Paskelbta
3 mėnesiai prieš-
Italija turi Veneciją, mes turime Mingę, abiejose šalyse šeimininkavo kunigaikštienė Bona, į valdovų rūmus atvežusi lazaniją. Lietuvą su šiuo pietų Europos perlu sieja ne tik istorijos paragrafai, bet ir meilė skaniam bei kokybiškam maistui, kurio netruks ir „Lidl“ lentynose.
Nuo šios savaitės Italijos mūsų virtuvėse gali būti dar daugiau: sausio 20–26 dienomis visose „Lidl“ parduotuvėse jūsų lauks teminė „Italiamo“ savaitė, siūlanti išskirtinius produktus ir jų derinius. Makaronų, arba pastų, gausa, legendiniai „crudo“ ir „cotto“ kumpiai, įvairių rūšių saliamis, padažai, alyvuogių aliejus ir, žinoma, desertai – visa tai žada tik viena: atėjo laikas pasitikti metus itališku ritmu.
Lietuva Italijoje ir Italija Lietuvoje
Ne vieną šimtmetį besitęsianti Lietuvos ir Italijos bendrystė įkvepia ją pažymėti netikėtais, tačiau skaniais bei širdžiai artimais deriniais. Siūlome išbandyti tris išskirtinius receptus, kurie sujungs legendinius Italijos virtuvės gaminius bei Lietuvos gyventojų skoniui mielus, sentimentalius produktus. Išskirtinių, puikų kainos ir kokybės santykį garantuojančių ingredientų jiems rasite „Lidl“ parduotuvėse „Italiamo“ savaitės metu.
„Raudoni vakarai“ arba juoda duona susitinka su „Prosciutto Crudo“
Ko gero, daugelis puikiai žino brusketų skonį ir tikrai ne kartą yra tekę jas gaminti. Tačiau jeigu visiems įprastą čiabatą imtume ir pakeistume juoda duona? Yra tikimybė, kad jų skonis nustebins ir ragautojus, ir jas gaminusį šefą.
2 porcijoms reikės:
6 riekelių mėgstamos juodos duonos
Pakuotės „Italiamo“ vytinto „Prosciutto Crudo“ kiaulienos kumpio
1 v. š. „Italiamo“ pesto padažo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Mėgstamų žalumynų (rekomenduojame gražgarstes)
Juodos duonos riekeles lengvai paskrudinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Šiek tiek atvėsinkite duoną ir švelniai patepkite pesto padažu. Ant jos klokite kumpio juosteles – netaupykite, skonio ir kumpio turėtų būti gausu. Galiausiai, papuoškite mėgstamais žalumynais ir lengvai apšlakstykite ypač tyru, Italijos auksu kartais vadinamu alyvuogių aliejumi. „Raudoni vakarai“ ant jūsų stalo. Skanaus!
„Perlas perluotas“ arba perlinės kruopos su burata
Vaikystėje perlinės kruopas vieni mėgo, o kiti raukėsi ir stūmė šalin. Šiuo metu šios kruopos išgyvena tikrą renesansą gabiems šefams sukūrus „perloto“, kuris ruošiamas kaip rizotas, bet patiekalui naudojami ne ryžiai, o perlinės kruopos. Turbūt retas ragautojas nebus per visą gyvenimą nors kartą susidūręs su perlinėmis kruopomis.
Buratos sūrį, tikėtina, sutikdavome rečiau, o ir jis paprastai derinamas su pomidorais ir baziliku, o ne perlinėmis kruopomis. Bent jau iki šiol. Tačiau šis sotus, maistingas ir be galo skanus „Lidl“ receptas – perlinės kruopos su burata – tikrai ras vietą jūsų savaitės meniu.
1 didesnei porcijai reikės:
70 g perlinių kruopų
100 g „Italiamo“ buratos sūrio
30 g „Italiamo“ „Parmigiano Regiano“ sūrio
Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Perlines kruopas išvirkite, tačiau jų nepervirkite. Nupilkite vandenį ir sudėkite kruopas į keptuvę su aliejumi. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir ant nedidelės ugnies jas pakaitinkite apie 5–6 minutes.
Užberkite tarkuoto sūrio ir palaukite, kol jis gražiai išsilydys. Tuomet patiekalą įdėkite į dubenėlį, o į vidurį patupdykite buratą. Perpjaukite ją per vidurį, kad sūrio viduje esantis kremas pasklistų per visą lėkštę. Itališkus skonius sustiprinkite patiekalą pagardinę šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus.
