Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė: greita ir sveika gali būti suderinama

L

Paskelbta

-

Intensyvus gyvenimo ritmas, vieną užduotį vejanti kita ir daugybė darbo bei asmeninių susitikimų – visa tai veikia ir kasdienius valgymo įpročius. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ ir receptų knygų autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė pastebi, kad miesto žmogus dažniausiai skuba, todėl taupo savo laiką ir neretai užkandžiaujantis greitu maistu, tačiau tai nereiškia, kad neieško kokybės.

Reklama

Atliktas visuomenės nuomonės tyrimas parodė, kad pietų pertrauka toli gražu nėra skiriama tik pietauti. 39 proc. respondentų tvirtina, kad pietų pertrauką be valgymo taip pat išnaudoja kavai ar kitiems karštiems gėrimams su kolegomis, 27 proc. apklaustųjų sakė, kad pavalgę grįžta prie darbo, 20 proc. – eina pasivaikščioti.

Dažnai šiuolaikiniai įpročiai koreguoja ir pusryčių pasirinkimus. Visuomenės nuomonės tyrimas rodo, kad net 12 proc. žmonių nevalgo pusryčių, beveik pusė respondentų – 41 proc. – sako, jiems skiriantys 5–10 minučių.

Visuomenės nuomonės tyrimą „Reitan Convenience Lithuania“, valdančios „Narvesen“ parduotuvių tinklą, užsakymu, vasario 18–27 atliko „Spinter Research“. Tyrimo metu apklausta 1012 respondentų.

Greita, bet sveika?

„Greitas ir kokybiškas maistas Lietuvoje yra retenybė. Šiandien žmonėms rūpi ne tik skonis, bet ir sudėtis, jie dažnai skaito etiketes, maistą nori ir nufotografuoti, visi šie dalykai yra svarbūs ir man bei puikiai apibūdina reikalavimus, kuriuos pati keliu maistui“, – dalinasi savo pastebėjimais K. Pišniukaitė-Šimkienė.

Pasak jos, skubantys žmonės dažnai dėl laiko stokos renkasi greitą maistą, tad kuriant užkandžius naujajam meniu maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės tikslas buvo rasti alternatyvų įprastam sumuštiniui.

carvertical VIN patikra

Tiesa, sukurti greitą, skanų, vizualiai patrauklų ir greitą maistą – nėra paprastas procesas. Maisto tinklaraštininkė pripažįsta, kad patiekalų sudėtis jai ypač svarbi, todėl gamindama naudoja sveikesnes įprastų produktų alternatyvas – cukrų keičia klevų sirupu, desertuose naudoja augalinį pieną. Šiomis taisyklėmis K. Pišniukaitė-Šimkienė vadovavosi ir kurdama naująjį „Narvesen“ meniu, kuriame – pitos, galetės, azijietiškų makaronų salotos, tuno sumuštinis, maistingi vaisių ir daržovių glotnučiai ar super maistu vadinamas ispaninio šalavijo sėklų pudingas.

„Renkantis sveiką maistą svarbu pagalvoti ir apie smulkias detales, kurios neretai sudaro visumą“, – teigia K. Pišniukaitė-Šimkienė, kuri džiaugiasi, kad šiandien sveikas maistas gali būti ir skanus, ir puikios sudėties.

Skubantis miestas

Skubų gyvenimo tempą pastebi ir prekybos centro CUP generalinė direktorė Ona Nevinskienė. Ji pastebi, kad patys vilniečiai diktuoja toną, todėl siūlantys paslaugas taikosi prie jo ritmo. Anot jos, prekybos centro klientas yra labai greitas, todėl dalies nuomininkų klientai čia užtrunka iki pusantros minutės.

Pastaruoju metu po pandemijos vėl išaugusį greitį fiksuoja Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ komanda. „Paskutiniu metu jaučiasi atsigavimas. Geriausia įsivertinti miestą – išeiti į gatves, ypač pavasarį, vasarą. Po darbų žmonės lekia į miestą, nori jame būti. Užsieniečiai dažnai nežino, ko tikėtis atvykus į Vilnių, bet būna sužavėti, miestas pranoksta jų lūkesčius“, – pasakoja „Go Vilnius“ marketingo vadovė Pija Ona Indriūnaitė.

Jai antrina ir Saulius Žilėnas, „Reitan Conviencience Lithuania“, valdančio „Narvesen“, vadovas. Anot jo, Vilniaus svečiai, kurie lankosi pirmą kartą, lieka maloniai nustebinti, o miestiečiai myli savo miestą, džiaugiasi juo ypač šiltuoju sezonu. Būtent tai buvo viena iš priežasčių, pastūmėjusių drauge su K. Pišniukaite-Šimkiene atnaujinti „Narvesen“ parduotuvių maisto meniu ir pasiūlyti klientams patiems pasigaminti ekologiškos ir jau pamėgtos „Caffeine“ kavos.

„Skubantis miestietis dažnai sukasi užduočių rate ir ne visada netgi turi galimybę luktelti, kol baristas paruoš kavą, nenori prisėsti, o tiesiog siekia pasimėgauti kokybe, kol vyksta iš taško A į tašką B“, – pastebi S. Žilėnas.

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |