Sekite naujienas

Maistas ir receptai

L. Suodaitis ir V. Poderytė stebina: receptai nuo kiaulės liežuvio iki vegetariško „netikro zuikio“

Paskelbta

-

Žiūrovų pamėgta laida „Gero savaitgalio receptas“ kviečia savo namus paversti ir kino teatru, ir gurmanišku restoranu. Laidos vedėjai Vaida Poderytė-Bernatavičė ir Laurynas Suodaitis kiekvieną šeštadienį dalinasi įkvepiančių filmų rekomendacijomis ir jų nuotaiką atspindinčiais receptais, kuriuos lengvai galite išbandyti ir savo virtuvėje.

Reklama

Laida „Gero savaitgalio receptas“ padeda atsakyti į dažno savaitgalio dilemą – kokį filmą vakare pasižiūrėti ir ką skanaus pasigaminti. Charizmatiškasis vedėjų duetas ne tik dalinasi įdomiais faktais apie rekomenduojamą vakaro filmą, jo kūrėjus ir filmavimo užkulisius, bet ir siūlo patiekalą, įkvėptą filmo siužeto bei atmosferos.

„Kiekviena laida mums su kolege Vaida – išties įdomus nuotykis bei iššūkis. Nėra taip paprasta, kaip galėtų pasirodyti iš šono, prie kiekvieno filmo pasiūlyti kažką susijusio ir tuo pačiu labai gardaus. Viskas labai priklauso nuo filmo žanro. Kiekvienas mūsų projekto epizodas prasideda nuo filmo peržiūros bei įsigilinimo į jo sukūrimo aplinkybes, istorinį kontekstą. Po to gilinamės į režisieriaus bei aktorių darbą, jų pasiekimus bei tikro gyvenimo istorijas, o tada svarstome, kaip viską perteikti per maistą. Tai daugiau nei darbas – tai veikla, kuri teikia didelį kūrybinį malonumą“, – pasakoja laidos vedėjas L. Suodaitis.

Šalti žiemos vakarai – puikus metas geriems filmams bei skaniam, naminiam maistui, tad Vaida ir Laurynas pristato net penkis filmus ir jų nuotaiką puikiai atspindinčius patiekalus!


⦁ Istorinė drama „Tarp pilkų debesų“ (angl. „Ashes in the Snow“), sukurta pagal rašytojos Rūtos Šepetys bestselerį.

Šis tikrais faktais paremtas filmas pasakoja jaudinančią istoriją apie penkiolikmetę Liną Vilkaitę (akt. Bel Powley), kurios svajonės studijuoti dailę, mėgautis vasaros atostogomis prie jūros ir patirti pirmąją meilę netikėtai sudužo 1941 m. birželio 14-osios naktį. Tą lemtingą naktį sovietų kariškiai išlaužė šeimos namų duris, o Lina su artimaisiais buvo prievarta išvežta į Sibirą.

Filmas autentiškai atkuria tremties laikotarpio žiaurumus – badą, šalčio gniaužtus ir visišką nepriteklių, tačiau jo centre išlieka stiprybės ir vilties kupina žmonių dvasia. Įkvėpti šios dramatiškos istorijos, Vaida ir Laurynas nusprendė atsigręžti į lietuviškas tradicijas ir pateikti daugybę metų skaičiuojančio patiekalo receptą. Šis valgis simbolizuojantį laikus, kai Lietuva stiprėjo ir klestėjo. Laidos vedėjai siūlo išbandyti tradicinį lietuvišką valgį – virtą kiaulės liežuvį su česnakinėmis bulvytėmis, žirneliais ir pikantišku krienų bei majonezo padažu. Šis patiekalas ne tik atspindi tautos kulinarinį paveldą, bet ir yra lietuviško stalo pažiba, puoselėjama nuo seniausių laikų.

