Paskelbta
5 mėnesiai prieš-
Blynų kepimas – neatsiejama Užgavėnių kulinarinė tradicija, kuri suburia šeimas ir draugus prie stalo, kartu pasitinkant pavasarį. Kepant blynus su įvairiais miltais, jie tampa ne tik skaniu patiekalu, bet ir šventinės nuotaikos simboliu. Prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė sako, kad kasmet pirkėjai eksperimentuoja su skirtingomis miltų rūšimis: nuo ruginių, kvietinių iki žirninių ar net grikinių, taip suteikiant blynams dar įvairesnių skonių ir tekstūrų.
Miltai – pagrindinis blynų ingredientas
Miltai yra bene svarbiausias tešlos struktūrinis komponentas – šis ingredientas daro įtaką blynų skoniui, aromatui ir tekstūrai, todėl kiekvienas miltų tipas gali padaryti blynus išskirtinius. Pasak prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovės Eglės Krasauskienės, skirtingos miltų rūšys suteikia blynams įvairias tekstūros, skonio bei išvaizdos savybes, todėl pasirinkimas, kokius miltus naudoti, yra esminis norint pasiekti norimą rezultatą.
„Neabejotinai kvietiniai miltai – populiariausias pasirinkimas blynų gamybai, jie suteikia purią tekstūrą ir universalų skonį. Vis dėlto, mažiau įprasti miltų variantai gali išties nustebinti savo savybėmis. Pavyzdžiui, ruginiai miltai blynams suteikia gilesnį skonį ir tankesnę tekstūrą, puikiai derančią su sūriais priedais, o grikiniai suteikia „riešutinį“ skonį ir purumą bei taip pat tankią tekstūrą.
Blynus galima ruošti ir iš avižinių miltų – jie suteikia subtilų saldumą ir kreminę tekstūrą. Taip pat universalūs – kukurūzų miltai, kurie blynams suteikia saldaus kukurūzų skonio bei traškumo. Desertiniai blynai pavyks ir iš migdolų ar kokosų miltų – jie bus minkšti, šiek tiek saldūs ir turės subtilų riešutinį arba tropinį skonį, puikiai derantį su vaisiais, šokoladu ar kitais priedais“, – vardija E. Krasauskienė.
Prekybos tinklo ekspertė pataria dairytis įvairių miltų rūšių parduotuvių lentynose, ypač artėjant Užgavėnėms: pasirinkus skirtingus miltus, galima ne tik suteikti blynams naujų skonių, bet ir eksperimentuoti, papildant šventinį meniu naujais, neįprastais blynų patiekalais, kurie nustebins šeimą ir draugus.
„Taip pat verta atkreipti dėmesį ir į „Rimi“ privačios linijos produkciją – pirkėjams siūlome išties platų ir pigų asortimentą, tad kiekvienam pavyks rasti tinkamus miltus, kurie leis eksperimentuoti ir pagaminti išskirtinius blynus, pritaikytus tiek tradiciniams, tiek inovatyviems receptams“, – sako E. Krasauskienė.
Užtikrinkite ilgesnį miltų šviežumą
Miltai yra ne tik blynų, bet ir daugelio kitų patiekalų vienas pagrindinių ingredientų, todėl svarbu juos laikyti tinkamai, kad pavyktų išsaugoti jų šviežumą ir kokybę. E. Krasauskienė pažymi, kad netinkamai laikomi miltai gali prarasti savo skonį, tekstūrą ir net tapti nesaugūs vartoti, todėl būtina žinoti, kaip užtikrinti jų ilgaamžiškumą.
„Pirmiausia, miltai turi būti laikomi sausoje, vėsioje ir tamsioje vietoje, kur nėra tiesioginių saulės spindulių ir drėgmės. Ideali vieta – virtuvės spintelės, kuriuose nėra didelių temperatūros svyravimų. Svarbu, kad miltai nebūtų laikomi arti viryklės ar šildymo prietaisų, nes karštis ir drėgmė gali pagreitinti jų senėjimo procesą ir sudaryti palankias sąlygas kenkėjams.
Antra, miltus rekomenduojama laikyti sandariose pakuotėse arba induose. Jei miltai yra supakuoti į originalią pakuotę, geriausia ją gerai užsandarinti, kad apsaugotumėte nuo oro ir drėgmės. Dar geriau – perkelti juos į hermetišką indą, tokiu būdu miltai išliks švieži ir nepraras savo skonio bei kokybės“, – pataria prekybos tinklo „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė.
Pasiruoškite Užgavėnėms pigiau
E. Krasauskienė pataria ruoštis kasmetinei žiemos išvarymo šventei pigiau – kovo 4–17 d. apsiperkant su „Mano Rimi“ lojalumo kortele, keturių rūšių „Kauno grūdų“ miltai kainuos iki 25 proc. pigiau, taip pat cukraus „Rimi“ bus galima įsigyti su 25 proc. nuolaida, tik už 0,74 Eur. Be to, blynus bus galima kepti septynių rūšių „Tefal“ keptuvėse, kurios minėtu laikotarpiu kainuos net 40 proc. pigiau, o garuojančius blynus pagardinti pavyks su „Zigmo“ pjaustyta lašišos filė (80-100 g) – jai taip pat taikoma 25 proc. nuolaida ir kainuos 2,99 Eur.
