Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Tradicinė balta mišrainė kitaip: nebrangūs receptai, kurie nustebins gurmanišku skoniu per šventes

L

Paskelbta

-

Kulinarinės Kalėdų tradicijos Lietuvoje vis dar išlieka nenurungiamos: ant stalų kasmet grįžta silkė, kūčiukai, aguonpienis ir, žinoma, balta mišrainė. Daugeliui tai yra vienas mėgstamiausių šventinio stalo patiekalų – gardus, sotus ir nebrangus. Ko gero, kiekviena šeima mėgsta šį patiekalą pritaikyti pagal savo skonį: vieni įdeda papildomų produktų, kiti kaip tik laikosi kulinarinių tradicijų. Prekybos tinklas „Lidl“ kviečia išbandyti du baltos mišrainės receptus, kurie tikrai maloniai nustebins.

Reklama

Nors šventės dažniausiai nėra įsivaizduojamos be tradicinių patiekalų, pastaraisiais metais Lietuvos gyventojai vis dažniau išbando modernias laiko patikrintų patiekalų interpretacijas. Spalio mėnesį „Lidl Lietuva“ užsakymu „Norstat“ atlikta apklausa parodė, kad kas trečias žmogus teigiamai vertina naujoves ant šventinio stalo.

Pasak įmonės viešųjų ryšių vadovės Linos Skersytės, žmonės kasmet vis laisviau eksperimentuoja su naujais ingredientais, lengvesniais padažais ar įdomesnėmis pamėgtų produktų derinimo idėjomis, taip išlaikydami pažįstamą skonį, bet suteikdami jam ypatingą, savitą akcentą. Tai prekybininkai pastebi ir pirkėjų krepšeliuose.

„Šventiniu laikotarpiu pirkėjų krepšeliai neapsieina be tokių produktų kaip konservuotų žirnelių ar kitų konservuotų daržovių, majonezo, morkų, bulvių, iš ko dažniausiai būna gaminamos įvairios mišrainės ar salotos. Tačiau pastebime, kad žmonės kasmet ieško įkvėpimo, kaip pažįstamus skonius paversti išskirtiniais, nenutolstant nuo lietuviškų šventinių tradicijų. Tai – visiškai natūralu: keičiantis kasdieniams žmonių įpročiams, kinta ir šventiniai lūkesčiai. Kiekvienais metais stengiamės pirkėjams pasiūlyti kuo įvairesnį asortimentą už žemą kainą, kad pirkėjai galėtų lengvai pasiruošti šventinį meniu“, – sako L. Skersytė.

Ji pažymi, kad vis daugiau gyventojų Lietuvoje šventinį meniu ruošia iš anksto – kalėdinį stalą repetuoja jau rudenį, kad atėjus šventėms nebereikėtų sukti galvos dėl mėgstamiausių derinių.

„Taip daroma ne tik dėl noro sutaupyti, išdėliojant išlaidas ilgesniu laikotarpiu, bet ir įsigyjant reikalingus produktus nelaukiant paskutinės akimirkos. Be to, iš anksto suplanuotas šventinis meniu suteiks daugiau laiko pasimėgauti buvimu su artimiausiais“, – teigia L. Skersytė. Vakarienė kaip restorane

Netikėti tradicijų akcentai: balta mišrainė su tunu

Balta mišrainė – tikra šventinio stalo klasika, kurią verta pamėginti atrasti iš naujo. „Lidl“ kviečia pagardinti baltą mišrainę netradiciniu, bet skaniu, sočiu ir nebrangiu ingredientu – tunu. Nors ši idėja Lietuvoje gali skambėti neįprastai, švenčiantieji Ispanijoje patvirtins, jog tai – tikras atradimas! Dalijasi gurmanišku ant grilio virtų midijų receptu

Reklama

4 porcijoms reikės:

2 skardinių tuno „Nixe“ savo sultyse
3–4 virtų bulvių
3 virtų morkų
3 virtų kiaušinių
4–5 marinuotų agurkų
1 mažo svogūno (nebūtina)
150–200 g konservuotų žirnelių
4–5 šaukštų majonezo
1 šaukštelio garstyčių (nebūtina)
druskos, pipirų pagal skonį
krapų ar svogūnų laiškų papuošimui.