Dalinamės šiuo receptu:

Kiaulės liežuvis su česnakinėmis bulvytėmis, žirneliais ir krienų-majonezo padažu

Liežuviui reikės:

⦁ 2 vnt žalių kiaulės liežuvių
⦁ 10 česnako skiltelių
⦁ 2 svogūnų
⦁ 2 morkų
⦁ Kvapiųjų juodųjų pipirų „Sauda“
⦁ Lauro lapų „Sauda“
⦁ 1/5 saliero šaknies
⦁ 300 g žaliųjų žirnelių „Mamos konservai“
⦁ 3 v.š. majonezo „Vilnius „Naminis“
⦁ Druskos ir pipirų „Sauda“
⦁ 1 kg mažų bulvyčių
⦁ Šviežių petražolių
⦁ Alyvuogių aliejaus
⦁ Konservuotų pomidoriukų su spanguolėmis „Mamos konservai“
⦁ Šviežių žalumynų papuošimui (žirnių daigai, laiškiniai česnakai)

Krienų-majonezo padažui reikės:

⦁ 3 v.š. majonezo „Vilnius „Naminis“
⦁ 1 v.š. krienų „Mamos konservai“
⦁ 3-4 mažų marinuotų agurkėlių „Mamos konservai“
⦁ Šviežių petražolių
⦁ Druskos ir pipirų „Sauda“

Gamyba:

Kad jaučio liežuvis būtų minkštas ir sultingas, geriausia jį palaikyti sūryme per naktį. Šį sūrymą pasidaryti visai nesunku: į puodą įpilkite apie 2 litrus vandens, dėkite apie 50 g druskos, lauro lapų, saujelę kvapiųjų ir juodųjų pipirų bei 3 sutrintas česnako skilteles. Visą šį mišinį užvirkite ir keletą minučių pavirinkite, nuimkite nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite. Užpilkite nuoviru gerai nuplautus liežuvius ir palikite šaltai maždaug 8 valandoms.

Kitą dieną išimkite liežuvius iš sūrymo, dėkite juos į kitą puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, kad pilnai juos apsemtų. Į puodą su liežuviais dėkite lauro lapus, juoduosius bei kvapiuosius pipirus, vieną svogūną, dvi morkas, pusę saliero šaknies ir viską gerai užvirinkite. Virkite liežuvį ant labai silpnos ugnies apie 3 val. Įbedus peiliu mėsa turi būti minkštutė, jei ji kietoka, reikia dar virti. Likusį sultinį galite panaudoti barščiams ar kitai sriubai.

Svarbu: nuo liežuvio odą nulupkite jam vos pravėsus, nes po to, liežuviui atvėsus, odą teks pjauti – ji lengvai nenusilups. Nuluptą liežuvį pilnai atvėsinkite, o atšalusį pjaustykite riekelėmis.

Pasiruoškite bulvytes: dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, 7-8 traiškytas česnako skilteles, smulkintas šviežias petražoles, druską bei pipirus. Paruoštu mišiniu padenkite per pusę perpjautas bulvytes ir šaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę bei kepkite apie 20 minučių.

Pasiruoškite padažą: į trintuvą dėkite majonezą, krienus bei agurkėlius. Pagardinkite šviežiomis petražolėmis, druska bei pipirais ir nestipriai sublenderiuokite.

Pasiruoškite žirnelius: konservuotus žirnelius sumaišykite su smulkiai supjaustytu svogūnu bei majonezu, pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite.

Patiekalą serviruokite didelėje lėkštėje: dėkite riekelėmis pjaustytą liežuvį, keptas bulvytes, žirnelius su majonezu, marinuotus pomidorus, krienų-majonezo padažą bei viską pagardinkite žirnių daigais ir laiškiniu česnaku. Skanaus!

2. Režisieriaus Martino Scorsese trileris „Kuždesių sala“ (angl. „Shutter Island“), kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka Holivudo žvaigždė L. DiCaprio.

Viename iš „Gero savaitgalio receptas“ epizodų buvo pristatytas įtampos ir paslapčių kupinas Martino Scorsese psichologinis trileris „Kuždesių sala“ (angl. Shutter Island). Ši kino juosta pasakoja apie JAV maršalą Teddy Danielsą (akt. Leonardo DiCaprio), kuris 1954 m. vyksta į izoliuotą psichiatrijos ligoninę tirti paslaptingos pacientės dingimo. Tyrimo metu jis susiduria su keistu ir paslaptingu daktaru (akt. Ben Kingsley), nepaaiškinamais įvykiais bei psichologine įtampa, kuri pamažu verčia abejoti ne tik aplinkiniais, bet ir pačiu savimi. Filmo atomazga, kaip ir jo atmosfera, yra pribloškianti, o klaustrofobiška erdvė ir siurrealūs siužeto vingiai palieka neišdildomą įspūdį.

