Sekite naujienas

Maistas ir receptai

Atostogų pusryčiams tinklaraštininkė Goda Juknaitė dalijasi vasarišku skrebučių receptu

Paskelbta

-

Vėlyvieji pusryčiai – vienas maloniausių ryto ritualų, kai prie bendro stalo susitinkame su šeimos nariais bei mėgaujamės gardžiais valgiais. Neretai pusryčiai neįsivaizduojami be skirtingais būdais paruoštų kiaušinių, šiltos ir kvapnios duonos, o vasaros sezono metu – šviežių daržovių, iš namų terasos ar balkono nusiskintų prieskoninių žolelių. Receptų kūrėja, maisto tinklaraštininkė ir „Rimi“ ambasadorė Goda Juknaitė atostogų pusryčiams siūlo išbandyti savo sukurtą patiekalą su traškia čiabata ir be lukšto virtais kiaušiniais.

 

Reklama:

Vasarinės padangos - Pirkitpadangas.lt

Be lukšto virti kiaušiniai – kaip paruošti tobulus?

 

Viename garsių sostinės restoranų virėja dirbanti maisto entuziastė ir tinklaraštininkė Goda Juknaitė teigia, kad nors daugelis be lukšto virtais kiaušiniais mėgaujasi tik restoranuose, tačiau ir namuose šį gardų patiekalą galima pasigaminti daug lengviau nei galėtų pasirodyti iš pirmo karto. „Verdant kiaušinius be lukšto į puodą įberkite šiek tiek druskos, užkaitinkite vandenį ir įpilkite į jį šiek tiek acto. Tuomet su šaukto pagalba išsukite vandenį ir į susidariusį sūkurį atsargiai įleiskite kiaušinį bei virkite jį apie 3,5 minutės, priklausomai nuo norimos pasiekti kiaušinio trynio konsistencijos“, – pataria G. Juknaitė.

 

„Rimi“ ambasadorė priduria, kad gaminat kiaušinius be lukšto – geriausią rezultatą ir tobuliausią skonį pavyks pasieksite naudojant šviežius kiaušinius, traškią ir minkštą duoną bei kvapnias, tiesiai nuo šakelių nuskabytas ir susmulkintas prieskonines žoleles: „Šviežia čiabata, gaivus agurkinis tzatziki padažas bei kiaušinis virtas be lukšto – tobulas, lengvas, gaivus ir vasariškas derinys, kuris gali pakeisti jau kiek pabodusius Benedikto kiaušinius.“

Receptas, norintiems sutaupyti

 

Maisto tinklaraštininkė G. Juknaitė vėlyviems savaitgalio pusryčiams kviečia pasigaminti gardų, vasarišką čiabatos skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptą ir nustebinti sau artimus žmones: „Šis patiekalas labai tiks savaitgalio pusryčiams, kai nesinori niekur skubėti, bet sočiai ir skaniai pavalgyti svarbu. Džiaugiuosi, kad beveik visus šiame patiekale naudotus produktus, pažymėtus specialiu euro ženkliuku, už bene geriausią kainą sutaupant man pavyko įsigyti „Rimi“ parduotuvėje.“

 

Pasak „Rimi“ komercijos operacijų vadovės Olgos Suchočevos, balandžio pabaigoje prekybos tinkle jau buvo sumažintos daugiau kaip 300 prekių įprastos kainos, o nuo gegužės 30 d. į programą „Rimi“ perku ir man ramu“ įtrauktų prekių skaičius dar padvigubintas. „Kainas mažiname tiek atsižvelgdami į pirkėjų poreikius, tiek stebėdami bendrą ekonominę situaciją šalyje. Užtikrinti patrauklias mėgstamų maisto produktų ir kasdienių prekių įprastas kainas yra ilgalaikė ir viena prioritetinių mūsų įmonės krypčių“, – teigia O. Suchočeva ir priduria, kad specialiu euro ženklu pažymėtų prekių įprastos kainos taikomos visiems prekybos tinklo pirkėjams, nepaisant to, ar jie turi lojalumo kortelę, ar apsipirkinėja be jos.

 

Vasariškų skrebučių su be lukšto virtais kiaušiniais receptas pagal Godą Juknaitę:

 

Patiekalui reikės:

 

Minkštos itališkos „Rimi“ čiabata duonos;
Ilgavaisio agurko;
Graikiško jogurto;
Poros skiltelių česnako;
Saujos mėtų ir krapų;
Citrinos;
Alyvuogių aliejaus;
Kiaušinių;
Fetos sūrio;
Raudonos aitriosios paprikos;
Druskos ir pipirų pagal skonį;

 

Kaip pasigaminti:

 

1. Agurkus sutarkuojame tarka, pasūdome ir paliekame nusistovėti keletą minučių. Šiems išleidus skystį gerai jį nusunkiame. Į sutrintų agurkų masę tarkuojame česnaką, citrinos žievelę, spaudžiame jos sultis. Sukratome jogurtą, pagardiname druska ir pipirais, sukrečiame smulkintas žoleles, gerai išmaišome.