Gaminimas:

Supjaustykite virtas bulves, morkas ir kiaušinius kubeliais. Smulkiai supjaustykite marinuotus agurkus, svogūną.

Nusausinkite tuną ir lengvai išsklaidykite šakute. Sumaišykite visus ingredientus dubenyje, sudėkite žirnelius. Įmaišykite majonezą, jei norite – ir garstyčias, pagardinkite druska ir pipirais. Papuoškite kapotais krapais ar svogūnų laiškais.

Ir sotu, ir netradiciška: balta mišrainė su saldžiomis bulvėmis

Puiki idėja, jei norisi įdomesnio baltos mišrainės varianto, saldžios bulvės – puikus pasirinkimas. Patiekalui jos suteiks švelnaus saldumo ir sotumo pojūtį.

4 porcijoms reikės:

2 vidutinio dydžio saldžių bulvių

3 virtų morkų

3 virtų kiaušinių

4–5 marinuotų agurkų

150 g konservuotų žirnelių

3–4 šaukštų majonezo arba „Pilos“ jogurto

1 arbatinio šaukštelio citrinų sulčių

druskos, pipirų pagal skonį

šviežių petražolių ar krapų papuošimui

Po Velykų liko kalnas kiaušinių?

Gaminimas:

Nulupkite saldžias bulves, supjaustykite kubeliais ir išvirkite garuose arba vandenyje, kad išlaikytų formą.

Supjaustykite morkas, kiaušinius ir marinuotus agurkus kubeliais. Sudėkite žirnelius ir sumaišykite.

Padažui sumaišykite majonezą arba jogurtą su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Lengvai įmaišykite padažą į mišrainę ir papuoškite žalumynais.

Skanaus! „Ignitis“ ruošiasi elektromobilių įkrovimo stotelių plėtrai Baltijos šalyse

Šiemet „Maxima“ pasiruošė virš 12 mln. kiaušinių

Reklama

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Verslas15 val prieš

„Vanagas Group“ viešoje emisijoje sėkmingai išplatino 8 mln. Eur vertės obligacijų

Įmonių grupės „Vanagas Group“ investicinis subholdingas UAB „Vanagas Asset Management“ trimis atkarpomis per „Nasdaq Vilnius“ vertybinių popierių biržą išplatino viešą obligacijų emisiją ir pritraukė 8 mln. Eur, skaičiuojant nominalia verte. Pirmosios emisijos atkarpos pritraukta suma...

Verslas16 val prieš

Kodėl „Blockbuster“ žlugo ir kaip „Netflix“ pakeitė pramogų pasaulį?

Retkarčiais verslo pasaulyje įvyksta istorijos, kurios vis dar kankina tų laikų žaidėjus. Jos primena ne apie pralaimėtus mūšius, o apie...

Verslas19 val prieš

Kodėl prieššventiniu laikotarpiu el. paštas tampa stipriausiu pardavimų kanalu?

Lapkričio pabaiga prekių ženklams yra pats intensyviausias metas. Dar iki Black Friday starto jaučiamas sujudimas: kampanijos startuoja jau lapkričio pradžioje, vyksta pasiruošimas kalėdiniams pasiūlymams, o reklamos kainos pasiekia aukštumas. Prieššventinis laikotarpis...

Namams1 d. prieš

Keli tūkstančiai eurų virtuvės atnaujinimui? Gyventojai mano, kad to pakanka

Įsitikinimas, kad virtuvės atnaujinimas turi kainuoti dešimtis tūkstančių eurų, pamažu nyksta. Dauguma gyventojų Lietuvoje mano, kad virtuvės renovacijai iš tiesų...

Verslas2 d. prieš

Tikroji Coca-Cola gimimo istorija: kaip gimė gėrimas, kurio niekas neplanavo kurti?

Iš pirmo žvilgsnio Coca-Cola atrodo kaip produktas, gimęs marketingo laboratorijoje, kruopščiai sukonstruotas, nušlifuotas, suplanuotas. Toks jau tas šiuolaikinio prekinio ženklo...

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |