Paskelbta
2 metai prieš-
Prekybos tinklas „Iki“ atnaujino rudens konditerijos bei kepinių asortimentą ir siūlo paskanauti prancūzų konditerio Thierry Lauvray kruopščiai sukurtų desertų ir net kelių rūšių sveikuoliškos duonos. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, teigia, kad ruošiant rudens konditerijos naujienų receptus daug dėmesio skirta tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam pasimėgavimui skirtiems kepiniams, šaltajam sezonui būdingiems skoniams, aukščiausios kokybės produktams. Naujoji „Iki“ kepinių linija patiks ir ieškantiems sveikesnių saldėsių ar duonos alternatyvų.
Nuo gurmaniškų „Iki“ tortų iki spurgų, sveikuoliškų duonų
Mūsų tinklas nuo seno garsėja prancūziška kepinių kokybe. Norime, kad pirkėjai arčiau namų rastų kuo didesnę konditerijos gaminių ir kepinių įvairovę, todėl du kartus per metus atnaujiname savo asortimentą. Rugsėjui įpusėjus pristatome prancūzų konditerio kruopščiai sukurtų receptūrų konditerijos gaminius, kuriuos įkvėpė šaltojo sezono skoniai – riešutai, cinamonas, mandarinai. Be to, daug dėmesio skyrėme kepinių sudėčiai. Pavyzdžiui, ieškantiems sveikesnių kepinių siūlome ir desertų be pridėtinio cukraus, laktozės, kvietinių miltų, iš džiovintų daržovių pagamintos duonos“, – sako „Iki“ komunikacijos vadovė.
Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris, sako, kad kuriant naujų kepinių liniją visuomet atsižvelgiama į „Iki“ pirkėjų poreikius, sveikatingumo tendencijas, todėl norint, kad vienoje vietoje kiekvienas rastų sau tinkamą kepinį – rudenį asortimentas pasipildo itin plačiu įvairiausių skanumynų asortimentu.
„Šį rudenį „Iki“ pirkėjams pristatomos skirtingais skoniais, kvapais ir spalvomis akį traukiančios naujienos. Naująjį „Iki“ desertų asortimentą papildo net keturi ypatingi tortai, dviejų rūšių pyragai bei pyragaičiai – vienas jų su pistacijomis ir avietėmis, kitas – sodraus šokolado skonio. Bandelių mėgėjai taip pat sulauks staigmenų: nuo šiol „Iki“ pirkėjams siūlomos brioche bandelės su bananų ir varškės įdaru, mėgstantiems pikantiškesnius skonius – kumpiu ir čederio sūriu. Dar viena „Iki“ naujiena – trapios tešlos spurgos su mandarinų įdaru, pynės su cinamonu, net trijų rūšių duona“, – sako „Iki“ konditeris.
Sodrūs skoniai ir spalvos
Konditerijos naujienos ypatingai turėtų pradžiuginti tortų mėgėjus – prancūzų konditerio kurti šedevrai pasižymi ne tik ypatingai subtilia išvaizda, bet ir nepaprastais, sodriais skoniais.
„Šaltojo sezono „Iki“ tortai puikiai tiks ne tik papuošti ypatingų švenčių stalą, bet ir pasimėgavimui prie arbatos puodelio. Tortai – naujienos, patiks tiek vaisinių, gaivesnių, tiek klasikinių, ryškesnių skonių mėgėjams. Pirmoji naujiena – raudonųjų apelsinų tyrės tortas. Šis desertas puikiai tiks ir ieškantiems sveikesnių desertų alternatyvų. Jis pagamintas be pridėtinių cukrų, kvietinių miltų, laktozės. Šio torto pagrindą sudaro švelnaus skonio ryžių miltų biskvitas, raudonųjų apelsinų tyrės kremas, grietinėlė be laktozės“, – pasakoja „Iki“ konditeris.
Dar viena naujiena – kokosinis tortas pagamintas iš kokosinio biskvito, grietinėlės ir Philadelfia sūrio kremo, braškių ir aviečių tyrės želės. Klasikinių desertų mėgėjams patiks šokoladinių putėsių tortas „Versalis“, kurio sodrus šokoladinis skonis derinamas su gaiviu citrininiu kremu. Šokolado mėgėjų laukia ir dar viena staigmena – pieniško šokolado kremo tortas su mandarinais, kuris yra pagamintas iš kakavinio biskvito, pieninio šokolado bei lazdyno riešutų putėsių, sūrio kremo, pagardinto mandarinų tyre.
„Iki“ konditerijos naujienų sąraše – ne tik originalūs tortai, bet ir kelių rūšių pyragaičiai bei pyragai. Vienas jų – aguonų pyragas, pagardintas grietinėlės bei kondensuoto pieno kremu, puoštas plakta grienėle ir aguonomis. Citrusinių vaisių mėgėjus sužavės pyragas puoštas mandarinais ir braškėmis. Jo pagrindą sudaro cukraus sirupu pagardintas biskvitas, grietinėlės, kefyro kremas su mandarinų įdaru.
