Paskelbta
9 mėnesiai prieš-
Italija turi Veneciją, mes turime Mingę, abiejose šalyse šeimininkavo kunigaikštienė Bona, į valdovų rūmus atvežusi lazaniją. Lietuvą su šiuo pietų Europos perlu sieja ne tik istorijos paragrafai, bet ir meilė skaniam bei kokybiškam maistui, kurio netruks ir „Lidl“ lentynose.
Nuo šios savaitės Italijos mūsų virtuvėse gali būti dar daugiau: sausio 20–26 dienomis visose „Lidl“ parduotuvėse jūsų lauks teminė „Italiamo“ savaitė, siūlanti išskirtinius produktus ir jų derinius. Makaronų, arba pastų, gausa, legendiniai „crudo“ ir „cotto“ kumpiai, įvairių rūšių saliamis, padažai, alyvuogių aliejus ir, žinoma, desertai – visa tai žada tik viena: atėjo laikas pasitikti metus itališku ritmu.
Lietuva Italijoje ir Italija Lietuvoje
Ne vieną šimtmetį besitęsianti Lietuvos ir Italijos bendrystė įkvepia ją pažymėti netikėtais, tačiau skaniais bei širdžiai artimais deriniais. Siūlome išbandyti tris išskirtinius receptus, kurie sujungs legendinius Italijos virtuvės gaminius bei Lietuvos gyventojų skoniui mielus, sentimentalius produktus. Išskirtinių, puikų kainos ir kokybės santykį garantuojančių ingredientų jiems rasite „Lidl“ parduotuvėse „Italiamo“ savaitės metu.
„Raudoni vakarai“ arba juoda duona susitinka su „Prosciutto Crudo“
Ko gero, daugelis puikiai žino brusketų skonį ir tikrai ne kartą yra tekę jas gaminti. Tačiau jeigu visiems įprastą čiabatą imtume ir pakeistume juoda duona? Yra tikimybė, kad jų skonis nustebins ir ragautojus, ir jas gaminusį šefą.
2 porcijoms reikės:
6 riekelių mėgstamos juodos duonos
Pakuotės „Italiamo“ vytinto „Prosciutto Crudo“ kiaulienos kumpio
1 v. š. „Italiamo“ pesto padažo
Šlakelio alyvuogių aliejaus
Mėgstamų žalumynų (rekomenduojame gražgarstes)
Juodos duonos riekeles lengvai paskrudinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Šiek tiek atvėsinkite duoną ir švelniai patepkite pesto padažu. Ant jos klokite kumpio juosteles – netaupykite, skonio ir kumpio turėtų būti gausu. Galiausiai, papuoškite mėgstamais žalumynais ir lengvai apšlakstykite ypač tyru, Italijos auksu kartais vadinamu alyvuogių aliejumi. „Raudoni vakarai“ ant jūsų stalo. Skanaus!
„Perlas perluotas“ arba perlinės kruopos su burata
Vaikystėje perlinės kruopas vieni mėgo, o kiti raukėsi ir stūmė šalin. Šiuo metu šios kruopos išgyvena tikrą renesansą gabiems šefams sukūrus „perloto“, kuris ruošiamas kaip rizotas, bet patiekalui naudojami ne ryžiai, o perlinės kruopos. Turbūt retas ragautojas nebus per visą gyvenimą nors kartą susidūręs su perlinėmis kruopomis.
Buratos sūrį, tikėtina, sutikdavome rečiau, o ir jis paprastai derinamas su pomidorais ir baziliku, o ne perlinėmis kruopomis. Bent jau iki šiol. Tačiau šis sotus, maistingas ir be galo skanus „Lidl“ receptas – perlinės kruopos su burata – tikrai ras vietą jūsų savaitės meniu.
1 didesnei porcijai reikės:
70 g perlinių kruopų
100 g „Italiamo“ buratos sūrio
30 g „Italiamo“ „Parmigiano Regiano“ sūrio
Šlakelio ypač tyro alyvuogių aliejaus
Druskos ir pipirų pagal skonį
Perlines kruopas išvirkite, tačiau jų nepervirkite. Nupilkite vandenį ir sudėkite kruopas į keptuvę su aliejumi. Įberkite žiupsnelį druskos, pipirų ir ant nedidelės ugnies jas pakaitinkite apie 5–6 minutes.
Užberkite tarkuoto sūrio ir palaukite, kol jis gražiai išsilydys. Tuomet patiekalą įdėkite į dubenėlį, o į vidurį patupdykite buratą. Perpjaukite ją per vidurį, kad sūrio viduje esantis kremas pasklistų per visą lėkštę. Itališkus skonius sustiprinkite patiekalą pagardinę šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus.
