Paskelbta
5 mėnesiai prieš-
Daugelis žinome, kad mėgautis žuvų patiekalais bent porą kartų per savaitę – būtina, tačiau ne visada pavyksta tai padaryti dėl laiko ar žinių stokos. Tiesa, vos keli triukai gali padėti pasigaminti burnoje tirpstantį upėtakį sviestiniame padaže net ir virtuvės naujokams. O dabar šį gardų patiekalą pasigaminsite ir pigiau, nes iki vasario 24 d. prekybos tinkle „Rimi“ vaivorykštinio upėtakio filė taikoma net 32 proc. nuolaida. Jei labiau mėgstate jūrinio ešerio, šamo ar nilinės tilapijos filė – ne bėda, nes jų šią savaitę taip pat įsigysite pigiau.
Kaip tinkamai paruošti žuvį
Daugumoje gėlavandenių ir jūrinių žuvų gausu aukštos kokybės baltymų, būtinų optimaliam mūsų organizmo funkcionavimui. Pavyzdžiui, standartinėje vaivorykštinio upėtakio porcijoje nuo 100 iki 150 g yra 18–22 g baltymų. Tai sudaro maždaug ketvirtadalį reikalingo baltymų kiekio per parą. Be to, upėtakiai, kaip ir dauguma žuvų, yra Omega-3 rūgščių, įvairių vitaminų bei mineralų šaltinis.
O išsikepti upėtakį namuose visiškai nesudėtinga, nes druska, pipirais ir žolelėmis pagardintą upėtakio filė pakanka vos keletą minučių apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje. „Žuvį kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies įpylę šlakelį aliejaus. Įsitikinti, ar upėtakis tinkamai iškepęs, paprasta: jei mėsa nepermatoma, o užkabinus šakute, lengvai nusiplėšia, vadinasi, metas gardžią žuvį patiekti“, – sako „Rimi“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.
Pasak ekspertės, pirkėjai vis dažniau renkasi žuvį kaip pagrindinį baltymų šaltinį: „Šventa tiesa: kuo žuvis šviežesnė, tuo ji sveikatai naudingesnė. O mūsų parduotuvėse siūlomi žuvies produktai atitinka aukščiausius šviežumo bei kokybės standartus. Tai užtikrina specialios laikymo sąlygos ir nuolatinė kokybės kontrolė, tad pirkėjai gali būti ramūs, jog ant stalo garuos maistinga vakarienė.“
Kaip išsirinkti kokybišką ir gardų upėtakį
Taip pat labai svarbu atkreipti dėmesį į žuvies išvaizdą. „Žuvis turėtų būti vientisa ir žvilganti, o jos filė – ryškios, tvirtos tekstūros, spalva – kuo natūralesnė, nepakitusi. Šviežios žuvies ir produktus namuose reikėtų laikyti vėsiau. Geriausios temperatūros sąlygos – nuo 0 iki 2 laipsnių. Žuvies filė, priklausomai nuo gamintojo nurodytų laikymų sąlygų, gali būti laikoma ir kiek aukštesnėje temperatūroje. Tokiu būdu pavyks išlaikyti produktus šviežius ir užtikrinti nepriekaištingą jų kokybę“, – pataria E. Krasauskienė.
Prie žuvies patiekalų labiausiai dera tokie pagardai kaip ryžiai, bulvės, garuose virtos daržovės ar šviežios salotos.
Sutaupykite kasdien
Apsipirkti pigiau šviežios žuvies ar kitų produktų „Rimi“ parduotuvėse galite ieškodami prekių, pažymėtų specialiu euro ženklu ir pasinaudoję „Mano Rimi“ lojalumo programa, suteikiančia asmeninius pasiūlymus, papildomas nuolaidas arba kaupimą nuo išleistos sumos. Visus pasiūlymus rasite prisijungę prie savo paskyros www.rimi.lt, programėlėje telefone arba „Mano Rimi“ kortelių terminale parduotuvėje.
Kviečiame išbandyti burnoje tirpstančio vaivorykštinio upėtakio receptą.
