Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Greita, lengva ir skanu: ką aktorius Arnas Ašmonas ruošia mylimajai Gabijai

L

Paskelbta

-

Teatro, kino, serialų aktorius, televizijos laidų ir renginių vedėjas Arnas Ašmonas save vadina tikru mėsėdžiu, todėl ruošti kepsnius ant žarijų jam ne naujiena. Grilina ir grįžęs pas tėvus į Smalininkus, o dažną savaitgalį su mylimąja Gabija Staniulyte taip pat pasimėgauja abiejų mėgstamu patiekalu. Atšilus orams grilio patiekalai ypač populiarūs tarp lietuvių, o ką šie mėgsta labiausiai atskleidžia naujausia „Rimi Lietuva“ apklausa.

Reklama

Po perpildytos darbais savaitės – poilsis su gardžiu maistu

Žinomas vyras stengiasi planuoti darbus taip, kad tarp begalės įvairių veiklų nepamirštų ir laisvalaikio. „Kol kas su Gabija gyvename skirtinguose miestuose: ji studijuoja Kaune, aš gyvenu Vilniuje, bet irgi turiu darbų Kaune, tad matomės kiek galime dažniau. Džiaugiuosi ateinančiu vasaros sezonu, nes pagaliau turėsiu ilgesnes atostogas: abu išlėksime į užsienį. Na, o laisvą dieną po įtemptų darbų labiausiai mėgstu legaliai nieko neveikti, tačiau jei turiu daugiau laiko, leidžiu jį aktyviai: man patinka pažinti, keliauti, sužinoti, apžiūrėti. Vasarą pagaliau skirsiu dėmesio ir draugams: susitikę tikrai ką nors grilinsime. Geriausi ir skaniausi patiekalai man gaunasi iš kiaulienos, jautienos ir lašišos“.

Arnas atvirauja, kai jei su Gabija turi laisvą pusdienį ar dieną, ne tik važiuoja į gamtą – abu mėgsta ir mieste pasmaližiauti: „Jei šviečia saulė, taip ir traukia išeiti į miestą ir pasimėgauti ledais ar pyragėliais: pasiilgstame gardžių desertų. Jei tingime kur nors išeiti ar esame labai pavargę, mėgstame namuose skaniai ką nors pasigaminti ir pažiūrėti filmą. Gaminame kartu, nors, tiesą sakant, aš dažniau esu tik Gabijos padėjėjas,“ – prisipažįsta aktorius.

Nuo pusfabrikačių – prie didkepsnių

Kai spektakliai baigiasi naktį, anksti keltis sunku, tad kol kas Arnas tik pasvajoja apie sporto klubą, bet puikiai atrodyti jam padeda sveikatai palankesnė mityba.

„Dar prieš dešimtmetį, studijuodamas, maitinausi kaip dauguma tuometinių mano bendraamžių: ne itin rekomenduotinu maistu ir visokiausiais pusfabrikačiais – kad tik būtų greičiau, pigiau ir paprasčiau. Labai džiaugdavausi, kai tėvai atveždavo daugybę naminio šaldyto maisto: blynelių su įdaru ar kotletukų: tereikėdavo juos išsitraukti iš šaldiklio ir pasišildyti. Dabar jau gerokai patobulėjau (juokiasi) – pusryčiams verduosi avižinę košę ar kiaušinius, pietums ar vakarienei išsikepu mėsos: ruošdamas maistą mielai improvizuoju. O tobuliausi mano pusryčiai tokie: traputis, užtepėlė, avokadas ir kumpis – be galo skanu“.

carvertical VIN patikra

Aktorius pasakoja, kad susipažinęs su Gabija, suprato, jog skanus maistas – nebūtinai tik mėsos ar žuvies patiekalai. „Gabija gamina fantastiškas salotas ir kaskart mane nustebina jų įvairove. Jei noriu ją nustebinti aš – grilinu lašišą. Tai itin greitai paruošiamas patiekalas: užtenka šiek tiek prieskonių, citrinos sulčių ir jau po keletos minučių galima sėsti prie stalo. Man patinka, jei nereikia ilgai stovėti prie puodų ir patiekalui susipirkti begalės ingredientų, tad mėsa ar žuvis grilyje – tobulas pasirinkimas,“ – sako A. Ašmonas.

Mėgstamiausi lietuvių mėsa grilinimui – kiauliena ir vištiena

Pasak „Rimi Lietuva“ rinkodaros ir viešųjų ryšių skyriaus vadovės Dalios Čenkienės, naujausia apklausa apie lietuvių grilinimo įpročius parodė, kad mėsą ar žuvį grilinimui namie pasiruošia beveik 65 proc. apklaustųjų. Dažniausiai lietuviai prie grilio stoja savaitgaliais su šeima. Šmaikščios „Rimi“ kampanijos žvaigžde tapęs Giedrius Savickas papasakojo, be ko neapsieina per Velykas

„Didžioji dauguma apklaustųjų parduotuvėse perka, o ne patys gamina padažus prie mėsos. Dažniausiai grilinama kiauliena – tai tradicinis pasirinkimas, bet nemažai yra ir vištienos mėgėjų. Jau tapo įprasta grilinti šalia mėsos patiekiamas daržoves: dažniausiai pasirenkamos paprikos, cukinijos ir pievagrybiai,“ – apie apklausos rezultatus pasakoja D. Čenkienė.

