Paskelbta
3 mėnesiai prieš-
Kada pagardą ar užkandį galima laikyti tokiu pavykusiu, kad jį kartoti norėsis vėl ir vėl – kad ir kasdien? Kai jis dėl puikaus skonio tampa net pokalbio tema leidžiant laiką su draugais ar šeima, o jam paruošti reikia tik minimalių pastangų ir išlaidų. Pavyzdžiui, paprasčiausią sviestą lengva paversti universaliu šedevru, kuris paskanins pačius įvairiausius patiekalus. Laiko ir pinigų sąnaudos bus juokingai mažos, sako Gintarė Kitovė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė – prireiks tik sviesto, kelių priedų ir 5 minučių laiko.
Kur laikyti sviestą?
„Šviežias sviestas ant duonos riekės, į keptuvę ar į skanų naminį kepinį – daugeliui kasdienybė, todėl kiekvieną dieną nuperkama tūkstančiai jo pakuočių. Pagal pardavimų statistiką matome, kad populiariausias yra 82 proc. riebumo, jo yra ir didžiausias pasirinkimas prekyboje, dažnai jam galioja įvairios nuolaidos. Namuose dažnai būna net ne po vieną jo pakuotę, todėl žmonės uoliai ieško geriausio kainos ir kokybės santykio, dairosi akcijų, apsirūpina atsargomis ilgesniam laikui“, – sako G. Kitovė. Naudingieji riebalai
Kad sviesto šviežumu būtų galima mėgautis ilgiau, „Iki“ kulinarijos šefė Elvyra Semaška primena – sviesto laikymo vieta priklauso nuo aplinkos temperatūros ir to, kada planuojate jį suvartoti:
„Sviesto šaldymas turi daug privalumų, tačiau yra ir laiko apribojimai. Visų pirma, šaldyti reikėtų tik šviežius produktus. Šaldytą sviestą rekomenduojama suvartoti per 6-9 mėnesius, turint omenyje, kad geriausią kokybę jis išlaiko pirmuosius šešis mėnesius. Po šio laikotarpio produktas vis dar yra tinkamas vartoti, tačiau jo skonis gali pasikeisti“, – pasakoja tinklo maisto gamybos žinovė.
Sviestas turėtų būti atšildomas lėtai, geriausia šaldytuve, kad išsaugotų savo konsistenciją ir skonį. Jei reikia pagreitinti procesą, jį galima palikti ant stalo, kur jis atšils per maždaug dvi valandas.
Žinant, kaip teisingai sviestą laikyti, tuomet teliks pasinaudoti naujomis idėjomis, kaip jį skanauti. Kuklus sviestas gali tapti ir vakarėlio žvaigžde – „Iki“ kulinarijos šefė E. Semaška dalijasi 3 nebrangiais receptais, kurie visiems paliks įspūdį, o jūs užtruksite vos kelias minutes.
„Pastaruoju metu ant bangos socialiniuose tinkluose – prieskoniais gardintas sviestas, kuris paskanins galybę patiekalų. „TikTok“ ir „Instagram“ tinkluose kūrėjai kuria savo mišinius ir nauja naminio maisto gamintojų karta atranda, koks skanus gali būti paprasčiausias sviestas“, – nieko neatidėliojant pasinaudoti idėjomis kviečia E. Semaška.
Paprastas, bet visų mėgstamas ir itin universalus česnakinis sviestas
Šis užtepas yra sodrus, kupinas skonio ir aromato – atsispirti praktiškai neįmanoma. Jį greitai išmaišysite, o šaldytuve jis išsilaikys daug dienų. „Verta jo visad turėti po ranka, kadangi jis labai universalus – tepkite jį ant skrebučio, skaninkite virtas ar keptas bulves, uždėkite gabalėlį ant kepsnio ar gardinkite keptas daržoves, kepkite jame krevetes, skaninkite lašišą, įmaišykite į makaronus ar net patys išsikepkite duonos su česnakiniu sviestu. Česnakinis sviestas – labai paprastas būdas sustiprinti paprastų kasdienių patiekalų skonį“, – sako E. Semaška. Saulės geltonumo produktas
Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 5 min.
Reikės: 120 g saldžios grietinėlės sviesto, petražolių, svogūnų laiškų arba krapų (arba visų), 2 česnako skiltelių, 1/2 šaukštelio druskos.
Gaminame:
Pikantiškumo suteiksiantis kaubojiškas sviestas
Pastarojo meto tikras socialinių tinklų hitas – amerikiečių be galo mėgstamas aštresniais prieskoniais gardintas sviestas. Jis bus svajonių derinys su kepsniu, grilyje kepta kukurūzų burbuole ar kitais barbekiu patiekalais, bet lygiai taip pat gardu bus ir jame pakepti rytinį kiaušinį, idėją siūlo „Iki“ maisto gamybos žinovė. Auksinis eliksyras
Porcijos: 6
Gaminimo laikas: 5 min.