Ieškodami patiekalo, kuris atspindėtų filmo nuotaiką, Vaida ir Laurynas nusprendė atsigręžti į pagrindinės šio filmo žvaigždės skonius ir pagaminti Leonardo DiCaprio itin mėgstamą patiekalą – Salvadoro pupusas. Tai minkšti kukurūzų tešlos paplotėliai, įdaryti įvairiais ingredientais, tokiais kaip sūris, pupelės ar mėsa, ir kepami keptuvėje ar ant grotelių. Laidos vedėjai šį egzotišką patiekalą pritaikė lietuviškam stalui – pupusas patiekė su pikantišku majoneziniu padažu ir marinuotų daržovių salotomis.

Pupusa su aštriu majoneziniu padažu ir marinuotų daržovių salotomis

Pupusai reikės:

⦁ 3 puodelių kukurūzų miltų
⦁ 200 ml karšto/verdančio vandens
⦁ 2 laimų sulčių
⦁ 2 a.š. druskos „Sauda“
⦁ 400 g konservuotų raudonųjų pupelių „Mamos konservai“
⦁ 40 g tarkuoto mozzarella sūrio
⦁ 150 g marinuotų kopūstų salotų „Mamos konservai“
⦁ 150 g marinuotų daržovių salotų „Mamos konservai“
⦁ 150 g marinuotų agurkų salotų „Mamos konservai“
⦁ Kelių žiupsnelių druskos ir pipirų „Sauda“
⦁ Alyvuogių aliejaus

Padažui reikės:

⦁ 3 v.š. pikantiško pomidorų padažo „Mamos konservai“
⦁ 3 v.š. majonezo „Vilnius „Pirmas lietuviškas“
⦁ 2 a.š. sriračos padažo
⦁ 1 a.š. laimo sulčių
⦁ Žiupsnelio česnako granulių „Sauda“

Gamyba

Padažas:

Dubenėlyje sumaišykite majonezą, pomidorų padažą, laimo sultis ir srirača padažą bei viską gerai išmaišykite.

Pupusa:

Sutraiškykite raudonąsias pupeles, pagardinkite jas druska ir pipirais.

Dubenyje sumaišykite kukurūzų miltus, vandenį, laimo sultis ir druską. Tešla turi būti pakankamai minkšta, tad įdėkite daugiau vandens, jei ji bus kietoka.

Suformavę kamuoliuką suspauskite jį į delno dydžio diską, į vidurį dėkite šiek tiek trintų pupelių bei tarkuoto sūrio, tada vėl suformuokite kamuoliuką ir galiausiai vėl suspauskite, kad būtų kaip paplotėliai. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apkepkite pupusas iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

Pupusas serviruokite su marinuotų daržovių asorti ir aštriu majoneziniu padažu. Skanaus!

3. Režisieriaus Ridley Scotto legendinis epas „Gladiatorius“ (angl. „Gladiator“) , atgaivinęs epinį istorinės dramos žanrą.

Ši įtraukianti istorinė drama nukelia į Romos imperijos laikus ir pasakoja įspūdingą generolo Maksimo (akt. Russell Crowe) istoriją. Išdavystės auka tapęs Maksimas netenka šeimos, garbės ir laisvės, kai naujasis imperatorius Komodas (akt. Joaquin Phoenix) užgrobia valdžią. Atsidūręs vergijoje, Maksimas tampa gladiatoriumi ir, kaudamasis arenose, pelno ne tik žiūrovų simpatijas, bet ir teisę į kerštą už savo artimųjų bei imperatoriaus Marko Aurelijaus mirtį. Filmo kulminacija pasiekia įtampos viršūnę, kai Maksimas stovi akistatoje su Komodu, kovodamas už teisingumą, lojalumą ir garbę.

„Gladiatorius“ tapo viena ryškiausių visų laikų kino epopėjų – filmas pasižymi įspūdingais vaizdais, įtaigia istorija ir išskirtiniais aktorių pasirodymais. Russell Crowe už Maksimo vaidmenį buvo įvertintas „Oskaru“! Šis filmas iš naujo pažadino meilę istorinėms epopėjoms ir įkvėpė daugybę kitų kino kūrėjų.

Įkvėpti didingos filmo istorijos bei laikmečio, laidos vedėjai Vaida ir Laurynas pasirinko paruošti tikrą kulinarinę klasiką – Cezario salotas. Nors šio patiekalo pavadinimas gali sukelti asociacijų su Romos laikais, iš tiesų jis buvo sukurtas 1924 m. Meksikoje, italų kilmės šefo Cezario Kardinio. Šefas, improvizuodamas iš paprastų tuo metu turėtų ingredientų, sukūrė salotas, kurios tapo pasauliniu gastronominiu fenomenu.