2. Čiabatos duonos riekę dedame į įkaitintą keptuvę kartu su gabalėliu sviesto. Apskrudiname iš abiejų pusių. Ant traškios plutelės guldome tzatziki agurkų masę.

3. Į lengvai verdantį, pasūdytą vandenį pilame šlakelį acto. Vanduo turi neburbuliuoti! Šaukšto pagalba išsukame sūkurį ir į jį įleidžiame kiaušinį be lukšto. Patartina nuvarvinti šį per smulkų sietelį. Verdame 3,5 minutės. Tuomet išimame kiaušinį ir guldome jį ant mūsų sumuštinio. Barstome šviežiomis žolelėmis, kristaline druska ir alyvuogių aliejumi.

 

Skanaus!

Naujienos

Startuoliai1 d. prieš

IT egzaminas prasidėjo: startuoliai kviečia nemokamai atnaujinti technologijų žinias

Penktadienį, gegužės 17 dieną, startuoja visuotinis IT egzaminas – išskirtinis dėmesys šiemet skiriamas dirbtiniam intelektui ir kibernetiniam saugumui. IT egzaminą...

Verslas2 d. prieš

Lietuvos oro uostai ruošiasi naujo terminalo startui ir esamų erdvių pertvarkoms: skirtingiems keleivių poreikiams ieškomi maitinimo paslaugų teikėjai

Lietuvos oro uostai skelbia tarptautinį nuomos konkursą, jo tikslas – pritraukti profesionalų skirtingų formatų maitinimo paslaugų veiklą vykdantį operatorių, kuris...

Verslas2 d. prieš

Aurelijus Šveikauskas. Naujoji pramonės revoliucija. Kaip paspartinti inovacijų diegimą įmonėse

Skaitmeniniai bankai stumia iš rinkos institucinius bankus, sutelktinio finansavimo platformos rimtai konkuruoja su patyrusiais investuotojais ir skolintojais, o dirbtinis intelektas...

Nekilnojamas turtas2 d. prieš

Ieškote būsto Ispanijoje? NT specialistė įvardijo 12 priežasčių, kodėl verta rinktis Esteponos miestą

Lietuviams šluojant nekilnojamąjį turtą Ispanijoje, dažnai susiduriama su esminiu klausimu – kurį šios šalies regioną pasirinkti? Ispanijoje nekilnojamojo turto eksperte...

Verslas3 d. prieš

„Avia Solutions Group“ obligacijomis pasiskolino 300 mln. USD

„Avia Solutions Group“ aviacijos įmonių grupė išplatino 300 mln. USD vertės obligacijų emisiją. Įmonė skolinasi 5 metams už 9,75 %...

Verslo Vikingai

Technologijos2 mėnesiai prieš

Kriptovaliutų mokėjimų surinkimo paslaugos verslams: teisinių iššūkių rinkoje daug, bet požiūris vis pozityvesnis

Apie kriptovaliutų mokėjimus tikrai esate girdėję, o tai šiandien ypač aktyviai naudojama ir verslo sektoriuje. Įmonės „CoinGate” bendraįkūrėjas ​​Dmitrijus Borisenka...

Verslo vikingai2 mėnesiai prieš

Sėkmingą šakočių ir autentiškų gardėsių verslą įkūrusi Sandra atskleidžia: „Versle galima suklysti, galima padaryti daug klaidų, bet nepavyksta tik tiems, kurie nebando.”

Visą gyvenimą meilę maistui ir įvairių skanumynų gaminimui jautusi Sandra Riepšienė, prieš 13 metų nusprendė pabandyti įgyvendinti svajonę ir kartu...

Dirbtinis intelektas3 mėnesiai prieš

Generatyvinis dirbtinis intelektas: pagalba ar grėsmė visuomenei?

Įvairūs  dirbtinio intelekto įrankiai šiandien vis aktyviau naudojami įvairių organizacijų ir specialistų, siekiant pagreitinti, efektyvinti įvairius darbo procesus. Visgi, netrūksta ...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

NordLayer paslauga: kas tai ir kuo naudinga šiandien kiekvienam verslui?

Globaliame verslo pasaulyje, vienas iš svarbiausių uždavinių yra suvaldyti saugumą ir galimas kibernetinių atakų rizikas, kurios gali padaryti neišmatuojamos žalos...

Verslo vikingai4 mėnesiai prieš

„Linkedist” agentūros įkūrėja Kotryna Kurt: apie verslo pradžią, iššūkius ir tai, kodėl kiekviena įmonė privalo būti linkedin platformoje

Dar gyvendama Danijoje, jauna marketingo specialistė Kotryna Kurt atrado tuo metu sparčiai populiarėjančią Linkedin platformą. Tuo metu tai padėjo jai...

Visos teisės saugomos.© 2015-2023 | Kopijuoti draudžiama |