Paskelbta
2 metai prieš-
Vėlyvieji pusryčiai – vienas maloniausių ryto ritualų, kai prie bendro stalo susitinkame su šeimos nariais bei mėgaujamės gardžiais valgiais. Neretai pusryčiai neįsivaizduojami be skirtingais būdais paruoštų kiaušinių, šiltos ir kvapnios duonos, o vasaros sezono metu – šviežių daržovių, iš namų terasos ar balkono nusiskintų prieskoninių žolelių. Receptų kūrėja, maisto tinklaraštininkė ir „Rimi“ ambasadorė Goda Juknaitė atostogų pusryčiams siūlo išbandyti savo sukurtą patiekalą su traškia čiabata ir be lukšto virtais kiaušiniais.
Be lukšto virti kiaušiniai – kaip paruošti tobulus?
Viename garsių sostinės restoranų virėja dirbanti maisto entuziastė ir tinklaraštininkė Goda Juknaitė teigia, kad nors daugelis be lukšto virtais kiaušiniais mėgaujasi tik restoranuose, tačiau ir namuose šį gardų patiekalą galima pasigaminti daug lengviau nei galėtų pasirodyti iš pirmo karto. „Verdant kiaušinius be lukšto į puodą įberkite šiek tiek druskos, užkaitinkite vandenį ir įpilkite į jį šiek tiek acto. Tuomet su šaukto pagalba išsukite vandenį ir į susidariusį sūkurį atsargiai įleiskite kiaušinį bei virkite jį apie 3,5 minutės, priklausomai nuo norimos pasiekti kiaušinio trynio konsistencijos“, – pataria G. Juknaitė.
„Rimi“ ambasadorė priduria, kad gaminat kiaušinius be lukšto – geriausią rezultatą ir tobuliausią skonį pavyks pasieksite naudojant šviežius kiaušinius, traškią ir minkštą duoną bei kvapnias, tiesiai nuo šakelių nuskabytas ir susmulkintas prieskonines žoleles: „Šviežia čiabata, gaivus agurkinis tzatziki padažas bei kiaušinis virtas be lukšto – tobulas, lengvas, gaivus ir vasariškas derinys, kuris gali pakeisti jau kiek pabodusius Benedikto kiaušinius.“
Receptas, norintiems sutaupyti
Maisto tinklaraštininkė G. Juknaitė vėlyviems savaitgalio pusryčiams kviečia pasigaminti gardų, vasarišką čiabatos skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptą ir nustebinti sau artimus žmones: „Šis patiekalas labai tiks savaitgalio pusryčiams, kai nesinori niekur skubėti, bet sočiai ir skaniai pavalgyti svarbu. Džiaugiuosi, kad beveik visus šiame patiekale naudotus produktus, pažymėtus specialiu euro ženkliuku, už bene geriausią kainą sutaupant man pavyko įsigyti „Rimi“ parduotuvėje.“
Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, balandžio pabaigoje prekybos tinkle jau buvo sumažintos daugiau kaip 300 prekių įprastos kainos, o nuo gegužės 30 d. į programą „Rimi“ perku ir man ramu“ įtrauktų prekių skaičius dar padvigubintas. „Kainas mažiname tiek atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, tiek stebėdami bendrą ekonominę situaciją šalyje. Užtikrinti patrauklias mėgstamų maisto produktų ir kasdienių prekių įprastas kainas yra ilgalaikė ir viena prioritetinių mūsų įmonės krypčių“, – teigia O. Suchočeva ir priduria, kad specialiu euro ženklu pažymėtų prekių įprastos kainos taikomos visiems prekybos tinklo pirkėjams, nepaisant to, ar jie turi lojalumo kortelę, ar apsipirkinėja be jos.
