Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Tradiciniai Kalėdų receptai – dar skaniau ir pigiau su „Lidl“

L

Paskelbta

-

Paskutinis savaitgalis prieš gražiausias metų šventes gali būti neramus: juk reikia supirkti paskutines dovanas, ingredientus Kūčių ir Kalėdų stalo patiekalams, o kur dar namų ruoša. Kad išvengtume bent kelių šventinių iššūkių, šįkart „Lidl Superšeštadienis“ pirkėjams paruošė ypatingus pasiūlymus ingredientams, kurių dažnai prireikia šventiniams patiekalams.

Reklama

Kokybiškiems ir nebrangiems šventiniams pirkiniams pasiruoškite jau nuo pat šeštadienio ryto! Sūdytos silkių filė „Rožytė“ (1300 g pakuotė), puikiai tinkančios Kūčių stalui, įsigykite net 33 proc. pigiau – vos 4,99 Eur. Puikia kaina tądien visose „Lidl“ parduotuvėse dabinsis ir galvijų liežuviai, kurie tikrai papuoš kiekvieną kalėdinį stalą. Kilogramas jų kainuos tik 4,99 Eur.

Dar vienas gardus šventinio meniu akcentas – šviežia Pekino antis – kainuos vos 3,89 Eur, o aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, galėsite sutaupyti dar daugiau, nes kilogramas anties kainuos tik 3,49 Eur. Šalia antienos ar kaip pagardas kitiems patiekalams gali puikiai tikti ir baltieji pievagrybiai. Su mobiliąja programėle „Lidl Plus“ pakuotė grybų kainuos vos 1,19 Eur.

Šis „Superšeštadienis“ suteikia galimybę ne tik sutaupyti, bet ir užsitikrinti, kad jūsų šventinis stalas būtų gausus gardžių ir kokybiškų patiekalų. Net ir paskutinę minutę į „Lidl“ parduotuves užsukę pirkėjai ras viską, ko reikia, kad galėtų maloniai nustebinti savo svečius.

O tiems, kurie dar iki galo nesuplanavo savo šventinio meniu, „Lidl“ ekspertai paruošė du puikius kalėdinius receptus su silke ir liežuviu.

Silkės užkandėlė su bulvėmis – norėsis kartoti ir kartoti

Silkė ir bulvės – visiems puikiai pažįstamas duetas, dažniausiai patiekiamas Kūčių vakarienei. Šįkart siūlome išbandyti kitokį receptą, kuris tiks ir kalėdiniam stalui.

carvertical VIN patikra

Jums prireiks:

4–6 vidutinio dydžio bulvių

150 g silkės filė

1 nedidelio raudonojo svogūno

2–3 vnt. marinuotų agurkėlių

1 v. š. kaparėlių

1 v. š. majonezo

1 a. š. grūdėtųjų garstyčių

Šviežių krapų

Alyvuogių aliejaus

Pipirų pagal skonį

Nuplautas bulves išvirkite, tuomet atvėsinkite ir supjaustykite pusstoriais griežinėliais. Juos iš abiejų pusių lengvai patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais. Išdėliokite vienu sluoksniu ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol bulvės švelniai apskrus. Ištraukę iš orkaitės, leiskite atvėsti.

Smulkiai supjaustykite silkės filė, raudonąjį svogūną, marinuotus agurkėlius ir kaparėlius. Viską sukrėskite į dubenį, įdėkite majonezo, grūdėtųjų garstyčių ir pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais. Kruopščiai viską išmaišykite.

Bulvėms iškepus, ant atvėsusių griežinėlių dėkite po šaukštelį paruoštos silkės užtepėlės. Prieš patiekdami, papuoškite smulkintais šviežiais krapais.

Liežuvis su pievagrybių padažu – kalėdinė klasika

Virtas ar keptas liežuvis – tradicinis patiekalas, dažnai besipuikuojantis ant šventinio stalo. Įsigiję virtą liežuvį „Lidl“ parduotuvėje, sutaupysite laiko jam paruošti, nes tereiks atlikti paskutinį žingsnį – pagaminti padažą!

Gardžiam liežuvio su grybų padažu patiekalui pagaminti reikės:

1 kg virto liežuvio

500 g pievagrybių

30 g sviesto

1 v. š. alyvuogių aliejaus

200 ml grietinėlės

2 skiltelių česnako

1 svogūno

Šviežių petražolių papuošimui

Druskos ir pipirų pagal skonį

Kadangi liežuvis jau virtas, belieka paruošti padažą. Pievagrybius nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.

