Paskelbta
6 mėnesiai prieš-
Italija turi Veneciją, mes turime Mingę, abiejose šalyse šeimininkavo kunigaikštienė Bona, į valdovų rūmus atvežusi lazaniją. Lietuvą su šiuo pietų Europos perlu sieja ne tik istorijos paragrafai, bet ir meilė skaniam bei kokybiškam maistui, kurio netruks ir „Lidl“ lentynose.
Nuo šios savaitės Italijos mūsų virtuvėse gali būti dar daugiau: sausio 20–26 dienomis visose „Lidl“ parduotuvėse jūsų lauks teminė „Italiamo“ savaitė, siūlanti išskirtinius produktus ir jų derinius. Makaronų, arba pastų, gausa, legendiniai „crudo“ ir „cotto“ kumpiai, įvairių rūšių saliamis, padažai, alyvuogių aliejus ir, žinoma, desertai – visa tai žada tik viena: atėjo laikas pasitikti metus itališku ritmu.
Lietuva Italijoje ir Italija Lietuvoje
Ne vieną šimtmetį besitęsianti Lietuvos ir Italijos bendrystė įkvepia ją pažymėti netikėtais, tačiau skaniais bei širdžiai artimais deriniais. Siūlome išbandyti tris išskirtinius receptus, kurie sujungs legendinius Italijos virtuvės gaminius bei Lietuvos gyventojų skoniui mielus, sentimentalius produktus. Išskirtinių, puikų kainos ir kokybės santykį garantuojančių ingredientų jiems rasite „Lidl“ parduotuvėse „Italiamo“ savaitės metu.
„Raudoni vakarai“ arba juoda duona susitinka su „Prosciutto Crudo“
Ko gero, daugelis puikiai žino brusketų skonį ir tikrai ne kartą yra tekę jas gaminti. Tačiau jeigu visiems įprastą čiabatą imtume ir pakeistume juoda duona? Yra tikimybė, kad jų skonis nustebins ir ragautojus, ir jas gaminusį šefą.
2 porcijoms reikės:
6 riekelių mėgstamos juodos duonos
Pakuotės „Italiamo“ vytinto „Prosciutto Crudo“ kiaulienos kumpio
1 v. š. „Italiamo“ pesto padažo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Mėgstamų žalumynų (rekomenduojame gražgarstes)
Juodos duonos riekeles lengvai paskrudinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Šiek tiek atvėsinkite duoną ir švelniai patepkite pesto padažu. Ant jos klokite kumpio juosteles – netaupykite, skonio ir kumpio turėtų būti gausu. Galiausiai, papuoškite mėgstamais žalumynais ir lengvai apšlakstykite ypač tyru, Italijos auksu kartais vadinamu alyvuogių aliejumi. „Raudoni vakarai“ ant jūsų stalo. Skanaus!
„Perlas perluotas“ arba perlinės kruopos su burata
Vaikystėje perlinės kruopas vieni mėgo, o kiti raukėsi ir stūmė šalin. Šiuo metu šios kruopos išgyvena tikrą renesansą gabiems šefams sukūrus „perloto“, kuris ruošiamas kaip rizotas, bet patiekalui naudojami ne ryžiai, o perlinės kruopos. Turbūt retas ragautojas nebus per visą gyvenimą nors kartą susidūręs su perlinėmis kruopomis.
Buratos sūrį, tikėtina, sutikdavome rečiau, o ir jis paprastai derinamas su pomidorais ir baziliku, o ne perlinėmis kruopomis. Bent jau iki šiol. Tačiau šis sotus, maistingas ir be galo skanus „Lidl“ receptas – perlinės kruopos su burata – tikrai ras vietą jūsų savaitės meniu.
1 didesnei porcijai reikės:
70 g perlinių kruopų
100 g „Italiamo“ buratos sūrio
30 g „Italiamo“ „Parmigiano Regiano“ sūrio
Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Perlines kruopas išvirkite, tačiau jų nepervirkite. Nupilkite vandenį ir sudėkite kruopas į keptuvę su aliejumi. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir ant nedidelės ugnies jas pakaitinkite apie 5–6 minutes.
Užberkite tarkuoto sūrio ir palaukite, kol jis gražiai išsilydys. Tuomet patiekalą įdėkite į dubenėlį, o į vidurį patupdykite buratą. Perpjaukite ją per vidurį, kad sūrio viduje esantis kremas pasklistų per visą lėkštę. Itališkus skonius sustiprinkite patiekalą pagardinę šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus.
