Paskelbta
1 metai prieš-
Ledai įprastai gaminami iš vandens, pieno bei grietinėlės, o gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė pataria jais mėgautis saikingai, vertinant juos kaip desertą. Taip pat ledų verta pasigaminti ne tik namuose, bet ir pigiau įsigyti kelias porcijas visai šeimai. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė atkreipia dėmesį, kad iki liepos 29 d. įvairių rūšių ledų pavyks įsigyti pigiau, perkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele.
Auksinė saiko taisyklė
Nors atėjus karštiems orams mažiau norisi šilto maisto, o vaikai dažniau leidžia savo kišenpinigius ledams, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė primena, kad ledai yra desertas. Todėl net ir per karščiausias vasaros dienas jų vartojimą reikėtų riboti.
„Ledai turėtų būti suvokiami kaip desertas, teikiantis emocinį malonumą. Tai reiškia, kad jų nereikėtų vartoti kasdien, o vartojimą reikėtų planuoti. Patarčiau ledais mėgautis saikingai, tam tikrą kiekį kartų per savaitę. Atsigaivinti karštomis vasaros dienomis geriau vandeniu,“ – sako dr. E. Gavelienė.
Gydytoja pataria ledų nepadauginti tiems, kurie turi virškinimo sistemos ligų, yra alergiški tam tikroms ledų sudedamosioms dalims arba turi riboti suvartojamų kalorijų kiekį.
„Tiek pieno, tiek vaisių pagrindu pagaminti ledai gali būti sveikatai palankūs arba nepalankūs. Nereikėtų teikti pirmenybės vienai grupei prieš kitą. Kiekvienas turėtų pasirinkti pagal savo poreikius ir sveikatos būklę,“ – teigia gydytoja dietologė.
Naminius ledus gali pasigaminti kiekvienas
Pasak prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, namuose pasigaminti ledus yra labai paprasta, ir į šį procesą galima įtraukti vaikus. „Ledų gamybos receptų yra labai daug ir jie labai įvairūs. Norint pagaminti klasikinius ledus, rekomenduoju naudoti riebesnę grietinę ar grietinėlę. Gaivesniems ledams labiau tiks jogurtas arba bananas, suteikiantis malonią konsistenciją. Naminių ledų gamybai geriausia naudoti šviežius vaisius ir uogas, o šaldytus produktus palikti kokteiliams ar glotnučiams gaminti,“ – pataria ekspertė.
„Gaminant abrikosų arba persikų ledus labai svarbu, kad vaisiai būtų prinokę, kvapnūs, švelnūs bei gerai nuplauti ir nusausinti. Tik iš tokių vaisių pagaminti ledai bus skanūs. Vaisiuose yra nemažai natūralaus cukraus, tad jei norite pasigaminti sveikatai palankesnius desertus, papildomai saldinti jų nebūtina,“ – sako E. Krasauskienė.
Pasak prekybos tinklo ekspertės, kad naminiai ledai būtų švelnesnės konsistencijos ir lengviau kabintųsi šaukšteliu, prieš juos valgant reikėtų 15–20 minučių palaikyti šaldytuve. Naminius ledus geriausia šaldiklyje laikyti ne ilgiau kaip vieną mėnesį.
„O skubantys dabar (iki liepos 29 d.) turi progą įsigyti įvairių ledų pigiau. Pavyzdžiui, ledams „Nykštukas“, 80 ml (9 rūšys) taikomas ypatingas pasiūlymas, tad perkant vieną jų porciją, antrąją bus galima pasiimti nemokamai. Taip pat ledai „Karališki“ (800 ml, 4 rūšys) dabar kainuoja ženkliai pigiau: jiems taikoma 41 proc. nuolaida, tad jie kainuoja 4,99 Eur. Be to, ledai „Dadu“ (120 ml, 6 rūšys) irgi pigesni, jiems taikoma 37 proc. nuolaida, tad jų porcija tekainuoja 0,69 Eur, o ledams „Milka“ (50–200 ml, 5 rūšys) taikoma iki 31 proc. nuolaida, tad jų taip pat pavyks įsigyti pigiau. Žinoma, nepamirškite apsipirkdami pasiimti „Mano Rimi“ lojalumo kortelės, su kuria taikomos minėtos nuolaidos“, – vardija E. Krasauskienė.
Ekspertė taip pat primena, jog įsigyti ledų ir kitų produktų pigiau padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus bei papildomas nuolaidas.
Pasimėgaukite pigesniais naminiais ledais: šie taps vieni skaniausių šeimos desertų.
RECEPTAS
Naminiai ledai
Ledams reikės:
240 ml pieno;
100 g cukraus;
480 ml tirštos grietinėlės;
5–10 ml vanilės ekstrakto.
Gaminimo eiga:
1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite pieną ir cukrų. Maišykite, kol visas cukrus ištirps. Įmaišykite sutirštintą grietinėlę ir vanilę pagal skonį.
2. Supilkite grietinėlę.
3. Maišykite, kol masė sutirštės.
4. Perpilkite ledus į norimą indą ir padėkite jį į šaldiklį, kol ledai sustings.
Skanaus!
Itališki skoniai kasdienai: šviežios „Rimi“ picos pelnė pirkėjų simpatijas, per trumpą laiką jų parduota daugiau nei 200 tūkst.
Persikvalifikavimo bumas: kaip patraukti darbdavio dėmesį be ilgo CV?
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams
„Rimi“ vyksta „FIBA EuroBasket 2025“ lobių medžioklė: pirkėjai kviečiami rinkti virtualius kamuolius ir laimėti prizus
Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Tarptautinei arbūzo dienai – netradiciniai receptai: marinuoti arbūzo gabalėliai ir šaldyti guminukai
Kepti – ledai naujas skonio nuotykis (receptas)
Paprasčiau nebūna: keletas minučių prie grilio ir tuojau skanausite šefo vertus žuvies patiekalus
Kai 2006 metais kino teatruose pasirodė filmas „The Pursuit of Happyness“, daugelis žiūrovų manė, kad tai tik dar viena gražiai...
Kas bendra tarp geriausių viešbučių vestibiulių ir mūsų svetainių? Pasirodo, panašumo yra, o viešbučiuose naudojami sprendimai, pritaikyti, intensyviam naudojimui, paprastai...
„Biržų duonos“ kepykla užbaigė antrąjį nuosavo saulės elektrinių parko plėtros etapą. Įdiegus naują 550 kW galios elektrinę, bendras Biržuose įsikūrusio...
Ne tik filmas – tai veidrodis finansų pasauliui Kai 2013-aisiais pasirodė „Volstryto vilkas“, daugelis žiūrovų laukė tik gero kino seanso....
Lietuvos darbo rinka išgyvena transformaciją, kurią žymi du esminiai pokyčiai: didėjantis aukštos kvalifikacijos talentų poreikis ir dirbtinio intelekto (DI) proveržis,...
Nauji mokslo metai – ne tik pradžia, bet ir didelis iššūkis suderinti namų gyvenimą su mokyklos reikalavimais. Neretai tėvai jau...
Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje užfiksuota beveik 8 tūkst. finansinio sukčiavimo atvejų, rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys....
Šiandien daug diskutuojama apie mokytojo vaidmenį – ar jis yra tik žinių perteikėjas, ar bendruomenės kūrėjas? Ar mokinys turi pasyviai...
Net 65 proc. gyventojų jaučia pastaruoju metu padidėjusį nerimą ir įtampą, atskleidė naujausia bendrovės „Spinter tyrimai“ visuomenės apklausa. Įtampa ir...