Reikės: 120 g saldžios grietinėlės sviesto, 3 česnako skiltelių, 2 šaukštelių garstyčių, pusės citrinos, šviežių petražolių ir laiškinių česnakų, 1 šaukštelio rūkytos saldžiosios paprikos, 1 šaukštelio čili dribsnių, 2 šaukštelių krienų.
Gaminame:
Dar skanesniems lėtiems pusryčiams – plaktas sviestas su medumi
Jei kaubojiškas sviestas nukels į Teksasą, tai plaktas sviestas – į elegancija alsuojantį restoraną ar kavinaitę. Kreminis įprasto sviesto variantas yra išplakamas iki lengvos konsistencijos, tai suteikia nepakartojamą tekstūrą, jį dar lengviau tepti. Šie 3 receptai su populiarėjančia žuvimi – tobuli tiek greitiems pietums, tiek šventinei vakarienei
„Šis sviestas taip pat gali būti puikus variantas planuojant vakarėlį – išplakus sviestą su trupučiu pieno, jo tūris padidėja, tad lengvai užteks visam būriui draugų. Jis bus nepamainomas ir ruošiant lėtus savaitgalio pusryčius – idealiai tiks ant kvapnių blynų ar vaflių. Jei norite pikantiškiau – vietoj medaus ir cinamono gardinkite šviežiais žalumynais, česnaku, parmezanu, pjaustytais džiovintais pomidorais ir kitais mėgstamais pagardais. Virtuvė yra ta vieta, kur eksperimentuoti labai lengva“, – kviečia „Iki“ kulinarijos šefė E. Semaška.
Porcijos: 8
Gaminimo laikas: 5 min.
Reikės: 120 g saldžios grietinėlės sviesto, 1 šaukšto pieno, 2 šaukštų skysto medaus, žiupsnelio cinamono, 1/2 šaukštelio vanilės ekstrakto.
Gaminame:
„Iki“ atnaujino jau 20-ąją parduotuvę šiemet – pirkėjų vėl laukia Šilalėje
Pirkėjams – naujovė vėl atidarytoje „Iki“ parduotuvėje sparčiai besiplečiančiame Vilniaus rajone: pradėta siūlyti nauja paslauga
„Iki“ užbaigia autonominių parduotuvių „IKI GO!“ etapą – fokusuosis į kitas inovacijas ir tinklo plėtrą
Atsakas realiems šiuolaikinio darbuotojo poreikiams – „Iki“ pradėjo naują kampaniją „Visus mylime vienodai“
Nijolė Kvietkauskaitė: klausimas, kurį privalo užduoti kiekvienas vadovas
Vėl atidaryta išskirtinė, viena didžiausių „Iki“ parduotuvių Vilniuje – ketvirtadienio rytą plūdo minios
5 svarbūs patarimai, kaip gabenti šunį automobilyje be streso – išvengsite ir netvarkos, ir baudos
Vos vienas šaukštas – ir kasdieniai patiekalai įgaus visiškai naują skonį: kaip kūrybiškai virtuvėje panaudoti riešutų kremą
Vėl atidaroma atsinaujinusi didžiausia „Iki“ parduotuvė Šiauliuose – pirkėjams pradėta siūlyti nauja paslauga

Kolekcinių automobilių platforma „Commody“ atveria iki šiol tik siauram ratui prieinamą kolekcinių automobilių rinką plačiajai visuomenei ir pristato pirmąjį investicinį...
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „EIKA Development“ teigia, kad nors spalį Vilniuje parduota šiek tiek mažiau butų nei rugsėjį, tačiau šie...
Negalutiniais NT plėtros kompanijos „Citus“ analitikų duomenimis, spalio mėnesį pirminė būsto rinka trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose išlaikė aukštą aktyvumo lygį....
Ne tik apie teisę – kodėl „Suits“ sužavėjo visus? Kai „Suits“ pasirodė pirmą kartą, daugelis galvojo: dar vienas serialas apie...
Marketingo agentūros „Magoom“ atliktas tyrimas atskleidė, kad verslams veikiantiems B2B srityje ir kuriantiems SaaS produktus, patekimas į Centrinės ir Rytų...
Artėjant rudens atostogoms, vis daugiau šeimų planuoja keliones į užsienį. Ekspertai atkreipia dėmesį, kad dalis keliautojų neįvertina galimų rizikų ir...
Įsibėgėjus rudeniui ir vaikams grįžus į įprastą ritmą – mokyklą, būrelius ir aktyvias veiklas lauke – fiksuojama vis daugiau traumų....
Norint dar suspėti susiorganizuoti rudens atostogas, pats metas ieškoti paskutinės minutės kelionių pasiūlymų. Tačiau specialistai įspėja, kad šia situacija pasinaudoja...
Dirbtinis intelektas (DI) vis labiau įsigali kasdieniame gyvenime, taip pat – ir vykdant informacijos paiešką. Ekspertų teigimu, informacijos paieška pasitelkus...
SEB bankas įspėja, kad finansiniai sukčiai Lietuvoje taiko naują apgavystę – „Telegram“ ir kitose susirašinėjimo platformose kviečia gyventojus greitai užsidirbti,...