„Perlas perluotas“ – paruoštas. Skanaus!
„Ant kito šono“, arba makaronai su spirgučiais
Taip, perskaitėte teisingai, ir jei nuo tokio derinio gali antakis pakilti, galime pažadėti, kad skaniai pasisotinus šiuo patiekalu pakilti nuo stalo bus sunkiau. Tačiau kada jei ne žiemą ragauti maloniai šildančius ir sočius patiekalus?
2 didelėms porcijoms reikės:
250 g „Italiamo“ kviečių makaronų „Trottole“
100 g kiaulienos šoninės
1 svogūno
Druskos ir pipirų
Alyvuogių aliejaus
Mėgstamų žalumynų
Viskas – paprasčiau, nei paprasta. Pirmiausia, paruoškite spirgučius: šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir dėkite į keptuvę prie šoninės. Kai abu ingredientai paskrus, o skoniai susimaišys, nukelkite keptuvę nuo kaitros, kad viskas atvėstų.
Tuomet išvirkite makaronus ir nukošę dėkite juos į keptuvę, kur laukia nekantraujantys spirgučiai. Ant nedidelės ugnies maišykite ir kaitinkite, kol viskas tolygiai pasidengs padažu. Pagardinkite druska bei pipirais.
Dėkite patiekalą į dailią lėkštę, puoškite mėgstamais žalumynais ir ragaukite. Skanaus!
Kai vasara – viena didelė šventė: „Lidl“ klientus kviečia išmėginti specialų „Deluxe“ asortimentą
Mobilūs „Lidl“ darbuotojai: kviečia prisijungti prie išskirtinės pozicijos, suteiks ir papildomas naudas
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose
Kaune duris atvėrė nauja „Lidl“ parduotuvė: specialūs pasiūlymai, dovana bendruomenei ir prekė už 1 centą
Prisijunk prie „Lidl“ komandos: naujoje kampanijoje – komandiškumas, karjera ir konkurencingas atlygis
Jubiliejinė aštuoniasdešimtoji „Lidl“ parduotuvė duris atvėrė Kaune
Naujoji „Lidl“ parduotuvės Trakų Vokėje vadovė įsitikinusi: už kiekvienos pergalės stovi stipri ir vieninga komanda
Gal ir ant Šatrijos kalno? Kaip aukštis perrašo maisto gaminimo taisykles ir kokių triukų imasi kalniečiai?
Nekilnojamojo turto kainų dinamika Scalea mieste: istorija ir perspektyvos Scalea, įsikūręs pietų Italijoje, ilgą laiką buvo vienas prieinamiausių kurortinių miestelių...
Kaune, prie Kalniečių parko istoriškai besiformavusio verslo rajono konversijai, bankas „Bigbank“ skolins 16,5 mln. Eur. Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Inspiration...
Prognozės: 50 % biuro darbo vietų gali išnykti. Ar Lietuva pasiruošusi šiam pokyčiui, ir ką turi daryti darbuotojai bei valdžia?...
Gran Kanarija ir toliau traukia platų tarptautinių pirkėjų ratą – nuo tų, kurie persikelia dėl geresnio gyvenimo būdo, iki investuotojų,...
Graikijos nekilnojamojo turto rinka 22025 metais yra pasirengusi toliau augti, didėjant nekilnojamojo turto vertei ir išliekant stabiliai paklausai tiek iš...
Ilsėtis turėtų būti natūralu. Vis dėlto vis daugiau žmonių sako, kad net per atostogas jiems nepavyksta iš tikrųjų atsipalaiduoti –...
Skaičiuojant paskutines valandas iki didžiausių Baltijos šalyse „Aurum 1006 km lenktynių“ starto, „Circle K Miles+“ komandos lenktynininkas Eimantas Navikauskas atskleidžia,...
Baltijos šalys Europoje išsiskiria ne tik greitai augančiu kibernetinių atakų skaičiumi, bet ir unikaliu jų pobūdžiu. Nepaisant to, kad Lietuvoje...
Kai namuose kažkas negerai, dažniausiai tai pirmieji pajaučia augintiniai. Šio įvykio pagrindinis herojus – mažas baltas šuniukas, kuris, būtent dėl...
Įsibėgėjusi vasara daugeliui dirbančių tėvų Lietuvoje – tikras galvosūkis: kaip pasirūpinti vaikais, kai mokyklos atostogauja, o darželiai užveria duris? Specialistai...