Ekspertė taip pat primena, jog pigiau įsigyti ir kitų Užgavėnių patiekalų ingredientų padės tikslus pirkinių krepšelio planavimas bei „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikianti asmeninius pasiūlymus bei papildomas nuolaidas. „Visus sutaupyti padedančius „Rimi“ pasiūlymus galima rasti keliose vietose: prisijungus prie savo paskyros adresu www.rimi.lt, taip pat programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėse.“
Prekybos tinkas „Rimi“ kviečia Užgavėnėms išsikepti mielinių blynų su rūkyta lašiša, kuriems pritaikysite bet kuriuos norimus miltus.
RECEPTAS
Mieliniai blynai su rūkyta lašiša
Gaminimui reikės:
125 g pasirinktų miltų;
1 a. š. kepimo miltelių;
1/2 a. š. sodos;
1/4 a. š. druskos;
1 didelio kiaušinio;
150 ml pieno;
30 g nesūdyto sviesto, ištirpinto;
Rūkytos lašišos patiekimui.
Gaminimo eiga:
1. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą ir druską.
2. Kitame dubenyje išplakite kiaušinį, tada supilkite pieną, ištirpintą sviestą. Gerai išmaišykite.
3. Lėtai pilkite skystus ingredientus į sausą mišinį ir švelniai išmaišykite.
4. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, lengvai patepkite sviestu arba aliejumi. Į keptuvę pilkite apie 60-80 g tešlos kiekvienam blynui. Kepkite, kol ant paviršiaus atsiras burbuliukų, tada apverskite ir kepkite, kol abi pusės gražiai paruduos (apie 2-3 minutes iš abiejų pusių).
5. Patiekite su rūkyta lašiša.
Skanaus!
Kepti – ledai naujas skonio nuotykis (receptas)
Paprasčiau nebūna: keletas minučių prie grilio ir tuojau skanausite šefo vertus žuvies patiekalus
Vasariška vakarienė už eurą: šie dešrainiai sužavės visus
Nuo karbonadų iki enčiladų: kaip pasirinkti kokybišką mėsą
Tyrimas: liepos mėnesį „Rimi“– pigiausi pieno produktų bei vaisių ir daržovių krepšeliai
Pikniko ABC: kaip pasiruošti ir kokiais kepsniais nustebinti draugus
Savaitgalio vakarienė šeimai ir draugams: grilinta dorada su šviežiomis bulvytėmis ir trešnių pyragas
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Lietuviškos bulvės – jau prekyboje: puikiai derės prie grilyje keptos vištienos (receptas)
Vakar, liepos 24 d., „Urbo“ bankas išpirko 2018 m. rugpjūčio mėnesį išplatintą 2,21 mln. eurų vertės subordinuotų obligacijų emisiją. Metinė...
Ar esate pasiruošę 2025 metais pakelti savo karjerą į kitą lygį? Sėkmė versle dažnai priklauso nuo nuolatinio mokymosi, o tinkamos...
Durų rinka Lietuvoje – konkurencinga ir nuolat besikeičianti. Kaip joje pavyksta išsiskirti ir užsitikrinti lyderio pozicijas? Apie tai kalbamės su...
Salesforce Einstein Salesforce Einstein yra dirbtinio intelekto (DI) įrankių ir paslaugų rinkinys, įterptas į Salesforce CRM platformą. Jis naudoja mašininį...
Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo aptarnavimo restoranų tinklas „Hesburger“ šiandien Lietuvos rinkai pristato pirmąjį naujos koncepcijos restoraną „Döner HeseKebab®...
Kaimo turizmo verslas Lietuvoje vasaros sezonu klesti, tačiau už idiliško poilsio peizažo slepiasi vis dažniau pasitaikantys iššūkiai. Sodybų šeimininkai vienbalsiai...
Vasaros savaitgaliais šalyje padaugėja tolimų kelionių: vieni renkasi praleisti keletą dienų prie ežero, kiti – skuba į tokius populiarius renginius...
Tik prasidėjus vasarai meteorologai kaskart perspėja apie galimai netrukus užklupsiančius audringus ir lietingus orus. Šie gamtos reiškiniai gali gyventojus ne...
Atėjus vaikų vasaros stovyklų sezonui, tėvams kyla klausimas – kaip pasirūpinti, kad ji vaikui būtų ne tik smagi, bet ir...
Viešojoje erdvėje netyla diskusijos apie netinkamas gyvūnų laikymo sąlygas ar smurto prieš juos atvejus. Specialistai primena: gyvūnas – ne trumpalaikė...