Paskelbta
2 metai prieš-
By
LukasNenumaldomai artėjanti vasara kviečia visus kuo daugiau laiko praleisti lauke arba tiesiog skirti laiko pasimėgauti geru maistu. Tam puikiai tiks lietuviškos virtuvės gardumynai, kuriuos į naujausius „Superšeštadienio“ pasiūlymus įtraukė ir kviečia išmėginti prekybos tinklas „Lidl“.
Paklausus „Lidl“ pirkėjų, kuri savaitės diena – jų mėgstamiausia, ko gero, daugelis įvardytų šeštadienį, nes būtent kartu su „Lidl Superšeštadienio“ pasiūlymais mėgstamus produktus tądien galima įsigyti už ypač mažas kainas. Šįkart suklusti turėtų tie, kurie savo pirkinių krepšelio neįsivaizduoja be mėsos, grybų ir pieno.
1 kg šviežios, fasuotos vakuume kiaulienos nugarinės be kaulų pirkėjams kainuos vos 3,49 Eur. Daržovių skyriuje dėmesį patrauks lietuviški pievagrybiai – 400 g pakuotė pasipuoš net 37 proc. nuolaida ir kainuos tik 0,99 Eur. Tuo metu perkantys „Pilos“ UAT pieną (2 proc. riebumo), antrą 1 l talpos pakuotę įsigys perpus pigiau, už 0,47 Eur, jei aktyvuos „Lidl Plus“ kuponą.
Nepaisant permainingų orų ir traukiant savaitgalį į gamtą, su savim verta pasiimti ir šio šeštadienio pirkinių krepšelį. Šįkart „Lidl“ ekspertai rekomenduoja pasigaminti grybais praturtintą sotų kiaulienos troškinį, kuriuo puikiai pamaitinsite gausų būrį draugų, su jumis išsiruošusių į iškylą.
Savaitgalio superreceptas: sotus kiaulienos troškinys su grybais
Šį receptą nesunku pasigaminti namie, tačiau rekomenduojame išmėginti jį ir lauko sąlygomis, ruošiant maistą ant laužo. Žinoma, tam prireiks laužui tinkamos keptuvės ir puodo bei kitų virtuvėje turimų įrankių. Sotusis ir gardžiu aromatu viliojantis troškinys ypač tiks prie šviežių, šio pavasario derliaus bulvių.
Ko prireiks ruošiant pietus 6–8 žygeiviams?
1 kg kiaulienos nugarinės (be kaulo)
400 g pievagrybių
2 vidutinio dydžio svogūnų
50 g sviesto arba 50 ml augalinio aliejaus
50–60 g miltų
500 ml UAT pieno
Druskos, pipirų, šviežių žolelių – pagal skonį
1 kg šviežių bulvių
Aliuminio folijos
Paruošimas:
Kol laužas maloniai šildo, nuplautas, bet nenuluptas bulves perpjaukite pusiau. Abi puses įtrinkite druska ir pipirais, suvyniokite į aliuminio foliją ir sudėkite į žarijas. Ten jas kepkite iki pusvalandžio – bulvės turi paruduoti, bet nesudegti.
Tuomet kiaulieną supjaustykite nedideliais (1–2 cm dydžio) kubeliais, o pievagrybius – griežinėliais. Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Į įkaitintą keptuvę įdėkite sviesto ir suberkite susmulkintą kiaulieną, kepkite, kol gabaliukai taps auksinės spalvos. Po to suberkite svogūnus ir grybus, pakepinkite tiek, kad svogūnai suminkštėtų, o pievagrybiai taptų sultingais.
Kitame puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus ir maišykite, kol neliks gumulėlių ir gausis tiršta gelsvos spalvos pasta. Palaipsniui pilkite pieną ir maišykite, kad neprisviltų. Savaitgalio iškylai puikiai tiks UAT pienas, ilgai kokybišku išliekantis net ir kambario temperatūroje.