„Perlas perluotas“ – paruoštas. Skanaus!
„Ant kito šono“, arba makaronai su spirgučiais
Taip, perskaitėte teisingai, ir jei nuo tokio derinio gali antakis pakilti, galime pažadėti, kad skaniai pasisotinus šiuo patiekalu pakilti nuo stalo bus sunkiau. Tačiau kada jei ne žiemą ragauti maloniai šildančius ir sočius patiekalus?
2 didelėms porcijoms reikės:
250 g „Italiamo“ kviečių makaronų „Trottole“
100 g kiaulienos šoninės
1 svogūno
Druskos ir pipirų
Alyvuogių aliejaus
Mėgstamų žalumynų
Viskas – paprasčiau, nei paprasta. Pirmiausia, paruoškite spirgučius: šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir dėkite į keptuvę prie šoninės. Kai abu ingredientai paskrus, o skoniai susimaišys, nukelkite keptuvę nuo kaitros, kad viskas atvėstų.
Tuomet išvirkite makaronus ir nukošę dėkite juos į keptuvę, kur laukia nekantraujantys spirgučiai. Ant nedidelės ugnies maišykite ir kaitinkite, kol viskas tolygiai pasidengs padažu. Pagardinkite druska bei pipirais.
Dėkite patiekalą į dailią lėkštę, puoškite mėgstamais žalumynais ir ragaukite. Skanaus!
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose
Kaune duris atvėrė nauja „Lidl“ parduotuvė: specialūs pasiūlymai, dovana bendruomenei ir prekė už 1 centą
Prisijunk prie „Lidl“ komandos: naujoje kampanijoje – komandiškumas, karjera ir konkurencingas atlygis
Jubiliejinė aštuoniasdešimtoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Kaune
Naujoji „Lidl“ parduotuvės Trakų Vokėje vadovė įsitikinusi: už kiekvienos pergalės stovi stipri ir vieninga komanda
Gal ir ant Šatrijos kalno? Kaip aukštis perrašo maisto gaminimo taisykles ir kokių triukų imasi kalniečiai?
Kaip žvaigždės! Išbandykite JAV garsenybių mėgstamiausius patiekalus su „Lidl“ – paslaptis, kurią slepia žvaigždės
Panevėžyje atidaryta ketvirtoji „Lidl“ parduotuvė
„Visa“, pasaulinė skaitmeninių mokėjimų lyderė, paskelbė apie išplėstą perpardavėjų partnerystę ir investiciją į „Mynt“ – Švedijoje įkurtą „SaaS“ (liet. „sistema...
Sostinėje ketvirtadienio rytą kartu su pirkėjais po keturis mėnesius trukusių atnaujinimo darbų išpakuota plačiausio asortimento lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ parduotuvė....
Kaune veikianti elektroninės prekybos bendrovė „Bison Commerce“ pradėjo aktyvią naujų darbuotojų paiešką, pristatydama išskirtinę ir dėmesį patraukiančią reklamos kampaniją. Miesto...
Nuosavas namas – daugelio žmonių gyvenimo tikslas. Tačiau kylančios statybų kainos ir nuolat besikeičianti rinka verčia susimąstyti, kiek šiandien kainuoja...
Nuo kelių mėnesių iki kelių metų. Tiek laiko gali užtrukti sėkmingai paruošti įmonę pardavimui. Kiek ilgai visas šis procesas užtruks...
Elektrinius paspirtukus ar dviračius šiandien turi kone kiekviena šeima. Tačiau kartu su jų populiarumu auga ir pavojai – vien per...
Tobulėjant sukčiams, tenka skirti vis daugiau laiko ir pastangų, kad atskirtume kenksmingus laiškus, skambučius ar žinutes nuo realiai egzistuojančių žmonių...
Nors Lietuvos darbo rinkoje šiuo metu dominuoja Y kartos, gimusių 1981–1996 m., darbuotojai, vyresnių kartų – demografinio sprogimo (gimę 1946–1964...
Atsinaujinanti energija tampa vis svarbesniu veiksniu, kalbant apie verslo tvarumą ir ilgalaikę sėkmę. Šiandien, kai pasaulis susiduria su klimato kaita...
Elektromobiliams vis labiau įsitvirtinant pasaulinėje rinkoje kaip aplinkai draugiškoms ir ekonomiškoms transporto priemonėms, jų populiarumas auga ir Lietuvoje. Vykstant sparčiai...