„Perlas perluotas“ – paruoštas. Skanaus!
„Ant kito šono“, arba makaronai su spirgučiais
Taip, perskaitėte teisingai, ir jei nuo tokio derinio gali antakis pakilti, galime pažadėti, kad skaniai pasisotinus šiuo patiekalu pakilti nuo stalo bus sunkiau. Tačiau kada jei ne žiemą ragauti maloniai šildančius ir sočius patiekalus?
2 didelėms porcijoms reikės:
250 g „Italiamo“ kviečių makaronų „Trottole“
100 g kiaulienos šoninės
1 svogūno
Druskos ir pipirų
Alyvuogių aliejaus
Mėgstamų žalumynų
Viskas – paprasčiau, nei paprasta. Pirmiausia, paruoškite spirgučius: šoninę supjaustykite mažais kubeliais ir pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Smulkiai supjaustykite svogūną ir dėkite į keptuvę prie šoninės. Kai abu ingredientai paskrus, o skoniai susimaišys, nukelkite keptuvę nuo kaitros, kad viskas atvėstų.
Tuomet išvirkite makaronus ir nukošę dėkite juos į keptuvę, kur laukia nekantraujantys spirgučiai. Ant nedidelės ugnies maišykite ir kaitinkite, kol viskas tolygiai pasidengs padažu. Pagardinkite druska bei pipirais.
Dėkite patiekalą į dailią lėkštę, puoškite mėgstamais žalumynais ir ragaukite. Skanaus!
Įsidarbinus pardavėja dabar jau vadovauja visai parduotuvei: darbas „Lidl“ Gerdai tapo tikru karjeros tramplinu
Rudens derliaus sezonas įsibėgėja: ūkininkas įvardijo, kokia daržovė tarsi iš naujo užkariauja Lietuvos gyventojų virtuves
„Lidl“ plečiasi Kaune – Šilainiuose atidaryta jau 17-oji parduotuvė mieste
Rytietiškos ir lietuviškos virtuvės bendrystė: ikoniškieji balandėliai ir kremiškas desertas su figomis
„Lidl“ tęsia plėtrą Kaune: Šilainiuose duris atvers jau 17-oji parduotuvė mieste
Kai vasara – viena didelė šventė: „Lidl“ klientus kviečia išmėginti specialų „Deluxe“ asortimentą
Mobilūs „Lidl“ darbuotojai: kviečia prisijungti prie išskirtinės pozicijos, suteiks ir papildomas naudas
Repetuojame Velykas: 3 netikėti receptai, kurie nustebins artimuosius. Išbandykite!
Grįžta ne tik paukščiai: šventiškas „Deluxe“ asortimentas – jau „Lidl“ lentynose
Kai 2006 metais kino teatruose pasirodė filmas „The Pursuit of Happyness“, daugelis žiūrovų manė, kad tai tik dar viena gražiai...
Kas bendra tarp geriausių viešbučių vestibiulių ir mūsų svetainių? Pasirodo, panašumo yra, o viešbučiuose naudojami sprendimai, pritaikyti, intensyviam naudojimui, paprastai...
„Biržų duonos“ kepykla užbaigė antrąjį nuosavo saulės elektrinių parko plėtros etapą. Įdiegus naują 550 kW galios elektrinę, bendras Biržuose įsikūrusio...
Ne tik filmas – tai veidrodis finansų pasauliui Kai 2013-aisiais pasirodė „Volstryto vilkas“, daugelis žiūrovų laukė tik gero kino seanso....
Lietuvos darbo rinka išgyvena transformaciją, kurią žymi du esminiai pokyčiai: didėjantis aukštos kvalifikacijos talentų poreikis ir dirbtinio intelekto (DI) proveržis,...
Nauji mokslo metai – ne tik pradžia, bet ir didelis iššūkis suderinti namų gyvenimą su mokyklos reikalavimais. Neretai tėvai jau...
Paskutinį spalio sekmadienį, kartu su milijonais europiečių vėl persuksime laikrodžius. Šiandien jau retas kuris žino, tačiau du kartus per metus...
Per pirmąjį šių metų pusmetį Lietuvoje užfiksuota beveik 8 tūkst. finansinio sukčiavimo atvejų, rodo Pinigų plovimo prevencijos kompetencijų centro duomenys....
Šiandien daug diskutuojama apie mokytojo vaidmenį – ar jis yra tik žinių perteikėjas, ar bendruomenės kūrėjas? Ar mokinys turi pasyviai...
Net 65 proc. gyventojų jaučia pastaruoju metu padidėjusį nerimą ir įtampą, atskleidė naujausia bendrovės „Spinter tyrimai“ visuomenės apklausa. Įtampa ir...