Cezario salotos

Ingredientai

Salotoms reikės:

⦁ Pundelio romaninių salotų
⦁ Apie 200 g vištienos krūtinėlės
⦁ Apie 50 g parmezano sūrio drožlių
⦁ 2-3 šviesios duonos riekelių
⦁ 10 ančiuvių
⦁ 3-4 šoninės gabalėlių
⦁ 2 v.š. sviesto
⦁ Alyvuogių aliejaus
⦁ Prieskonių vištienai „Sauda“
⦁ Druskos ir pipirų „Sauda“

Padažui reikės:

⦁ 2 kiaušinių trynių
⦁ Apie 100 ml alyvuogių aliejaus
⦁ 4 ančiuvių
⦁ ½ v.š garstyčių „Mamos konservai“
⦁ 1 v.š. Vorčesterio padažo
⦁ 2 česnako skiltelių
⦁ 1 v.š. citrinos sulčių
⦁ Kelių šaukštų tarkuoto kietojo sūrio
⦁ Druskos ir pipirų „Sauda“

Gamyba

Cezario salotų padažas:

Itin smulkiai sukapokite ančiuvius bei česnaką. Kiaušinio trynius gerai išplakite, supilkite alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite (greičiausia ir patogiausia – naudotis smulkintuvu). Į šį plakinį dėkite ančiuvius bei česnaką, garstyčias, Vorčesterio padažą, citrinos sultis, kietąjį sūrį ir viską pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.

Salotos:

Kad romaninės salotos būtų traškesnės, rekomenduojama jas šiek tiek palaikyti šaltame vandenyje. Per tą laiką pasidarykite skrebučius salotoms: susmulkinkite duonos riekes, paskleiskite gabalėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir paskrudinkite orkaitėje. Vištienos filė pamarinuokite su vištienos prieskoniais bei alyvuogių aliejumi. Keptuvėje apskrudinkite šoninę, tada iškepkite vištienos filė. Mėsai iškepus supjaustykite ją riekelėmis. Lėkštėje serviruokite romanines salotas, dėkite duonos džiūvėsius, keptą vištieną, parmezano drožles, ančiuvius, pagardinkite padažu bei smulkiais skrudintos šoninės gabalėliais. Skanaus!

4. Režisieriaus Paolo Genovese itališka komedija „Tobuli melagiai“ (angl. Perfect Strangers“), tapusi tkru fenomenu ne tik Italijoje, bet ir visame pasaulyje.

Šio filmo siužetas prasideda paslaptingo mėnulio užtemimo metu, kai septyni artimi draugai susirenka vakarienei. Kad paįvairintų vakarą, vienas iš jų pasiūlo žaidimą – visi turi padėti savo telefonus ant stalo ir viešai dalytis visais skambučiais, žinutėmis bei pranešimais, kurie pasieks juos vakaro metu. Iš pirmo žvilgsnio tai atrodo kaip nekaltas ir linksmas eksperimentas, tačiau netrukus prasideda įtampos kupinas detektyvas. Pamažu atsiskleidžia draugų paslaptys – neištikimybės, melai ir dvigubas gyvenimas iškyla į paviršių, sugriaudami jų pasitikėjimą vieni kitais. Tai, kas prasidėjo kaip smagus žaidimas, virsta emocijų ir dramų audra, kurios pasekmės pakeičia jų gyvenimus.

Įkvėpti itališkos filmo atmosferos laidos vedėjai Vaida ir Laurynas kviečia leistis į kulinarinę kelionę po Italiją ir pasiruošti autentišką bei charakteringą patiekalą – spaghetti alla puttanesca. Ši klasikinė itališka pasta garsėja ne tik savo intensyviu skoniu, bet ir spalvinga istorija. Manoma, kad patiekalo pavadinimas gali būti kilęs iš itališko žodžio „puttana“ (liet. prostitutė), nes viena iš atsiradimo teorijų teigia, kad patiekalas atsirado XX a. viduryje viename iš Neapolio bordelių kaip greitas ir paprastai pagaminamas valgis, kurį bordelyje dirbusios moterys galėjo pasiruošti tarp klientų. Ši pasta puikiai atspindi filme verdančias aistras ir įtampą, todėl yra tobulas pasirinkimas prie filmo „Tobuli melagiai“.