Ji priduria, kad dažniausiai grilinami šašlykai ir kepsniai, gerokai mažiau apklaustųjų renkasi dešreles, o mėgstamiausi prie ant žarijų keptos mėsos padažai – pomidorų ar BBQ, taip pat kečupas. „Įdomu tai, kad grilinimas jau įaugo į mūsų įpročius – respondentai pažymi, kad tam nereikia ypatingų progų: dažniausiai grilinama savaitgaliais su šeima.

„Rimi“ prekybos centruose grilintojai dabar gali nusipirkti šviežios mėsos palankia kaina: iki birželio 9 d. jai taikomos nuolaidos: pjaustyta kiaulienos sprandinė kainuos tik 5,99 Eur. (720 g pakuotė), o atšaldytas kiaulienos kumpis be kaulo – 4,49 Eur. už 1 kg. Vištienos mėgėjai galės įsigyti viščiukų šlaunelių mėsos be kaulų ir odos už 3,39 Eur. (500 g pakuotę)“, – informuoja „Rimi“ atstovė. Aštuoniolikmetė moksleivė Gabija Urnaitė hobį siūti pavertė verslu

Arnui Ašmonui labai patinka grilinti kiaulienos sprandinės kepsneliai, patiekiami su grybų padažu – tai jo mamos receptas, kuris niekada nenusibosta. Išrinkta nauja „Unicorns Lithuania“ valdyba – jai vadovauja Arnas Stuopelis

Kiaulienos sprandinės kepsneliai su grybų padažu

RECEPTAS

Patiekalui reikės:

1 kg kiaulienos sprandinės;
1 šaukštelio druskos;
1 šaukštelio cukraus;
1 šaukštelio pipirų;
česnako – pagal skonį.

Padažui reikės:

50-70 g sviesto;
200 g pievagrybių;
3 vnt. svogūnų;
200 ml 35 proc. grietinėlės;
2-3 šaukštų 30 proc. grietinės;

kubelio grybų sultinio.

Kaip gaminti:

1. Sprandinę supjaustykit, įtrinkite prieskoniais ir česnakais (juos smulkiai supjaustykite arba sutrinkite) ir, sudėję į indą, šaldytuve palikite parai marinuotis. Kepkite ant grotelių iš abiejų pusių.
2. Padažui supjaustykite pievagrybius ir svogūnus smulkiomis juostelėmis. Pakepkite ant sviesto, užbarstykite grybų sultinio kubelį ir, kai viskas apkepa, užpilkite grietinėlės. Maišykite, kol padažas sutirštės, tada įmaišykite grietinę, užvirkite. Iškeptus kepsnelius apipilkite padažu. Tinka valgyti su bulvėmis ir salotomis. Neseniai mama tapusi „Zygga“ narė Gabija ryžosi plastinėms operacijoms

Skanaus!

Arnas pradėjo kaip parduotuvės darbuotojas – dabar jis dirba IT srityje „Lidl Lietuva“

Komentuokite

Kokia jūsų nuomonė?

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *


Naujienos

Nekilnojamasis turtas6 val prieš

„Citus“ ekspertai: būstas, kaip investicija – kaip atpažinti vietas, kur vertė augs greičiausiai

„Citus“ analizės skyriaus vadovė Eglė Savostė Lietuvoje vis dažniau svarstoma apie nekilnojamąjį turtą ne tik kaip apie vietą gyventi, bet...

Verslas11 val prieš

Verslo centre „FLOW“ – trys nauji nuomininkai: užimtos jau beveik visos patalpos

„EIKA Development“ valdomas verslo centras „FLOW“ pasirašė sutartis su dar trimis būsimais nuomininkais. Čia įsikurs tarptautinė reklamos technologijų kompanija „Eskimi“,...

Verslas15 val prieš

Šeduvoje pradėta statyti moderni medinių padėklų gamykla: bendrovės „JPackaging“ investicijos viršys 30 mln. eurų

Įmonių grupei „TMV Capital“ priklausanti bendrovė „JPackaging“ simboliniu kapsulės įkasimu pradėjo naujos medinių padėklų ir padėklų apvadų gamyklos statybas Šeduvoje....

Verslas1 d. prieš

Lietuviškas prekės ženklas „Silent Pound“ sužibėjo Miunchene – pelnė geriausio garso įvertinimą

Lietuvių aukštos klasės garso technikos ženklas „Silent Pound“, paremtas inovatyviosios inžinerijos principais, sulaukė išskirtinio tarptautinio dėmesio didžiausioje pasaulyje garso technikos...

Dirbtinis intelektas2 d. prieš

Lietuvai gresia dirbtinio intelekto specialistų trūkumas – iki 2030 m. gali pritrūkti 23 000 darbuotojų.

Lietuva sparčiai žengia į dirbtinio intelekto (DI) amžių, tačiau darbuotojų trūkumas gali tapti rimta kliūtimi tiek verslui, tiek valstybės pažangai....

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |