Paskelbta
2 metai prieš-
Vėlyvieji pusryčiai – vienas maloniausių ryto ritualų, kai prie bendro stalo susitinkame su šeimos nariais bei mėgaujamės gardžiais valgiais. Neretai pusryčiai neįsivaizduojami be skirtingais būdais paruoštų kiaušinių, šiltos ir kvapnios duonos, o vasaros sezono metu – šviežių daržovių, iš namų terasos ar balkono nusiskintų prieskoninių žolelių. Receptų kūrėja, maisto tinklaraštininkė ir „Rimi“ ambasadorė Goda Juknaitė atostogų pusryčiams siūlo išbandyti savo sukurtą patiekalą su traškia čiabata ir be lukšto virtais kiaušiniais.
Be lukšto virti kiaušiniai – kaip paruošti tobulus?
Viename garsių sostinės restoranų virėja dirbanti maisto entuziastė ir tinklaraštininkė Goda Juknaitė teigia, kad nors daugelis be lukšto virtais kiaušiniais mėgaujasi tik restoranuose, tačiau ir namuose šį gardų patiekalą galima pasigaminti daug lengviau nei galėtų pasirodyti iš pirmo karto. „Verdant kiaušinius be lukšto į puodą įberkite šiek tiek druskos, užkaitinkite vandenį ir įpilkite į jį šiek tiek acto. Tuomet su šaukto pagalba išsukite vandenį ir į susidariusį sūkurį atsargiai įleiskite kiaušinį bei virkite jį apie 3,5 minutės, priklausomai nuo norimos pasiekti kiaušinio trynio konsistencijos“, – pataria G. Juknaitė.
„Rimi“ ambasadorė priduria, kad gaminat kiaušinius be lukšto – geriausią rezultatą ir tobuliausią skonį pavyks pasieksite naudojant šviežius kiaušinius, traškią ir minkštą duoną bei kvapnias, tiesiai nuo šakelių nuskabytas ir susmulkintas prieskonines žoleles: „Šviežia čiabata, gaivus agurkinis tzatziki padažas bei kiaušinis virtas be lukšto – tobulas, lengvas, gaivus ir vasariškas derinys, kuris gali pakeisti jau kiek pabodusius Benedikto kiaušinius.“
Receptas, norintiems sutaupyti
Maisto tinklaraštininkė G. Juknaitė vėlyviems savaitgalio pusryčiams kviečia pasigaminti gardų, vasarišką čiabatos skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptą ir nustebinti sau artimus žmones: „Šis patiekalas labai tiks savaitgalio pusryčiams, kai nesinori niekur skubėti, bet sočiai ir skaniai pavalgyti svarbu. Džiaugiuosi, kad beveik visus šiame patiekale naudotus produktus, pažymėtus specialiu euro ženkliuku, už bene geriausią kainą sutaupant man pavyko įsigyti „Rimi“ parduotuvėje.“
Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, balandžio pabaigoje prekybos tinkle jau buvo sumažintos daugiau kaip 300 prekių įprastos kainos, o nuo gegužės 30 d. į programą „Rimi“ perku ir man ramu“ įtrauktų prekių skaičius dar padvigubintas. „Kainas mažiname tiek atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, tiek stebėdami bendrą ekonominę situaciją šalyje. Užtikrinti patrauklias mėgstamų maisto produktų ir kasdienių prekių įprastas kainas yra ilgalaikė ir viena prioritetinių mūsų įmonės krypčių“, – teigia O. Suchočeva ir priduria, kad specialiu euro ženklu pažymėtų prekių įprastos kainos taikomos visiems prekybos tinklo pirkėjams, nepaisant to, ar jie turi lojalumo kortelę, ar apsipirkinėja be jos.
Vasariškų skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptas pagal Godą Juknaitę:
Patiekalui reikės:
Minkštos itališkos „Rimi“ čiabata duonos;
Ilgavaisio agurko;
Graikiško jogurto;
Poros skiltelių česnako;
Saujos mėtų ir krapų;
Citrinos;
Alyvuogių aliejaus;
Kiaušinių;
Fetos sūrio;
Raudonos aitriosios paprikos;
Druskos ir pipirų pagal skonį;
Kaip pasigaminti:
1. Agurkus sutarkuojame tarka, pasūdome ir paliekame nusistovėti keletą minučių. Šiems išleidus skystį gerai jį nusunkiame. Į sutrintų agurkų masę tarkuojame česnaką, citrinos žievelę, spaudžiame jos sultis. Sukratome jogurtą, pagardiname druska ir pipirais, sukrečiame smulkintas žoleles, gerai išmaišome.
2. Čiabatos duonos riekę dedame į įkaitintą keptuvę kartu su gabalėliu sviesto. Apskrudiname iš abiejų pusių. Ant traškios plutelės guldome tzatziki agurkų masę.
3. Į lengvai verdantį, pasūdytą vandenį pilame šlakelį acto. Vanduo turi neburbuliuoti! Šaukšto pagalba išsukame sūkurį ir į jį įleidžiame kiaušinį be lukšto. Patartina nuvarvinti šį per smulkų sietelį. Verdame 3,5 minutės. Tuomet išimame kiaušinį ir guldome jį ant mūsų sumuštinio. Barstome šviežiomis žolelėmis, kristaline druska ir alyvuogių aliejumi.
Skanaus!
Itališki skoniai kasdienai: šviežios „Rimi“ picos pelnė pirkėjų simpatijas, per trumpą laiką jų parduota daugiau nei 200 tūkst.
Persikvalifikavimo bumas: kaip patraukti darbdavio dėmesį be ilgo CV?
Lietuvos rinktinės palaikymo vakarėliui – TOP 3 teminės vaišės svečiams
„Rimi“ vyksta „FIBA EuroBasket 2025“ lobių medžioklė: pirkėjai kviečiami rinkti virtualius kamuolius ir laimėti prizus
Užkandžiai ilgajam savaitgaliui: ką dėtis į iškylų krepšelį?
Šis desertas – pigus, gardus ir greitas: pasigaminkite bananų sušių
Tarptautinei arbūzo dienai – netradiciniai receptai: marinuoti arbūzo gabalėliai ir šaldyti guminukai
Kepti – ledai naujas skonio nuotykis (receptas)
Paprasčiau nebūna: keletas minučių prie grilio ir tuojau skanausite šefo vertus žuvies patiekalus
„Biržų duonos“ kepykla užbaigė antrąjį nuosavo saulės elektrinių parko plėtros etapą. Įdiegus naują 550 kW galios elektrinę, bendras Biržuose įsikūrusio...
Ne tik filmas – tai veidrodis finansų pasauliui Kai 2013-aisiais pasirodė „Volstryto vilkas“, daugelis žiūrovų laukė tik gero kino seanso....
Lietuvos darbo rinka išgyvena transformaciją, kurią žymi du esminiai pokyčiai: didėjantis aukštos kvalifikacijos talentų poreikis ir dirbtinio intelekto (DI) proveržis,...
Inovatyvūs technologiniai sprendimai daugelyje verslo sektorių jau tapo neatsiejama kasdienių procesų dalimi. Tai seniai nebėra išskirtinis verslo bruožas – tikrąją...
Lietuvių dirbtinio intelekto (DI) platforma „nexos.ai“, sukurta „Nord Security“ įkūrėjų komandos, pritraukė 30 mln. eurų „A serijos“ investiciją. Pagrindiniais partneriais...
Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje užfiksuota beveik 8 tūkst. finansinio sukčiavimo atvejų, rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys....
Šiandien daug diskutuojama apie mokytojo vaidmenį – ar jis yra tik žinių perteikėjas, ar bendruomenės kūrėjas? Ar mokinys turi pasyviai...
Net 65 proc. gyventojų jaučia pastaruoju metu padidėjusį nerimą ir įtampą, atskleidė naujausia bendrovės „Spinter tyrimai“ visuomenės apklausa. Įtampa ir...
Ar ryte sunkiai pakylate iš lovos, nuolat jaučiatės suirzę ir pavargę, o net menkiausia užduotis kelią didžiulį stresą? Tai perdegimo simptomai, su kuriais šiandien...