Spaghetti alla puttanesca

Ingredientai

Reikės:

⦁ Apie 300 g spaghetti makaronų
⦁ Apie 800 g konservuotų smulkintų pomidorų „Mamos konservai“
⦁ 3-4 česnako skiltelės
⦁ 5-6 ančiuvių
⦁ Apie 100 g juodųjų alyvuogių
⦁ Apie 10 g kaparėlių
⦁ Aitriosios čili paprikos dribsnių
⦁ Žiupsnelio raudonėlio „Sauda“
⦁ Druskos ir pipirų „Sauda“
⦁ Šviežio baziliko
⦁ 1 a.š. cukraus
⦁ Alyvuogių aliejaus

Gamyba:

Kaparėlius praplaukite vandeniu, nusausinkite ir labai smulkiai supjaustykite. Juodąsias alyvuoges sutraiškykite peiliu. Ančiuvius sukapokite.

Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, dėkite nesmulkintas česnako skilteles, čili paprikos dribsnius, smulkintus kaparėlius ir ančiuvius bei viską kepkite 5 minutes. Tuomet į keptuvę dėkite smulkintus konservuotus pomidorus, pagardinkite raudonėliu, cukrumi ir druska bei pipirais. Viską gerai išmaišykite ir patroškinkite apie 10 minučių, pabaigoje išimkite česnako skilteles. Per tą laiką išsivirkite spaghetti makaronus.

Į padažą dėkite traiškytas alyvuoges bei išvirtus spaghetti, viską gerai išmaišykite. Skanaus!

5. Režisieriaus Franko Darabonto fantastinė drama „Žalioji mylia“ (angl. „The Green Mile“), kuri yra laikoma viena įsimintiniausių ir emociškai paveikiausių XX a. pabaigos filmų.

„Gero savaitgalio receptas“ vedėjai vieną iš kino vakarų siūlo būtinai skirti vienam giliausių ir jautriausių visų laikų filmui – fantastinei dramai „Žalioji mylia“ (angl. „The Green Mile“).

Filmas nukelia žiūrovus į Didžiosios depresijos laikų Amerikos pietus, kur istorija pasakojama iš kalėjimo prižiūrėtojo Paulo Edgecombo (akt. Tomas Hanksas) perspektyvos. Žalioji mylia – tai kalėjimo sparnas, kuriame laikomi mirties bausmės laukiantys nuteistieji, tačiau viską pakeičia naujojo kalinio Džono Kofio (akt. Michael Clarke Duncan) atvykimas. Vyras turi švelnią širdį ir yra nuteistas už baisų nusikaltimą, tačiau greitai paaiškėja, kad jis turi nepaprastų antgamtinių galių. Šios galios kelia klausimų ne tik dėl jo kaltės, bet ir apie pačią žmonijos moralę. Tai filmas apie viltį, atleidimą ir stebuklus, kurie atsiranda net pačiose tamsiausiose vietose.

Įkvėpti gilių šio filmo emocijų, laidos vedėjai Vaida ir Laurynas nusprendė paruošti „Meatloaf“ – tradicinį amerikietišką patiekalą, Lietuvoje geriau žinomą kaip „netikras zuikis“. Šis patiekalas buvo itin populiarus Didžiosios depresijos laikais, nes buvo paprastas, ekonomiškas ir leido pritaikyti bet kokius turimus ingredientus. Įdomu, kad „Meatloaf“ filme tampa paskutiniu Johno Kofio, vieno iš pagrindinių veikėjų, pageidavimu prieš mirties bausmę. Tai paprastas, tačiau širdžiai mielas patiekalas, kuris, kaip ir pats filmas, perteikia stiprias emocijas, atspindinčias pagrindinių herojų likimus.

Tiesa, šį kartą Vaida ir Laurynas nusprendė šiek tiek paįvairinti tradicinį receptą ir pagaminti savo „netikro zuikio“ versiją. Vietoj mėsos jie naudos augalinį faršą, todėl šis patiekalas puikiai tiks tiems, kurie vengia mėsos arba laikosi vegetariškos mitybos.