Sveikuoliškos „Iki“ naujienos duonos mėgėjams
Tiems, kurie ieško sveikesnės duonos alternatyvų T. Lauvray paruošė net kelias naujienas.
„Duona – kepinys, be kurio neįsivaizduojamas kasdienis lietuvių pirkinių krepšelis. Norėdami, kad mėgstamos duonos pasirinkimą turėtų kiekvienas autentiško skonio duonos ieškotojas, paruošėme net tris naujienas. Viena jų yra klasikinio prancūziško batono alternatyva – plykyta duona su sėklomis. Ši duona pasižymi natūraliai saldžiu skoniu, salyklo prieskoniu bei pailga prancūziško batono forma. Kita baltyminė keto duona – atitinka keto mitybos principus. Didžiąją dalį šios duonos ingredientų sudaro baltymai bei riebalai, joje taip pat yra didelis kiekis sėklų“, – pasakoja „Iki“ konditeris.
Dar viena „Iki“ naujovė – sumuštiniams ypatingo skonio suteiksianti sveikuoliška daržovių duona, kuri pagaminta naudojant įvairiausias džiovintas daržoves. Pradedant morkomis, burokėliais, pomidorais ir baigiant svogūnais, pastarnokais bei šviežumo suteikiančiomis džiovintomis petražolėmis.
Instagrameris Andrius Šimulynas atskleidžia: kultiniai Romos makaronai iš vos 5 produktų – pigiai ir neįtikėtinai skaniai
Prancūzas konditeris atskleidžia: 3 neįprastos, sočios ir pigios idėjos su kruasanais, kurias turite išbandyti
Jau pasirodė pirmieji lietuviški pomidorai: 3 receptai, kurių negalite praleisti šį sezoną
Sausainiai per 10 minučių! Išbandykite socialiniuose tinkluose išpopuliarėjusį bananinį receptą ir nustebinkite visus
Tekstilės gamintojus ir importuotojus buria į „Textale“ organizaciją: padės tinkamai pasirengti griežtėjantiems rūšiavimo ir perdirbimo pokyčiams ES
Tik keli ingredientai, ir paruošite tobulą desertą prie arbatos – itališkas apelsinų pyragas, kurį verta išbandyti
„Iki“ – dar arčiau kiekvieno pirkėjo: pernai atnaujino rekordinį skaičių parduotuvių, šiemet atidarys dar daugiau naujų
Kas slepiasi už mėsos pavadinimų? Sužinok, kuo skiriasi šnicelis, karbonadas ir muštinis
„Iki“ dalina prekes už centus: jau išdalinta už 350 tūkst. eurų
Ekonomistų prognozės rodo, kad 2025-ieji bus aktyvaus augimo metai daugelyje darbo rinkos sektorių. Visgi, specialistų pritraukimas taps sudėtingesniu dėl augančios...
Verslo bankas „OP Corporate Bank” ir nekilnojamojo turto plėtros UAB „Merko būstas” susitarė dėl 30 mln. Eur paskolos. Lėšos bus...
Antradienio ryte Vilniaus oro uoste iškilmingai atidarytas naujasis keleivių išvykimo terminalas, atveriantis naujas galimybes aptarnauti augančius keliautojų srautus ir gerinti...
Kauno laisvoje ekonominėje zonoje (LEZ) baigti modernaus baldų gamybos įmonės „Freda IV“ sandėlio statybos darbai. Juos atliko tvarios miestų ir...
Socialinės apsaugos ir darbo ministerija paskelbė Nacionalinių atsakingo verslo apdovanojimų nugalėtojus, kuriuose „Gurtam“, buvo apdovanota keturiose kategorijose. Pasaulinė telematikos lyderė...
Bendravimo svarba nenuginčijama visais amžiaus tarpsniais. „Volfas Engelman Nealkoholinis“, tęsdamas projektą „Gero žodžio galia“, inicijavo šalies gyventojų nuomonės tyrimą, kurį...
Elektroninės bankininkystės operacijų valdymui daugelis gyventojų šiandien naudojas SMART-ID programėle telefone. Ji suteikia galimybę ne tik saugiai prisijungti prie banko...
Spartus darbo užmokesčio augimas Baltijos šalyse ir jau kurį laiką gerėjantis pragyvenimo lygis – dažnai ekonomistų aptarinėjama tema. Nedarbo lygis...
Rūta Ežerskienė, „Citadele“ banko generalinė direktorė ir valdybos pirmininkė Lietuvoje sparčiai kinta lyderystės supratimas, tačiau klausimas, kaip suderinti karjerą ir...
Investavimas – tai būdas auginti savo finansinį kapitalą ir užsitikrinti stabilesnę ateitį. Vis daugiau žmonių supranta, kad vien tik taupyti...