Vasariškų skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptas pagal Godą Juknaitę:
Patiekalui reikės:
Minkštos itališkos „Rimi“ čiabata duonos;
Ilgavaisio agurko;
Graikiško jogurto;
Poros skiltelių česnako;
Saujos mėtų ir krapų;
Citrinos;
Alyvuogių aliejaus;
Kiaušinių;
Fetos sūrio;
Raudonos aitriosios paprikos;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
Kaip pasigaminti:
1. Agurkus sutarkuojame tarka, pasūdome ir paliekame nusistovėti keletą minučių. Šiems išleidus skystį gerai jį nusunkiame. Į sutrintų agurkų masę tarkuojame česnaką, citrinos žievelę, spaudžiame jos sultis. Sukratome jogurtą, pagardiname druska ir pipirais, sukrečiame smulkintas žoleles, gerai išmaišome.
2. Čiabatos duonos riekę dedame į įkaitintą keptuvę kartu su gabalėliu sviesto. Apskrudiname iš abiejų pusių. Ant traškios plutelės guldome tzatziki agurkų masę.
3. Į lengvai verdantį, pasūdytą vandenį pilame šlakelį acto. Vanduo turi neburbuliuoti! Šaukšto pagalba išsukame sūkurį ir į jį įleidžiame kiaušinį be lukšto. Patartina nuvarvinti šį per smulkų sietelį. Verdame 3,5 minutės. Tuomet išimame kiaušinį ir guldome jį ant mūsų sumuštinio. Barstome šviežiomis žolelėmis, kristaline druska ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Velykų sekmadienį keisis „Rimi“ darbo laikas: veiks budinčios parduotuvės
Mažiau maisto švaistymo, daugiau taupymo – pernai beveik trečdaliu išaugo vienos kategorijos populiarumas
Įmonių susijungimai ir įsigijimai 2025 m. – aktyvumo proveržis ar tik laikinas sujudimas?
Biržuose po renovacijos duris atvėrė atnaujinta „Rimi“ parduotuvė
Metas švęsti Užgavėnes: naujų vėjų į šventinę virtuvę atneš skirtingos miltų rūšys
Gydytoja A. Dumbliauskienė: „Kodėl pavasarį su oda turite elgtis kaip su geriausiu draugu?“
Baltyminiai batonėliai: užkandis ar desertas? Ekspertė pataria, kada juos geriausia vartoti
Prasidėjo pavasarinis sėklų pirkimas: pagrindinės sodinimo klaidos, kurias svarbu prisiminti
Nesenstanti lietuviško stalo pažiba – bulviniai blynai: šis paprastas receptas suburs visą šeimą
Draudimo bendrovė BTA naujoje komunikacijos kampanijoje kviečia apsidrausti nuo stereotipų apie amžių. Ką tai reiškia? Bendrovė atkreipia dėmesį į amžizmo...
Pirmasis šių metų ketvirtis Vilniaus nekilnojamojo turto (NT) rinkai buvo dvigubai geresnis nei pernai. Per pirmuosius tris šių metų mėnesius...
Transporto kompetencijų agentūra (TKA) patvirtino, kad AB „Oro navigacija“ sistema atitinka tarptautinius skrydžių saugos standartus ir išdavė bendros informacinių paslaugų...
Audros ir stiprūs vėjai kasmet sukelia nemažai problemų sodybų ar nuosavų sklypų savininkams – nulūžusios šakos ar išvirtę medžiai gali...
Lietuvos banko duomenų analizė atskleidė išskirtinę situaciją – lietuviai neprivalomam automobilių draudimui išleidžia bene 4 kartus daugiau negu savo pačių...
Per pastaruosius metus smarkiai išaugus sukčiavimo atvejų skaičiui socialinėse platformose, finansų ekspertai įspėja vartotojus būti itin atsargius. Skaitmeninio saugumo sprendimų...
Komentuoja „Arbonics“ vadovas, miškininkystės technologijų ekspertas Kristjanas Lepikas Kiekvieną dieną mus supantis pasaulis keičiasi greičiau, nei galime tai suvokti. Keičiasi...
Orams vis labiau pavasarėjant gatvėse sutinkame vis daugiau dviratininkų. Vis tik, profesionalus dviratininkas Venantas Lašinis įspėja, kad išriedėti į gatves...
Darbe dauguma mūsų praleidžiame didžiąją dalį dienos laiko, bet kai darbo aplinka – nepatogi ir chaotiška, kyla noras pokyčiams. Būtent...