iki 180 °C įkaitinkite orkaitę, turimą 12 skylių kepimo formą išklokite keksiukų formelėmis. Į didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite cukraus pudrą. Įmuškite kiaušinius ir įlašinkite vanilės ekstrakto. Persijokite miltus, kakavos miltelius ir kepimo miltelius bei įberkite žiupsnelį druskos. Viską išplakite elektriniu plakikliu, mišinį padalykite į formeles. Vidutinės kaitros orkaitėje kepkite apie 15–20 minučių, kol tešla sustings, o į vidurį įsmeigtas medinis smeigtukas liks švarus. Iškeptus keksiukus atvėsinkite ant grotelių.
Norint pagaminti sviestinį kremą, į dubenį sudėkite sviestą, suberkite cukraus pudrą ir įpilkite pieno. Mišinį gerai išplakite elektriniu plakikliu. Gautą kremą užtepkite ant atvėsusių keksiukų ir patiekite. Skanaus!
Jubiliejinė aštuoniasdešimtoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Kaune
Naujoji „Lidl“ parduotuvės Trakų Vokėje vadovė įsitikinusi: už kiekvienos pergalės stovi stipri ir vieninga komanda
Gal ir ant Šatrijos kalno? Kaip aukštis perrašo maisto gaminimo taisykles ir kokių triukų imasi kalniečiai?
Kaip žvaigždės! Išbandykite JAV garsenybių mėgstamiausius patiekalus su „Lidl“ – paslaptis, kurią slepia žvaigždės
Italijos virtuvės skoniai ant lietuviško stalo: makaronai su spirgučiais, perlinės kruopos su burata ir juoda duona su „Prosciutto“
Panevėžyje atidaryta ketvirtoji „Lidl“ parduotuvė
Išbandykite augalinę mitybą jau šiandien! V. Radzevičius atskleidžia, kaip lengvai pradėti, ir siūlo receptą, kuris pakeis jūsų virtuvę
Nepakartojamas savaitgalio skonis su „Lidl“: ypatingas kiaulienos kumpio receptas, kuris nustebins
Nuo Naujametinio stalo – į naują patiekalą: ką pasigaminti iš šventinių likučių?
Rūta Ežerskienė, „Citadele“ banko valdybos pirmininkė ir generalinė direktorė Baltijos šalių paskolų rinka 2025 metus pradėjo su teigiamais pokyčiais: tiek...
Vilniaus širdyje įsikūręs prekybos centras CUP išlieka viena populiariausių sostinės vietų – 2024 metais čia apsilankė 6,5 mln. žmonių, o...
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „EIKA“ nuo šių metų kovo 13 d. tampa „EIKA Group“, šiai grupei priklausanti „EIKOS statyba“ pervadinama...
Daugiau nei dešimtmetį Kaune veikianti elektroninės komercijos įmonė „Bison Commerce“ pritraukė naujus investuotojus ir plečia akcininkų struktūrą. Į įmonę investavo...
Nekilnojamojo turto plėtros UAB „Optimalus progresas“, veikianti su prekės ženklu „Bolds Property Partners“, įsigijo 6 likusius neparduotus prabangių individualių namų...
Ženkliai prastėjant Lietuvos suaugusiųjų raštingumo rodikliams, specialioje konferencijoje apie suaugusiųjų edukacijos iššūkius diskutavo švietimo atstovai ir ekspertai. Vienas jų –...
Gyvūno įsigijimas yra emocinis sprendimas: įsimylime keturkojį draugą akimis, tada širdimi, o apie šuniuko kainą ir sveikatą susimąstome tik vėliau....
Specialistas akcentuoja, kad renkant elektrą naudojančią buitinę techniką, svarbu atsižvelgti ne tik į pomėgius ar poreikius, bet ir į tai,...
Visuomenės nuomonės apklausa atskleidė, jog vienas iš dešimties vairuotojų už metinį civilinės atsakomybės draudimo liudijimą sumoka daugiau nei 150 eurų....
Renkantis nepriklausomą elektros tiekėją, vartotojai vis dažniau vertina ne tik kainą, bet ir papildomas paslaugas. Klientų aptarnavimo kokybė, paslaugų lankstumas...