Netikras augalinio faršo ir daržovių zuikis su burokėlių salotomis

Ingredientai

Netikram zuikiui reikės:

⦁ 100 g augalinių baltymų faršo iš žirnių bei pupų „Korni“
⦁ Pusė puodelio panko džiūvėsėlių
⦁ 2 kiaušiniai
⦁ 1 svogūno
⦁ 1 morkos
⦁ Apie 200 g pievagrybių
⦁ 3 česnako skiltelių
⦁ 2 v.š. pomidorų pastos
⦁ 2 v.š. Vorčesterio padažo
⦁ Pusės litro daržovių sultinio „Sauda“
⦁ Žiupsnelio raudonėlio „Sauda“
⦁ Žiupsnelio česnako granulių „Sauda“
⦁ Druskos ir pipirų „Sauda“
⦁ Alyvuogių aliejaus

Glazūrai reikės:

⦁ 3 v.š. pomidorų padažo „Mamos konservai“
⦁ 1 a.š. agavų sirupo
⦁ 1 v.š. garstyčių „Mamos konservai“
⦁ 2 v.š. obuolių acto
⦁ 1 v.š. cukraus

Salotoms reikės:

⦁ Apie 150 g špinatų
⦁ Apie 200 g marinuotų burokėlių „Mamos konservai“
⦁ Apie 200 g marinuotų agurkėlių „Mamos konservai“
⦁ Apie 150 g konservuotų baltųjų pupelių „Mamos konservai“
⦁ 1 obuolio
⦁ 1 mėlyno svogūno
⦁ 2 v.š. lukštentų moliūgų sėklų
⦁ 2 v.š. kaparėliai
⦁ 1 v.š. garstyčių „Mamos konservai“
⦁ 6 v.š. alyvuogių aliejaus
⦁ 1 v.š. citrinos sulčių
⦁ 1 apelsino sulčių
⦁ Druskos ir pipirų „Sauda“

Gamyba

Netikras zuikis:

Pasiruoškite augalinį faršą – užmerkite žirnių ir pupų faršą karštame sultinyje ir leiskite išbrinkti. Alyvuogių aliejų įkaitinkite keptuvėje ir apkepkite smulkiai pjaustytą svogūną, pievagrybius, tarkuotą morką, smulkintas česnako skilteles. Viską pagardinkite Vorčesterio padažu, pomidorų pasta, raudonėliu, česnako granulėmis bei druska ir pipirais. Viską dar kelias minutes pakepinkite.

Pasiruoškite glazūrą. Sumaišykite pomidorų padažą, agavų sirupą, garstyčias, obuolių actą ir cukrų.

Kai faršas išbrinksta, nupilkite likusį sultinį. Dubenyje gerai sumaišykite augalinį faršą, apkepintas daržoves, 2 kiaušinius, panko džiūvėsėlius ir viską pagardinkite druska bei pipirais, česnako granulėmis ir raudonėliu. Dėkite masę į kepimo indą ir pašaukite į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, viso kepkite apie 45 minutes. Po maždaug 10-15 min kepimo patepkite zuikį glazūra. Iškepus palikite šiek tiek pastovėti, kad sutvirtėtų.

Salotos:

Kol kepa netikras zuikis, pasiruoškite salotas. Į dubenį dėkite špinatus, marinuotus burokėlius, smulkintus marinuotus agurkėlius, konservuotas pupeles, smulkiai pjaustytą mėlyną svogūną, kaparėlius, moliūgų sėklas ir kubeliais pjaustytą obuolį.

Pasiruoškite padažą salotoms: dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, garstyčias, citrinos bei apelsino sultis, pagardinkite druska bei pipirais ir viską gerai išmaišykite. Padažą sumaišykite su daržovėmis dubenyje. Į lėkštę dėkite gabalėlį netikro zuikio ir salotų. Skanaus!

Kino magija ir pažintis su kinu iš arčiau bei giliau, filmų tematikos įkvėpti, originalūs ir labai gardūs patiekalai bei jų receptai, pokalbiai su televizijos ir kino industrijos atstovais, pasišventusių gastronomijai laidos vedėjų Vaidos Poderytės-Bernatavičės ir Lauryno Suodaičios kulinariniai patarimai bei negirdėti faktai – naujame, dar lietuviškoje televizijoje nematytame formate apie kino ir kulinarijos įkvėpimus „Gero savaitgalio receptas“!

„Gero savaitgalio receptas“ – šeštadieniais, 11 val. tik per TV3!

Naujienos

Ekspertai

Visos teisės saugomos.© 2015-2025 | Kopijuoti draudžiama |