Paskelbta
10 mėnesių prieš-
Paskutinis savaitgalis prieš gražiausias metų šventes gali būti neramus: juk reikia supirkti paskutines dovanas, ingredientus Kūčių ir Kalėdų stalo patiekalams, o kur dar namų ruoša. Kad išvengtume bent kelių šventinių iššūkių, šįkart „Lidl Superšeštadienis“ pirkėjams paruošė ypatingus pasiūlymus ingredientams, kurių dažnai prireikia šventiniams patiekalams.
Kokybiškiems ir nebrangiems šventiniams pirkiniams pasiruoškite jau nuo pat šeštadienio ryto! Sūdytos silkių filė „Rožytė“ (1300 g pakuotė), puikiai tinkančios Kūčių stalui, įsigykite net 33 proc. pigiau – vos 4,99 Eur. Puikia kaina tądien visose „Lidl“ parduotuvėse dabinsis ir galvijų liežuviai, kurie tikrai papuoš kiekvieną kalėdinį stalą. Kilogramas jų kainuos tik 4,99 Eur.
Dar vienas gardus šventinio meniu akcentas – šviežia Pekino antis – kainuos vos 3,89 Eur, o aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, galėsite sutaupyti dar daugiau, nes kilogramas anties kainuos tik 3,49 Eur. Šalia antienos ar kaip pagardas kitiems patiekalams gali puikiai tikti ir baltieji pievagrybiai. Su mobiliąja programėle „Lidl Plus“ pakuotė grybų kainuos vos 1,19 Eur.
Šis „Superšeštadienis“ suteikia galimybę ne tik sutaupyti, bet ir užsitikrinti, kad jūsų šventinis stalas būtų gausus gardžių ir kokybiškų patiekalų. Net ir paskutinę minutę į „Lidl“ parduotuves užsukę pirkėjai ras viską, ko reikia, kad galėtų maloniai nustebinti savo svečius.
O tiems, kurie dar iki galo nesuplanavo savo šventinio meniu, „Lidl“ ekspertai paruošė du puikius kalėdinius receptus su silke ir liežuviu.
Silkės užkandėlė su bulvėmis – norėsis kartoti ir kartoti
Silkė ir bulvės – visiems puikiai pažįstamas duetas, dažniausiai patiekiamas Kūčių vakarienei. Šįkart siūlome išbandyti kitokį receptą, kuris tiks ir kalėdiniam stalui.
Jums prireiks:
4–6 vidutinio dydžio bulvių
150 g silkės filė
1 nedidelio raudonojo svogūno
2–3 vnt. marinuotų agurkėlių
1 v. š. kaparėlių
1 v. š. majonezo
1 a. š. grūdėtųjų garstyčių
Šviežių krapų
Alyvuogių aliejaus
Pipirų pagal skonį
Nuplautas bulves išvirkite, tuomet atvėsinkite ir supjaustykite pusstoriais griežinėliais. Juos iš abiejų pusių lengvai patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol bulvės švelniai apskrus. Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti.
Smulkiai supjaustykite silkės filė, raudonąjį svogūną, marinuotus agurkėlius ir kaparėlius. Viską sukrėskite į dubenį, įdėkite majonezo, grūdėtųjų garstyčių ir pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais. Kruopščiai viską išmaišykite.
Bulvėms iškepus, ant atvėsusių griežinėlių dėkite po šaukštelį paruoštos silkės užtepėlės. Prieš patiekdami, papuoškite smulkintais šviežiais krapais.
Liežuvis su pievagrybių padažu – kalėdinė klasika
Virtas ar keptas liežuvis – tradicinis patiekalas, dažnai besipuikuojantis ant šventinio stalo. Įsigiję virtą liežuvį „Lidl“ parduotuvėje, sutaupysite laiko jam paruošti, nes tereiks atlikti paskutinį žingsnį – pagaminti padažą!
Gardžiam liežuvio su grybų padažu patiekalui pagaminti reikės:
1 kg virto liežuvio
500 g pievagrybių
30 g sviesto
1 v. š. alyvuogių aliejaus
200 ml grietinėlės
2 skiltelių česnako
1 svogūno
Šviežių petražolių papuošimui
Druskos ir pipirų pagal skonį
Kadangi liežuvis jau virtas, belieka paruošti padažą. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite grybus ir kepkite, kol jie gražiai apskrus, o išsiskyręs skystis visiškai išgaruos. Tada į keptuvę suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, trumpai pakepinkite, kol pasklis malonus aromatas.
Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.
Virtą liežuvį nulupkite (jei dar to nepadarėte) ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite juos į keptuvę su padažu ir trumpai pašildykite.
Liežuvio griežinėlius su pievagrybių padažu patiekite lėkštėje. Papuoškite smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Prie šio patiekalo puikiai tinka garnyras, pavyzdžiui, bulvių košė arba keptos daržovės.
Gardžių ir smagių švenčių!
Įsidarbinus pardavėja dabar jau vadovauja visai parduotuvei: darbas „Lidl“ Gerdai tapo tikru karjeros tramplinu
Rudens derliaus sezonas įsibėgėja: ūkininkas įvardijo, kokia daržovė tarsi iš naujo užkariauja Lietuvos gyventojų virtuves
„Lidl“ plečiasi Kaune – Šilainiuose atidaryta jau 17-oji parduotuvė mieste
Rytietiškos ir lietuviškos virtuvės bendrystė: ikoniškieji balandėliai ir kremiškas desertas su figomis
„Lidl“ tęsia plėtrą Kaune: Šilainiuose duris atvers jau 17-oji parduotuvė mieste
Kai vasara – viena didelė šventė: „Lidl“ klientus kviečia išmėginti specialų „Deluxe“ asortimentą
Mobilūs „Lidl“ darbuotojai: kviečia prisijungti prie išskirtinės pozicijos, suteiks ir papildomas naudas
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose

Vienai didžiausių žemės ūkio ir maisto gamybos įmonių grupei AB Akola group priklausančios agroverslo „Linas Agro“ subgrupės įmonės Baltijos šalyse...
Kai 2006 metais kino teatruose pasirodė filmas „The Pursuit of Happyness“, daugelis žiūrovų manė, kad tai tik dar viena gražiai...
Kas bendra tarp geriausių viešbučių vestibiulių ir mūsų svetainių? Pasirodo, panašumo yra, o viešbučiuose naudojami sprendimai, pritaikyti, intensyviam naudojimui, paprastai...
„Biržų duonos“ kepykla užbaigė antrąjį nuosavo saulės elektrinių parko plėtros etapą. Įdiegus naują 550 kW galios elektrinę, bendras Biržuose įsikūrusio...
Ne tik filmas – tai veidrodis finansų pasauliui Kai 2013-aisiais pasirodė „Volstryto vilkas“, daugelis žiūrovų laukė tik gero kino seanso....
Nauji mokslo metai – ne tik pradžia, bet ir didelis iššūkis suderinti namų gyvenimą su mokyklos reikalavimais. Neretai tėvai jau...
Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje užfiksuota beveik 8 tūkst. finansinio sukčiavimo atvejų, rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys....
Šiandien daug diskutuojama apie mokytojo vaidmenį – ar jis yra tik žinių perteikėjas, ar bendruomenės kūrėjas? Ar mokinys turi pasyviai...
Net 65 proc. gyventojų jaučia pastaruoju metu padidėjusį nerimą ir įtampą, atskleidė naujausia bendrovės „Spinter tyrimai“ visuomenės apklausa. Įtampa ir...