RECEPTAS
Vaivorykštinis upėtakis sviestiniame padaže
Patiekalui reikės:
600 g vaivorykštinio upėtakio filė;
50 g sviesto;
3 šaukštai citrinos sulčių;
Smulkiai tarkuota citrinos žievelė;
Kelios citrinos skiltelės;
2 grūstos česnako skiltelės;
1 saujelė šviežių krapų;
Druskos;
Pipirų.
Kaip gaminti:
1. Vaivorykštinio upėtakio filė palaikykite kambario temperatūroje ir supjaustykite į keturias dalis.
2. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su citrinos sultimis, citrinos žievele, česnaku, druska ir pipirais.
3. Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi, ant jo išdėliokite upėtakio filė. Užpilkite sviestiniu padažu, apibarstykite citrinos žievelėmis.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C, pasirinkite ventiliatoriaus funkciją. Kepkite upėtakį 12-15 min. Pabaigoje galite kiek padidinti kaitrą, kad žuvis dailiai apskrustų.
5. Iškepusią žuvį apibarstykite krapais ar kitais pasirinktais prieskoniais. Prieš patiekiant ant žuvies kepsnelių užpilkite padažo iš kepimo indo. Patiekite su ryžiais, bulvėmis ar daržovių garnyru.
Skanaus!
Tyrimas: liepos mėnesį „Rimi“– pigiausi pieno produktų bei vaisių ir daržovių krepšeliai
Pikniko ABC: kaip pasiruošti ir kokiais kepsniais nustebinti draugus
Savaitgalio vakarienė šeimai ir draugams: grilinta dorada su šviežiomis bulvytėmis ir trešnių pyragas
Į gamtą šiltą vasaros dieną: restorano šefė Goda Juknaitė dalijasi pigiais receptais, kurie pavyks iš pirmo karto
Lietuviškos bulvės – jau prekyboje: puikiai derės prie grilyje keptos vištienos (receptas)
Daržovių iššūkis: nė dienos be salotų – nepamirškite jų grilindami
Tik keletas minučių – ir svečiai nepatikės, kad šį nebrangų lašišos patiekalą gaminote patys
Šaltibarščių palydovės bulvės: gydytojas atskleidė triuką, kaip jas paversti sveikatai palankesnėmis
Organizacijai „Gelbėkit vaikus“ – 61 tūkst. Eur iš „Rimi“ pirkėjų
Nekilnojamojo turto kainų dinamika Scalea mieste: istorija ir perspektyvos Scalea, įsikūręs pietų Italijoje, ilgą laiką buvo vienas prieinamiausių kurortinių miestelių...
Kaune, prie Kalniečių parko istoriškai besiformavusio verslo rajono konversijai, bankas „Bigbank“ skolins 16,5 mln. Eur. Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Inspiration...
Prognozės: 50 % biuro darbo vietų gali išnykti. Ar Lietuva pasiruošusi šiam pokyčiui, ir ką turi daryti darbuotojai bei valdžia?...
Gran Kanarija ir toliau traukia platų tarptautinių pirkėjų ratą – nuo tų, kurie persikelia dėl geresnio gyvenimo būdo, iki investuotojų,...
Graikijos nekilnojamojo turto rinka 22025 metais yra pasirengusi toliau augti, didėjant nekilnojamojo turto vertei ir išliekant stabiliai paklausai tiek iš...
Ilsėtis turėtų būti natūralu. Vis dėlto vis daugiau žmonių sako, kad net per atostogas jiems nepavyksta iš tikrųjų atsipalaiduoti –...
Skaičiuojant paskutines valandas iki didžiausių Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynių“ starto, „Circle K Miles+“ komandos lenktynininkas Eimantas Navikauskas atskleidžia,...
Baltijos šalys Europoje išsiskiria ne tik greitai augančiu kibernetinių atakų skaičiumi, bet ir unikaliu jų pobūdžiu. Nepaisant to, kad Lietuvoje...
Kai namuose kažkas negerai, dažniausiai tai pirmieji pajaučia augintiniai. Šio įvykio pagrindinis herojus – mažas baltas šuniukas, kuris, būtent dėl...
Įsibėgėjusi vasara daugeliui dirbančių tėvų Lietuvoje – tikras galvosūkis: kaip pasirūpinti vaikais, kai mokyklos atostogauja, o darželiai užveria duris? Specialistai...