Pakaitintą padažą supilkite į keptuvę, kurioje kepė kiauliena, svogūnai ir grybai. Nuolat maišykite mišinį, kol skystis pasidarys vientisu ir tirštu. Tuomet suberkite druską, pipirus, smulkintas prieskonines žoleles, viską gerai išmaišykite ir dar 1–2 minutes pakaitinkite.
Gardžiu aromatu viliojantį kiaulienos ir grybų troškinį užpilkite ant iškeptų ir iš žarijų ištrauktų bulvių – tik nepamirškite išvynioti jų iš folijos! Skanaus!
Jubiliejinė aštuoniasdešimtoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Kaune
Naujoji „Lidl“ parduotuvės Trakų Vokėje vadovė įsitikinusi: už kiekvienos pergalės stovi stipri ir vieninga komanda
Gal ir ant Šatrijos kalno? Kaip aukštis perrašo maisto gaminimo taisykles ir kokių triukų imasi kalniečiai?
Kaip žvaigždės! Išbandykite JAV garsenybių mėgstamiausius patiekalus su „Lidl“ – paslaptis, kurią slepia žvaigždės
Italijos virtuvės skoniai ant lietuviško stalo: makaronai su spirgučiais, perlinės kruopos su burata ir juoda duona su „Prosciutto“
Panevėžyje atidaryta ketvirtoji „Lidl“ parduotuvė
Išbandykite augalinę mitybą jau šiandien! V. Radzevičius atskleidžia, kaip lengvai pradėti, ir siūlo receptą, kuris pakeis jūsų virtuvę
Nepakartojamas savaitgalio skonis su „Lidl“: ypatingas kiaulienos kumpio receptas, kuris nustebins
Nuo Naujametinio stalo – į naują patiekalą: ką pasigaminti iš šventinių likučių?
Rūta Ežerskienė, „Citadele“ banko valdybos pirmininkė ir generalinė direktorė Baltijos šalių paskolų rinka 2025 metus pradėjo su teigiamais pokyčiais: tiek...
Vilniaus širdyje įsikūręs prekybos centras CUP išlieka viena populiariausių sostinės vietų – 2024 metais čia apsilankė 6,5 mln. žmonių, o...
Nekilnojamojo turto plėtros bendrovė „EIKA“ nuo šių metų kovo 13 d. tampa „EIKA Group“, šiai grupei priklausanti „EIKOS statyba“ pervadinama...
Daugiau nei dešimtmetį Kaune veikianti elektroninės komercijos įmonė „Bison Commerce“ pritraukė naujus investuotojus ir plečia akcininkų struktūrą. Į įmonę investavo...
Nekilnojamojo turto plėtros UAB „Optimalus progresas“, veikianti su prekės ženklu „Bolds Property Partners“, įsigijo 6 likusius neparduotus prabangių individualių namų...
Ženkliai prastėjant Lietuvos suaugusiųjų raštingumo rodikliams, specialioje konferencijoje apie suaugusiųjų edukacijos iššūkius diskutavo švietimo atstovai ir ekspertai. Vienas jų –...
Gyvūno įsigijimas yra emocinis sprendimas: įsimylime keturkojį draugą akimis, tada širdimi, o apie šuniuko kainą ir sveikatą susimąstome tik vėliau....
Specialistas akcentuoja, kad renkant elektrą naudojančią buitinę techniką, svarbu atsižvelgti ne tik į pomėgius ar poreikius, bet ir į tai,...
Visuomenės nuomonės apklausa atskleidė, jog vienas iš dešimties vairuotojų už metinį civilinės atsakomybės draudimo liudijimą sumoka daugiau nei 150 eurų....
Renkantis nepriklausomą elektros tiekėją, vartotojai vis dažniau vertina ne tik kainą, bet ir papildomas paslaugas. Klientų aptarnavimo kokybė, paslaugų lankstumas...