Įkaitinkite keptuvę su sviestu ir alyvuogių aliejumi. Sudėkite grybus ir kepkite, kol jie gražiai apskrus, o išsiskyręs skystis visiškai išgaruos. Tada į keptuvę suberkite smulkintą česnaką ir svogūną, trumpai pakepinkite, kol pasklis malonus aromatas.

Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite kaitrą ir troškinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės.

Virtą liežuvį nulupkite (jei dar to nepadarėte) ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite juos į keptuvę su padažu ir trumpai pašildykite.

Liežuvio griežinėlius su pievagrybių padažu patiekite lėkštėje. Papuoškite smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Prie šio patiekalo puikiai tinka garnyras, pavyzdžiui, bulvių košė arba keptos daržovės.

Gardžių ir smagių švenčių!

 

Naujienos

Verslas2 val prieš

Lietuvių kūrėjai žengė į nišinę parfumeriją: kuria ne masėms, o ieškantiems išskirtinumo

Šiandienos parfumerijos pasaulyje kvapas neretai tampa produktu su aiškia instrukcija: turi patikti daugumai, atitikti sezono nuotaikas ir nekelti klausimų. Kvepalai...

Verslas6 val prieš

Pelningai 2024-uosius metus baigę Vilniaus šilumos tinklai įgyvendino strateginius projektus ir didino investicijas

2024-ieji AB Vilniaus šilumos tinklams (VŠT) tapo strateginių projektų įgyvendinimo ir investicijų metais. Bendrovė dirbo pelningai – rodo nepriklausomų auditorių...

Verslas1 d. prieš

„Hero“ projektas žingsnis po žingsnio artėja link finišo: patalpos jau įrengiamos pagal nuomininkų poreikius, vyksta aplinkotvarkos darbai

Jau šį rugsėjį duris atversiančio verslo centro „Hero“ įrengimo darbai sparčiai juda į priekį. Baigiamos įrengti biurų erdvės, pastate jau...

Startuoliai2 d. prieš

Kauno startuolių bendruomenė – investicijos į mokslinius tyrimus ir antreprenerystę

2024-ieji Kauno startuolių ekosistemoje įnešė pokyčių – nuo augančio mažų įmonių skaičiaus Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione, iki stiprėjančio įmonių...

Verslas2 d. prieš

Greta Ranonytė. 152 milijardai eurų – ne riba. Kiek dar gali augti „fintech“ Lietuvoje?

Prasidėjus bendrovių metinių finansinių rezultatų skelbimui, akivaizdu, jog Lietuvos „fintech“ sektorius didina pagreitį. Vien Lietuvos elektroninių pinigų ir mokėjimo įstaigų...

Ekspertai

Ekspertai21 val prieš

Norintiems slysti „drifto“ trasose P. Petrauskas papasakojo apie lenktynininko kelią: „išėjimą į barą skaičiuodavau padangomis“

Automobilių sporto mėgėjams ir lenktynininkams atėjęs pavasaris žymi naujo sezono pradžią. Norinčių varžytis populiarumo viršūnėje Lietuvoje karaliaujančiame „drifte“ netrūksta, tačiau,...

Ekspertai1 d. prieš

Apklausa: lietuviai labiausiai nerimauja dėl geopolitinės įtampos, latviai ir estai – dėl maisto kainų

„Citadele“ banko inicijuota Baltijos šalių gyventojų apklausa atskleidžia, kad Lietuvoje gyventojai labiausiai nerimauja dėl geopolitinės įtampos (56 proc.) ir augančių...

Ekspertai2 d. prieš

Ekspertas apie sukčių įžūlumą: „Mobiliojo ryšio operatorius to jūsų niekada neprašys“

Telefoniniai sukčiai, prisidengdami institucijomis ar paslaugų tiekėjais, ir toliau vilioja pinigus iš gyventojų. Ekspertas atskleidžia, koks pagrindinis signalas, kad skambina...

Ekspertai6 d. prieš

Sukčiai internete kėsinasi ir į vaikus: ekspertas papasakojo, kaip apsisaugoti

Daugelis esame pratę saugoti savo pinigus nuo sukčių internete, tačiau ne kiekvienas susimąstome, kad apsaugos nuo apgavikų reikia ir mūsų...

Ekspertai6 d. prieš

Motociklų sezonas įsibėgėja: kodėl svarbu vairuoti atidžiau?

Po žiemos pertraukos į eismą sugrįžę dviratininkai, paspirtukininkai ir motociklininkai sukuria visai kitokią dinamiką keliuose, išauga nelaimingų atsitikimų rizika. Todėl...

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |